Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב ואחזקה בנורבורינג (LOTUS EXIGE)

misterb
שימו לב! השרשור הזה בן 4980 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

באוקטובר האחרון הייתי ברינג בפעם הראשונה, נהגתי על לוטוס אקסיג' שכורה של RSR, אבל זה היה ממש על קצה המזלג - כמה הקפות, את רוב ההקפות עשיתי על קליאו קאפ.

העלות ל-6 הקפות על הלוטוס היא 1000 יורו. 166 יורו להקפה. זה יקרררר..מאד.

עלה רעיון לקנות לוטוס משומשת בשותפות עם כמה חבר'ה, להחזיק אותה ברינג (בRSR למשל), שנותנים את כל שירותי האחזקה גם.

עשיתי בירורים עם RSR, חישבתי עלויות שכוללות נתונים מדוייקים לפי RSR. החלק הלא ידוע הוא כמובן עלות של תיקונים ותאונות.

אבל - הבחור מRSR טוען שהרכב מאד אמין ואין לו שום תקלות עם הרכבים האלה. עלות של סט צמיגים היא 800 יורו, וסט ברקסים 250 יורו, כולל עבודה. צמיגים וברקסים מחזיקים בערך 5000-7000 ק"מ.

מבחינת תאונות - העלות בכל מקרה תהיה יותר נמוכה מהעלות במקרה שעושים תאונה עם הרכב השכור - השתתפות עצמית 15 אלף יורו...

יש כרגע לוטוס אקסיג' 240S שעומדת לחזור ליצרן אחרי שנה שהייתה אצל RSR בהשכרה, שנת 2010 - לא מייצרים את האקסיג' יותר אחרי 2010. המחיר הוא 38 אלף יורו, כולל מיסים.

העלות של הרכב הזה כחדש לפני שנה הייתה 55 אלף יורו. המחיר הוא דיל מיוחד עבור RSR, הם לא מרוויחים מהמכירה.

הרכב צריך להיות רשום על שם תושב גרמניה - חותמים חוזה מול RSR והם הבעלים הרשומים, מאחסנים ומטפלים ברכב. כמובן שאף אחד לא נוהג על הרכב בלי אישור של הבעלים האמיתיים.

לפי החישוב שלי התרחיש הכי טוב זה שיהיו 6 שותפים, כאשר בכל גיחה לרינג רק 3 או 4 לכל היותר נוסעים כדי שיהיה ריאלי מבחינת זמן מסלול/המתנה.

החישוב מראה שגם עם מינימום שבו כל אחד נוסע פעם בשנה, ל-3 ימים, עושה 8 הקפות ביום, סה"כ העלות היא 2000 יורו (כל מה שקשור לרכב ולהקפות ברינג). אותו מספר הקפות עם לוטוס שכורה - 3600 יורו.

מכאן - ככל שעולה מספר ההקפות בשנה - ההפרש כמובן גדל לטובת קנייה.

למשל - 2 נסיעות בשנה יעלו 2800 יורו, שכירות - 7200 יורו.

אם הרכב עומד, העלות המינימלית לאדם בערך 1000-1300 יורו לשנה.

כמובן שצריך לקחת בחשבון עלות של טיסה, מלון, רכב שכור מנהלתי, כלכלה וכו' לכל נסיעה, אבל זה זהה בכל אחת מהאופציות אז אין טעם להכניס את זה להשוואה. לידע כללי מדובר בעוד כ-600 יורו לגיחה, משתנה בעיקר לפי עלות כרטיס טיסה.

מצורף קובץ אקסל עם החישוב, אפשר לשחק עם המספרים ולראות את ההשפעה. שיניתי את הסיומת לTXT, צריך לשנות חזרה לXLS אחרי ההורדה. יש גם תמונה עם צילום מסך למי שאין כוח.

כרגע אני ועוד אחד בעניין, כמובן שאם הולכים על זה צריך להגדיר את השותפות בצורה מדוייקת ולכסות כל מיני תרחישים מראש.

אם יש מעוניינים - מוזמנים לפנות.

ScreenHunter_01 Jan. 28 17.37.gif

lotus_ring_costs .txt

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני חשבתי על משהו כזה אחרי שראיתי את מחירי השכרה ברינג, אבל לא נראה לך שלהתחיל את כל הסיפור הזה צריך אם רכב יותר זול ופשוט? למשל כמו קליאו, GTI או איזה ב.מ.וו(משהו מתחת ל7 אלף אירו), כי המכוניות האלו עולות הרבה פחות וכל ההוצאות הן קטנות יותר, ואחרי שנה שתראה איך העשק הזה עובד, תשווה את התיאוריה מול ת'אכלס, תדע מה נכון ומה לא, תתקדם ללוטוס.

אם כן תחליטו לקנות משהו התחלתי כדי להכיר את העיניין, אפשר להפגש על כוס קפה ולדבר על העיניין לעומק, כי הייתי רוצה ליהיות בפנים.

אבי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם על זה חשבנו, אבל דווקא במקרה של רכב זול, בהשוואה לעלות של השכרה של רכב דומה, זה יוצא לא משתלם.

הסיבה היא שהתקורות של האחזקה לא משתנות בהרבה (אחסנה, ביטוח, אחזקה), בעוד מחיר השכרה הוא פחות מחצי

פר הקפה לעומת הלוטוס. מצורף חישוב עבור רכב של 10K יורו, יוצא די שקול לשכירה של קליאו קאפ. קליאו ספורט רגילה מודל 2008 עולה בערך 15K יורו. כמובן שחלק מהעניין זה שיש לך רכב מדהים כמו הלוטוס ואם כבר אתה משלם את התקורה הקבועה, עדיף כבר להנות

ולהוסיף עוד 20K יורו לרכב שנותן הרבה יותר הנאה. כמו שאמרתי הפחת על הרכב הזה ממש נמוך, לגבי אחרים הוא יכול להיות הרבה יותר גדול - אני לא יודע.

ScreenHunter_02 Jan. 29 23.22.gif

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום, כמה עלה להשכיר קליאו?

לי הציעו סוזוקי סוויפט ב 99 יורו לשתי הקפות. הייתי מעדיף משהו יותר מעניין אבל בלי לשלם יותא מדי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסוויפט באמת חלשה מדי. הקליאו ספורט עולה 750 ל-10 הקפות (75 להקפה).

כל המחירים נמצאים כאן :

http://www.rsrnurburg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=95

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה. לא זול, נראה לי שאסתפק בחבילת קליאו 350 יורו בשביל פעם ראשונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחר על הבוקר אני אבקר שם וכבר יעשה סיבוב היקרות בכל המקומות שיהיו פתוחים. מסלול אומנם סגור עד מרץ.:cry:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסוכן לנהוג על הרינג בכל מצב. אחת הבעיות ברכב כמו האקסיג' זו העובדה שהוא ממש לא סלחן. מי שנכנס לכזו הרפתקה חייב להבין את ההשלכות הכלכליות של מקרה כמו תאונה, גם עבורו וגם השותפים שלו. במילים אחרות - צריך לסמוך מ-א-ו-ד על השותפים שלך בשביל דבר כזה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ביררתי לגבי ביטוח גם - אפשר לעשות ביטוח מקיף יומי, רק לימים שנוהגים בפועל.

ביטוח ליום עולה בערך 500 יורו, השתתפות עצמית 3000-7000 יורו, צריך לשקול גם את זה.

בעקרון ביטוח זה משהו שבהגדרה לא משתלם למבוטח, אחרת חברת הביטוח לא הייתה מרוויחה ולא הייתה מתקיימת.

אגב - כששוכרים רכב מRSR ההשתתפות העצמית ללוטוס היא 15000 יורו, גם נקודה למחשבה :)

היה רעיון גם ללכת על איזו BMW M3 E36 סביב 20 אלף יורו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מסוכן לנהוג על הרניג בחושך ?

בתור מישהו שחי בגרמניה, אתה בטח יודע שערב לא תמיד שווה חושך.

בקיץ יש אור עד שעות הערב המאוחרות (20:00-21:00?) ולזה misterb בטח התכוון.

גם בשיא העונה (חודשי הקיץ), המסלול נסגר ב-19:30-19:45, כך שיש מרווח בטחון מספק מהבחינה הזאת.

misterb, הרעיון נשמע מצוין ולו הממון (והכשרון) היה נמצא בכיסי הייתי הולך על זה.

רק כדי לוודא שכל הפינות סגורות, אולי כדאי להיוועץ עם אחרים שעשו דבר דומה (בפורומים זרים).

בכל מקרה, לפני שעושים תוכניות לעונה הקרובה, קודם כדאי לראות איך יגמר הסיפור הזה.

בהצלחה,

אשמח אם תעדכן על התפתחויות,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4980 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...