Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם לכם זה קורה?

זה קורה רק עם נוסעים עם רכב שהסובבים לא מפחדים.

בגדול, למאט מקרים בודדים זה לא קורה אצלי. אף אחד לא רוצה שוו גרירה של GMC בטעות ישפד לו את הרדיאטור.

גם עם BMW סדרה 7 (שחורה עם חלונות שחורים: כמו שצריך) זה היה לא קורה.

עם גולף, אלפא, וולוו 940, אוקטביה זה כן קורה על בסיס קבוע (בלי קשר לנתיב ומהירות).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בוא נתאר מצב שאתה נוסע על 130 ואני משייט מאחורייך במהירות 180 קמ״ש. מי הפוץ עכשיו?!

תעוף לי מנהתיב השמאלי יא חתיכת חוצפן.

אני תמיד מודע לסביבתי.

אם אני מסתכל במראה האחורית ואני רואה רכב מאחורי מגיע במהירות אני זז לימני כמו ילד טוב,כי ככה נוהגים!

תסע גם על 200 זה לא מעניין אותי,אם אני רואה רכב מאחורי שמהיר ממני,אני עושה את מה שאני אמור לעשות,לזוז.

אף אחד לא אמר שאני נוסע רק בשמאלי,אז במקום להיות פוץ ולהתווכח על שטויות כדאי שתקשיב אולי תלמד דבר או שניים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יוני - הנתיב השמאלי לא שייך לאף אחד והוא מיועד אך ורק לעקיפה. אני לפעמים שם קרוז קונטרול על מהירות חוקית, נוסע בנתיב הימיני ביותר וסופר רכבים שעוקפים אותי. בכביש 1 זה בד"כ קצת יותר מרכב לדקה (מה שמלמד אותך מה בדיוק היחס למהירות החוקית בארץ). אתה יודע כמה מהם חוזר ימינה לאחר העקיפה? בודדים. למה? כי יש איזשהי תפישה מוזרה ולא נכונה שהחיים בנתיב השמאלי טובים וקלים יותר וזה פשוט לא נכון. בנוסף, כל הנהגים שמתרגלים לסוע בנתיב הזה בדרך קבע בד"כ לא טורחים לבדוק את המראות שלהם לפני עקיפה או בכלל בזמן שהם "משייטים" בשמאלי כאילו הם לפחות בשיט תענוגות כנרת ונוהגים ב"כביש של אבא שלהם" ולא בכביש ציבורי שאתה אמור להיות בריכוז מלא כשאתה נוהג בו.

ברגע שכל יציאה לנתיב השמאלי היא לצורך עקיפה אתה לא מתמהמה בנתיב הזה לחינם ולא יהבהבו לך.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

ברור שלא, ראית איך נסענו יפה בימני לים המלח, נכון?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אני אחד שאוהב את הנתיב השמאלי, ובמיוחד בכבישים מסויימים שאין לי מה לפרט עליהם. מה שאני רוצה לומר פשוט, במיוחד שאתה נוסע על מהירות ועוד בלילה שאת הקסנון קשה שלא לראות ופשוט אותו רכב ש"יושן" על הנתיב השמאלי. ואתה מהבהב לו עם אורות גבוהים, ואם אני מרגיש שאני ממש קרוב אליו אני גם מצפצף לו ואז הם עפים מהר, אבל בדרך כלל אנשים זזים מהר מהנתיב הלי הרבה בעיות.

כל זה נאמר כאשר הנסיעה היא בלילה, כאשר הנסיעה היא באור יום זה פשוט הכי גרוע שיכול להיות. שאתה נוסע על מהירות מסויימת, והשמאלי פתוח פתאום צץ משום מקום איזה דרעק שגורם להאט בצורה מטורפת, ולא מספיק שאני גם מהבהב לו וגם צופר לו וגם נדבק לו לתחת עד שיעוף מהנתיב. זה תופעה מרגיזה שנוסעים על מהירות מסויימת, ופתאום מישהו צץ משום מקום וגורם לי לפעול בצורה כזאת אז אל תבואו בתלונות, ותתחילו לבכות ש"נצמדים לכם לתחת" אתם האשמים היחידים שגורמים לזה.

לא ציפיתי למשהו אחר

פורסם
יוצאים מקרים אני נוסע בנתיב שמאלי על 110-115...

גם לכם זה קורה?

לא, זה לא קורה, כי כשנוסעים על 110, לא נוסעים על הנתיב השמאלי.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
שניה רגע תנו לי להבין משהו, למי בעצם שייך הנתיב השמאלי ?

כל אחד שאומר את מה שגם אני אמרתי שאני רוצה לשייט שם ישר קיבלתי פה התנפלות שזה נתיב עקיפה בלבד, אבל היי רגע אותו אחד שמתעצבן שיושבים לו על השמאלי זה לא מה שהוא עושה בעצמו בעצם ?

הוא נוסע יותר מהר מאחרים. היינו עוקף את מכוניות מימין, למעט אידיוטים ברכבים בעלי 80 כ"ס שאמורים להיות בימין אבל משום מה החליטו שהם מלכי הכביש.

פורסם
אני ממעיט בנסיעה על השמאלי, כאן בארה"ב אף אחד לא מהבהב לך עם אורות גבוהים ואין בכלל מה לדבר על צפירה, אני מאמין ש90% מהפעמים שהשתמשתי בצופר היו בטעות.

אז יש פה כאלה שנוסעים לאט על השמאלי, אבל אף אחד לא יהבהב להם או יציק להם ובד"כ הם שמים לב וזזים כשהתיב מימינם מתפנה.

נסיעה על הימני מושכת פחות צומת לב מהמשטרה ואם אני חורג מהמהירות המותרת זה לא קורה על השמאלי.

הבעיה עם הנהג הישראלי היא לאו דווקא בכביש , זה מתחיל מבריוניות בקופת החולים ובמרכזי השירות (אני לא צריך לעמוד בתור, יש לי רק שאלה), בתור של הסופר, בבי"ס וכמובן בכביש.

משהו אחד שממש עושה לי טוב בכבישים פה (מעבר לעובדה שיש 5 נתיבים לכל כיוון) זה שהשתלבות בתנועה זה דבר מאוד פשוט, הרכב בנתיב הימני מאט ונותן לך להשתלב בבטחה. גם נסיעה בפקק נעימה, לא צופר, לא התחלפויות נתיבים ואנשים פה אשכרה משתמשים באיתות !!!

כשאני בשמאלי ומגיע רכב במהירות, אני מדליק את האיתות ימינה והרכב מאחורי מאט וממתין שאעבור נתיב תוך כדי שמירת מרחק.

אחחחחחחחחחחח החלום הרטוב שלי

פורסם
אני תמיד מודע לסביבתי.

אם אני מסתכל במראה האחורית ואני רואה רכב מאחורי מגיע במהירות אני זז לימני כמו ילד טוב,כי ככה נוהגים!

תסע גם על 200 זה לא מעניין אותי,אם אני רואה רכב מאחורי שמהיר ממני,אני עושה את מה שאני אמור לעשות,לזוז.

אף אחד לא אמר שאני נוסע רק בשמאלי,אז במקום להיות פוץ ולהתווכח על שטויות כדאי שתקשיב אולי תלמד דבר או שניים.

מה שניסיתי להעביר במה שאמרתי - לא צריך להדחף כדי שאני אזוז לנתיב הימני. גם אני, בדיוק כמוך, עוקף רכב,

אז אני משתמש בנתיב השמאלי. אני באמצע עקיפה, ואתה מצפה שאני אחזור לימני מיד?

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

או שתתן גז ותזוז מהר לימין, או שתבלום ותזוז מהר לימין.

מה גם אני שונא אנשים שחותכים לשמאל כשיש שם מישהו שבא מהר, אני תמיד מחכה שיתפנה, אפילו אם זה אומר שאני צריך לבלום ולנסוע לאט כי יש נהג איטי בימין.

יש אנשים שיש להם רכבים מהירים ממך, וזה שאתה נוסע בשמאל ו"מחכה" להזדמנות, וחושב שנסיעה ב115 היא מהירה, לא צריכה לעניין אותם. החוק הוא פשוט, ואתה מפריע להם, גם אם זה במהירות של 200.

בגרמניה היו זורקים פחית קולה על השמשה שלך במצב כזה. ופה יש סיכוי לתאונה רצינית (מנסיון, ראיתי את זה קורה יותר מפעם אחת).

פשוט תזוז כמה שיותר מהר לימין, גם אם תאלץ לבלום. אין סיבה לתקל. אם הם נהגים מופרעים הם ימצאו את עצמם על איזה קיר או עמוד. אתה לא לשכת הסעד ולא מתפקידך לדאוג לכל אחד. איש איש בפינתו יחייה.

אגב, הנהגים המהירים עדיפים על האיטיים. הם לא גורמים לפקק כתוצאה מנהג עקשן שחושב ש100 זה בסדר בשמאל ואין סיבה שהוא יזוז.

פורסם

יתרון נוסף בג׳יפ שאתה יושב גבוה ומי שמהבהב עם האורות, זה לא מסנוור.:lol: אבל מצד השני האורות של הג׳פ נימצאים גבוה וזה בול בתוך שמשה של הרכב ממול.

במילים אחרות, הבהובים לא עובדים על רכב שהוא כבד יותר מרכב שרוצה לנסוע מהר יותר.

אם אני רואה מישהו שרוצה לנסוע מהר יותר ויש לי אפשרות לתת, אני תמיד עושה את זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בוא נתאר מצב שאתה נוסע על 130 ואני משייט מאחורייך במהירות 180 קמ״ש. מי הפוץ עכשיו?!

תעוף לי מנהתיב השמאלי יא חתיכת חוצפן.

חוצפן? פוץ? ראבק אנשים, ז"ט יש פה אנשים שכותבים שהם טסים על הכביש וזה בסדר מבחינתם, אבל לעקוף מימין ? חס וחלילה זאת עבירה שאסור לבצע .

וואלה איזו גישה מסריחה יש לחצי מהאנשים פה, אם אתם נוסעים 180 ואנשים נתקעים לכם על השמאלי, אני מאחל לכם שלילה ארוכה מכל הלב. תסעו 180, תסעו 380, אבל כשהכביש ריק.

אנשים אשכרה כותבים שהם נצמדים ומצפצפים, יום אחד , תצמדו לבן אדם הלא נכון, הוא לא רק יבלום, הוא גם יפרק לכם את הצורה.

אתם ממש עושים אותי שמח שעזבתי את הארץ, אני לדוגמא הייתי נותן לכם לעקוף ונוסע אחריכם עד הבית.

haters will hate

• תוכן חדש...