Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מקרה מרגיז במיוחד שקרה היום, הייתי רוצה לדעת מה הייתם עושים ובכלל מה ניתן לעשות באופן חוקי כנגד התופעה הזו.

בעודי מחפש חניה במרכז תל אביב נכנסתי לרחוב ללא מוצא (אימבר, מסתעף ימינה מאבן גבירול), ומה אני רואה?

קטע פנוי, רחב ומזמין בכחול לבן שיכול לאכלס בנקל שתי משפחתיות ממוצעות (בערך 10 מטרים של חניה פנויה) רק שבמרכזו נעמד קטנוע חצוף שלא רק שהוא תופס חניה בכחול לבן כשבמעלה הרחוב קיימת חניה מסומנת (ופנויה!) לאופנועים בלבד, הוא הציב את הקטנוע כך ששתי מכוניות של נהגים מאושרים לא יוכלו לחנות, ועוד סימן בעזרת חול מלבן מסביב לקטנוע. הקטע הוא שבזכות עמוד חשמל מוכשר שניצב על המדרכה התאפשר לקטנוע אשכרה לתפוס את כל הקטע הרחב.

כנראה מדובר בבחור אמיץ במיוחד, שהרי הקטנוע היה חדש לחלוטין, ומי ערב לאותו קטנוען חובב חניות שלא יעבור נהג מכונית חמום מוח ויחליט להטיל את הקטנוע הצידה ולהוריד מראה או שתיים כאות מחאה?

לבסוף הצלחתי להשחיל את היאריס איכשהו בין הקטנוע לאחת המכוניות אבל בשל עמוד החשמל על המדרכה היא בלטה מעט לכביש ופחדתי שעד הבוקר איזה נהג מוכשר כבר ישפשף אותה. פתאום התמזל מזלי ובמעלה הרחוב יצאה מכונית מחניה ולפני שעוד קטנוען חצוף ידזרז להשתלט עליה (מסכנים, אין להם חניה) מיהרתי לחנות.

בזמן שאני יורד ברחוב, הונדה אקורד נכנסת בחיפוש מקום חניה לרפואה. עכשיו, מכירים את המבט הזה כשמוצאים חניה במרכז תל אביב, ועוד כזו רחבה רחבה שדורשת מינימום תמרונים? אז כזה מבט היה לנהג האקורד (האמת שהחלונות היו מושחמים אז אני רק מתאר לעצמי) עד שהוא התקרב, פתח חלון והביט בקטנוע במבט מהול תדהמה וזעם. שואל אותי "זה שלך?" ואני "לא".

יוצא הבחור מהאקורד, רואה שאין מנעול ו\או מנעול דיסק, מוריד את הקטנוע מהג'ק ומזיז אותו כלאחר כבוד לאורך שפת המדרכה כדי לאפשר לרכבו לחנות.

עד כאן.

מגיע הביתה, רואה את ברצלונה מביסה את ארסנל ושם לב ששכחתי את הארנק ברכב.

יורד לרכב לקחת את הארנק, חולף על פני מקום האירוע (בינתיים הקטנוע פינה את מקומו למשפחתית ממוצעת)

ומה אני רואה?

פתק לבן ותמים לכאורה על המגב של האקורד-

"ערב טוב,

במידה ותיגע לי שוב בקטנוע אשרוט לך את הרכב כולו

תודה רבה"

מה יהיה איתם? גם תופסים לנו את החניות וגם מאיימים בפגיעה ברכוש?

אולי באמת כדאי שבפעם הבאה זו לא תהיה אקורד עם חלונות מושחמים, אלא סיויק עם חלונות מושחמים ואז הנהג יזיז את הקטנוע בדרך קצת פחות מכובדת.

עכשיו תורכם. מה הייתם עושים?

מה ניתן לעשות באופן חוקי?

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם יש תמרור בתחילת הרחוב שקובע שמותר רק לסוג מסוים של רכב לחנות והוא לא דו"ג - אז אסור לו לחנות שם.

אם יש סימון חניה על הכביש, צריך להחנות את הרכב (לא משנה מאיזה סוג) בין הקווים.

אם גם אין קווים, אז הוא החנה את הקטנוע במקום מותר לחניה וצמוד למדרכה בצורה חוקית ואין מה לעשות לגבי זה חוץ מלהתעצבן.

אם נהג האקורד היה יכול להוכיח שבעל הקטנוע באמת כתב לו "מכתב איום" אז הוא יכול להתלונן על האיום הזה, במקסימום.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

ניראה לך הגיוני שאני אכנס לך לאוטו ואזיז אותו?! אז למה לך ניראה הגיוני לגעת בקטנוע? החניה ליד המדרכה מותרת גם לרכב וגם לאופנועים, אני הרבה פעמים מחנה ליד המדרכה ולא על המדרכה כדי לא להפריע לאנשים.

פורסם

בעצם כשאתה אומר את זה, אם יש חניה מסומנת והוא חונה על המדרכה מתוך התחשבות בנהגים - דווקא אז הוא עובר על החוק.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

אם אני זוכר נכון, היה מקרה בו שופט קבע כי הליכה עם אופנוע היא כמו נהיגת אופנוע (לעניין שלול רישיון) - המקרה הנ"ל יכול להיות שימוש ברכב ללא רשות.

מה גם שיכול להגרם נזק כתוצאה מהזזת הקטנוע ע"י מי שאינו יודע לעשות כך.

נכון, זה מרגיז, זה לא מכובד, אבל..

אל תהיה צודק, תהיה חכם - כך לימדוני רבותי.

פורסם

הבחור לר ביצע שום עברה, מבחיני אין הבדל אם חונה סמארט באמצע או קטנוע. אותו סיפור. אבל... הדבר היחידי שמוזר לי הוא שכתבת שהוא סימן באמצעות חול ריבוע מסביב לקטנוע, מז"א?

haters will hate

פורסם

במקום נהג האקורד הייתי מזיזה את הקטנוע שיתפוס רק חניה אחת ומצלמת את הרכב עם תאריך ובמידה שיש שריטה אחת א.מתלוננת במשטרה ב. תובעת בתביעות קטנות.

אין ספק שבעל הקטנוע חצוף ואגואיסט.

פורסם

אם לא מסומנים תאי חניה, יתכן והאופנוע חנה בין שתי מכוניות שהמרווח בינייהן היה 2 מטר. אח"כ המכוניות נסעו והאופנוע נותר מיותם באמצע.

אופנוע החונה על מדרכה כמוהו כרכב החונה על מדרכה. הסיבה שהם לא מקבלים דוחו"ת - הבלגה של הרשויות מתוך הבנה שעדיף קטנוע על מדרכה מאשר עוד מכונית בעיר.

לפני כשנתיים דובר על כך שבהגיע סף כמותי מסויים, תוחל אכיפה גם על חניית דו"ג במדרכה ובנוסף גם עלייהם תבוצע אכיפה של תשלום עבור הסדר חניה. (בעידן הפנגו וסלופארק, זה כבר כמעט טריוויאלי ליישם זאת).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ומה אם פשוט להתקשר לעירייה ולהגיד להם שמחכה להם דוח שמן ממש פה בלי אפילו צורך להתאמץ , ולגרור הרי זה אופנוע

זה היה המעשה הכי חכם , מי שלא מבין בהיגיון יבין דרך הכיס

פורסם

איזה חמודים אתם, קצת נאיביים ;-)

הוא שמר חניה לאשתו (ו/או בן-זוגו ו/או חברה וכו'). אני מוכן להתערב שהרכב שחנה שם ליד האקורד הוא שלה.

יש גם איזה בן-#ונה אצלנו ברחוב, שמעמיד את האופנוע BMW שלו כך לפעמים כדי לשמור לאשתו חניה, ואח"כ כשהיא באה מזיז אותו כלאחר כבוד לשדרה. אגב, הוא בכלל עובד רשויות שמירת החוק, אבל מה זה משנה. אם לא הייתי צריך רישיון למקצוע שלי, הייתי מגלה פחות סובלנות, משום שהוא עושה זאת באופן קבוע.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

פתק לבן ותמים לכאורה על המגב של האקורד-

"ערב טוב,

במידה ותיגע לי שוב בקטנוע אשרוט לך את הרכב כולו

תודה רבה"

מה יהיה איתם? גם תופסים לנו את החניות וגם מאיימים בפגיעה ברכוש?

הקטנוע חונה שם בדרך קבע?

או שזה רוכב מזדמן וחוצפן?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בעיה רצינית ומתרחבת בתל אביב.

שאלתי כמה פקחי חניה בתל אביב אם ניתן להשית לקטנועים דו"ח חניה ולדאבוני התברר שלא ניתן ! הדבר המדהים הוא שלמעשה קטנוע יכול לחנות בכחול לבן בכל מקום בתל אביב וערים אחרות ללא תו חניה.

פורסם

צודק מי שכתב שבעל הקטנוע שמר חניה למישהו \ מישהי.

אני גר בתל אביב ויצא לי לא פעם להזיז קטנוע שסגר חניה שלמה, ופעם אחת אפילו שתי ! חניות.

מלחמת עולם העיר הזו !

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

• תוכן חדש...