Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי רכב חדש אביזה ספורט "קופה" (למרות שהיא הצ'בק מצחיק היבואן).

איזה טיפים לנהיגה על אוטו חדש יש לכם ?

הרצה וכו.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

סע רגוע משמע לא לעבור סל״ד מסויים ?

אם כן איזה סל״ד?

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

קבלתי את אותו רכב לפני 5 חודשים(מה כבר עבר כ"כ הרבה זמן.....?)

מומלץ לא למשוך הילוכים ולהעביר בעדינות.

בשום מצב אל תסחת את דוושת הגז עד הסוף

לא מומלץ לסובב באגרסיביות את ההגה החשמלי במיוחד לא במצב עמידה!

אל תבהל מצריכה מוגברת המצב יילך ויישתפר במיוחד בדגם הידני:evil:

סע בדרכים טובות ותהנה:)

פורסם

נירו, דיברת על סיבוב ההגה בזמן עמידה וזה הזכיר לי..

גם לי יש את אותו הרכב, משהו כמו שבועיים וכשאני מסובב את ההגה בעמידה (לא באגרסיביות) יש רעשים לא נעימים

שמתי לב שזה קורה רק כשבמקביל אני לוחץ על הברקס.. גם לכם יש את זה? למה זה קורה?

פורסם

סיבוב ההגה בעמידה גורם להוספת עומס על מכלולי ההיגוי, בייחוד כאשר הבלמים הקדמיים מעמיסים על הגלגלים עליהם מפקד ההגה. יש להשתדל להימנע מסיבוב ההגה בזמן עמידה במקום ואם בכל זאת צריך -- לא ללחוץ על הבלמים בחוזקה. בכלל, יש להימנע מסיבובי הגה אגרסיביים וגם להחנות את הרכב עם הגה ישר, ולהימנע מלהחזיק את ההגה מסובב עד הסוף.

מעבר לכך, תפעול נכון של תיבת הילוכים ידנית דורש גם עדינות עם הידית עצמה. אני למדתי שלא צריך לאחוז את הידית בעזרת היד, אלא להניח את כף היד עליה כשהיא מכופפת, וכך לדחוף את הידית בעדינות להילוך הנכון. בנוסף, לא להישען על הידית. זה גם גורם להורדת יד מן ההגה וגם ללחץ על מכלולי התיבה.

פורסם

אם הבנתי נכון הבחור התכוון (וצדק) שנגיעה בבורר ההילוכים - רק בעת העברת הילוך, וגם אז אין צורך לקמוץ את האגרוף סביב ה"תפוח" אלא מספיקה העברה בשתי תנועות דחיפה קלות (משני לשלישי למשל) לחמישי אם אני זוכר נכון (מזמן לא העברתי הילוכים "ביד") צריך גם להסיט את הידית לצד.

ולפותח השרשור: הרצה היתה מקובלת מאוד בעבר. גם היום הרצה לא תזיק לטעמי. תתחדש ! וקרא בספר הרכב!

מומלץ לא לעבור 3000 סל"ד ו- 80-90 קמ"ש. במשך 1000-1600 ק"מ. המנע מבלימות חזקות במיוחד ב 500 ק"מ הראשונים (עד שהרפידות יתאימו לצלחות).

פורסם
אין טעם גם להניח על הידית את היד.

אל תדאג ההילוך לא יברח לך החוצה.

זה עניין של הרגל.

אמנם אני נוסע על רכבים עם גיר אוטומטי, אבל הפעולה היא דומה; אני מניח את יד ימין על הידית הילוכים,

ועם יד שמאל אוחז בהגה. זה הכי נוח לי, למרות שאני יודע שלא מדובר בנהיגה בטוחה, אבל ברגע שנוהגים

כמו שצריך (עריניים לסביבה, נהיגה זהירה וכו') הדבר מקובל בעיניי.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

הכוונה שלי היא דווקא לידני.

כשהיד שלך על הידית זה גורם בסופו של דבר לנזק לבוקסות.

גם כשאני נוהג באוטומט אז אני נוהג עם יד שמאל.

קובי

פורסם

ולפותח השרשור: הרצה היתה מקובלת מאוד בעבר. גם היום הרצה לא תזיק לטעמי. תתחדש ! וקרא בספר הרכב!

מומלץ לא לעבור 3000 סל"ד ו- 80-90 קמ"ש. במשך 1000-1600 ק"מ. המנע מבלימות חזקות במיוחד ב 500 ק"מ הראשונים (עד שהרפידות יתאימו לצלחות).

זה לא מכונת תפירה עם מנוע 700 סמ"ק.

אני חושב שאין בעיה גם עד ~3500 סל"ד ו110 קמ"ש (במישור בשיוט). רכב מודרני לא ממש מתאמץ בתנאים האלו.

גם רצוי לא לתת יותר מחצי גז.

לקראת סוף ההרצה אפשר בהדרגה לנהג יותר אגרסיבי וכשתיגמר ההרצה תנהג איך שבא לך.

בנוסף:

* לא לגרור גרור.

* לא לנסוע ברציפות במהירות קבועה.

* נכון מאוד מה שנכתב לגבי הבלמים - כמה מאות ק"מ ראשונים להשתדל להיות עדין איתם.

זה לגבי ההרצה

-------------------------

במשך כל חיי הרכב - לא לנהוג עם רגל נוגעת בקלאץ.

לאחר התנעה, לחכות כמה שניות (אפשר בינתיים לחגור וכו') ואפשר להתחיל לנסוע רגוע. כלומר עד שהרכב מגיע לטמפ' עבודה לנהוג כמו בהרצה.

אין צורך לחמם את הרכב בעמידה במקום.

אין להתניע עם גז לחוץ - זה נוהג שרלוונטי לגרוטאות עם קרבורטור משנות השמונים. כבר ראיתי סוויפט 2008 מותנעת ככה והתחלחלתי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

עזוב על תקשיב לאף אחד! סע על כמה שיותר טורים גבוהים, זה בריא, אני אומר לך את זה מניסיון של קנגו צבאית, בצבא! כול הזמן על 5 טורים והאוטו רק נוסע יותר טוב :lol:

סתם לא :-P

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

להניח את היד דרך קבע על בורר ההילוכים כאילו מדובר במשענת זו נהיגה לא נכונה!

בנוסף: הבנתי שיש ברכב "טורבו". לכן במשך כל חיי הרכב: בק"מ האחרון נהג רגוע יחסית. המתן מספר שניות (20-30) לפני הדממת מנוע בסרק, כדי לאפשר לטורבו להתקרר (ביחוד אם לא נהגת רגוע לקראת הסוף).

לעולם אל תתן מכת גז לפני כיבוי הרכב, כך תמנע נזק לטורבו.

• תוכן חדש...