Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה באמת לא הוגן, כיום כמעט (או שלא כמעט) בכל רכב חדש יש אמצעי בטיחות בסיסים כמו כריות אוויר ושלדות שמסוגלות לספוג את האנרגיה של ההתנגשות ועל ידי כך להגן על הנוסעים.

יהיה טוב וטוב שיהיה טוב.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני נוהג להשוות תפוזים לתפוזים מפני שאני לא מוצא טעם להשוות תפוחים לתפוזים.

חלק מהמגיבים שוב ושוב מביאים דוגמאות וסירטונים של תאונות בין רכב שטח - SUV ישן ומיושן וכמעט נטול אביזרי ו/או תיכנון בטיחות פאסיבית ובין רכבי פרייבט מודרניים של יצרן ששם לו את הבטיחות הפאסיבית נר לרגליו (רנו).

דרך אגב אני בהחלט מכיר את הסירטונים האלו ולטעמי הם מעוותים מציאות משום שאין בהם השוואה הוגנת של רכב מודרני מול רכב מודרני - רנו מודוס חדישה ובעלת מסה גדולה מול דיסקברי ישן, נו באמת, רנו מגאן חדישה מול וולוו ישנה.

כל הדוגמאות האלו לא שיכנעו אותי. אני עומד על דעתי שבתאונה בין SUV מודרני ובין פרייבט מודרני (בעלי אותה רמת איבזור ותיכנון בטיחות פאסיבית) לרכב ה SUV ולנוסעיו סיכויי שרידות טובים יותר ולו בגלל יתרון המאסה של ה SUV .

דעתי זו לטעמי מקבלת משנה תוקף כשמדובר ב"רכב חוגים" שייסע מרבית זמנו בעיר במהירות נמוכה יחסית שאז יתרון המסה והגובה יתנו לרכב ה SUV יתרון שרידות מוחץ על פני פרייבט.

ייתכן וזו סתם פוזה, ייתכן וזה לא פוליטיקאלי קורקט, ייתכן וזה לא ממש ירוק, אבל מבחינתי אני אמליץ למשפחה שמחפשת רכב שני במשפחה שישמש כ"רכב חוגים" לשקול SUV כאופציה הנכונה ביותר בהיבט הבטיחות הפאסיבית ובהיבט של השימושיות.

המשאיות הקטנות הללו, בין שהן מתכנות ג'יפים, בין SUV, יש שני אספקטים של פוזה, האחד כלפי הסביבה המשתאה לכשרונך והצלחתך, השני נוגע לסוג של שכנוע עצמי די מובן שאם זה גדול וגבוה אז זה יותר חזק וממילא יותר בטוח מהקטנים. בהתעלם מהנזק הסביבתי הלא מבוטל הטמון בכלים הללו, ודאי בסביבה עירונית צפופה, כדאי לבדוק באופן רציני את עמידותם במצבי קיצון, בין אקטיביים ובין פסיביים, לפני שפוסקים פסוק מהסוג שאתה פוסק ולפיו במהירות נמוכה האוטו הזה יהיה נניח בטוח יותר ליושביו מאשר מכונית "נמוכה" מקבילה במחירה. כדאי רק לדעת שהאופן בו הגוף החיצוני של האוטו עומד בתאונה, אינו מעיד בהכרח על תגובתם של הגופים האנושיים הנמצאים בתוכו. ואגב, גם מהירות של "ילדים לחוגים" לא מבטיחה את שרידותם העדיפה של אלו שבתוך ה SUV על אלו שבתוך הוולוו ( דוגמה מקבילת מחיר בלבד ) שבה נתקלת.

פורסם

.

נתונים של 2003 0עברו מאז 8 שנים, כן?!) שכוללים רכבים ישנים גם כן. וכתוב בפירוש:

New figures from the National Highway Traffic Safety Administration shed light on how wide the differences in safety can be from one vehicle to another in the S.U.V. category, which now encompasses scores of models. For example, a few newer S.U.V. models appear to have a sharply lower risk of rolling over in an accident than other models

מ.ש.ל.

כלומר, טענותיי נכונות, אין בעיה עם SUVs מודרנים.

אבל אתה כתבת:

הם ללא ספק מעורבים ביותר תאונות עצמיות, על זה אין עוררין.

היכן זה מוזכר?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
המשאיות הקטנות הללו, בין שהן מתכנות ג'יפים, בין SUV, יש שני אספקטים של פוזה, האחד כלפי הסביבה המשתאה לכשרונך והצלחתך, השני נוגע לסוג של שכנוע עצמי די מובן שאם זה גדול וגבוה אז זה יותר חזק וממילא יותר בטוח מהקטנים.

להבדיל מרבים אחרים איני מוצא כל טעם לפגם ב"פוזה" המהווה הצהרה לסביבה למידת הכישרון וההצלחה של בעל הרכב. "פוזה" או במילים אחרות סמל סטאטוס הינו כלי חיוני והכרחי בכל חברה המורכבת ממספר רב של יחידים. עצם הגדרת החברה מכלילה בתוכה ההגדרה שיש באותה חברה מעמדות שונים ומכאן גם נובע הצורך של כל יחיד באותה החברה להצהיר ולהבהיר ליחידים האחרים לאיזה מעמד הוא משתייך.

אני מודע לכך שהצהרתי זו תקפיץ רבים וטובים החיים תחת דיעות סוציליסטיות הומניות כאלו ואחרות ואולי שווה לדון בכך בנפרד מפני שהשירשור הזה אינו עוסק בענייני פוזה ומעמדות.

אם נחזור לנושא של הבטיחות הפאסיבית של רכבי SUV , אני מסכים איתך שגודל ומשקל ה SUV אינם בהכרח מעידים שרידות הנוסעים ו/או הנהגים. אבל ככלל אצבע יש תימוכין רבים לעמדתי שגודל, גובה ומשקל בהחלט תורמים לשרידות נוסעי הרכב בהתנגשות עם רכב אחר קטן יותר, נמוך יותר וקל יותר.

אני מודה ומתוודא שאיני מסתמך על מחקרים מעמיקים או נתונים סטטסטיים מוכחים לגיבוי עמדתי ואולי שווה לחפור ברשת ולגלות את אותם המחקרים. אבל, עמדתי מבוססת על הגיון פשוט וחוקי פיזיקה שנלמדו עוד בימי התיכון לגבי מסה, אנרגיה וכוחות תנע.

אם נקח את הדוגמא שלך של הוולו, אני משוכנע שאם תהיה התנגשות חזיתית בין ה SUV של וולוו (אם איני טועה XC90 ) ובין הפרייבט של וולוו המקביל לו נניח דגם ה- 960 (אם איני טועה בדגם) שרידות הרכב ונוסעיו תהיה גבוהה יותר ב SUV.

ראה למשל גם את נושא התאמת המבנה בין רכב גבוה וכבד לרכב נמוך וקל שהועלה בסירטון שבתגובתו של בנצי וההסבר שם עד כמה גובה הרכב משנה ופועל לטובת הרכב הגבוה יותר.

פורסם
.

נתונים של 2003 0עברו מאז 8 שנים, כן?!) שכוללים רכבים ישנים גם כן. וכתוב בפירוש:

New figures from the National Highway Traffic Safety Administration shed light on how wide the differences in safety can be from one vehicle to another in the S.U.V. category, which now encompasses scores of models. For example, a few newer S.U.V. models appear to have a sharply lower risk of rolling over in an accident than other models

מ.ש.ל.

כלומר, טענותיי נכונות, אין בעיה עם SUVs מודרנים.

אבל אתה כתבת:

היכן זה מוזכר?

הציטוט אומר שמספר קטן של SUVים מודרניים נוטה משמעותית פחות משאר הקטגוריה להתהפך.

בקשר להשוואה בין SUV לרכב רגיל ההבדלה נעשית בפתיחה

The gap in safety between sport utility vehicles and passenger cars last year was the widest yet recorded, according to new federal traffic data.People driving or riding in a sport utility vehicle in 2003 were nearly 11 percent more likely to die in an accident than people in cars, the figures show. The government began keeping detailed statistics on the safety of vehicle categories in 1994.

פורסם

כבוד העו״ד

אתה ממליץ לכולם לקנות גיפים.

עכשיו מישהו שאין לו כסף לפורשה קונה איזה טוסון משומש.

פוגע ברוכב אופניים בשוליים מתהפך וכל הנוסעים נהרגים.

מספר הגיפים האיכותיים אפשר לספור על יד אחת גם אם חסרות לך אצבעות.

באחת מתוכניות הרכב האנגליות עשו מבחן ריסוק למגאן 2 עם נהג. עם רוב הגיפים הם לא היו מעיזים.

המשקל הגבוה של הגיפ והגובה שלו הם הגורם לתאונה.

אז תנצל מתאונה שאתה גרמת אם הגיפ באמת יותר חזק.

אייל

פורסם
בקשר להשוואה בין SUV לרכב רגיל ההבדלה נעשית בפתיחה

לא הבנת.

הפתיחה מתייחסת לנתונים של 2003 (8 לשנים לאחור), וכוללת את כלל הרכבים בתקופה, כאשר ה-SUV המודרניים יותר, נמצאים בנורמה.

אתה יכול לקרוא את שאר הכתבה לפרטים (כולל מה קורה עם רכבים ספורטיבים...).

ועדיין אין אזכור אם התאונות הן עצמיות או לאו.

פורסם

אייל

איני מבין כיצד הגעת למסקנה שאני אמליץ טו ממליץ לכולם לקנות ג'יפ.

אני בהחלט ממליץ על ג'יפ למי שמחפש רכב שישמש כ"רכב חוגים" שהינו הרכב השני והמשני במשפחה ושעיקר ייעודו נסיעות עירוניות לצורכי סידורים וקניות בעיר או להסעת הילדים לחוגים ופעם ב.. נסיעה לטיול משפחתי בטבע.

כרכב עיקרי או יחידי במשפחה לדעתי ג'יפ אינו הרכב האידאלי ולא רק בשל עניין הבטיחות שלו.

פורסם
לא הבנת.

הפתיחה מתייחסת לנתונים של 2003 (8 לשנים לאחור), וכוללת את כלל הרכבים בתקופה, כאשר ה-SUV המודרניים יותר, נמצאים בנורמה.

אתה יכול לקרוא את שאר הכתבה לפרטים (כולל מה קורה עם רכבים ספורטיבים...).

ועדיין אין אזכור אם התאונות הן עצמיות או לאו.

כל הנתונים מתייחסים לתקופה הזאת, המאמר מ 2004, ואכן אין אזכור ישיר לתאונות עצמיות, אבל המאמר רומז לזה כיוון שככל שהרכב שוקל יותר הוא אמור להיות יותר בטוח, אבל SUV בינוניים הם הכי קטלניים.

פורסם
להבדיל מרבים אחרים איני מוצא כל טעם לפגם ב"פוזה" המהווה הצהרה לסביבה למידת הכישרון וההצלחה של בעל הרכב. "פוזה" או במילים אחרות סמל סטאטוס הינו כלי חיוני והכרחי בכל חברה המורכבת ממספר רב של יחידים. עצם הגדרת החברה מכלילה בתוכה ההגדרה שיש באותה חברה מעמדות שונים ומכאן גם נובע הצורך של כל יחיד באותה החברה להצהיר ולהבהיר ליחידים האחרים לאיזה מעמד הוא משתייך.

אני מודע לכך שהצהרתי זו תקפיץ רבים וטובים החיים תחת דיעות סוציליסטיות הומניות כאלו ואחרות ואולי שווה לדון בכך בנפרד מפני שהשירשור הזה אינו עוסק בענייני פוזה ומעמדות.

אם נחזור לנושא של הבטיחות הפאסיבית של רכבי SUV , אני מסכים איתך שגודל ומשקל ה SUV אינם בהכרח מעידים שרידות הנוסעים ו/או הנהגים. אבל ככלל אצבע יש תימוכין רבים לעמדתי שגודל, גובה ומשקל בהחלט תורמים לשרידות נוסעי הרכב בהתנגשות עם רכב אחר קטן יותר, נמוך יותר וקל יותר.

אני מודה ומתוודא שאיני מסתמך על מחקרים מעמיקים או נתונים סטטסטיים מוכחים לגיבוי עמדתי ואולי שווה לחפור ברשת ולגלות את אותם המחקרים. אבל, עמדתי מבוססת על הגיון פשוט וחוקי פיזיקה שנלמדו עוד בימי התיכון לגבי מסה, אנרגיה וכוחות תנע.

אם נקח את הדוגמא שלך של הוולו, אני משוכנע שאם תהיה התנגשות חזיתית בין ה SUV של וולוו (אם איני טועה XC90 ) ובין הפרייבט של וולוו המקביל לו נניח דגם ה- 960 (אם איני טועה בדגם) שרידות הרכב ונוסעיו תהיה גבוהה יותר ב SUV.

ראה למשל גם את נושא התאמת המבנה בין רכב גבוה וכבד לרכב נמוך וקל שהועלה בסירטון שבתגובתו של בנצי וההסבר שם עד כמה גובה הרכב משנה ופועל לטובת הרכב הגבוה יותר.

התפיסה שלך בכל הנוגע לסמלי סטטוס אינה "מקפיצה" אף אחד. היא לצערי חלק מהאופן בו החברה המודרנית תופסת את עצמה ומבחינה זו אין לך צורך להרגיש בודד. ואגב, אין לך שום צורך, לא חוקי, אפילו לא מנהגי, להצהיר למישהו על מעמדך בחברה, כך שההנחה שלך שהצהרה כזו הינה הכרחית, צורמת לא מעט, ומכל מקום אני מקווה שמעמדך החברתי אינו נובע מגודל האוטו שלך אלא מיכולותיך ואופיך . אבל כפי שציינת בצדק מסוים, אין זה הענין לשמו התכנסנו. אם נתנתק לרגע משאלת הבטיחות, המכוניות הללו שאתה מעדיף להסיע בהן ילדים לחוגים מזיקות לסביבה, תופסות מקום נחוץ מאוד בסביבה עירונית צפופה, מסתירות שטח ראיה לשאר משתמשי הדרך ובאופן כללי מאוד מיותרות. ורק הערה נוספת אחת, המקבילה הנמוכה ל XC90 אינה ה 960 אלא ה S80 ולמרות שגם לי אין ידיעה ברורה מה קורה לנוסעי שתי אלו בהתנגשות ביניהן, איני יכול להצהיר בבטחון כמוך שהכלי הגבוה יותר "ינצח", בכל הנוגע לשלמותם הגופנית של יושביו. אולי שווה לבדוק עם היצרן, יכול להיות שבחינה כזו נעשתה.

פורסם
כל הנתונים מתייחסים לתקופה הזאת, המאמר מ 2004, ואכן אין אזכור ישיר לתאונות עצמיות, אבל המאמר רומז לזה כיוון שככל שהרכב שוקל יותר הוא אמור להיות יותר בטוח, אבל SUV בינוניים הם הכי קטלניים.

המאמר לא "רומז" כלום, הוא מצטט נתונים ברורים, ולפיהם אין הבדל סטטיסטי בין SUV חדיש (ל-2003...) לרכב רגיל. בנוסף, מצויין בבירור, כי יש הבדלים גדולים בין דגמים שונים. כיום, 8 שנים אחרי, כאשר מדובר ברכב חדיש, אין סיבה להניח שהוא יהיה מסוכן יותר מרכב אחר.

דרך אגב, שים לב לנתון של מכוניות ספורטיביות, ושם אי אפשר לטעון שיכולות דינמיות הן הסיבה למספר הגבוה של נפגעים...

פורסם

הוא לא ציטט את הנתונים האלה, הוא דווקא ציין במפורש ש Midsize SUVs הם כלי רכב עם שיעור תמותת נוסעים גבוהה, למרות שכלי רכב כבדים דווקא נוטים להיות יותר בטוחים בתאונות חזיתיות, ואני מסכים לגבי הרמיזה, הכוונה שלי זה הסקה מהנתונים שהמאמר מציג.

אתה מתכוון לזה בקשר לספורטיביות?

The ways that people who own different types of vehicles tend to drive them is also a factor, especially in the case of sports cars.

• תוכן חדש...