Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קח חופשה קצרה, שכור רכב בגרמניה או איטליה וצא למסע כבישים מהירים מרובי מסלולים שם. יש לי תחושה שאחרי יומיים תקבל נקודת מבט מעט שונה על הענין.

אני עשיתי את זה לפני שבועיים בגרמניה, פשוט תענוג!

כביש של 80 קמ"ש, אני בימני על 80, אחרים בשמאלי טסים על 200 וצפונה, אף אחד לא צפר לי ולא אמר כלום על זה שאני נוסע לפי השילוט בימני. אפילו פורד קא ורנו טווינג עקפו אותי שם ולא אמרו לי כלום כל עוד אני בימני.

בבוקר היתי עובר קבוע בכביש של 30 קמ"ש, במשך 4 ימים בכביש הזה פעמיים ויותר ביום, אפילו פעם אחת לא צפרו ולא ראיתי אורות גבוהים מאחורי. היתי צוחק על זה שאני מזחיל אותם כל בוקר וכל לילה (נתיב אחד לכל כיוון בתוך עיירה קטנה), אבל שורה תחתונה לא היו עם זה בעיות, מי שרצה פשוט עקף ובזה הסתיים העניין.

מה שכן, לי יצא שם פעמיים להבהב לרכב בשמאלי, ואלה לא היו מקומיים.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרציונל הוא שהתנועה צריכה לזרום. אני שם את החוק בצד, ההגיון חשוב לי יותר. אני לוחם צדק למען זרימת תנועה, ולא מעניין אותי באיזו מהירות אני או אחרים נוהגים.

מצטרף לאנלוגי,

אני שם לב לתופעה הזו בעיקר בהשתלבות שני נתיבים,

נהגים חכמים והיגיוניים מאפשרים זכות קדימה, רק כדי לתת לתנועה לזרום מהר וללא עיכובים.

הם לא מתעקשים, מכיוון שכל מריבה כזו מביאה לעצירה מוחלטת, וכמובן פקק בשני הנתיבים.

-

פורסם
אני עשיתי את זה לפני שבועיים בגרמניה, פשוט תענוג!

כביש של 80 קמ"ש, אני בימני על 80, אחרים בשמאלי טסים על 200 וצפונה, אף אחד לא צפר לי ולא אמר כלום על זה שאני נוסע לפי השילוט בימני. אפילו פורד קא ורנו טווינג עקפו אותי שם ולא אמרו לי כלום כל עוד אני בימני.

בבוקר היתי עובר קבוע בכביש של 30 קמ"ש, במשך 4 ימים בכביש הזה פעמיים ויותר ביום, אפילו פעם אחת לא צפרו ולא ראיתי אורות גבוהים מאחורי. היתי צוחק על זה שאני מזחיל אותם כל בוקר וכל לילה (נתיב אחד לכל כיוון בתוך עיירה קטנה), אבל שורה תחתונה לא היו עם זה בעיות, מי שרצה פשוט עקף ובזה הסתיים העניין.

מה שכן, לי יצא שם פעמיים להבהב לרכב בשמאלי, ואלה לא היו מקומיים.

תנסה לנהוג כמה שניות על השמאלי באוטובאהן ותראה שם איך מתנהגים. אני מת מפחד רק מלראות את המחזה של איזה אודי סטיישן שחורה שטסה על 200+ קמ"ש נדבקת לתחת של איזה טרנטה שנקתעה של השמאלי ולא מצליחה להאיץ עוד\לעבור נתיב.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

מנסיון של לא מעט אלפי קילומטרים באירופה, כאשר מישהו עוקף בשמאלי המהירים יותר מחכים בסבלנות שהוא יסיים ויעבור לימני. אף אחד לא מתנהג בברבריות ולא מסנוור, צופר או נצמד.

פורסם

תמיד משתדל לנסוע בימין, אבל שהקצב בימין הוא מתחת ל 90 קמש (ראה ערך כביש 4) והרבה משאיות, אז נסיעה רגועה של 130- בשמאלי. אם בכביש 6 אז כמובן רק נתיב ימני למעט לצורכי עקיפה של משאיות. (שיש הרבה)

אם יש מישהו לחוץ מאחורה, מפנה לו את הדרך. אבל שמדובר באיזה פאסאט TYPE ערס או או מזדה 3 ליסינג הפיאט בראבו טורבו נעלמת לו באופק והוא נשאר להבהב עם האורות שלו.הרחק הרחק מאחור. פשוט כיף להגיע למנתק :)

פורסם

לפחות בגרמניה זה לא כך. על האוטובאהן בהחלט נדבקים\מהבהבים. אבל בתוך העיר או בכבישים איטיים יותר אין את התופעה הזאת.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

עוד תופעה.

אתה מתקרב לרכב קדימה במהירות קצת מעל המהירות שלו ומרחוק כבר מהבהב קלות בצורה מכובדת כי אפשר לראות שאין לו בעיה לפנות את הנתיב.

מכאן כמה אופציות אפשריות:

* הוא יחכה שתתקרב אליו עוד כדי שתהיה לו לגיטימציה לפנות לך את הנתיב.

* יגביר פתאום את המהירות קלות כי מה פתאום שעכשיו הוא יפנה לך, מה שהוא לא עשה עד עכשיו הוא החליט עכשיו לעשות.

* ינסה להטריד בצורה לא ברורה ולשחק משחקים. (בגלל שאני שומר מרחק בטוח אני רק מחכה להתנהלות טיפשית שלו בדמות ברייקסים וכו'... כדי להכניס להילוך מהר ולעקוף אותו, DSG!! :).)

לאחר שסיימת לעקוף אותו לעיתים רחוקות צצה התופעה הבאה:

הוא חוזר מיד לנתיב השמאלי ומתחיל להבהב בפנסים שלו עליך וממש לא בצדק.

הבן אדם נכנס לאיזשהוא התקף והוא ממשיך להבהב גם כבר שאתה עברת אותו בק"מ ושכחת ממנו שזה מגוחך.

והכי חמור, כשהוא מהבהב אז הוא עדיין תוקע את כל אלה מאחוריו בנתיב השמאלי. :)

עם רכבים ספורטיביים מעולם לא קרו לי התקלויות כאלה של נתיב שמאלי.

פורסם
תנסה לנהוג כמה שניות על השמאלי באוטובאהן ותראה שם איך מתנהגים. אני מת מפחד רק מלראות את המחזה של איזה אודי סטיישן שחורה שטסה על 200+ קמ"ש נדבקת לתחת של איזה טרנטה שנקתעה של השמאלי ולא מצליחה להאיץ עוד\לעבור נתיב.

למה לי להיות בנתיב השמאלי על מהירות חוקית? אני הרי יודע שהם טסים שם, ואני לא מתלונן על הצלילים של הטייסים שם. לשמוע RS4\6 לוחצים לידך זה תענוג.

מעבר לזה, נסעתי שם בשמאלי במקומות שלא היתה הגבלת מהירות, יצא לי פעמים ספורות להבהב למישהו שהיה קצת תקוע בשמאלי, ושוב לרוב היה מדובר באנשים לא מקומיים.

מצחיק שאפילו בגשם אין שם פקקים והתנועה זורמת על 120 קמ"ש ויותר, רק פה 2 טיפות והכל פקקים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לא הבנת אותי. התכוונתי שאם תתקע על השמאלי אז גם שם יהבהבו\ידבקו.

אבל מה, עקיפה מימין מעולם עוד לא חזיתי. חבר אפילו ספר לי פעם שהוא התקשר למשטרה בגלל שמישהו עקף אותו מימין.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
ברצינות, יש לך בעיות בהבנת הנקרא?

אנחנו לא מדברים על עקיפות על 5 קמ"ש מעל המהירות של הנתיב הימני אלא על 140 קמ"ש וצפונה, כשהנתיב הימני נוסע על 90.

מדברים על מהירות שבה הבריונות של הניאנדרטלים שמהבהבים וצופרים כי 140 לא מספיק להם יכולה להרוג מישהו.

אנחנו לא האידיוטים מהליסינג שמתנחלים על השמאלי אלא אנשים שנוהגים מהר אבל בטוח.

הבעיה היא כשיש מישהו שרוצה לנהוג יותר מהר וגם שם ז-עין על כל מי שבכביש וחושב שהוא יכול לנסוע על 200 בכביש החוף, אז הוא רוצה ש"תעוף לו מהמסלול" ולא מאפשר לך לעשות עקיפה כמו שצריך, למרות שכשהתחלת אותה עשית הכל בצורה מתחשבת וחוקית.

אז לפי דעתי 140 זה לאט, ואם אני רוצה לנהוג ב 220 בכביש 6, אין סיבה שתשאר בשמאלי עד שתסיים לעקוף את כל המכוניות בימיני כי אתה חושב ש140 זה יותר ממספיק, זה לא משנה אם אתה נוהג ב90 או 150 קמ"ש, אם מישהו רוצה לעקוף, תן לו. נקודה.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

אז שוב אני חוזר ואומר:

אני אזוז ברגע שאני אוכל כי אני שונא לעכב אנשים.

עד שאני יכול לזוז אני מאותת ימינה.

כמעט לא קורה לי שמהבהבים לי כי אני נוהג בצורה מאוד מתחשבת ואני מסתכל כמה פעמים לפני שאני עוקף.

הבעיה פה (בפעם המליון!) היא עם אלו שלא מבינים שאני לא עומד לרדת ל90 קמ"ש רק כדי שהם יעברו על 200, אלא אני עומד להשלים את העקיפה שלי כמו שתכננתי אותה.

הבריונות היא מה שמפריע ומה שהכי מסוכן פה.

מה עוד שבכביש 6 יש פחות בעיות כי הוא פחות עמוס.

בכביש 6 אני יודע שאני יכול 99% מהזמן לנוח לי על 120 על הימני ואני לא עוקף הרבה.

מעולם! לא קרה לי שמהבהבים לי בכביש 6 כי אני מפריע למישהו.

פורסם
אז לפי דעתי 140 זה לאט, ואם אני רוצה לנהוג ב 220 בכביש 6, אין סיבה שתשאר בשמאלי עד שתסיים לעקוף את כל המכוניות בימיני כי אתה חושב ש140 זה יותר ממספיק, זה לא משנה אם אתה נוהג ב90 או 150 קמ"ש, אם מישהו רוצה לעקוף, תן לו. נקודה.

כן, יש מי שרוצה לעקוף.

מי שנוסע ב-140, בדוגמא שנתת, רוצה לעקוף. זה שיש מישהו שרוצה לעקוף יותר מהר, זה לא אומר שהבבון לא צריך להזדיין בסבלנות, רק כי מתחשמק לו לעקוף יותר מהר.

אז אתה תשב בשקט באוטו שלך ותחכה, בנימוס ודרך ארץ, עד שהרכב שלפניך ישלים את העקיפה ויחזור לימני בניחותא ובביטחון, כי הכביש לא של אבא שלך ואין לך עליו זכות ראשונים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מצטרף לאנלוגי,

אני שם לב לתופעה הזו בעיקר בהשתלבות שני נתיבים,

נהגים חכמים והיגיוניים מאפשרים זכות קדימה, רק כדי לתת לתנועה לזרום מהר וללא עיכובים.

הם לא מתעקשים, מכיוון שכל מריבה כזו מביאה לעצירה מוחלטת, וכמובן פקק בשני הנתיבים.

כמה שאתה צודק, קרה לי שנתתי למישהו להשתלב. לא עברה שנייה וכבר הרכב שמאחוריי צפר וזז ימינה לראות אם הוא יכול לעקוף, אנשים לא מבינים שאם הם לא נותנים להשתלב ,אז אין בזה שום רווח ,כמו שציינת ההפך הוא הנכון.

הכי מעצבן אותי אנשים שמציקים לתלמידי נהיגה ,רבאק זה בנאדם שרק לומד וגם ככה הוא לחוץ ומתרגש ,אז אתם עוד מלחצים אותו יותר ,אחר כך הבנאדם הזה עולה איתכם ועם הילדים שלכם לכביש וחשוב שידע לנהוג.

זה אחת התופעות היותר מעצבנות בכבישנו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...