Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל בסיפור מקדים- כבר תקופה שאני מחפש להחליף את הרכב (206CC) במשהו קצת יותר פרקטי ליום-יום. עלו הרבה מחשבות כמו סיאט איביזה, שירוקו, A1 ועוד ועוד.. בעודי חונה בחנייה של המשרד אני מבחין במשהו מוזר. מרחוק נראה קצת כמו אינפינטי שנראה שנלקחה מ-"מיני ישראל". הולך, מסתכל ומגלה שמדובר בג'וק-ולא מלשון מקק. הג'וק החדשה של ניסאן שבתמונות נראתה כה

מכוערת פשוט נראית טוב. יש לה יופי מיוחד שקשה להסביר. מצד אחד היא וולגרית וגסה ואפילו מכוערת, ומצד שני אחרי מספר שניות של הסתכלות מתמשכת פשוט הגעתי למסקנה שהרכב הזה סקסי. אני לא מחובבי הג'יפים והרכבים הגבוהים, לפחות לא חולם על אחד כזה. אבל יש משהו בג'וק הקטן הזה שממש עשה לי את זה. מדובר בקרוס-אובר מגודל אבל מוקטן. עיצוב חיצוני מוחצן אבל שונה ומיוחד. נכנסתי לאינטרנט והופתעתי כי המחירים נעים בין 117,000 לגירסה הידנית עד ל138,900 לגירסה האוטומטית המאובזרת שמפוצצת ועמוסה בגאדג'טים וטכנולוגיה: מושבי עור ספורטיבים, מסך מגע מקורי מהמפעל הכולל מערכת ניווט ומצלמה אחורית, מערכת הנעה חכמה (לחיצה על כפתור), חימום מושבים, בקרת אקלים, ניהול מחשב המנוע ע"י מסך צבעוני ומיוחד, ג'אנטים 17" מגודלים ועוד ועוד...

נשמע מעניין. חיש קל קפצתי לסוכנות ניסאן שנמצאת כמה במקרה 50 מטר ממקום עבודתי. סביב האוטו כבר עמדו 6 אנשים-כולם באו לבחון את המקק החדש. כבר נבהלתי-אני לא אוהב לרכוש רכבי המונים. לא רוצה לשלם סכום כזה ולמצוא את עצמי נוהג ברכב "עדר".

שיחה קצרה עם הנציג המאוד נחמד (לא נתקלתי בהרבה נציגי מכירות כלכך נחמדים ואדיבים) והסתבר שרשימת ההמתנה מדברת על איזור יוני-יולי, ובימים אלה כבר מתחילים לדבר על אוגוסט!. כן כן, כל הרכבים שהיו פה נחטפו, כמו גם כל הרכבים האמורים להגיע ב-4 חודשים הקרובים.

עוד דבר שהפתיע אותי הוא שהמחירים צמחו כלפי מעלה. הגירסה המאובזרת למשל עולה 142,000 ש"ח לעומת 139,000 ש"ח. כיף למי שקנה לפני כשבועיים-הרוויח 3000 ש"ח. משיחה עם הנציג הבנתי כי באיזור יולי אמורה להגיע גירסת הטורבו 190 כ"ס ומחירה יהיה 179 אלף מרשרשים. נשמע מעניין אבל יקר לטעמי.

בכל אופן יצאתי חצוי. מצד אחד מדובר ברכב עם שיק וסטייל, שופע באבזור ולפי ביקורות גם נוסע לא רע (בהשוואה לכל משפחתומטית אחרת) ומאידך לפי הנהירה שיש בכיוון הרכב הזה , נראה שכל עם ישראל, אחותו וסבתו כבר קנו אחת מה שמאבד

מרוב הייחוד שהרכב הזה יוצר. אני מאוד מתלבט אם ללכת ולתת 140 אלף ש"ח עבור הרכב הזה-מדובר בהרבה מעל התקציב, מצד שני, חיים רק פעם אחת.

מאמין שמחר אלך לראות את הג'וק הקטן של אודי- הA1. אחזור עם רשמים.

אשמח לשמוע מאנשים שראו/נסעו בג'וק ולשמוע את דעתם.

Lexus CT200H

פורסם

זה לפני המכס ולפני הרווח הנוסף של ביבואן.

בכל אופן, המקק לא ממש לטעמי כי ניראה מאוד שונה ולא שגרתי. אולי אני יתרגל למראה שלו יום אחד. בינתיים הרכב ניראה לי מוזר. אבל אני רואה יותר ויותר כאלה על הכביש.

אני חשבתי איך לקטלג את הרכב, ראיתי עכשיו עוד תמונות שלו והרכב ניראה לי כמו רכב מהעתיד הקרוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יותר נכון מי שיקנה יפסיד 3000 או הרבה יותר. אי אפשר שלא לתהות למה צריך לשלם כ"כ הרבה על כ"כ מעט.

בבריטניה הג'וק עולה 13K פאונד שהם... 76K ש"ח!

הג'וק עם חבילת האבזור הבסיסית (VISIA) שנמכרת באירופה לא משווק בארץ. אבל עדיין יש הבדלי מחירים, למשל הגרסה הבכירה TEKNA עולה בגרמניה טיפה פחות מ22K אירו (1.6 אוט').

עיצוב ואבזור זה לא הכל ברכב, תעשה נסיעת מבחן ותבחן את שאר האספקטים ברכב.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

קח בחשבון שהרכב הולך להיות נפוץ בטירוף.

כרגע מדברים איתך על אוגוסט, מחר יארגנו משלוחים נוספים. הם לא פראיירים והם רוצים למכור.

כמו שהתלהבו ממאזדה 3 בהתחלה ואנשים צילמו והתלהבו מכל אחת, עקב העיצוב המוחצן שלה - וכיום מדובר ברכב שנראה שגרתי לגמרי בעין - כך יהיה גם עם הג'וק.

רכב חדש לחלוטין שנמכר במשך חודשיים בלבד, וכבר רואים אותו בכל פינה.

אם זה טוב או רע, זה כבר אתה תחליט.

פורסם

מעניין אותי איך יתנהג הרכב עם הנעה כפולה. כמה שאני מבין מאחור אין דפרנציאל, אלא לכל צירייה מצמד רב דיסקי רטוב.

כלומר פיתרון דומה לתיבה אוטומטית, אבל עם החלקה מתוכננת מראש.

אגב לכל חסידי גיר הידני: האוטומט יהיה רציף, חסכוני יותר מידני 5 הילוכים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רשימת המתנה נובעת מהכמות שהוזמנה ע"י היבואן. אם נקט בזהירות ובדיקת דופק של השוק, או שלא הבין מה יש לו ביד - הרי שיש היצע קטן. ואולי אפילו בקרסו הופתעו מההצלחה.

בשיווק לומדים שיש גם צעד טקטי של יצירת ביקוש כדי להעלות מחיר.

לפי התגובות מצטייר רכב נחמד, נוסע טוב, שונה מאוד (אבל ברגע שיהיה נפוץ כבר לא יתבלט) לטעמי קצת קטן להיות משפחתי שימושי לטווח ארוך, בהנחה (שלי) שנהיגת שטח ממש לא מעניינת את רוב הקונים שגם לא ישלמו עבורה.

קנה לך מה שטוב בשבילך, מה שמתאים להרגלי הנהיגה והחיים שלך. עזוב את דעת הקהל - הוא לא חותם על השיק.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לאחותי יש פונטו עם גיר רציף, היא משיגה צריכת דלק גרועה ב-10% משלי באופן קבוע - לי יש פונטו ידנית. שתיהן 2006.

פורסם
השאלה היא למה רשום לך MX5 2006 ברשימה ואתה נוסע ב CC

:)

הג'וק מגעילה אותי מבחינת מראה, גם במציאות וגם בתמונות...

המאזדה נמכרה כבר לפני שנה וחצי ולא טרחתי לעדכן את החתימה. מאז הספקתי לפתוח עסק ולקנות בשארית כספי CC (גם

העסק הזה נסגר, אבל בלי עין הרע לא ממש מסיבות רעות). עדיין מדי פעם אני חושב לחטוא ולקנות שוב MX-5. הרכב המהנה

ביותר במחיר השפוי ביותר (בהתחשב בעניין שהוא גם קבריולט) שנהגתי בו. מדהים לחשוב שאת שלי מכרתי ב-122,000 ש"ח

כאשר המחירון היום (כמעט שנה וחצי אחרי) עומד על 120 אלף ש"ח. תחושת פספוס קלה :)

Lexus CT200H

פורסם

לא יודע למה הרבה מתלהבים מהניסן ג'וק ,אבל שהוא עובר מולי ברחוב באלי להקיא,הוא פשוט מכוער.

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

השאלה אם האוטו הזה יפה או לא, היא בהחלט ענין של טעם אישי. אני למשל לא מבין איך אפשר בכלל לראות משהו מתוך האוטו הזה ודאי לאחור, מה שמהווה מגרעת בטיחותית שאין לזלזל בה. עוד מקרה מאוד עצוב של הקרבת בטיחות לטובת עיצוב. מכל מקום על שונות המראה קשה להתווכח, כמו גם על ההנחה הסבירה שתוך זמן קצר המראה הזה יהיה שיגרתי ומכאן פחות מיוחד. מכל בחינה אחרת אין לו שום יתרון על כל אוטו משפחתי סטנדרטי, ודאי על אלו עם מנועי טורבו, למעט אולי גובה הישיבה. בקיצור פוזה נטו ואפילו לא עשירה במיוחד, אבל זה כנראה מסביר את הנהירה אליו.

פורסם
מעניין אותי איך יתנהג הרכב עם הנעה כפולה. כמה שאני מבין מאחור אין דפרנציאל, אלא לכל צירייה מצמד רב דיסקי רטוב.

כלומר פיתרון דומה לתיבה אוטומטית, אבל עם החלקה מתוכננת מראש.

רציף לא חסכוני יותר. כל עוד יש לו הפסד הגדול מ 0.

רובוטי חסכוני יותר.

142 זה אולי מחיר על הכביש, מכיוון שאם המחיר המפורסם הוא 139 באינטרנט, זהו המחיר שאתה אמור לשלם. וט.ל.ח איננו חוקי משפטית.

פורסם

srack, אתה מוזמן לעיין בנתוני היצרן, גם פליטת מזהמים נמוכה יותר. היצרן גם טוען שהפסדים בוריאטור ירדו בשליש. הוריאטור החדש קל יותר מהקודם שהיה בקשקאי.

גם בגיר ידני ההפסדים הם לא 0.

פורסם
srack, אתה מוזמן לעיין בנתוני היצרן, גם פליטת מזהמים נמוכה יותר. היצרן גם טוען שהפסדים בוריאטור ירדו בשליש. הוריאטור החדש קל יותר מהקודם שהיה בקשקאי.

גם בגיר ידני ההפסדים הם לא 0.

היצרן אומר, היצרן טוען, היצרן מייצר. מה שנקרא מפי הסוס.

"זכיתי" לנהוג בג'וק אוטומטי. הגיר הרציף שלו אינו מוצלח כמו המולטיטרוניק של אודי או הרציף הקיים בסובארו לגאסי/טויוטה אוונסיס. הגיר הזה החזיר אותי שנים אחורה והזכיר לי ג'אסטי ECVT ואונו סלקטה.

הג'וק עם הגיר הזה הופך לעגלה. מאיץ לאט, מתקשה בעליות ושונא לטפס למהירויות גבוהות. מאחר והג'וק אינו כבד במיוחד ותפוקת המנוע סבירה, אני מניח שביצועיו יהיו סבירים עם גיר רגיל.

חוץ מזה, ההתנהגות לא רעה בכלל, ההגה לא משהו, נוחות הנסיעה והבלמים בינוניים מינוס. הרכב צפוף ותא המטען שלו מגוחך.

בשורה התחתונה, הכסף שלכם קונה עיצוב, אך לא ייחוד. זכרו את זה כשתחפשו את הג'וק שלכם בקניון בין הרבה אחרים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...