Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

קרוב משפחה שלי נפטר. בהעדר צוואה, ואני ועוד בן משפחה היורשים החוקיים שלו.

לבן המשפחה היה רכב שנת יצור 1991 ואנו מעוניינים לגרוט אותו.

הבעייתיות היא כזו:

לרכב יש רשיון בתוקף עד לסוף חודש מאי 2011.

למרות שמפתחותו וניירות הרכב ברשותנו, כרגע אין לי ולבן המשפחה הנוסף צו ירושה המוכיח את בעלותינו על הרכב (עד סיום התהליכים המשפטיים). סביר שלא נקבל נייר כזה עד שרשיון הרכב יפוג בסוך מאי 2011.

שאלותי הן כאלו:

בהנחה שרשיון הרכב יפוג טרם קבלת צו ירושה, האם יש צורך לבצע טסט מחדש לטובת גריטת הרכב?

האם יש אפשרות להקפיא רשיון הרכב ללא צו ירושה כזה?

אודה על תשובותיכם,

פורסם

באם תעודת הזהות שלך בידו, אתה יכול לגשת למגרש הגריטה עם טופס ייפוי כוח.

מקסימום יגידו לך שאתה צריך צוואה וישלחו אותך הביתה.

אני אישית הייתי מנסה.

פורסם
באם תעודת הזהות שלך בידו, אתה יכול לגשת למגרש הגריטה עם טופס ייפוי כוח.

מקסימום יגידו לך שאתה צריך צוואה וישלחו אותך הביתה.

אני אישית הייתי מנסה.

לפני ההגעה למגרש הגריטה צריךלעבור במשרד הרישוי להוציא רשיון זמני ל-48 שעות לצורך הגריטה. באתר משרד הרישוי מודגש כי רק בעל הרכב יכול להוציא רשיון כזה לצורך גריטה.

פורסם

1. כן. הרכב חייב בטסט לצורך הגריטה.

2. רק בעל הרכב הרשום יכול להפקיד רשיון רכב.

יש צורך לפנות לעו"ד לענייני משפחה בכדי לפתור את הבעיה הזו.

יתכן וניתן להוציא צו מביהמ"ש המכשיר את היורש/ים לבצע את הגריטה כך שהכסף הניתן ע"י המדינה ישאר בנאמנות אצל עורך-הדין או ביהמ"ש.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אפשרות אחרת היא לעשות העברת בעלות, אם יש ברשותכם את הת.ז אז אין בעיה לעשות העברת בעלות.

200 שקל שיכולים לחסוך הרבה כאש ראש וכסף בעתיד

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

איך בדיוק אפשר לבצע העברת בעלות עם מת ?

אתה חייב להשיג צו קיום צוואה, וזה הליך שלוקח זמן ועולה כסף.

אם זו הירושה היחידה שלו, לא יודע אם 3000 הש"ח שווים את זה..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
איך בדיוק אפשר לבצע העברת בעלות עם מת ?

אתה חייב להשיג צו קיום צוואה, וזה הליך שלוקח זמן ועולה כסף.

אם זו הירושה היחידה שלו, לא יודע אם 3000 הש"ח שווים את זה..

אני לא אתפלא אם משרד האוכלוסין לא מסונכרן עם משרד התחבורה ורשות הדואר.

שמעתי על מספיק מקרים הפוכים.

לדעתי אם הוא נפטר לא מזמן עוד לא עדכנו את זה במשרד התחבורה.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

כידוע לכולנו משרד התחבורה הוא משרד מתחשב.

לכן את הטסט הבא לחידוש במאי 2011 הוא ישלח כאילו הבן אדם לא נפטר,ואפשר יהיה לבצעו כרגיל.

אהה , ואם לא נסעת ברכב ממועד החידוש מאי 2012 ועד שתביא לו את צו הירושה כאילו הקפאת את רשיון הרכב, ולא תחוייב באגרה.

מרגע זה ואילך הוא הופך למשרד התחבורה שאנו מכירים.

ללא צו ירושה הוא לא ידבר אם אף אחד.

במחשבה שניה לכו למשרד הרישוי תסבירו את הבעיה ותגידו להם שאת הכסף יכניסו לחשבון הבנק של הנפטר.

תביאו איזה מכתב מהעו"ד שמטפל בצו הירושה שיאשר כי אתם עתידים לרשת את המנוח.

כך שמבחינה פורמאלית הכסף לא הולך לידיכם אלא לעזבון.

לא מאמין כי פקידה רגילה תסכים לכך אבל אולי מישהו יותר אחראי בסניף. "מנהל" כזה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לדעתי יהיה יותר קל לנסות למכור את הרכב,במקרה כזה מספיק יפוי כח,ואולי אפשר יהיה למכור ביותר מ-3000 ש"ח.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

איזה רכב?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

שלום לך, במקומך הייתי נוהג בצורה הבאה על מנת למנוע כמה שיותר כאבי ראש וטירטורים.

כמובן שאתה צריך להוציא צו ירושה, על כך אין עוררין. בינתיים תוך כדי התהליך של הוצאת הצו תשלם את האגרה החדשה שתגיע למענו של הנפטר. תעשה לאוטו טסט. בדרך כלל מניסיון אישי שלי שבו עשיתי טסטים למכוניות של כל בני המשפחה שלי מעולם לא ביקשו ממני יפוי כוח לעשות טסט.

ברגע שמגיע צו הירושה תעביר את האוטו על שמך. גש למשרד הרישוי ותתחיל בנוהל הגריטה של האוטו. הרישיון רכב יבוטל ואתה תקבל רישיון זמני ל 48 שעות על מנת שתוכל לנוע עם הרכב למגרש הגריטה. תביא איתך את כל הניירת של הרכב ואל תשכח להביא צק מבוטל של חשבון הבנק שלך. ככה משרד הרישוי ידע לאן להעביר את הכסף.

עכשיו, הנה הקטע המעניין שאולי לא ידעת, אתה תקבל את החלק היחסי שנשאר עד תום רישיון הרכב בחזרה בנוסף לתשלום עבור הגריטה. כלומר, אם נשארו 8 חודשים עד תום הטסט אתה תקבל אותם בחזרה פלוס 3,000 השקל שמקבלים על הגריטה. מיכוון שרכב שמיועד לגריטה חייב בטסט אז אתה חייב לשלם את רישיון הרכב ולהעביר אותו טסט בכל מקרה. כל עוד תהליך הוצאת צו הירושה אינו הולך לקחת שנים אז הכל יהיה בסדר. אפשר תוך כדי ההמתנה לכל התהליך להשתמש ברכב. זה רק מוסיף לכבודו של זה שנתן לך אותו.

זהו, לפי דעתי זוהי הדרך הכי טובה עם הכי פחות כאבי ראש. מקווה שעזרתי.

יהי זכרו ברוך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה לעונים.

אני חושב אולי על פתרון אחר לעניין. בהנחה שאגיע לטסט ואשכנע את הבוחנים לקבל הורדה מהכביש (הרכב הספציפי במצב איום ונורא). האם אוכל אז לגרוט את הרכב (והכסף יועבר ישירות לחשבון הבנק של המנוח)?

האם זו בכלל אופציה?

פורסם

הורדה מהכביש לא רלוונטית.אתה צריך רכב עם טסט בתוקף.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

סיפור מעניין, איני בטוח שיש לו פתרון טוב כל עוד הדברים נעשים בצורה חוקית.

עו"ד לא יכול להמציא מכתב "כוונות" על זכאותכם שמישהו (רישוי, קונה זהיר, משרדי ממשלה) יעשה צעד מחייב עם מכתב כזה.

לקבל צו ירושה - גשו לרשם הירושות באזור שלכם (תמצא הרבה מידע באתר שלהם באינטרנט).

אם זה מקרה "רגיל" אזי אין צורך בעו"ד - לבני משפחה מדרגה ראשונה (כל עוד יש שיתוף פעולה ביניהם) יתקבל צו קיום צוואה תוך 3-6 חודשים.

אם אינכם כאלו ואין צוואה - תתבקשו להמציא אישורים שונים ומשונים, תתכן אפילו המתנה של כמה שנים (והרבה) כי "אולי ימצאו מישהו מדרגה קרובה יותר". בינתים ניהול הנכסים, אם יש כאלו, עובר לאפוטרופוס הראשי של המדינה.

מה עושים בינתיים עם האוטו? כנראה שום דבר. שיעמד.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אני חושב אולי על פתרון אחר לעניין. בהנחה שאגיע לטסט ואשכנע את הבוחנים לקבל הורדה מהכביש (הרכב הספציפי במצב איום ונורא). האם אוכל אז לגרוט את הרכב (והכסף יועבר ישירות לחשבון הבנק של המנוח)?

האם זו בכלל אופציה?

הפתרון הזה אינו ישים כלל.

1. בוחן במכון רישוי, אינו אסמכתא ע"מ לעבור לתהליך גריטה.

בוחן רכב מטעם המשטרה המורה על הורדה, נותן יחד איתה גם קנס ע"ס 1,000 ש"ח. במקרה כזה, בעל הרכב יכול לבחור אם לתקן או לעבור למסלול גריטה (בתנאי שהרכב בן 15 ומעלה). במילים אחרות בשביל לקבל 3,000 שקל, צריך לשלם 1,000 שקל.

2. גם אם תקבל הורדה מבוחן משטרה, לא תוכל לגרוט רכב שאינו על שימך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...