Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה אתם חושבים על פורד אדג'?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לסיכום אין עוררין שהמחיר אטרקטיבי,אבל רכב מהנה לנהיגה או איכותי או חסכוני הוא לא.

מקסימום רכב(מערכת מולטימדייה ניידת?) פוזה גדול,מאובזר,ואמריקאי.

ומה רע בזה? לאיזו הנאה מנהיגה אתה מצפה מSUV? איך נמדדת איכות אצלך? אני לא נהגתי על הרכב הנ"ל לכן אין לי דעה (חוץ מהמבחנים שבסה"כ אהבו אותו), אבל לא נראה לי שאתה יותר אוביקטיבי מהכתבה שקטלת למעלה.

בכל מקרה במעבר מניטרו לאדג' אמורה להיות עליית מדרגה משמעותית.

כדאי שתבצע נסיעת מבחן?

פורסם
ומה רע בזה? לאיזו הנאה מנהיגה אתה מצפה מSUV? איך נמדדת איכות אצלך? אני לא נהגתי על הרכב הנ"ל לכן אין לי דעה (חוץ מהמבחנים שבסה"כ אהבו אותו), אבל לא נראה לי שאתה יותר אוביקטיבי מהכתבה שקטלת למעלה.

בכל מקרה במעבר מניטרו לאדג' אמורה להיות עליית מדרגה משמעותית.

כדאי שתבצע נסיעת מבחן?

אני חושב שיש אופציות יותר טובות, אבל לא באותו מחיר.

הפורד במחיר שלו הוא חבילה מעניינת, למי שהחסרונות והיתרונות מתאימים לו.

לי אישית חווית הנהיגה בו הייתה לא טובה, הרגשתי הגה מאוד לא תקשורתי,תחושת כבדות מוגזמת,בלימה לא טובה.

אם כבר במחיר דומה יש את הגרנד צירוקי החדש, שעל פניו נשמע מעניין מאוד, וב50K יותר כבר עולים לQ5 או XC60

שהם משמעותית מהנים יותר דינמית,הרבה יותר איכותיים וגם הרבה יותר חסכוניים בדלק.

STI 2004

פורסם

הגראנד צ'ירוקי באמת נשמע כמו אופציה מעניינת. הוא מתחיל ב270K לפי מה שאני זוכר? זאת כבר עלייה במחיר, וזה כשהאדג' בדגם הבסיסי מתחיל ב219 אם אני לא טועה (250 לדגם המאובזר).

פורסם

תראה, הגרנד צ'ירוקי הוא ג'יפ ג'יפ לכל דבר, ואין לי שום שימוש בג'יפ, הכי הרבה שאני אסע זה בשבילי קק''ל 8)

ובלי קשר הגרסה הבסיסית שלו באמת עולה 270K, וזה נשמע פשוט מאוד רק עוד 50K אז אני אוסיף עוד 150K ואני אקבל X5, כל שקל מעבר זו הוצאה רצינית :roll: .

אני בן אדם שמאוד מאוד אוהב טכנולוגיה וגאג'טים ככה שאני חושב שבאמת השתכנעתי שהוא רכב טוב, היה ברור לי שיהיו חבר'ה שזה אפילו לא התחום האפור שלהם, ואני מקבל את זה כי גם אני הייתי כזה בהתחלה, עד שהתחלתי לנהוג על רכבי כביש שטח, מה לעשות התאהבתי.

אה כן, קשה להתווכח עם 285 כוחות סוס :wink:

יהיה טוב וטוב שיהיה טוב.

פורסם

אני ביליתי מספר ימים עם לינקולן MKX בתור רכב חלופי שהיא גרסא קצת יותר מפוארת של האדג'

09-lincoln-mkx-1.jpg

וגם על האדג' הזמן לי לנהוג אך נסיעה קצרה ביותר.

הרכב מאובזר טוב, כל הפלסטיקים מהודקים יופי ולמעשה הוא מהווה דוגמא מצויינת למהפך שעבר על היצרנים האמריקאים.

מנוע הV6 שמוכר לי היטב מהפיוז'ן המצויינת לא מאכזב וכך גם מערכת ההנעה הכפולה שהייתה בפיוז'ן המאובזרת שבה בילתי מיילים רבים, לא רכב לשטח אך מגיב מצויין ואוחז טוב בתנאי שלג וקרח, נהגתי חורף שלם בניו יורק על פיוז'ן והופתעתי לטובה מהרכב בכל אספקט.

עכשיו נחזור לאדג'\MKX.

תנוחת הישיבה נוחה והעיצוב קומפקטי ונעים לעין, ההגה טוב ולא רך כנהוג ב"אמריקאיות", צריכת הדלק סבירה בהשווה למתחרות, הסאן רוף הגדול מוסיף המון ובכלל אני התרשמתי לטובה מהלינקולן ואפילו יצא לי לנהוג איתה בשבילים סטייל קק"ל.

אין את התחושה המגודלת הזאת שיש בסברבן לשם השוואה והרכב מרגיש כמו משפחתית מוגבהת.

הלינקולן עלי נהגתי הייתה עם קצת מעל ה70K מייל הפיוז'ן הוצאה חדשה מהסוכנות והאדג'? לא זוכר.

כולם היו הגרסאות המאובזרות (SEL בפורד).

על הגרנד צ'רוקי החדש לא נהגתי וגם לא על האקספלורר החדש שיצא לאחרונה, שניהם משאירים רושם מצויין ממבט ראשון.

אני עד לשינוי שעובר על תעשיית הרכב האמריקאית מקרוב ואני ממש גאה לראות רכבים שלא מתביישים לעמוד שווה בשווה מול התוצרת הגרמנית, את האדג' אפשר למצב מול הX3 של ב.מ.וו או הGLK של מרצדס, ספק סטיישן ספק SUV רק שלטובת הפורד יש עיצוב יותר הרמוני.

haters will hate

פורסם

בינוני מינוס, אפילו פחות לדעתי.

למרות שכח יש הרבה, הסלון עדיין מרגיש זול ופשוט.

הנסיעה לא נעימה ומערכת המולטימדיה\בקרה שלהם גם לא להיט.

לא מתקרבת למכוניות כמו ניסן מורנו\מזדה CX או וולוו XC60 ובמיוחד לא לתוצרת גרמניה.

פורסם

אני לא כתבתי את זה נכון :)

תעשיית הרכב האמריקאית באופן כללי עוברת מהפך לטובה והיום יש מספר רכבים שמציעים תחרות הולמת לתוצרת הגרמנית.

מערכת המולטימדיה של פורד נוחה מאוד לתפעול, הרבה יותר נוחה מזאת שהייתה לי במרצדס ML350 או בX5.

איכות החומרים בניסן מוראנו לא מתעלה על זאת של הפורד, כנ"ל לגביי המאזדה.

למרות שניסאן שיפרו את המוראנו במתיחת הפנים האחרונה עדיין התחושה מאוד פלסטיקית.

אשמח לדעת על איזה דגם של האדג' נהגת ועל איזה דגם של המאזדה והניסאן.

haters will hate

פורסם

כמו שכבר אמרתי, אני שונא רכבי קרוס אובר. אני מעדיף ג'יפ נחמד עם יכולות עצבניות +++ על פני (כמעט) כל קרוס אובר קיים. אבל אם הייתי חובב של רכבים גדולים כאלה, האדג' היה קורץ לי קצת. מה אתם רוצים מהצריכה שלו ? כזה בומבה עם כזה מנוע ואתם מתפלאים?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה בנצי, נחמד לשמוע שיש כבר מישהו שמכיר את המכונית ויודע שהיא תספק את הסחורה :-D

יהיה טוב וטוב שיהיה טוב.

• תוכן חדש...