Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הפוליטיקה בישראל מחולקת לשמאל VS ימין סביב הבעיה הבטחונית ופתרונה' date=' עם לשון מאזניים חובשת כיפה[/quote']

משפט יפה, אבל כאן בדיוק ההבדל בין ההשקפות שלנו. אתה מדבר על המצב הקיים בהכנעה ומעודד לנסות ולהסב את תשומת הלב של הפוליטיקאים לנושאים "שוליים" כמו הדלק. אני טוען שצריך לשנות את סדר העדיפויות הלאומי מהיסוד, ולהפוך את היומיום לעדיפות העליונה, אחריה הדברים האבסטרקטיים כמו הבטחון. המיסוי חייב להתמקד בדברים אחרים, לא בניידות שאנשים תלויים בה ולא באוכלוסיות חלשות (כמו האופנוענים למשל). הכסף צריך ללכת להקמת מערך תח"צ יעיל ולא לעוד מטוסי קרב. יש גבול כמה אפשר להיסחף עם השטויות הבטחוניות האלה.

אני מדבר על כינון ממשלה חדשה וכנסת חדשה. על לובי של בעלי עניין חדשים, שיממנו את הנ"ל. זה אפשרי, אבל זה לא יגיע מהעבודה או מהליכוד, או כל מפלגה אחרת שעומדת על כתפיהם של זקנים שמרנים שעבר זמנם. זה כיוון חדש שצריך לחקור אותו, ואני מצפה מאנשים בני גילך, כאלה שיש להם כבר נסיון חיים אבל גם עוד הרבה אנרגיה, לעשות זאת. לצערי, רוב האנשים המשכילים בארץ בגילאי 32-42 מעדיפים להצטנף במאזדה 3 שלהם, לשמוח על החלקה הקטנה שקיבלו, ומצדם להישאר שם עוד 10 שנים, עד שיתקדמו ב"ה למאזדה 6. אין מוטיבציה, אין אחריות קיבוצית, כל אחד לעצמו. ובגלל זה גם מתלוננים, כי כולם מתלוננים. כי זה קל, וזה תמיד נושא זמין לשיחה. אם זה באמת היה מפריע למישהו, כבר היו מוצאים דרך לשנות את פני הדברים.

פורסם
אני מדבר על כינון ממשלה חדשה וכנסת חדשה. על לובי של בעלי עניין חדשים, שיממנו את הנ"ל. זה אפשרי, אבל זה לא יגיע מהעבודה או מהליכוד, או כל מפלגה אחרת שעומדת על כתפיהם של זקנים שמרנים שעבר זמנם.

מסכים עם כל מילה שכתבת, אבל:

אתה זוכר את ההוא שרץ על הטיקט של הזקנה ששוכבת במסדרון של בית החולים? זוכר את ההבטחות שלו? זוכר במי מדובר?

רמז: מדובר באבו-נפחא שהתגורר במגדלי אקירוב ולפני מספר ימים פרש והקים מפלגה חדשה בראשותו...

מאז ההבטחה הזו שסחפה אחריה הרבה בוחרים נוספו לזקנה מהמסדרון עוד הרבה חברים שנמצאים שם לידה והמחזה הזה הפך לשיגרתי כ"כ שהוא כבר מתקבל בטבעיות ואיננו מציק יותר לאיש...

זה בדיוק גם מה שיעלה בגורלן של כל ההבטחות החברתיות שינתנו, ברגע שה"חברתיים" יהפכו למפלגת שלטון כל השיקולים שלהם ישתנו והסברים על בעיות קיומיות של המדינה יתפסו את מקום האג'נדה החברתית.

עדיין לא מאמין לי? נסה להזכר בקורותיה של מפלגה "חברתית" נוספת - מפלגת הגימלאים, כינים הם הביאו לקהל היעד שלהם ולא השגים.

פורסם

אני, roiei וחבר נוסף שאינו נמצא בפורום הגענו להפגנה, לא ברור לי למה עוד חברי פורום לא הגיעו, מדובר בנושא שפוגע פה בכולנו, ביינתים מכל החזיתות כל מה שאני רואה זה רק עצות ויועצים שבסוף יושבים בבית ולא מגיעים, חבל.

היום זה הדלק מחר פרוייקט א3, לא נמאס לכם ?

פורסם

המארגנים עשו עבודה טובה רק חבל שחצי מדינה לא שמעה שעומדת להיות הפגנה :/

אם הייתי יודע הייתי בא..! וכמוני עוד הרבה אחרים, אם קצת לחץ אפשר להכניס את הנושא למהדורת חדשות המרכזית וכך לגייס עוד אלפי אנשים להפגנה, כי אנשים יודעים שלייק בפייסבוק זה לא מספיק.

ולמה לעזאזל לא עושים הפגנה ביום שישי בבוקר בתל אביב או במקום מרכזי אחר שלא יסחוט לאנשים כסף וזמן יקר, עם כל הכבוד קשה להוציא אוכלוסיה רחבה לרחוב ביום חול :₪

יהיה טוב אמר הדג.

יהיה טוב וטוב שיהיה טוב.

פורסם
משפט יפה, אבל כאן בדיוק ההבדל בין ההשקפות שלנו. אתה מדבר על המצב הקיים בהכנעה ומעודד לנסות ולהסב את תשומת הלב של הפוליטיקאים לנושאים "שוליים" כמו הדלק. אני טוען שצריך לשנות את סדר העדיפויות הלאומי מהיסוד, ולהפוך את היומיום לעדיפות העליונה, אחריה הדברים האבסטרקטיים כמו הבטחון. המיסוי חייב להתמקד בדברים אחרים, לא בניידות שאנשים תלויים בה ולא באוכלוסיות חלשות (כמו האופנוענים למשל). הכסף צריך ללכת להקמת מערך תח"צ יעיל ולא לעוד מטוסי קרב. יש גבול כמה אפשר להיסחף עם השטויות הבטחוניות האלה.

אני מדבר על כינון ממשלה חדשה וכנסת חדשה. על לובי של בעלי עניין חדשים, שיממנו את הנ"ל. זה אפשרי, אבל זה לא יגיע מהעבודה או מהליכוד, או כל מפלגה אחרת שעומדת על כתפיהם של זקנים שמרנים שעבר זמנם. זה כיוון חדש שצריך לחקור אותו, ואני מצפה מאנשים בני גילך, כאלה שיש להם כבר נסיון חיים אבל גם עוד הרבה אנרגיה, לעשות זאת. לצערי, רוב האנשים המשכילים בארץ בגילאי 32-42 מעדיפים להצטנף במאזדה 3 שלהם, לשמוח על החלקה הקטנה שקיבלו, ומצדם להישאר שם עוד 10 שנים, עד שיתקדמו ב"ה למאזדה 6. אין מוטיבציה, אין אחריות קיבוצית, כל אחד לעצמו. ובגלל זה גם מתלוננים, כי כולם מתלוננים. כי זה קל, וזה תמיד נושא זמין לשיחה. אם זה באמת היה מפריע למישהו, כבר היו מוצאים דרך לשנות את פני הדברים.

אז אנחנו אומרים אותו דבר.

האג'נדה היום מרוכזת כולה סביב הבעיה הבטחונית/מדינית, וכל עוד זה לא ישתנה, החינוך, התשתיות, ההיי טק, המיסוי, התעסוקה וכו' לא יקבלו את תשומת הלב שמגיע להם. תשומת לב שיכולה להפוך את ישראל בקלות לאחת המדינות המובילות בעולם בכל המדדים המקובלים, ולא רק בחלקם.

דווקא התחושה שלי עכשיו זה שהשלטון הנוכחי מוכן להמשיך לחיות עם הסטטוס קוו הקיים בחזית הפלשתינית. אין כרגע איום קיומי על ישראל במצב הקיים.

הבעיה היא שהעם מבפנים, וה"מערב" מבחוץ לא נותנים להוריד את הנושא הפלשתיני מראש האג'נדה.

לא קל לקחת את הקו המשותף לכל הארועים המעצבים של הדור האחרון בישראל ולשים אותו על אש קטנה.

כינון ממשלה חדשה עם אג'נדה אחרת שונה יכולה לקרות רק אם מרבית הבוחרים יצביעו כך.

הנה כתבה שקראתי לא מזמן שלדעתי מציגה את הדברים בצורה טובה:

http://www.nybooks.com/articles/archives/2011/feb/10/whos-afraid-palestinians/

ובנימה קלילה יותר - לכמה זמן המפגינים יחסמו את הכביש כשמחיר הדלק יהיה 7.61 ש"ח?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

גם לי אין פייסבוק. ציינתי שזה התגלגל שם, כי זו נעשתה פלטפורמה מאד נוחה להעביר מסרים.

ברגע שאחד החברים שלי שיש לו פייסבוק עדכן אותי על ההפגנה, ביקשתי את זה כתוב ושלחתי לכל מי שאני מכיר.

גם בפורום היה שרשור שדיבר על ההפגנה, והוא עדיין בעמוד הראשון.

כמו שכתבתי אתמול, אני מסכים שהיה חוסר ביח"צנות לאירוע. מקווה שהלקחים יופקו בפעם הבאה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...