Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גישתי היא שמה שאחסוך בנהיגה "רגועה" - משעממת, אצטרך בסופו של דבר להוציא על הפסיכיאטר/ פסיכולוג שישחרר לי את הלחצים הנפשיים מנהיגה כזו.

בכל אופן, אני את הריגושים ו"הלחיצות" לא מוצא או עושה בכביש אלא בשטח ומחזיק לשם כך דיסקו בנזין שביום טוב צורך 1 ל' ל- 6.5 ק"מ בכביש ו-1 ל3.5 ק"מ בשטח.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ג׳רמי שמע אתה צודק בטענה שלך אבל אתה כבר מדבר על הסחת דעת או משהו בסגנון, ספריאל אמר חד וחלק שמי שעןשה את הדברים האלה יהפוך לעבריין רציני יותר במתכוון, ברור לכולנו שאם בזמן נהיגה אנחנו שותים, אוכלים, מתגלחים, קוראים, שולחים סמס וכל דבר שצסיח לנו את הדעת בהחלט יכול להסתיים בהרוגים אבל בין זה לבין להיות עבריין שגונב רכבים סליחה חביבי יש דרך ארוכה.

תגזימו ותגידו שגם זה יהפוך את אותם אנשים לרוצחי ראשי ממשלה ואנסים של ילדות

קטנות.

יש הבדל בין עבריין כביש לבין עבריין פלילי, ועוד פעם כן, יש עברייני כביש כבדים ואת זה כולנו יודעים, ״העבריינים״ שהצגתי פה, כוונו לאלה שמתגלחים, שולחים סמס, מדברים בטלפון, שותים משהו וכו׳ ובינינו 90 אחוז מהנהגים עושים את זה וכן אני אודה כולל אותי לפעמים, אם לא הספקתי לאכול את

הארוחת בוקר שלי בזמן.

מתטער אם יש משהו לא ברור אני רושם מהפלאפון

לא לא במתכון. פשוט בכל תקופה הוא ידחק את הגבול עוד קצת. קודם 20 קמ"ש אח"כ 30 ויגיע ל-50 בלתי סבירים לחלוטין. או בחירת ההאצה במקום הבלימה כאשר הוא רואה רמזור ירוק מהבהב במרחק יותר גדול מאשר בעבר, או כל מיני שינויים הדרגתיים כאלה שהופכים עבירות "קטנות" ובסיכון קטן לעבירות מסוכנות.

אני כבד לא מדבר על התעסקות במסיחי דעת כמו גילוח או קריאת עיתון, אפילו מערכת שמע או GPS חוקיים למהדרין מצריך הסטת מבט כדי להבין את ההוראות מתוך המפה. קראתי בעבר סטטיסטיקה אמריקאית שעסקה בסיכונים הנובעים משימוש בטלפונים ניידים והגיעה למסקנה שהתעסקות במזגן או ברדיו גורמת הרבה יותר תאונות מאשר התעסקות בטלפון. נכון שמדובר בסטטיסיטקה מלפני למעלה מ-10 שנים, תקופה שבה טלפונים ניידים היו יחסית נדירים בארה"ב, אבל לדעתי מצביעה על הסיכון הגדול בעיסוק בכל פעולה שאינה הנהיגה עצמה.

וכדי לחזור לעניינינו - לאחרונה סיגלתי לעצמי סגנון נהיגה מתון מאוד, שמתבטא בעיקר בתכנון ארוך טווח של האצות והאטות לקראת רמזורים (עיקר הנהיגה שלי היא עירונית ופרברית). הלחיצה על הדוושות - הן ההאצה והן הבלימה - הרבה יותר מתונה, בגדר ליטוף. את החסכון בדלק אני מעריך בכ-10% (בתחנת הדלק, לא במחשב הדרך).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נאמר ששמי הוא יובל שטייניץ ואני מעיין בשרשור הזה תוך מחשבות איך לחלוב כמה זוזים נוספים מנהגי ישראל.

מסקנותי הן:

1. העלתי את הבלו על הדלק כתוצאה מכך כמה נהגים "בעייתיים" החליטו להקטין את מהירות הנסיעה ובכך הם מצמצמים את צריכת הדלק שלהם, מה שאומר שאגבה פחות מיסי בלו וגם אפגע בכדאיות הכלכלית של פרויקט המצלמות.

2. לחילופין - אקטין את המס על הדלק (הפסדתי מיסים), אבל אז הסוציומטים האלה יתחילו לתת בראש ועל הדרך ידאגו לי להכנסה נאה ממיסי מהירות.

בקיצור חברים יקרים - מה עושים, איך עושקים עוד את נהגי ישראל? :shock:

פורסם

אגב, קראתי שוב את ההודעה הראשונה בשרשור, אני לא קונה את המספרים האלה, אני פשוט מכיר כמה הרכבים האלה צורכים אצל ההורים שלי שנוסעים אפילו יותר רגוע מפותח השרשור.

אני ממליץ לבצע בדיקה אמיתית, לא ע"י הסתמכות על מחשב הרכב.

איזה 2-3 תדלוקים עד שקופצת המשאבה מול כמות הנסועה עד אותו תדלוק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, לקורולה (או RUNX) שנת 2005 אין מחשב דרך, ככה שהוא עשה כנראה את החישוב בצורה שאמרת. בכל אופן, גם לנו יש קורולה 2005, והצריכה היא כ-11 ק"מ לליטר, למרות שהרוב המוחלט של הנסיעות הוא בעיר עם רגל דיי בריאה על הגז (לא לחיצות עד המנתק כמובן, אבל יציאה מהרמזור דיי מהר יחסית לתנועה וכו').

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אייל, לקורולה (או RUNX) שנת 2005 אין מחשב דרך, ככה שהוא עשה כנראה את החישוב בצורה שאמרת. בכל אופן, גם לנו יש קורולה 2005, והצריכה היא כ-11 ק"מ לליטר, למרות שהרוב המוחלט של הנסיעות הוא בעיר עם רגל דיי בריאה על הגז (לא לחיצות עד המנתק כמובן, אבל יציאה מהרמזור דיי מהר יחסית לתנועה וכו').

בטח יש לך גירסת ליסינג לשעבר שהגיעה בלי מסך מקורי אלא עם מתאם ורדיו בהרכבה מקומית.

בדגם הGLI זה הגיע כסטנדרט וגם חלק מציי הליסינג צויידו ברדיו מקורי עם מסך מקורי.

שימוש האות "כ-" ליד הצריכה שלך לא מספיק טובה.

אני יכול לומר לך בדיוק של 0.1 מה הצריכה אצלי ברכב מכיוון שהכל מתועד.

במחשב הדרך אני משתמש כדי לראות פרטים כמו כמה אני צורך בכל מהירות (למשל אצלי יש הבדל זניח בין 100 ל130) ומידע נוסף שלא זמין בקורולה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אוקיי, כנראה שב-GLI הגיע, כי לנו יש דגם SUN (לא ליסיניג! יד ראשונה שלנו מהחברה). בכל אופן, זה לא הרכב שלי אלא של אחי, וזו הצריכה שהוא טוען לגביה. בוא תשתף אותנו גם כמה הטויוטה של הוריך צורכת :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

והוא כולל 4 מושבים הגה 4 גלגלים ופדלים בכדי שהרכב ינוע :lol:

גרסאות ציי הרכב כל כך ערומות שאם החברת צי היתה יכולה היא היתה מוותרת גם על התא כפפות רק בכדי לחסוך במחיר הרכב

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
אגב, קראתי שוב את ההודעה הראשונה בשרשור, אני לא קונה את המספרים האלה, אני פשוט מכיר כמה הרכבים האלה צורכים אצל ההורים שלי שנוסעים אפילו יותר רגוע מפותח השרשור.

אני ממליץ לבצע בדיקה אמיתית, לא ע"י הסתמכות על מחשב הרכב.

איזה 2-3 תדלוקים עד שקופצת המשאבה מול כמות הנסועה עד אותו תדלוק.

הדגם GLI, לגבי מחשב דרך - כרגע אין, הוצאתי אותו ע"מ להרכיב רדיו דיסק אחר, שכולל גם חיבור ל-USB ודיבורית BT.

לא קונה את המספרים? אני מזמין אותך להגיע לתחנת הדלק פעם הבאה שאני מתדלק ולראות בעצמך את מונה הקילומטרים שאני מאפס בכל פעם שאני מתדלק (תמיד פול טנק), ולעשות את החשבון מול מס' הליטרים.

בכל הרכבים שהיו לי בעשר השנים האחרונות אני נוהג ככה, מודד כל תדלוק, יש לי סטיה קלה עם מספרים, אני אוהב חישובים. אז אחרי "קצת" יותר מ 2-3 תדלוקים, עם נתונים עקביים משוקללים לפי אופי הנסיעה (פחות או יותר כמות של נסועה עירונית על המיכל), אני סומך על עצמי קצת יותר מעל הקונה או לא קונה שלך.

אולי ההורים שלך רגועים, אבל זה לא מספיק - נהיגה חסכונית היא פונקציה של הבנת תנאי הדרך ותכנון מקדים חכם. אני לא אומר שהוריך לא עושים זאת, לא מכיר אותם, אבל אני משקיע לא מעט תשומת לב לעניין, ברמה שקשה לי להאמין שהרבה אנשים עושים. למשל, אני מוכן לשים כסף שאני בולם הרבה פחות מהוריך, ושומר על מהירות קבועה הרבה יותר מהם. למה אני כ"כ בטוח? כי ראיתי מעט מאוד אנשים שנוהגים כמוני בקטע הזה, ונסעתי עם המון אנשים. אני קצת פאנאט בעניין.

כשהייתי מתנייד בגטס אוטומטית (ימח שמה) הגעתי לצריכה ממוצעת של 1/12, ואפילו קרוב ל-1/14 בבינעירוני ארוך. גם אז לא האמינו לי, כי כמובן שגטס היא משחטת דלק. האמן לי ידידי היקר, אני לא טיפש ולא שקרן. החישובים שלי נעשים רק בשביל עצמי, לא כדי להרשים אף אחד. אלה המספרים שלי, ואני מוכן להוכיח זאת בכל יום נתון לכל אחד.

אני לחלוטין מבין את הגישה שלך של נהיגה נמרצת, היא גם מתבקשת מסוג הרכב בו אתה נוהג. אני החלטתי שאת הריגושים שלי אקבל במקומות אחרים שהם לא כביש ציבורי, ועל הדרך אחסוך כמה שקלים בדלק, דו"חות, אמצעי הגנה ובלאי לרכב. כמו שכבר ציינתי, אם אגיע למסקנה שזה משגע אותי ומורט לי את העצבים אחזור לסורי בלי לבכות על ה-100 ש"ח בחודש (דלק). כרגע זה לא נראה ככה, אני מבסוט לאללה מהשלווה החדשה שמצאתי בכביש.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...