רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יופי של פרק, מאוד נהניתי. כה לחי! http://cars.walla.co.il/?w=/4731/1796829
הודעה אחרונה מאת Style, -
-
היום ברמת גן אני נוסע ברכב לפתע שמעתי רעש חזק מאחוריי הבטתי במראה וחשבתי שראיתי קורבט Z06 לבנה - ותהיתי לעצמי ממתי יש לבנה בארץ? ואחרי שנייה שהיא חלפה מעל פניי גיליתי שבעצם מדובר בפרארי הראשונה בישראל בייבוא סדיר 'פרארי קליפורניה' ישראל מתקדמת עוד צעד בתחום המוטוריקה ! תתענגו על התמונות !
הודעה אחרונה מאת Style, -
את זה עוד לא שאלו פה..: מה הקילומטרז' הגבוה ביותר שיצא לכם לראות ברכב כלשהו שנהגתם\נסעתם\התנגשתם בו? אצלי זה 810,000 ק"מ במונית (מרצדס C).
הודעה אחרונה מאת זורו, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/news-money/consumer/Article-81bc85d4eb66e21004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=565984153 לפחות זה לא המס של הבלו שוב, אבל עדיין...
הודעה אחרונה מאת bnsagi, -
גלאי רדאר.
מאת cbacba- 1 תגובות
- 667 צפיות
מישהוא יודע אולי האם הגלאי רדאר עובד גם על המצלמות החדשות? כי הבנתי שהמצלמות החדשות עובדות על שיטה אחרת.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
איך מכונית מיני יכולה לקבל חמישה כוכבי בטיחות בדיוק כמו מכונית מנהלים או כמו ג'יפ? קשה לי להאמין שמכונית מיני יכולה להיות בטיחותית כמו מנהלים או ג'יפ. מה ההסבר.?
הודעה אחרונה מאת georgesh, -
שלום לכולם לפני כשבועיים רכשתי רכב מסוג סיאט איביזה SC שהיה במסגרת המבצע. התחייבו בפני שהרכב יגיע תוך 15 ימי עסקים,הכי הרבה 15 ימים(כתוב גם בחוזה ובהזמנה). אני לא מבין למה לוקח 15 ימים למסור רכב שהוא כבר נמצא בבונדד,זה לא רכב שצריך להגיע באונייה,הוא כבר נמצא בבונדד. בקיצור מחר זה היום האחרון של "צ'מפיון מוטורס" למסור לי את הרכב הנ"ל,יש לציין שמכרתי את הרכב שהיה בבעלותי וכרגע אני מתנייד בתחבורה ציבורית אודות ליבואן הנ"ל! הדבר גרם לי הוצאות רבות על תחבורה ציבורית מכיוון שאני עובד עם רכב וכרגע אין לי איך להתנייד. כמו שציינתי מחר זה ההזדמנות האחרונה שלהם. רציתי לשתף אתכב בסוגייה הזו כי זה מרגיש לי מוזר שרכב שעומד בבונדד לוקח לו כלכך הרבה זמן להימסר. מה הייתם…
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הדור החדש של הסוזוקי סוויפט הגיע לישראל ושיווקו יחל בימים הקרובים. הוא ישווק כאן עם מנוע בנפח 1.2 ליטר (94 כ"ס) ותיבת הילוכים אוטומטית בעלת 4 הילוכים. המחיר יחל ב-104 אלף ש"ח. כל הפרטים אודות סוזוקי סוויפט החדשה
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
- 0 תגובות
- 618 צפיות
מה הפרוצדורות להשכרת רכב לנהג צעיר? תודה
הודעה אחרונה מאת LickMy_V8, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
בזמן האחרון יצא לי לראות קצת את הרכב ''כביש שטח'' הזה פה ושם, ולפי ידיעות אחרונות הוא גם נחטף היטב מהסוכנויות.. רציתי לדעת מה דעתכם עליו, ואם כדאי לשיים עליו עין ואולי גם לרכוש בעתיד הקרוב
הודעה אחרונה מאת guygy0, -
קראוון נגרר
מאת Brurya- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מי מכיר מגרשי קראוונים? יש חיה כזאת? תודה
הודעה אחרונה מאת Brurya, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
עוד עונה הסתיימה לה, טופ גיר המחודשת רצה כבר 16 עונות שזה המון, ג'רמי קלראקסון כבר עשה,הנחה,כבש כל וידיאו אפשרי מטופ גיר הישן,car years וסרטים עצמאים על מכוניות טופ גיר בגירסא המחודשת,ואפילו השתתף בכמה תוכניות שלא קשורות למוטוריקה,כנ"ל גם גיימס מיי והמנוד. האם מישהו יודע עוד כמה עונות אנחנו הולכים לראות?,אני יודע שבעבר היה ספק להמשך התוכנית אם אני לא טועה זה היה בין העונה התשיעית לעשירית. והאם בכלל אנחנו רוצים להמשיך את טופ גיר? בדיחות כבר ישנות,הקלישאות והפילוסופיות הכלליות של כל מנחה כבר נטחנו,(המונד אוהב פורשה,קלארסון אוהב פרארי וג'יימס מי אוהב דברים ישנים). אני בתור צופה של התוכנית לא מרגיש שהתוכנית מגרה את התאים האפורים במוח שלי כמו שעשתה בשבע עונות הראשו…
הודעה אחרונה מאת MTKS, -
-
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום! ליפני כחודש צבעתי את הרכב, והטעות שעשיתי זה ששטפתי במכונה, עכשיו כל הרכב נהיה שריטות וסימנים של המכונה. מה עושים בנידון? איך מטפלים ברכב להבא, האם כל פעם אני יצטרך לעשות שטיפה ידנית?
הודעה אחרונה מאת קיפר סאתרלנד, -
מיסים על רכב
מאת yope- 0 תגובות
- 633 צפיות
בוקר טוב לכולם, אני כותב עבודה בנושא תחבורה שלצורך כתיבתה אני צריך לדעת מספר דברים שבאופן מפתיע לא ממש הצלחתי למצוא באינטרנט בצורה מרוכזת או אמינה מספיק ולכן אשמח במידה שתוכלו לסייע לי. אני צריך לדעת אילו מיסים וכו' מוטלים על רוכש רכב חדש ומהו שיעורם. המיסים החשובים ביותר לצורך העבודה שלי הינם מיסים קבועים (ללא תלות בכמות הנסועה, בניגוד, נניח, למס הבלו שמוטל על דלק) שאדם משלם החל מתהליך רכישת הרכב ועד מכירתו, כדוגמת אגרת רישוי (באיזה שיעור? כל כמה זמן?), מס רכישה (אם זה השם). אני פחות או יותר הצלחתי להבין שיש: תשלום ברגע שרוכשים רכב וזה תלוי בסוג הרכב, דלק וכו' תשלום שנתי עבור כל בעל רכב מס על דלק האם קיימים עוד מיסים? במידה שצדקתי ברשימה הנ"ל האם …
הודעה אחרונה מאת yope, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב, בעקבות השרשור הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=365263 ובעקבות זה שלא הסכימו להעביר לי את הרכב טסט בלי לאשר את הגג ברישיון הרכב, פניתי היום למוסך כלשהו באיזור צ'קפוסט על מנת להעביר את הרכב בדיקת מעבדה ולקבל אישור. הבחור שם דרש 300 ש"ח על הוצאת האישור. לא הסכמתי. היות והגג ברכב הינו מקורי, נסעתי לסוכנות הונדה ברחוב יפו בעיר התחתית, חיפה. הנציגה שם ישר הבינה שאני צריך את האישור בשביל הטסט. היא ביקשה ממני את רישיון הרכב. תוך כדי שאני שותה את כוס המיץ שהיא הזמינה לי, הבחורה יצרה קשר עם מחלקת השירות לקוחות בת"א ופקססה להם את הרישיון של הרכב. לא עברו 5 דקות, וקיבלנו בפקס את אישור היבואן לגבי הימצאות הגג ברכב מאז שעלה לכביש ב 27/1/…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
מדובר בסופר לנסר 96, ידני. יש לי גם סופר לנסר 96 אוטומט, לפני חודש בערך ניסו לגנוב לי את האוטומט אבל לא הצליחו... עכשיו אני פוחד שיבואו שוב, התקנתי הזעקה בשתי הרכבים וקודנית. כמו שהבנתי זה ערבים מחברון הם גנבו לשכן שלי סופר לנסר והוא שילם להם 6אלף כדי להחזיר את הרכב. מה אני יכול להתקין ברכב או משהו אחר שלא יגנבו לי אותו?
הודעה אחרונה מאת Diab, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום, כשחבר שלי נוהג, אני בדר"כ מוריד את המשענת למטה עד שנוצר מצב של שכיבה והחגורה לא באמת נוגעת בי. השאלה היא אם זה חוקי ואם שוטר יראה אותי ככה, הוא יכול לעשות משהו? תודה.
הודעה אחרונה מאת bmw ricer, -
-
ביטוח על נגרר
מאת kobic9- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
רציתי לדעת האם נגרר צריך ביטוח? במידה ואני לוקח מחבר שלי נגרר, צריך שהביטוח יהיה תקף לרכב שלי ספציפית או שהביטוח הוא כללי? תודה.
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
- 0 תגובות
- 677 צפיות
שלום, בC5 2010 יש דיבורים BLUETOOTH מובנת, היא מסתנכרנת נהדר מול הפלאפון והכל טוב ויפה עד שמגיעים לשלב שרוצים לשמוע דרכה עוד דברים מעבר לשיחות. לדוגמא- אני רוצה שמה שהGPS בפלאפון אומר יעבור לדיבורית, אבל הוא לא עובר, למרות שלדיבוריות אחרות הוא כן עובר(כמו דיבורית אוזן וכד') מישהו יודע האם ניתן להגדיר שהדיבורית תעביר עוד קולות חוץ ממה שיש בשיחות פלאפון? אריאל
הודעה אחרונה מאת ariel-ro, -
תלונה על מוסך 1 2
מאת אריאל24- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ביום ראשון האחרון עשיתי טסט לאוטו (פורד פיאסטה) ונאמר לי שעלי להחליף צינורית בלם אחורי. הייתה איזשהי אי הבנה (כתבתי על זה פה) ואני הבנתי שהמחיר הוא 200 ש"ח וזה יצא בסוף 440 כולל מע"מ על: 2 צינוריות - 150 שקל , נוזל בלמים 30 ועבודה 200. סה"כ לקח לו להחליף משהו כמו 20 דקות והוא עבד ממש לאט. מרגיז אותי היחס הזה שהייתי שבוי אצלו והייתי חייב לשלם את הסכום הזה בשביל לקבל את הרכב חזרה. את הכסף כנראה אני לא אראה בחזרה אבל השאלה היא האם ניתן להתלונן על זה לפני מישהו ראיתי שיש איגוד מוסכים שווה לפנות אליהם?
הודעה אחרונה מאת אריאל24, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בשיטות באינטרנט שמתי לב שלטויוטה ספייס ורסו (S) אשר התחילה להיות משווקת בארץ יש אחות תאומה מבית סובארו. http://www.cartomotive.com/2011-subaru-trezia/ http://www.nitrobahn.com/news/subaru-revamps-toyota-verso-s-supermini-mpv-into-new-trezia/ איך יכול להיות ששתי חברות חולקות את אותו הדגם?
הודעה אחרונה מאת killerbinn, -
-
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי. בתור נהג חדש יצא לי לחשוב על מהות הגבלת 2 הנוסעים לנהג חדש לא מעט - ובאמת הגעתי למסקנה שאפשר להקל עלינו בצורה כלשהי עם הוספת סעיפים לחוק. קודם כל למי שלא מבין מה הבעיה שלנו עם הגבלת 2 הנוסעים לנהגים חדשים, אספתי מספר דוגמאות: מספר רכבים עם כמות שמספיקה לרכב אחד - אם אנחנו מעוניינים למקום כלשהו ואנחנו מעל ל-3 אנשים(כולל הנהג), אנחנו חייבים לצאת עם מספר רכבים. תחשבו איזה קושי זה מערים עלינו בלארגן יציאה שהייתה פשוטה לנהג רגיל. ובנוסף, בתקופה הזאת כמעט כולנו משתמשים עם המכוניות של ההורים ולכן כמעט ואין מצב שניתן לארגן את כל הרכבים וזאת מהסיבה שאין לנו אותם כל הזמן. צריכת דלק כפולה - היסוד המפורסם שעכשיו מככב כל הזמן בעיתונים עקב עליות המחירים השערוריו…
הודעה אחרונה מאת Clutch, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, במסגרת המסע לאנגליה של מגזין אוטו נהגנו על מגוון גדול של מכוניות מעניינות מאוד, וסרטונים לרבים מהן כבר העליתי לכאן בשרשור הזה ובשרשור הזה. אבל הפעם, מדובר ברכב מיוחד באמת וביום מיוחד באמת, אז ארחיב קצת במילים. המארח שלנו היה בחור נחמד בצורה קיצונית בשם מתיו, שצניעותו הרבה מסווה היטב את עובדת היותו עשיר כקורח. הוא נוהג בריינג' רובר אמנם, אבל אין לו מניירות של אדם עשיר ומסתבר שהוא גם טייס חובב שלעיתים מטיס עבור חברת תעופה כלשהי, כנראה בשביל הכיף. אבל זו רק ההתחלה. הנה מספר אנקדוטות מאותו יום מטורף: 1. יש לו, בין השאר, סוכנות של רכבי ספורט חדשים ומשומשים. מורגן, לוטוס, אסטון מרטין. 2. מאחורי הסוכנות יש מוסך לאותן מכוניות. במוסך מטפלים גם ברכבי אספנות,…
הודעה אחרונה מאת MTKS, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
כאובדן להלכה כלומר ניתן לתקן אותם [רק שחברת הביטוח לא רוצה להתעסק עם זה] ? תודה
הודעה אחרונה מאת sab115, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 12.4 אלף צפיות
שבת שלום חברים, קניתי את הרכב ללא כול הזרוע של המגב האחורי,בעוד חודשיים יש לי טסט,אני אוכל לעבור בלי שצריך את הזרוע+מגב?
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום רב קרוב משפחה שלי נפטר. בהעדר צוואה, ואני ועוד בן משפחה היורשים החוקיים שלו. לבן המשפחה היה רכב שנת יצור 1991 ואנו מעוניינים לגרוט אותו. הבעייתיות היא כזו: לרכב יש רשיון בתוקף עד לסוף חודש מאי 2011. למרות שמפתחותו וניירות הרכב ברשותנו, כרגע אין לי ולבן המשפחה הנוסף צו ירושה המוכיח את בעלותינו על הרכב (עד סיום התהליכים המשפטיים). סביר שלא נקבל נייר כזה עד שרשיון הרכב יפוג בסוך מאי 2011. שאלותי הן כאלו: בהנחה שרשיון הרכב יפוג טרם קבלת צו ירושה, האם יש צורך לבצע טסט מחדש לטובת גריטת הרכב? האם יש אפשרות להקפיא רשיון הרכב ללא צו ירושה כזה? אודה על תשובותיכם,
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
החנתי את הרכב היום במגרש חניה פתוח מול בית חיל האוויר בהרצליה העיר (סמוך לרחוב הנדיב) וכשחזרתי ראיתי שגבנו את שני הסמלים (יש סימן של מברג או משהו חד). הרכב הוא סיאט לאון FR צהובה שנת 2005. יש שם תיכון ליד וגם לא רחוק משם עבדו פועלים. אם מישהו במקרה ראה את המתרחש או שראה מישהו שעמד באופן מחשיד ליד הרכב שלי, מוזמן להודיע לי. ורציתי לשאול איפה ניתן להשיג 2 סמלים כאלה. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת מגאן קבריו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 5 אלף צפיות
חברת מאיר משיקה בישראל את הגרסה ההיברידית של הג'אז. תג המחיר אטרקטיבי (117 אלף ש"ח), וגם שאר גרסאות הבנזין זוכות להוזלה. האם זה יעורר את מכירותיה של הג'אז בישראל? הונדה ג'אז היברידית מושקת בישראל
הודעה אחרונה מאת korka, -
-
- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום אני בעל אודי 80 שנת 1986 אוטומטית סתם רציתי לדעת אם ע"פ החוק מותר לעלות איתה לשטח,השטח הוא בתוך יישוב *אני יודע שזה לא המטרה של הרכב אבל אני הולך לנסוע רק על שבילים רגועים כי בד"כ אני וחברים שלי יושבים שם עם קפה וכאלה..אז סתם רציתי לדעת אם מבחינת חוק דבר כזה מותר
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 30 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
באחד מימי השישי יצאתי לנתניה,שוטרים עצרו אותי לביקורת שגרתית. בקשו רישיונות וכו',תוך כדי מתן הרישיונות הם סימנו לעוד בחור לעצור,אותו בחור מחליט לברוח,שם גז ומוריד לאוטו אחר מראה. השוטר הצעיר שלקח ממני פרטים עשה את עבודתו כהלכה,החזיר לי את הרישיונות ורץ במהירות אל עבר האוטו ולהתחיל במרדף. השוטר הוותיק אמר לו בתגובה"חכה!עצור!מה אתה מחפש צרות?", כמובן שהם לא רדפו אחריו. כאן לא נגמר הסיפור. לאחר כ20 דק' הייתי צריך לחזור לשם,הם סימנו לי לעצור ב"עצבנות",וצעקו עלי על זה שהייתי שם קודם"אמרתי כן,הייתי פה קודם." הם צעקו עלי"כן,היית פה קודם!זה אתה!" וכך זה המשיך,השוטר הוותיק האשים אותי בזה שאני הייתי זה שברחתי לו(אותו צבע אוטו),הוא עוד שניה היה שם עלי אזיקים ולוקח אות…
הודעה אחרונה מאת gbguy,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 149 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yosi554
- Stavik
- garicho
- yor2
- Moshe c
- shahar188
- mikk
- eladns
- gollu
- לירון .ה.
- Avia
- BoazB11