Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 מנוע+גיר חדשים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחן מעניין,עם זאת הדרך בה נבדקה צריכת הדלק היא הזויה ואני מקווה שאנשים לא יקבלו החלטה מוטעית בהסתמך על הנתון הזה.

גם אצלי הצג מראה חצי טנק ב300 ואפילו 330 ק"מ, אבל החצי השני צונח הרבה יותר מהר בערך פי 2 יותר מהר.

בעיות האמינות אף פעם לא היו במנועים של סיטרואן/פיג'ו שהם מנועים אמינים למדיי אלא בכל המסביב :בעיות חשמל, חיישנים, מע' הידרופנאומטית וכו' לכן כל הטוענים שהולכת להיות כאן אמינות של BMW קצת חיים בסרט.

לפחות זרקו את ה AL4 הזה לפח, הגיע הזמן.

מצד שני מפתיע שהלכו על אוטומטי רגיל (עם טיפטרוניק) בעידן בו כולם עוברים לרובוטי דאבל קלאץ'.

אני חייב לציין שהרכב מרשים חיצונית במציאות הרבה יותר מאשר בתמונות, אני אהבתי את העיצוב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
330 ק"מ, אבל החצי השני צונח הרבה יותר מהר בערך פי 2 יותר מהר.

אני חייב לציין שהרכב מרשים חיצונית במציאות הרבה יותר מאשר בתמונות, אני אהבתי את העיצוב.

אייל, מסכים ומחזק לגבי שני הסעיפים :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אייל, יכול להיות שנתת רבע מחמאה לאוטו צרפתי ?

הבעיות עם מערכת השיכוך נבעו מטיפול לקוי - רכבי PSA אמינים כיום, דווקא תקלות חיישנים יש לBMW יותר מאשר לC5.

פורסם

בעיות האמינות אף פעם לא היו במנועים של סיטרואן/פיג'ו שהם מנועים אמינים למדיי אלא בכל המסביב :בעיות חשמל, חיישנים, מע' הידרופנאומטית וכו' לכן כל הטוענים שהולכת להיות כאן אמינות של BMW קצת חיים בסרט.

ב.מ.וו לא ממש אמינות וזה לא כזה חדש.

פורסם

כל הרכבים היום מכל היצרנים המוכרים הם אמינים, אולי אחד יותר ואחד פחות אבל אין רכב שהוא לא אמין.

יכול ליהיות שטויוטה תחזיק יותר טוב אם לא יטפלו בה כמו שצריך וסיטרואן, אבל! אם תטפל בזמן וכמו שצריך בסיטרואן היא תעבוד כמו שצריך בלי שום תקלות מיוחדות.

הבעיה בארץ שאנשים זורקים ז*ן ולא איכפת לי מי ואיך מטפלים ואז מתחילות הבעיות.

הליסינג פה חוסך בזמני הטיפולים ובאיכותם לדוג' בסיטרואן שלנו כתוב בפירוש בספר הרכב שמומלץ מאוד לעשות כל 20Kק"מ טיפול, אבל מה הליסינג החליט שהם ממליצים כל 30Kק"מ טיפול.

לא שזה שינה מה שהם המליצו הרכב נכנס ב20Kק"מ לטיפול ויכנס גם ב20Kק"מ הבאים וכמובן שהייתה התעקשות להשתמש רק במה שהיצרן ממליץ.

פורסם

בעיות חשמל סדרתיות היו מנת חלקן של מכוניות הדור הראשון של C5, ולמעשה נעלמו בדורות הבאים.

זה נכון שהמנועים של ה C5 אמינים מאד (אולי למעט מנוע ה 1.8 ליטר אלומיניום של ה C5 דור ראשון), אבל עיקר הבעיות נבעו מהתקנה חאפרית של צרכני חשמל, טיפול לקוי והזנחה של בעלי הרכבים ושל מרבית המכונאים בישראל, גם במוסכים מורשים.

C5 (הייתה?) רגישה לטיפול הרשלני האופייני לישראל. תוסיפו לזה מז"א חם שמשפיע בעיקר על תיבת ההילוכים המצחיקה AL4 ותקבלו רקורד אמינות שנוי במחלוקת, בלשון עדינה.

במידה וה C5 מקבלת טיפול שוטף איכותי, ותיקון תקלות מתבצע באופן מקצועי ולא בהתקנת בנדים למיניהם, הרכב ישמש אתכם באמינות והנאה רבה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

יצא לי לנהוג על המכוניות עם יחידות הכח החדשות והישנות וההבדל אדיר. הביצועים, תגובת הדוושה, התנהגות הגיר. נעלמה תחושת הטנק המסורבלת עם יציאה איטית מהמקום.

באופן מעניין, נוחות הנסיעה במהירויות נמוכות במתלים ההידרופניאומטיים שופרה משמעותית גם היא.

מאד מסקרן אותי לנסות את C5 עם המתלים הרגילים, מאחר וממה שקראתי בעיתונות הזרה, לא רק שנוחות הנסיעה נותרת מרשימה, התנהגות הכביש משתפרת. הטרייד-אוף היחיד הוא איבוד תחושת השיוט המיוחדת במהירויות גבוהות.

בכל מקרה, C5 הפכה מלהיות מכונית יפה ולא כל כך מוצלחת לאחת ממובילות קבוצתה ולבטח אחת המענינות שבהן. זמן לא רב לאחר שנהגתי ב-C5 התגלגלה לידיי אופל אינסיניה, לה כידוע מנוע חזק משמעותית(220 מול 156 כ"ס). על אף נחיתות הביצועים, אין לי ספק לרגע את מי מהשתיים אני מעדיף.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אייל, יכול להיות שנתת רבע מחמאה לאוטו צרפתי ?

הבעיות עם מערכת השיכוך נבעו מטיפול לקוי - רכבי PSA אמינים כיום, דווקא תקלות חיישנים יש לBMW יותר מאשר לC5.

גם לVW יש יותר תקלות חיישנים.

פורסם

לפי מה שאני רואה בתמונות יש חסרון אחד ל C5 החדשה, מבחינתי לפחות - זו כבר לא האצ'בק אלא סדאן רגילה, מה שאומר שהשימוש בתא המטען פחות נוח מבדגמים הראשונים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
לפי מה שאני רואה בתמונות יש חסרון אחד ל C5 החדשה, מבחינתי לפחות - זו כבר לא האצ'בק אלא סדאן רגילה, מה שאומר שהשימוש בתא המטען פחות נוח מבדגמים הראשונים.

ממתי הC5 הייתה האצ'בק? אולי אתה מתבלבל עם הC4

פורסם
יצא לי לנהוג על המכוניות עם יחידות הכח החדשות והישנות וההבדל אדיר. הביצועים, תגובת הדוושה, התנהגות הגיר. נעלמה תחושת הטנק המסורבלת עם יציאה איטית מהמקום.

באופן מעניין, נוחות הנסיעה במהירויות נמוכות במתלים ההידרופניאומטיים שופרה משמעותית גם היא.

מאד מסקרן אותי לנסות את C5 עם המתלים הרגילים, מאחר וממה שקראתי בעיתונות הזרה, לא רק שנוחות הנסיעה נותרת מרשימה, התנהגות הכביש משתפרת. הטרייד-אוף היחיד הוא איבוד תחושת השיוט המיוחדת במהירויות גבוהות.

בכל מקרה, C5 הפכה מלהיות מכונית יפה ולא כל כך מוצלחת לאחת ממובילות קבוצתה ולבטח אחת המענינות שבהן. זמן לא רב לאחר שנהגתי ב-C5 התגלגלה לידיי אופל אינסיניה, לה כידוע מנוע חזק משמעותית(220 מול 156 כ"ס). על אף נחיתות הביצועים, אין לי ספק לרגע את מי מהשתיים אני מעדיף.

תודה רבה זה היה לי חשוב לדעת שההבדל הוא גדול.

פורסם
מבחן מעניין,עם זאת הדרך בה נבדקה צריכת הדלק היא הזויה ואני מקווה שאנשים לא יקבלו החלטה מוטעית בהסתמך על הנתון הזה.

גם אצלי הצג מראה חצי טנק ב300 ואפילו 330 ק"מ, אבל החצי השני צונח הרבה יותר מהר בערך פי 2 יותר מהר.

קרא שוב, החישוב נעשה על סמך נתוני מחשב הדרך, שזה כבר יותר רציני. ההערה על חצי מכל נכתבה כהערת אגב.

חוץ מזה, אני בכלל לא מסכים עם ההשמצות על הAL4. יש לזכור שגיר אוטומטי זה יצא ב-1998 ולדעתי הוא הרע במיעוטו (אולי הטוב מבין האוטומטיים של התקופה) חוסך בדלק ונותן עבודה כשצריך.

פורסם
ממתי הC5 הייתה האצ'בק? אולי אתה מתבלבל עם הC4

יכול להיות שבאמת יש לי C4 ולא שמתי לב.

C5 מהדגמים הקודמים היא מכונית בתצורת האצ'בק; חפש אחת כזו או גגל תמונות שלה.

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...