Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מכוניות שיוצא לך לנהוג עליהן, שאיתרע מזלך והן היו שם. חלקן עושות לך משהו, מיעוטן גורם להתעלות הנפש - ואז אתה מרגיש שבאמת זכית במשהו.

אתמול זכיתי לנהוג בפיז'ו RCZ. מכונית שנראית נפלא. מכונית שנוסעת נפלא. מכונית שמזכירה לעולם שפיז'ו יוצאת מהקומה אליה נקלעה בתחילת העשור, עם הצגת המכונית מהסדרה השביעית, כלומר X07.

ב-RCZ יושבים נמוך, עמוק בתוך המכונית ולא מעליה, כמו באימה הורתה, 308. רואים מעט ממכסה המנוע מלפנים, הכנפיים המעוגלות האחוריות ניבטות דרך מראות הצד. אם 308 מרגישה קצת כמו ואן, RCZ מרגישה כמו מכונית ספורט משובחת. תנוחת הנהיגה נהדרת, הרגליים שלוחות הרחק לפנים, ההגה מגיע בדיוק למרחק הרצוי. מוט הילוכים קצרצר נופל ליד ימין, גבוה. ממושב הנהג, היית מהמר שלמכונית יש הנעה אחורית. עד כדי כך.

200 כוחות סוס יש ל-RCZ השחורה, אבל היא שוקלת 1300 קילו וזה לא מעט. היצרן מדווח על 7.5 שניות למאה, העתונות הזרה הגיעה במספר מבחנים ל-7.3. איך זה מרגיש? איטי יותר מ-TT בסיסית, מגרד מלמטה את השירוקו 2 ליטר, הרבה יותר נמרץ משירוקו 160. אם בהונדה CRZ העצלה יש 'השהיית טורבו' ללא טורבו, הרי שכאן יש מנוע טורבו שמרגיש אטמוספרי...

לאור נתון המומנט המרשים, אני מצפה לדחף משמעותי בגב כבר בסל"ד נמוך. זה לא קורה, אך המנוע מגיע די מהר לטריטוריה האפקטיבית שלו, תוך שהוא משתף אותי באוירה. הצליל נעים, קצת חסר יחוד, אך טוב שהוא שם. קל וחומר שמדובר באפקט מיוחד, המגביר את הסאונד בתא הנוסעים שלא על חשבון הסביבה הירוקה והעוינת. המנוע שש במעלה הסל"ד, לא מאבד נשימה. מוט ההילוכים קצר מהלך ומדויק, ההילוכים מחולקים נכון. בעליה ארוכה המתחילה בסיבוב הדוק שמאלה, שכל חיפאי מכיר אותה, RCZ פורחת - ורושמת בסופה תוצאה שאינה נופלת משירוקו 2 ליטר. שאפו.

כמו בכל פיז'ו ספורטיבית אמיתית(207GTI קצת חרגה מהז'אנר), המנוע, טוב ככל שיהיה, משחק כינור שני להתנהגות הכביש. הניהוג מדויק מאד, עומסי הפניה מתחלקים היטב בין ארבעת הגלגלים. יש דיוק בפעולת המתלה, יש שיכוך ופרוגרסיביות מצוינים ויש הגה(אלקטרו-הידראולי) שגורם להגה של השירוקו לחוש אלסטי ומלאכותי. אם ב-306 הזנב היה רגוע ליד 309, ב-RCZ הזנב רגוע ביחס לכל הפיז'ו הספורטיביות שאהבנו. עם ESP מנותק(לחלוטין), RCZ ננהגת נהדר על הדוושה. הזנב רגוע אך לא אינרטי, צייתן אך לא מת. כן, הוא יצא בפרובוקציה המתאימה, אם זה מה שתהיתם, אך פחות. RCZ אוהבת ניהוג נקי ומתגמלת ביכולת גבוהה.

המשיכה, למשל, נהדרת - ותשכחו מלחימת הגה. רוצים להאיץ בסיבוב, אין בעיה. הכוח יורד יפה לכביש, ללא אלקטרוניקה קפריזית המנסה לדמות LSD. תכנון מתלה נכון, גאומטריה מדויקת של הפרונט. מה שפיז'ו ידעו לעשות יותר טוב מכולם, לפני כולם. אני נזכר ב-306GTI הנהדרת, עמה ביליתי סוף שבוע נהדר אי שם בשנות התשעים. 170 כ"ס ירדו לאספלט ללא דרמה, המונח תת-היגוי אופסן בבוידעם. יותר מכל, RCZ הזכירה לי את המכונית הזאת. בביצוע הנקי, ברהיטות.

אני יכול לספר לכם גם על הבלמים המעולים, על נוחות הנסיעה הנסבלת ועל המושב האחורי, שאינו מגוחך כזה של אודי TT, אך נופל מזה שבשירוקו, המתאים גם למבוגרים ולא רק לטינאייג'רים צנומים וממוצעי קומה. ילדים, אם לאבא יש RCZ הכינו קרם הגנה מהשמש, כי אתם הולכים להצלות במושב האחורי, מתחת ל'חממה' הענקית והמעוצבת. זכרו שאם תתעלפו, תא המטען מספיק מרווח כדי להכיל לפחות אחד מכם ושאבא יגיע מספיק מהר לבית החולים. אפילו אם יצטרך להכניס אתכם לפתח המיון ברברס, RCZ היא אחת המכוניות הקלות לנסיעה אחורנית, בזכות אותה שמשת ענק.

RCZ נראית נפלא. RCZ נוסעת נפלא. העיתונות הזרה מספרת ש-THP200 היא הגרסה ה'נכונה' של המכונית. זכיתי פעמיים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי שהתדיינו על כך בפרטי

אני שמח לקרוא את מלוא ההתרשמות שלך

אני חייב לציין שגם אני הרגשתי את מה שהרגשת גם בגרסת האוטומת.

רק שאם אצלך היה חסר קצת כח אצלי התחושה הייתה שאני כל הזמן מרביץ לחמור עם המקל בתחת בשביל שיזוז.

באמת חבל שלא יצא לי לקחת אותה ואת עצמי לקצה קצת נשמע שאתה עשית את זה .

שוב אני חייב לציין שהייתי הולך עדיין על הפיג'ו ה156 אוטומת לולא היה זה דגם חדש מאד שאין לדעת מה מקומו בארץ ומה המחיר שאני אקבל עליו כשארצה להשתדרג..בסוף השפיות הכריע ואמרה לחכות שהיא תהיה יותר בשלה לשוק שלנו.

פורסם

כתיבה יפה . (למרות שאני חייב לציין שזה קצת נשמע כמו כתבת תדמית מאלו שמפורסמים במוספי העיתונים :))

זה שנהגת אומר שיש רכב מבחן זמין ?

נ.ב. אני לא חושב שמי שקונה את הרכבים הללו מסתכל על מקום במושב האחורי כדבר מהותי. זה אולי NICE TO HAVE.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

סקירה מושקעת ונראית מכונית טובה, אבל בסופו של יום כמות האנשים ששמים כסף על רכבי הנישה הצרפתיים (או רכבים צרפתיים בכלל) היא מזערית וזה לא משנה כמה יצעקו חובבי נהיגה וכתבי רכב שהרכבים פצצה. אף אחד פשוט לא סופר את הרכבים האלה, ואני מניח שזה בגלל היבואנים כי בחו"ל הם נמכרים בכמויות יפות.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אהבתי את הסקירה, מתיישבת עם הדעה הקדומה שלי על הרכב הזה.

לדעתי הוא נראה מעולה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
נהנתי לקרוא את הסיקור שכתבת על RCZ. ראיתי אותה במקרה אתמול בתוכנית לילה כלכלי.:-)

גם אני ראיתי את הכתבה על ה-RCZ בלילה כלכלי.

מה אגיד ומה אומר, החלק שעסק בהתנהגות הכביש של ה-RCZ כלל בעיקר משיכת בלם-יד תוך כדי סיבוב במגרש חניה. היה מבחן מרתק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נהגתי לאחרונה על 5008 ואפילו ברכב כזה בלי שום ציפיות אני חושב שאפשר בהחלט להכריז שפיג'ו מחזירה עטרה ליושנה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...