רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש אוטו חדש עבור אישתי, משהוא כמו יונדאי I20 או דומה. אחריות היצרן הוא רק שנתיים , בשביל אותו הרכב באירופה נותנים 5 שנים. המצב דומה אצל כל היבואנים. אני מעוניין לדעת האם יש גוף, ממשלתי, ציבורי, פרטי שמנסה לתקן את העיוות הזה.
הודעה אחרונה מאת fish, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת אם יש הבדל משמעותי בצריכת דלק של רכב חדש (שעבר נניח פחות מ-10,000 ק"מ) ולאחר מכן... רק לאחר מכן המנוע "נפתח"? או שזה קורה אחרי פחות ק"מ?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חבר חדש בפורום ופנייתי אליכם נוגעת במקרה שלהלן: ברשותי רכב (סיויק) מליסינג פרטי. לצערי זמן קצר אחרי שקיבלתי אותו ב2008 הוא קיבל שיפשוף די מכוער בצידו הימני כשהיה בחניה (לא ידועים פרטי הנהג הפוגע). כך נאלצתי לתקן תיקון פח וצבע- לא רציני מאוד אבל שחייב פירוק והרכבת הדלת והכנף (סך התיקון כ1000 ש"ח). בכל מקרה, עכשיו, כשאני לקראת סיום החוזה והחזרתו לחברה לקראת טרייד אין, בוחן רכב מטעמם שלח אותי לבדיקה מקיפה יותר. כצפוי לא נמצאה פגיעת שילדה. שאר הממצאים שוליים למדי. וכעת לשאלה: האם נראה לכם הגיוני שבעקבות התיקון לרכב, שמעבר למסופר טופל תמיד במוסך מורשה ונבדק בזמן, אמור להיות מופחת מערכו ב10-20%? ברור שכל מקרה לגופו אבל באופן כללי האם פגיעת חניה שכזו, שלא הביא…
הודעה אחרונה מאת adeeb_m, -
-
- 3 תגובות
- 875 צפיות
שלום לכולם, בקרוב אני קונה אוטו חדש ויכול להיות שזו תיהיה Mr2. עוד לא יצא לי לנהוג על רכב עם הנעה אחורית, ולכן רציתי לדעת, האם אתם ממליצים לקחת קורס נהיגה מתקדמת על מנת להכיר את האוטו? הבנתי שההנעה האחורית והמנוע המרכזי זה משהו שצריך לדעת לטפל בו... אם כן, בלי פרסומת, איפה אפשר לעשות את הקורסים באזור הדרום? עדיף עד תל אביב ולא מעבר... ודבר נוסף, האם הקורסים מתקיימים בשעות היום בלבד? אחרי הכל אני חייל ולא כזה פשוט לפנות בוקר... תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המוכר אמר לי שהם יגיעו במהלך חודש אפריל. אבל לא נתן לי תאריך משוער. יש אולי פה מישהו שיודע ? (מן הסתם כאלה שעובדים שם)
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
מי יודע?
הודעה אחרונה מאת iAmital, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איך האסון ביפן ישפיע על חלפים ומחירון רכבים יפנים משומשים? תודה
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
נסיעה בניוטרל
מאת bochbut- 2 תגובות
- 952 צפיות
שלום לכל חברי הפורום...האם נסיעה ממושכת בירידה כאשר אני נמצא בניוטרל (גיר ידני) צורך פחות דלק? ובכלל האם זה טוב לאוטו מבחינה מכנית כי שמעתי שזה גורם לבלמים לעבוד פחות טוב...?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כאשר אתם אתם צריכים להוריד ממהירות גבוהה למהירות אפס בגיר ידני, אתם מתחילים להוריד הילוך הילוך כמו בשיעורי נהיגה או שאתם מעבירים לניוטרל לכמה זמן ומשלבים כשאתם צריכים להמשיך לזוז? אני מתאר לעצמי שליטה הראשונה יש יותר יתרונות, אחרת לא היו מלמדים אותה בשיעורי נהיגה. אבל מעניין אותי לדעת מה ההשפעות של זה בדיוק, עד כמה מידת הנזק משמעותית ועד כמה צריכת הדלק משתנה (לטובה או לרעה) אני דיי טרי על הכביש.
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לפני חצי שעה בערך ירדתי עם אבא שלי לאוטו שלי בזוית העין אני רואה את השכן שגר מולי יוצא עם האוטו שלו ברוורס, ועושה רעשים עם האוטו שלו. אני לתומי חשבתי שהוא פוגע במדרכה, אבל זה היה 3 פעמים בערך, ותכנן לנסוע ולצאת מהחנייה. עד שבא בחור שיצא מבניין אחר ודפק לו על הרכב בעדינות שוב לתומי חשבתי שהוא יגיד לו שהוא פוגע במדרכה, אבל לא.. הוא אמר לו שהוא פגע ברכב מאחורה ושזה רכב של חבר שלו. השכן אמר לו שהוא חשב שזאת המדרכה ולאחר כמה חילופי מילים הוא אמר לו איפה הוא גר כדי שאם חבר שלו רוצה שיצור איתו קשר (כמובן שהוא לא טרח לתת טלפון) אם החבר של אותו בעל רכב לא היה במקרה יוצא מהבניין, השכן לא היה מבין מה הוא עשה וכמובן היה נוסע. בסופו של דבר הנזק הוא שפשוף קל בפגו…
הודעה אחרונה מאת נטלוזי, -
מקור: http://cafe.themarker.com/topic/2050107/ "אומרים שהשנה מחיר הדלק יוסיף לעלות לכמעט 9.5 ש''ח/ליטר. נמאס לנו! אנו רוצים שמחיר הדלק ירד? האם זה אפשרי? זה אפשרי!! אבל בשביל זה חייבים לפעול באופן מיידי. שנה שעברה עלו כמה רעיונות כמו לדוגמא:"לא לקנות דלק בתאריך מסוים". חברות הנפט צחקו כי ידעו שמי שלא מתדלק ביום ראשון מתדלק ביום שני . זאת היתה בשבילם הפרעה, אבל לא בעיה קשה. למישהו היה רעיון שיתכן שיעבוד. אם אנחנו רוצים שיעבוד: חייבים להתאחד כדי להפוך את זה למציאות ולהשיג את המטרה !! דלק 95 אוקטן נמכר בישראל ב-7.26 ש''ח לליטר. כולנו מודעים לעובדה שהחברות נפט מוציאים אותנו פריירים. אל תשכח כשהעלו את המחיר לכמעט 5.5 ש''ח. אז אמרו לנו שזה כיוון …
הודעה אחרונה מאת ravidp18, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
אהלן, אתמול היה לי וויכוח עם חבר בנוגע לגירים, ובנוגע לגיר DSG שבעה הילוכים. אני טענתי שהרכב עם ה-DSG יאיץ יותר מהר מידני ומאוטומט רגיל מ-2 סיבות: 1) הגיר בעל מצמד כפול שמאפשר העברה מהירה בין הילוכים. על זה לא היה וויכוח. 2) בגלל שלגיר יש שבעה הילוכים, האוטו יאיץ יותר מהר. חבר שלי טען שהשבעה הילוכים האלה הם לא באמת שבעה הילוכים כמו בגיר ידני ("אחרת למה לא עושים גיר ידני עם 7 הילוכים?"), ושהסיבה היחידה שהרכב יאיץ מהר יותר היא בגלל המצמד הכפול. מה אתם אומרים? והאם באמת ה-7 הילוכים האלה בסה"כ מאפשרים לרכב להגיע למהירות גבוהה יותר, ולא משנים את התאוצה? יום טוב
הודעה אחרונה מאת Oracle, -
-
הזמנתי שברולט ספארק 1 2
מאת bmwaudi- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
אחרי התלבטות ארוכה בין היונדאי I10 לשברולט ספארק החלטתי ללכת בסוף על הספארק(למרות שאין לי נסיון עם שברולט והיה לי ניסיון טוב עם יונדאי בעבר),_בעיקר בגלל אבזור עדיף+כוח סוס יותר גדול(מקווה שעשיתי בחירה נכונה)._עשיתי נסיעת מבחן אתמול_(פעם ראשונה שאני עושה נסיעת מבחן ולדעתי הנסיעה לא ממש מהווה אינדיקציה...הנסיעה בערך עשרים דקות כך שאי אפשר להתרשם מהרכב לגמרי+הנציג כל הנסיעה חופר במוח על האיכויות של האוטו)._נסעתי אני+חבר+איש המכירות,_רוב הנסיעה הייתה בעליה_-_נראה לי שהאוטו בסדר בסך הכל(רוב הזמן אני נוסע לבד או עם עוד מישהו אז נראה לי שרכב מסוג זה עונה על הצרכים שלי)._ כדאי לי ללכת על הצעה הכי זולה של ביטוח רכב או ללכת על חברה גדולה\מומלצת?_מה אתם אומרים בקשר לריפוד?…
הודעה אחרונה מאת H237D, -
מה קורה לבעלי 500 אבארט שנפטרים מהן במהירות שיא? לא כזו מהנה? לא כזו מהירה? צריכת דלק מפתיעה (כמה כבר יכולה להיות נוראה למי שמוכן להוציא 160-185K?)? גברים התחילו לעשות להם עיניים במעבר חציה? או שהם נפלו למלכודת המימון וגילו שאינם יכולים לעמוד בתשלומים? ברגע זה ממש יש 4 500 אבארט מכל קשת רמות הגימור למכירה, ובחודשיים האחרונים היו עוד שתיים לפחות. או שאולי נמכרה כזו כמות גדולה (כנראה שע.ג הוא איש מכירות טוב ) כך ש4 אקזמפלרים זה אחוז נטישה קטן... עוד שנה אני משדרג לכזו יד שניה. מקווה שגם אז הלוחות יהיו עמוסים.
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
תמונות קשות: אזרח סיני שרכש את מכונית העל האיטלקית והתאכזב החליט להפטר ממנה בדרך מקורית - פירוק לגורמים בעזרת פטישים כבדים. http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/278/%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa/%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%a8%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%94-%d7%9c%d7%9e%d7%91%d7%95%d7%a8%d7%92%d7%99%d7%a0%d7%99-%d7%92%d7%99%d7%99%d7%90%d7%a8%d7%93%d7%95-%d7%91%d7%9e%d7%9b%d7%95%d7%aa-%d7%a4%d7%98%d7%99%d7%a9%3f חבל על הרכב
הודעה אחרונה מאת S_G, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם הנזק כול כך גדול להחזיק רכב בגיל 18 ? האם דייהו רייסר רכב שהוא אמין ? האם יש כאן בפורום מישהו אם רכב ב-סדר גודל כמו הדייהו ? תפרטו לי בערך כמה יעלה תיחזוק רכב כזה בשנה ? לא כולל ביטוח .. אני מקווה שתעזרו לי , תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו שמע על מבצע שהיה השבוע בפולקסווגן על הגולף? הייתי בשישי בצ'מפיון ואמרו לי שבדיוק יום לפני היה מבצע על הגולף למשך כמה שעות? מישהו ראה/שמע? תודה.
הודעה אחרונה מאת SMB, -
- 4 תגובות
- 903 צפיות
אני מקווה שהנושא מתאים לפורום, אם לא עמכם הסליחה אנא העבירו אותו למקום המתאים... אני סטודנט הלומד בגרמניה ועקב השהות שלי בחול נשלח אלי רישיון הנהיגה החדש ללא תמונה. בעוד מספר ימים אני צריך לקבל רכב כדי לנסוע לביקור משפחה באזור. מישהו יודע האם רשיון הנהיגה שלי תופס בגרמניה גם ללא תמונה? ביחד עם מסמכים מזהים אחרים או תעודה ישנה? תודה לעונים !!
הודעה אחרונה מאת kehrmann4, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 25 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
חברים שלום, הבוקר לא הצלחתי להתניע את רכבי החביב, סיטרואן C5 2003. כל סייקל ההתנעה היה תקין, חוץ מזה שהמנוע לא התחיל לפעול... מכיוון שבעלים של סיטרואן ישנה ימצא תמיד בכוננות ספיגה, עלו במוחי כל מיני אפשרויות, חוץ מהאובוויוסית ביותר, שלקח לה כמה דקות: הרכב חנה בעלייה ובשיפוע צידי ומיכל הדלק היה כמעט ריק, לכן לא הגיע דלק למשאבה; ברגע שהדרדרתי לאחור ועצרתי במישור הרכב התניע ללא שום קושי, וזכה מיד במלוא המיכל דלק (מה שאומר שאין לי תקציב לאוכל ביומיים הקרובים, לא נורא, יש משלוחי מנות). התנעות נוספות במהלך היום היו חלקות כרגיל. נסיעה בטוחה לכל ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת mishmesh, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חיפשתי אם יש ל"סוג" שלי לובי או פורום,גיגלתי (GOOGLE) מצאתי רק תוצאה אחת מ2004 כאן באתר על התחלת פעילות המועדון,אבל מעבר לזה אין ממש עמוד רישמי או דפים אונליין, האם המועדון עוד קיים ופעיל?,ומידה ולא איך זה הגיוני שמותג רכב כה פופלרי אין מועדון משלו בארץ?
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 812 צפיות
שלום לכם הבן רוצה ללמוד נהיגת טרקטור ואיך שיודעים הוא צריך לעשות קורס ותיאוריה. כמה שיעור צריך ללמוד לפני תיאוריה והאם הקורס לפני טסט חובה? וכמה העלות לכל קורס?
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
נכון לעכשיו מדובר בפורד פוקוס 2003, אך אם מישהו יוכל לתת תשובה יותר כללית לגבי היכן ניתן למצוא ספרים בעברית זה יהיה מצוין. יש לציין שחיפוש של פחות מדקה בגוגל הביא אותי לPDF של הספר באנגלית, אך רציתי גרסא בעברית (מדובר באמא של זוגתי) כדי שיהיה נח וקריא יותר מבאנגלית תודה רבה
הודעה אחרונה מאת matanfr, -
-
- 3 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
ערב טוב, חג שמח ושבת שלום ! בתאריך 14.3 (יום שני) עברו בדיוק שנתיים מהיום שעברתי טסט, משמע אני כבר לא נהג חדש. העניין הוא שנהוג שהמכתב חידוש רישיון ממשרד הרישוי מגיע חודש לפני, אני כבר כמה ימים אחרי ועדיין זה לא הגיע. אני יודע שהכי פשוט לפנות למשרד הרישוי, אבל אני מאמין שכרגע אין שם מענה, השאלה שלי היא האם כל עוד לא חידשתי את הרישיון אני עדיין נחשב כנהג חדש? הרישיון שלי בכלל בתוקף? אשמח לקצת הרחבה בנושא
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 30 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
חברים, הרכב הוא של אבי, ניסן טידה שנת 2008, חדש בלי שריטה אחת על הרכב. אתמול, בסביבות חצות, הוא שמע דיבורים וצעקות של צעירים, ולא כל כך חשש, בסך הכל אנחנו גרים במקום שקט, ללא עבריינות ( עד אתמול), גם שהוא נכה, ולא כל כך יכל לעשות משהו. אני הייתי בבית, ומשום מה לא שמעתי כלום, והוא גם לא העיר אותי כדי לבדוק על מה הרעש. היום קמנו בבוקר, וכל צד ימין של הרכב, מקדימה ועד התא מטען, שריטה עמוקה, לדעתי ע"י מפתח. פשוט נורא, מה שקורה במדינה הזאת פשוט בלתי נסבל, צרות העין של האנשים והעבריינות במדינה חוגגת והמשטרה פשוט לא שמה ז*ן. אני אתן לתמונות לדבר בעד עצמן. סתם רציתי להוציא ריגרסיות, ולשפוך את הכעסים שלי. מגעיל איך שאנשים מתייחסים לרכוש של אחרים, ושתבינו עוד לר…
הודעה אחרונה מאת YaronMi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
צילום נדיר במצלמת סופר-סלו-מושן. באדיבות YouTube... כמו כן: ניצול בוטה של גוף האשה. ממש לא בסדר. טל
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
רציתי להעלות לדיון בפורום את התופעה שאנשים לא יודעים איך להחנות את הרכב. תראו אני לא גר בשכונה של עשירים ואין לי שכנים עם ב.מ.וו חדשות בחניה, מקסימום איזה ליסינגומט חדש, ובבניין שלנו יש 32 דירות. מספר החניות הוא כמעט תמיד נמוך יותר ממספר הדירות ועדיין השכנים מסרבים להחנות את הרכב שלהם בצורה נורמלית ככה שגם לשכן שלהם תהיה חנייה! אני צריך להיות אומן חניות בשביל למצוא 2 מטר רבועים לשים את הרכב שלי ככה שלא יפריע לאף אחד וזה כבר מעצבן! צירפתי לכם כמה תמונות שתראו על מה שאני מדבר (המספרי רישוי צונזרו שבמידה ומישהו מהשכנים היקרים שלי הוא חבר בפורום, אז אני לא רוצה לגרום למישהו לעוגמת נפש). כאן הרכב הכי שמאלי מחנה בצמוד למדרכה, ובין הרכבים יש איזה מטר וחצי! (רכב ל…
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בן 17 נהיג צעיר חדש וכו' וכו' קיצר הכי טחינה הרכב הוא הונדה Jazz 1.4 LS אוטומת נובמבר 2008 לשני ההורים שלי יש עליה ביטוח מקיף (שניהם ללא תביעות, שלילות או כל דבר אחר, מעל 7 שנים רשיון לשניהם, בקיצור נהגים וותיקים) אז לפני שאני מקבל הצעות מחיר, כמה אתם חושבים אמור לעלות לי הביטוח? (חובה+מקיף)
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 תגובות
- 850 צפיות
שלום לכולם. לחבר שלי יש מאזדה 3 2007, רמת גימור ספיריט. הרכב מצויד ברדיו מקורי שמגיע עם יצור הרכב. לפני כשבועיים, הרכב נלקח לניקוי מקיף ובמהלך שאחד הפועלים שאב אבק מבפנים הוא העביר ''וויש'' על לוח המחוונים והרדיו וכנראה שאחד הכפתורים, שהיה מעט רופף נשאב פנימה. הנסיונות לחפש את הכפתור במכונת השואב כשלו. השאלה שלי היא כיצד להשיג כפתור כזה לרכב ומהן הפעולות שצריך לנקוט כדי להתקין את הכפתור. (נ.ב- הכפתור הוא הכפתור עם החץ למעלה שמעביר בין תחנות הרדיו). שאלה שנייה- יש ברשותי רנו קנגו ובמסגרת תאונה קלה שהרכב עבר יש לי כתם בצמיג ואני לא ממש יודע מה עלי לעשות כדי להסיר את הכתם. אשמח לעצות. תמונה של הצמיג:
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3511828,00.html?dcRef=ynet אם התרחיש הזה יתממש, נוכל הפעם לראות בצורה חד משמעית אם יש שוק חופשי בתחום הרכב בארץ. האם כמו שקרה עד היום, יהיו "תיקוני מחיר" קולקטיבים של כל היבואנים (גם של אירופאיות) בכל פעם ששער הין עלה? האם גם היבואנים של האירופאיות/קוריאניות יעלו מחיר כדי להתיישר עם עליית המחיר של היפניות ויגרמו לעלייה גורפת במחירי המכוניות בארץ?
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
סוף סוף וואלה! פירסמו ביקורת על הC5 עם המנוע והגיר החדשים. נשמע שהשיפור עצום, והרכב בהחלט מומלץ. http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1804544 מישהו מכם נסע על הרכב עם המנוע הישן והחדש ויכול לתת חוות דעת? אריאל
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 181 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Camaro 92
- AmitGo
- zaf
- פינדר
- Tal7
- BRAVO_SX
- gollu
- שחר 1
- danbr
- David32
- SlowRide
- TheArcane