רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת ronka, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לאחר שנה עם הטווינגו GT גם 2009 ומעל 30 אלף ק"מ שעשיתי לבד עליה, הוחלט להחליפה עקב בעיית מקום, ועקב צורך ברכב גדול בשביל לנייד את האישה וגם את הכלבה. אומר מספר דברים על הטווינגו, חסרונות ויתרונות, ואז נעבור לרכש החדש פלוס תמונות אני אתחיל מהחסרונת: קטנה, בעיר שטיינית לא קטנה (מיכל 40 ליטר מחזיק ל 500 ק"מ מחוץ ל650), איכות הנסדה לא מי יודע מה בלשון המועטה (תא מנוע הרבה חלקים ממנו לא צבועים בצבע הרכב רק בשחור, מתברר שבכל הטווינגויים ככה), לאחר 30 אלף ק"מ וטיפול ראשון, החליט הפנס האחורי שבא לו לצאת מהמקום, חוזקו הברגים וחזר לקדמותו. יתרונות: קטן, ישיבה גבוהה, זריז ביותר (1.2 100 כ"ס), מעולה בעיר וגם מחוצה לה, אין שום צריכת שמן או נוזל קירור, מודולציה לפי דעתי מדהי…
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני אמור לעבור קורס נהיגה מתקדמת בקרוב (באלטרנתיבי). אני דוחה כל הזמן את התוכנית שלי להחלפה של הבולמים (ואולי גם הגבהה). ברור לי שפעולה כזו תשפיע על ההתנהגות של הרכב לטובה (בולמים) ולרעה (הגבהה). (מדובר בגראנד ויטארה אוטומטית, מנוע בנזין 2, ליטר, מודל 1999, עם בולמים די גמורים). ההתלבטות שלי היא אם לבצע את ההגבהה והחלפת הבולמים לפני הקורס. כך שכאשר אעבור את הקורס אתנסה ואתאמן על התנהגות הטיפיקלית של הרכב שלי בשנים הקרובות. מה הייתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
- 4 תגובות
- 836 צפיות
ערב טוב ושבת שלום לחברי הפורום ראיתי בחול רכב מסוג מסוטרנג שממש תפס את צומת ליבי . וגם המחיר לא יאומן. השאלה שלי היא כזאת,כיצד ניתן לייבא רכב מאצרות הברית?מה העליות?עם האוטו עולה עד 14 אלף דולר כמה יעלה כל הסיפור? תודה לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה צריך לבדוק ומה הגורם לצריכה גבוהה אפילו שאני נוסע מאוד רגוע ולא עובר את ה2500 סל"ד? היא אוכלת לי 1 ל 10
הודעה אחרונה מאת liransason, -
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הפוקוס החדשה וה- Jetta נמכרות באירופה זה זמן מה. למה עדיין לא הגיעו לארץ ומתי יגיעו?
הודעה אחרונה מאת adeeb_m, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
לא שמתי לב וכבר הגיע הזמן לסכם תקופה בשעה טובה ומוצלחת נמכר הרכב האחרון בו נסעתי והוא פיג'ו 308 ברמת גימור קומפורט פלוס בעל מנוע 1600 בנזין עם תיבה אוטומטית . איך זה התחיל? בשנת 1985 יצאתי לאוויר העולם ומשם הסיפור קופץ 24 שנים קדימה כדי לא לבזבז שורות יקרות ואת הזמן שלכם, למרות שהסיפור אכן מעניין בדצמבר 2009 מכרתי את רכבי הקודם סיאט איביזה 2008 דגם FR בעל מנוע 1800 טורבו ותיבת הילוכים ידנית, רכב שלא מיציתי איתו את הגבולות כיוון שהייתי יחסית בתחילת דרכי המוטורית, לא אלאה אתכם בפרטים שוליים אך לאחר שמכרתי את הרכב מסרתי לאבי היקר שיחיה את הסכום הנכבד של המכירה כדי שישתמש בו בתבונה ויפתיע אותי עם משהו חדש יותר מתון ובעל תיבה אוטומטית (מסיבות נוחות במשפחה ה…
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, לאחרונה שמתי לב כי בכבישים (כביש 1 ו-443) שאני נוסע בהם באופן יום יומי, פזורים לרוחב הכביש שני חוטי חשמל שחורים כאלה. שני החוטים נמצאים זה במקביל לזה במרחק של 30 ס"מ לערך. מישהו יודע למה הם משמשים? תודה.
הודעה אחרונה מאת yarivos, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ערב טוב לכולם שמעתי כדרך אגב שבעיתן DE MARKER הייתה כתבה שבא נאמר כי יצרנית הרכב ניסאן עומדת לבטל את השוק בישראל בגלל חוסר רווחיות האם משהו יודע אם יש אמת בדבר וכמדומני הדבר יקרה בשנתיים הבאות כי יש לכך השלכות בתור אחד שאולי ירכוש בעתיד רכב מסוג ניסאן
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 3 תגובות
- 952 צפיות
היי לכולם ושבת שלום . סתם עניין אותי,האם זה אפשרי (ברור שבארה"ב/חו"ל.בישראל... ) לבנות רפליקה אמיתית של הרכב הנ"ל מ-LFS: (עשיתי לו בוק ) http://img850.imageshack.us/g/95138346.png/
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני משער שלהרבה מכם יצא לשמוע על הסדנא המוערכת סאלין שמאחוריה עמד סטיב סאלין והמוסטנגים\רכבים שהיא ייצרה. סאלין עברה הרבה עליות ומורדות בזמן האחרון ותפסיק לייצר רכבים ברבעון השלישי של 2011. לידיעה: http://mustangs.about.com/b/2011/03/09/saleen-mustang-production-to-end.htm#gB3 קצת עצוב, אבל אפשר לפחות להתנחם בזה שסטיב סאלין שהקים את הסדנא פתח סדנא חדשה משלו - SMS.
הודעה אחרונה מאת American-Muscle, -
- 0 תגובות
- 669 צפיות
הי, אשמח לשמוע מחיפאים בעלי רכב היברידי- מה צריכת הדלק הממוצעת בנסיעה עירונית בחיפה? האם יש הצדקה להחזיק רכב היברידי בחיפה מטעמים של צריכת דלק נמוכה? תודה.
הודעה אחרונה מאת ludu, -
- 2 תגובות
- 775 צפיות
שלום אני רוצה ליקנות פנסים קידמיים לסובארו שלי אני יכול להזמין בשקט? או צריך לתת אישור ולעבור על מיספר שלבים במישרד הרישוי? ומה אתם אומרים על להזמין מוצר מיפן עכשיו? וזה לא בציניות האם שווה לקחת את הסיכון או לא?
הודעה אחרונה מאת 12cobra12, -
רציית לחלוק איתכם סיפור קטן שקרה לי היום , בדרך לעבודה בשעה 15:50 בדרך בגין לכיוון התחנה הישנה (ליד מגדל לווינשטיין ) חנתה ניידת אני נוסע מתקדם לידה פתאום שוטר קופץ מאחוריה ועוצר אותי בצד , בכל אופן לא ביצעתי שום עבירת תנועה להפך נסעתי ממש לאט ובזהירות (מרוב האופנועים) , וכשהוא עצר אותי הייתה לי תחושה לא נעימה בבטן בכל אופן הוא ביקש רשיונות הלך לרכבו חזר וביקש "פתח את מכסה המנוע " פה כבר הבנתי שאין לי עסק עם שוטר רגיל אלה בוחן רכב לאחר פתיחת מכסה המנוע הוא מציץ ומסתכל וישר קופץ " אה פילטר פתוח לא חוקי !! " הציץ על הצמיגים ושוב "לא מאושר ברשיון" (לגבי האגזוז הוא שמע אותו אך למרבה המזל הוא לא כתב את זה בטופס הורדה ) , הוא שב לרכבו אני מגיע לצד החלון שלו ומתחיל לדבר איתו : א…
הודעה אחרונה מאת papa_carlos, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קיימת אפשרות כזאת בכלל איפשהו בארץ ? אני מאמין שכן , אז איפה אני יכול למצוא עוד מידע על דבר כזה , ואם מישהו מכיר אשמח להמלצות . תודה .
הודעה אחרונה מאת LiorMITO, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אתמול הייתי מעורב בתאונת דרכים די קלה, אבל לא עוזר כמה שיחזרנו את הרגעים של לפני התאונה, אנחנו לא מצליחים למצוא את האשם (אני לא הייתי הנהג) ואיפלו השוטר שהיה נוכח בזירה לא הצליח\רצה להטיל אשמה על אחד מהנהגים המעורבים. הרחוב ישר, בעל שלושה מסלולים. אנחנו נסענו בניסאן (הSUV) על המסלול הימני והנהג ניסה להתחמק מרכב שעצר לפניו בפתאומיות (שעצר לכמה שניות אחרי התאונה אבל אז ברח) אז סטה טיפה למסלול האמצעי. הנהג של הרכב השני טוען שהוא היה במסלול השמאלי (לא האמצעי) ושהוא לא יודע מה קרה ומאיפה נחתנו עליו. מצ"ב תמונה של הכביש ושל שני הרכבים.
הודעה אחרונה מאת `Infinity, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
השבוע קיבלתי רכב חדש מהסוכנות ורציתי לדעת האם יש צורך בהרצה? ואם כן איך נכון לעשות את ההרצה למנוע?
הודעה אחרונה מאת כפר סבאית, -
- 15 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שמעתי שתי אנשים מדברים במסדרון על הנחת סטודנט לדלק יש דבר כזה ? איך אפשר לקבל את ההנחה ?
הודעה אחרונה מאת As-21, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה ליפתוח שירשור של צריכת דלק על רכב פונטו ספייס דגם elx 2003 -2001 אוטומט כי אני חושב שהפונטו שלי יחסית זוללת לפי הבדיקה של השעון הדיגיטאלי היא אוכלת 12 קילומטר לליטר בנסיעה בין עירונית ועירונית מאוד רגועה אני לא עובר את ה 2500 סל"ד האם זה נורמאלי ? כמה אצלכם ? ומה אפשר לעשות אם היא זוללת ?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי סריטה על חלון החזית ברכב החדש שקניתי ביואיק רנדוו 2004 כניראה בעל הרכב שהיה השתמש במגבים וביפנים היה אבן או משו כזה ויצא שהוא שרט שריטה די גדולה על צד הנוסע והייתי רוצה לדעת איך אפשר להעלים אותה אולי איזה חומר מיוחד לשיוף שמשות מה דעתכם מישהו ניתקל במקרה דומה"? חשבתי כבר על לישבור את השמשה ואז ליתבוע את חברת הביטוח והם יזמינו שמשה חדשה אבל מכר שלי אמר לי שחברת הביטוח תזמין שמשה לא איכותית ולא מקורית האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת cjns, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים. לאלה שזוכרים יותר ולאלה שפחות אני מחזיק ברנו קנגו 2009 1.5 טורבו דיזל. כך היא נראית (נ.ב הוחלפו ג'אנטים, לאחר פתירת הבעיה אעלה תמונות מעודכנות יותר): אתמול בשעות אחר הצהרים המאוחרות נהג אוטובוס רע ואכזרי פגע במכונית היקרה שלי וכאמור ליבי מלא בצער וכאב. אבל אני מאוד מקווה לפתור את הבעיה. כידוע- פרטים הוחלפו, וכל הדברים יושמו, ביטוחים הכול. אך לא זאת הבעיה. ברשתוכם אני אמספר את התמונות על מנת להסביר את עצמי יותר טוב. כך היא נראית לאחר המכה הכואבת. תמונה מספר 1: תמונה מספר 2: תמונה מספר 3: תמונה מספר 4: ועכשיו לשאלות. האם מוסך יכול…
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
שלום לכולם, מקרה מרגיז במיוחד שקרה היום, הייתי רוצה לדעת מה הייתם עושים ובכלל מה ניתן לעשות באופן חוקי כנגד התופעה הזו. בעודי מחפש חניה במרכז תל אביב נכנסתי לרחוב ללא מוצא (אימבר, מסתעף ימינה מאבן גבירול), ומה אני רואה? קטע פנוי, רחב ומזמין בכחול לבן שיכול לאכלס בנקל שתי משפחתיות ממוצעות (בערך 10 מטרים של חניה פנויה) רק שבמרכזו נעמד קטנוע חצוף שלא רק שהוא תופס חניה בכחול לבן כשבמעלה הרחוב קיימת חניה מסומנת (ופנויה!) לאופנועים בלבד, הוא הציב את הקטנוע כך ששתי מכוניות של נהגים מאושרים לא יוכלו לחנות, ועוד סימן בעזרת חול מלבן מסביב לקטנוע. הקטע הוא שבזכות עמוד חשמל מוכשר שניצב על המדרכה התאפשר לקטנוע אשכרה לתפוס את כל הקטע הרחב. כנראה מדובר בבחור אמיץ במיוחד…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
http://www.topgear.com/uk/car-news/geneva-2011-alfa-romeo-4c-concept-2011-03-01 http://www.autoblog.com/2011/03/01/alfa-romeo-4c-concept-geneva-2011/ פשוט מדהימה.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם זה אפשרי לעשות ביטוח זמני לרכב דרך הטלפון? שמעתי שאפשר להיתקשר למספר נותן פרטים מזהים וכו.. ואז יש מונה שפועל ואז מתקשר חזרה למפסר ומבטל את הביטוח הזמני יש דבר כזה? תודה רבה רבה לכל העוזרים שבת שלום לכולם
הודעה אחרונה מאת sperial, -
אני אוהב מכוניות,תמיד אהבתי. זה תחביב שתמיד היה בחיים שלי, אבל יש לי בעיה שאני בטוח שיש פה כמה אנשים שיידעו להזדהות איתה. אני לא רוצה להגיד שחברה שלי "מקנאה" ברכב שלי כי זה נשמע מצחיק,אבל אפשר להגיד בביטחון מלא שככל שאני אוהב אותו יותר כך היא שונאת אותו יותר. אני משקיע ומפנק את הרכב שלי,_אני מסוג הפדנטים האלה שהרכב שלהם תמיד יהיה נקי ומאלה שכל הזמן יחפשו להשקיע ברכב,_החל מתוספי שמן ודלק ועד לתוספות קוסמטיות ומכאניות._שורה תחתונה, האהבה שלי לרכב עולה לי כסף והרבה._לי אישית זה לא מפריע כי מבחינתי זה תחביב ובגלל זה אין לי בעיה גם להשקיע בו כסף,_זאת ההנאה שלי ואני אוהב את זה._אבל היא לא רואה את זה ככה._מבחינתה כל שקל שיוצא על הרכב שהוא מעבר לטסט,_ביטוח וטיפול פעם בשנה ה…
הודעה אחרונה מאת Gosser1860, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לכל המעוניין, קיבלתי אתמול ברושור על מבצע שלהם, כל הרכבים בהנחות לא רעות, בין 7K ל- 10K, ועוד כמה תוספות כמו מימון וטיפולים חינם, לרבות ה- S60, שם ההנחה היתה קצת יותר גדולה אם אני זוכר נכון, מה שהופך אותה לאטרקטיבית ביותר למי שצריך כזה רכב. אולי זה אפילו עדיף על הפאסאט
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
- 6 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום רב, בחודש ספטמבר קיבלתי מכתב לגבי קורס רענון נהיגה. אני אמור לבצע את הקורס עד ה 21/3. עקב אילוצים כאלה ואחרים, לא יצא לי לפנות זמן ולגשת לקורס. בחודש האחרון אני מנסה להשיג את אחת המכללות על מנת לעבור את הקורס לפני הדד ליין, אבל תמיד קיבלתי את אותה תשובה : הקורסים הוקפאו. מה ניתן לעשות במקרה כזה? יש למישהו ניסיון עם מקרה דומה? האם נותנים איזשהי הארכה כי הקורסים לא היו זמינים תקופה מסויימת?. אני פשוט לא רוצה להיתקע ב2012 עם חידוש הרישיון.
הודעה אחרונה מאת Sameer_tuning, -
Save the Ring
מאת Croc- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
קיבלתי EVO אחרון התחלחלתי לקרוא שמסלול נורבגרינג עומד בפני סגירה. הסיבה היא פארק שעשועים ענק שנבנה ליד שהכניס את כל המתחם לחובות מטורפים. מזל שיש אנשים שחושבים שאין לתת לזה לקרות: http://savethering.org נ.ב. אולי כבר ראיתם את זה קודם - אבל לא ראיתי דיווח על זה כאן
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 987 צפיות
סתם רציתי לשתף אתכם בחוויות מאתמול. לקחתי את הפולו הישנה, מודל 98, לטסט במכון הרגיל שלי. עובר את התחנות הראשונות כרגיל, ומגיע לתחנה האחרונה של בדיקת זיהום. אני יושב באוטו, המכונאי מתחבר עם המחשב ותוקע את הצינור באגזוז. אני רואה שהמנוע ממשיך לעבוד בסרק, ואילו הצג של המחשב שלו מראה 2000 סל"ד. הוא עומד עם הגב אלי, מנסה להסתיר ממני את הצג, אבל אני מציץ מעבר לכתף שלו. הוא ממשיך להתמזמז שם עם כל מיני כפתורים, אבל בשום רגע סיבובי המנוע לא עולים על מהירות הסרק. אחרי כמה דקות הוא מנתק את כבליו, מוציא את הצינור שלו מהאגזוז, סוגר מכסה מנוע ואומר לי להתקדם קצת. הוא מושיט לי את הדו"ח, וכתוב שם שעברתי את בדיקת הזיהום, ואפילו יש שם מספרים לזיהום בסרק ובמהירות המנוע הגבוהה, כשלפחות …
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הצעת חוק שנרשמה כדת וכדין בישראל. בשנת... 1994 (השנה נכתבה בלבן, נא לעמוד עליו כדי שיופיע)
הודעה אחרונה מאת Ron Poh,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 210 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ברווז
- Una Macchina
- yoav911gt2
- Ctzvi
- SlowRide
- גולדן191
- natco
- Night Driver
- orankohn
- yoni2sh
- EliC25
- Avia