Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק לפני כמה ימים תקפו אותי פה בפורום בגלל שאיזה אידיוט החליט שה140 שלי לא מספיקים לו (הנתיב הימני היה מלא רכבים על 110 שלא שמרו מרחק ולא יכולתי לעבור נתיב).

אמרו לי שאני צריך לעבור נתיב ושאין תירוצים לזה שנדבקים לי לתחת, גם כשאני על 140 וכשהתחלתי את העקיפה לא היו רכבים מאחורי.

יש אנשים שלא מבינים מצבים כאלו, אז לא כדאי אפילו להתווכח.

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוזר שגם לי זה אף פעם לא קורה מהסיבה שאני תמיד חוזר לימני.

גם אם אני במהירות מטורפת של 120-130 קמ"ש ואני רואה איזה GTI שחורה מאחורי ב-200+ אני זז הרבה

מראש כדי שהוא לא יצטרך לבלום ולשחוק את הברקסים (עסק לא זול ב-GTI), הבנתם?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

צריך להפעיל את הראש ולא להיות מטומטם אם רואים שהנתיב הימיני פשוט מלא והרכב מלפנים לא יכול להיכנס לנתיב הימיני אז מאיטים ונותנים לבן אדם ספייס ומחכים שהוא יעבור לימין וככה גם הוא לא יעשה דווקא וגם אתה תיצא יותר גבר !

אבל אותי ? הכי מטריף !!! זה נשים , שנוסעות בסבבה הכל טוב ויפה , מגיעות לפניה/כיכר/כל דבר שמצריך תזוזה של ההגה

זהו נגמר היום, השעון עצר מלכת ואין יותר פאקטור של זמן ביקום , הן מורידות ל10 קמ"ש ועושות את הפניה כאילו משני צדדי הכביש יש תהום של הר האוורסט , יאללהה סעיי כבר !! :twisted:

פורסם

פנטזתי פעם להתקין זמבורה אמיתית של משאיות כדי לצפצף לכל החא^ות שנתקעים בשמאלי.

אני לא עוקף מימין כי זה בניגוד לחוק. שיתכבדו יועופו לי מהנתיב.

לי זה קרה פעם אחת שמישהו נדבק אלי. היה זה 911 טורבו שלא הבין את הכוונה שלי להאט לבכך לפנות לו קו האצה יותר ארוך.

אחרי שעברתי לימין והוא ראה איזה קטע כביש ארול ונקי השארתי לו, הבחור צפצף והרים את הכנף באמירת "תודה" וכמובן המריא אל על לעבר הרקיע.

פורסם

כולם פה מדברים על ימין שמאל וכו' והאמת שעם הרוב אני מסכים בכלל, אבל כולם שכחו שמי שפושע ויוזם ומתכנן תאונה במזיד הוא זה שנצמד מאחורה במהירות גבוהה ובו צריך לטפל בחומרה.

פורסם
בזמן האחרון אני עושה בעיקר משמרות לילה במתנ"א. אי שמירה על הימין היא אחת העבירות שאנחנו הכי אוכפים (טלפונים וחגורות קשה לראות ברור במידה שתעמוד בחקירה בבימ"ש,שנינו בני מעל 60 עם משקפיים). מעניין לפעמים כמה נהגים לא שמים לב לניידת עם אורות גג (לפעמים אנחנו בלי) אחריהם וממשיכים קילומטרים בכביש פנוי לגמרי בשני הנתיבים, ב 2 - 3 בלילה על נתיב שמאל או מחליפים נתיבים בצורה מוזרה עד שאנחנו עושים להם נשיפון,בלי שום סיבה.זה הרגל רע שאני גורס שממשיך גם בכביש עם תנועה ואז זה מטריד ומסוכן.(- התשובה ל "מה אתה נטפל אלי סתם,למי אני מפריע עכשיו על נתיב שמאל" ?)

שמירה על הימין צריכה להיות באינסטינקט כמו עצירה באדום ביום כפור ,הדלקת וינקר באלסקה ואי עקיפה בפס לבן בסהרה.

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

מסכים ב100%

ממש שימחת אותי לשמוע ש"אי שמירה על הימין היא אחת העבירות שאנחנו הכי אוכפים".

תלמדו מהגרמנים, גם אם עקפת ב280 קמ"ש עם הפורשה שלך אתה מיד מפנה את הנתיב השמאלי (ולו אף לשני שניות בלבד כי אתה חייב לצאת לעקיפה שוב), כי בכל רגע עלולה לחלוף על פנייך למבורגיני ב320 קמ"ש.

תחזרו לימין מיד או שאל תצאו לעקיפות!

כבר חתמתי...

פורסם
בזמן האחרון אני עושה בעיקר משמרות לילה במתנ"א. אי שמירה על הימין היא אחת העבירות שאנחנו הכי אוכפים (טלפונים וחגורות קשה לראות ברור במידה שתעמוד בחקירה בבימ"ש,שנינו בני מעל 60 עם משקפיים).

כל הכבוד לכם. אני שמח לשמוע שיש גם מתנדבים אחרים במתנ"א, שלא פועלים משיקולי אגו ותאווה לכוח, אלא מרצון אמיתי לשנות ולשפר.

עם זאת, צריך לציין שדווקא בלילה ובזמנים פחות עמוסים - כמו למשל שבת בבוקר - הבעיה הזאת פחות קריטית. נכון, יש נהגים שנוהגים לבד בכביש על הנתיב השמאלי (למה? :? ) אבל כשמתקרב מאחוריהם רכב שמעוניין לעקוף הם זזים ברוב המוחלט של המקרים. אי שמירה על הימין הופכת להיות משמעותית דווקא בזמנים עמוסים יותר - כשנהגים מתעצלים לחזור לנתיב הימני מסיבה שרק הם יודעים.

אני אף פעם לא "דוגר" על הנתיב השמאלי, גם אם אני לבד בכביש ובמהירות לא חוקית. יצא לי כבר לחזור לנתיב הימני ב-250 קמ"ש וצפונה (באוטובאן, כמובן. אלא איפה?).

פורסם

משתנה המנטליות כאן בפורום ?

מתנדבים שלא לצורכי אגו ? לפני כמה שנים כתבתי כאן שרוב המתנדבים איתי היו לפני הפנסיה בתפקידים שממלאים אגו קצת יותר משוטר ובאמת רוצים לתרום להורדת המשוגעים מהכביש. רצו לאכול אותי. בייחוד אחד שכבר לא כאן.

פורסם

יש סיבה די טובה למנטליות שהזכרת. אני בטוח שכל חבר פורום יכול לספר על מפגש שלו או של מכר עם מתנדבי מתנ"א, ולא בדיוק לחיוב. אבל כשאני שומע שיש מתנדבים שמבצעים אכיפה חשובה שבאמת תורמת לבטיחות במקום לשהות באובססיה בלתי-נגמרת כלפי מהירות, לא נותר לי אלא לחזק את ידכם. בסופו של דבר, לאף אחד כאן אין אג'נדה נגד מתנדבים במתנ"א או נגד משטרת התנועה כולה, אלא רק מחלוקת נגד ביצוע האכיפה והעבירות שמתמקדים בהן.

פורסם
אם אתה חושב שמי שמפנה את הנתיב במהירות הוא "נלחץ כמו בחורה" ו/או "משוגע" אז אתה שובניסט, אדיוט וסוציומט ואני מקווה שייכנסו בך מאחורה בשני המובנים.

נהג תותח זה אחד שמתקשר עם הסביבה כל הזמן ומשתלב ככה שאין הפתעות ואין "פתאום נדבקים אליי מאחורה", אלה קולטים מרחוק שמגיע רכב מהיר יותר ודואגים לסיים ולפנות בזריזות.

מספיק עם התייפיפות הנפש הזו, בתור אחד שעד לא מזמן (כרגע אני נטול רכב) עשה יום יום תל השומר - נתניה בשעות העמוסות שהתנועה זורמת ב60 במספר לא מבוטל של המקרים מי שהיה תקוע בשמאלי זה נשים בנות 40+ שנסעו בממוצע 20 קמש פחות משאר התנועה ! מצטער רוצה לעבור נתיב אבל מר ישראל ישראלי לא נותן וגם הבא אחריו מתנהג כך, צריך לקחת בכח ולפעמים זה גם לוקח זמן ! ועם כל הכבוד בשעות שיש תנועה ערה קרי שעות היום הלא עמוסות אי אפשר לזגזג ב110-120 ימינה שמאלה רק כי אני רוצה לנסוע מהר. כן אני יודע לפנות נתיב כשצריך, אבל יש רצוי ויש מצוי, נ.ב לא התבלבלתי לרגע לענין הנשים וזה באמת ככה, מצטער שאני מכליל אבל במירב הפעמים שאני קלטתי את הסיטואציה הזו היה מדובר או בנהג חדש או בבחורה שנתקעה בשמאל כי לא בא לה לעבור נתיב. תקרא לי שוביניסט תקרא לי איך שבא לך אבל זו המציאות העקומה והעגומה שיש כאן.

תופעה ישראלית הקרויה "מה אני נראה לך פרייאר?"

אותת פעם בשביל לעבור נתיב כמה פעמים מישהו באמת ובתמים נתן לך לעבור נתיב בבטחה מבלי שתצטרך להלחם בו ומבלי שהוא יאיץ בכוונה כדי שלא תיסע לפניו ?

תשייט לך "בניחותה" בנתיב הימני !

הנתיב השמאלי מיועד אך ורק לעקיפה, רוב המכוניות בנתיב הימני לא נוסעות מעל 110, ככה שאין שום סיבה שתשייט לך בנתיב השמאלי, סיימת את העקיפה חזור לנתיב הימני.

ואם אתה רואה שיש אוטו ולא מתאפשר לך לחזור לימין אז אתה לא אמור לצאת לעקיפה בכלל, אתה גם בטח מאלה שיוצאים

ניראה לי שחלה פה אי הבנה לא אפרט על כמה ומתי אבל בוא נגיד "שכשהתיישבתי" בשמאלי זה היה ממש צפונה מ110, ומצטער אי אפשר לעשות זה לא באמצע ולא בימין.

ושוב אני מדגיש ואומר אם אתה רוצה לנסוע יותר מהר ממני? בכיף רק תן לי לעבור נתיב וכידוע זה ממש לא קל כשמר ישראלי מרגיש שדופקים אותו כשאתה עובר נתיב ובעצם נוסע "לפניו" כביכול.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

התופעה הזאת של "הירדמות על השמאלי" הולכת וגדלה, ובזמן האחרון היא גם יותר מעצבנת.

בדר"כ מה זה קורה בכביש 4 בדרך לנתניה, התופעה הזאת משגעת אותי קחו מצב -

(נציין לפני זה, שאני חושב פעמיים אם לצאת לשמאלי לעקיפה ממחשבה שאם בכלל הרכב שתקוע שם (!!)

בכלל הולך מתישהו לפנות לימני.)

אני נוסע על הימני יוצא לשמאלי לעקיפה, ושוב, אותו מקרה של נהג שתקוע על השמאלי ולא נותן לבצע עקיפה כמו שצריך.

אני מתחיל להתעצבן, מהבהב לו (אורות, צפצפה, תבחרו אם בוקר או ערב), טעות שלי, רואה שבנתיב הימני ישנה מכונית ואין ל"רדום" שלנו אפשרות לעבור נתיב, סבבה מחכה...

עברנו, מחכה כמה שניות הבחור עדיין לא עובר. ממשיך להבהב (כבר עצבני), בשלב כלשהו כבר הייאוש והעצבים מתערבבים ואני חוזר לימני בשביל לעקוף מישהו שנמצא במהירות נמוכה על השמאלי! אבסורדי לא?

אמרתי אולי עכשיו ישים הנהג לב לצורת העקיפה, להיבהובים שהיו מקודם, יעשה 1 + 1 ויעבור לימני. אבל לא, אני מסתכל במראה ורואה את הישנוני נשאר בשמאלי ושיירה מאחוריו עד שאחד אחד מתייאשים ועוברים לימני להמשך עקיפה.

מה שאני רוצה להגיד זה שאצל נהגים מסויימים השמאלי והימני הם אותו נתיב, ואין פה נתיב מיוחד לעקיפה.

כאשר אני בא לעקוף אני שם לב אם באמת יש לנהג נתיב פנוי לעבור אליו, אם לא, נחכה.

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם
אם בפורום רכב לנהגים/משתמשים עוד לא ברור שהנתיבים השמאליים הם לעקיפה בלבד אז אני לא מתפלא שבכביש כולם תוקעים את הנתיבים השמאליים ורק לא לנסוע בימני.

תופעה ישראלית הקרויה "מה אני נראה לך פרייאר?"

רק בעמוד הראשון ראיתי איזה שניים כמוך.

ממש קשה להבין שמדובר בדיון הזה על מקרים בהם עוקפים ולא יכולים לחזור לימני, ולא במקרים בהם נתקעים בנתיב השמאלי?

כשאתה יוצא לעקיפת רכב מהנתיב הימני אתה מאותת ונכנס לנתיב השמאלי. יופי. פתאום מגיח ערס או משהו דומה לו שחושב שהכביש נבנה במיוחד לצרכיו האישיים.

אז נכון, הנתיב השמאלי מיועד אך ורק לעקיפה, וזה בדיוק מה שעשית - עקפת רכב מהנתיב הימני.

אבל מה לעשות, אולי רכב לפנייך שוסע קצת לאט יותר ממך, וצריך לחכות עד שהוא יגביר מהירות ו/או יעבור לנתיב הימני.

עד אז, אין לך מה לעשות, אלא אם כן אתה מאט במטרה לחזור לנתיב הימני, שפה אתה יוצא כוסית.

לחזור לנתיב הימני כשאתה באותו קו עם הרכב בנתיב הזה ולרסק אותו ואותך למוות? לא נראה לי רעיון נהדר.

סה"כ קצת תרבות צריך לבקש פה, וזה לא משהו שאני מצפה מהישראלי הממוצע.

אני אישית לא מדליק אורות גבוהים במצב שבהם אני הנתקע, ולא התוקע (אוי, אני גס).

רק במקרים בהם מדובר במישהו שבאמת נתקע בנתיב השמאלי, ולא מוכן לחזור לימני,

כשבעצם הדרך פנויה לו - אז אני מהבהב או עובר בעצמי לימני ועוקף משם.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם
אתה לא בדיוק הבנת את הקטע של הת'רד אתה משייט לך בניחותה במספר שנמצא צפונה מ110 בשמאלי

תגיד לי אתה רציני?

אתה לא מבין שאתה לא אמור לשייט בשמאלי? :evil:

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
אלא אם כן אתה מאט במטרה לחזור לנתיב הימני, שפה אתה יוצא כוסית.

תקרא לי כוסית, אבל זה בדיוק מה שאני עושה אם מישהו מהיר יותר ממני מגיע מאחורי. ואני בטוח שאני לא היחיד כאן. אפשרות אחרת היא להאיץ ולאותת ימינה על מנת להבהיר את כוונותיך, אבל לא תמיד זה ישים או נחוץ.

פורסם
תקרא לי כוסית, אבל זה בדיוק מה שאני עושה אם מישהו מהיר יותר ממני מגיע מאחורי. ואני בטוח שאני לא היחיד כאן. אפשרות אחרת היא להאיץ ולאותת ימינה על מנת להבהיר את כוונותיך, אבל לא תמיד זה ישים או נחוץ.

בפעולה הזו אתה מסכן את עצמך ואת הנהג שמאחורייך, זה יכול להגמר בנשיקה לוהטת בין הרכבים.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

• תוכן חדש...