Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 מנוע+גיר חדשים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממתי הC5 הייתה האצ'בק? אולי אתה מתבלבל עם הC4

ל-C5 המקורית וגם לקסנטיה שקדמה לה הייתה דלת חמישי, כלומר- הדלת של הבגאז נפתחה עם החלון.

ה-C5 המחודשת "שברה מסורת" ארוכת שנים של תצורת האצ'בק במשפחתיות הגדולות של סיטרואן.

אלא בכל המסביב :בעיות חשמל, חיישנים, מע' הידרופנאומטית וכו' לכן כל הטוענים שהולכת להיות כאן אמינות של BMW קצת חיים בסרט.

אני מציע לך להוריד את המשקפיים הורודות, אתה חי בתקופת זמן שונה ואתה מבסס את דבריך על כלום מוחלט אז כנראה שאתה חי בסרט.

פורסם

נוצ'בק לא מתייחס לאופן פתיחת החלל השלישי, אלא לחלק אחורי מצומצם ביחס לפרופורציות של הרכב. האצ'בק מתייחס ישירות לאופן פתיחת החלל השלישי באמצעות דלת אנכית שכוללת את החלון האחורי, כך שיש חיבור עם חלל תא הנוסעים (מבלי לקפל את המושבים האחוריים).

כלומר, אתה צודק מבחינת פרופורציות הרכב אבל המונח האצ'בק מדוייק יותר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

נוצ'בק, פאסטבק, ליפטבק אין סתירה להאצ'בק - פתח אחורי (כלומר 5 או 3 דלתות, הקסנטיה למשל רשומה כהאצ'בק ברשיון) ל-C5 הקודמת גם היו 5 דלתות, מסורת רבת שנים בסיטרואן ושימושי ביותר!

פורסם

מי שהמציאה את הקונספט של "שתיים וחצי קופסאות" היתה הסימקה 1100 ומי ששכללה את הקונספט הזה היתה האפלאוז של דייהטסו.

הסופרב החדשה לקחה את הרעיון עוד הלאה והוכיחה שזהו בהחלט רעיון מצויין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מי שהמציאה את הקונספט של "שתיים וחצי קופסאות" היתה הסימקה 1100 ומי ששכללה את הקונספט הזה היתה האפלאוז של דייהטסו.

דווקא האפלאוז, על אף דלתה החמישית, הציגה פרופיל 3 קופסאות. דוגמה למכונית 2.5 קופסאות היתה פיז'ו 309.

קצת טריויה:

-מכונית ההצ'באק הראשונה בתצורת סדאן(3 קופסאות) היתה קייזר טרוולר(1949).

-משפחתית ההצ'באק המודרנית הראשונה היתה רנו 16.

-מסורתית, לסיטרואן משפחתיות גדולות לא היתה דלת חמישית. לא ל-DS, לא ל-CX וגם לא ל-GS, עד שהפכה ל-GSA. בדומה ללנצ'יה בטה/גאמא, סיטרואן GS/CX נראו כמכוניות עם דלת חמישית, אך לא היו כאלו.

-לאופל קדט D (הדגם שיוצר מ-1979 ועד 1984) היו גרסאות 4 וחמש דלתות שנראו בדיוק אותו דבר. לאחת היתה דלת שנפתחה מתחת לחלון האחורי, לאחרת דלת שכללה אותו.

-כנ"ל במקרה של פיאט 127, רק ששם זה היה גם בדגמי 2/3 דלתות.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

ה-C5 החדשה מעוצבת נהדר לטעמי. גם בפנים, גם בחוץ. ונוסעת מצויין, הן מבחינת תגובת מנוע/גיר וכמובן מבחינת נוחות (אם כי נהגתי רק בזו עם מתלי האויר). בקודמת גם נהגתי, אבל זה היה מזמן וקשה לי להשוות. אני זוכר את הקודמת כמכונית נוחה בצורה קיצונית, ובחדשה קצת התאכזבתי מהפעולה שלהם במהירות נמוכה על כביש מלא בורות (במהירות גבוהה המצב משתפר פלאים). אני חושב אבל שזה רק בגלל שניגשתי עם רמת ציפיות בשמיים.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
לפחות זרקו את ה AL4 הזה לפח, הגיע הזמן.

מצד שני מפתיע שהלכו על אוטומטי רגיל (עם טיפטרוניק) בעידן בו כולם עוברים לרובוטי דאבל קלאץ'.

מה מפתיע בזה? הגיר הרובוטי " דאבל קלאץ' " מלא בבעיות, מספיק להסתכל פה על הפורום וכמות השרשורים של אנשים שפתחו בעיות על הגיר הזה ולהבין שזה גיר עם אמינות גרועה. נכון הגיר נוח והכל עובד טוב כשהוא עובד, כרגע הוא פשוט לא מספיק אמין.

כיום, אם הייתי מחפש רכב אוטומטי, בחיים לא הייתי קונה רכב עם גיר כזה, אני מניח שבעתיד זה ישתפר ואז זה משהו אחר כבר.

פורסם
אני זוכר את הקודמת כמכונית נוחה בצורה קיצונית, ובחדשה קצת התאכזבתי מהפעולה שלהם במהירות נמוכה על כביש מלא בורות (במהירות גבוהה המצב משתפר פלאים). אני חושב אבל שזה רק בגלל שניגשתי עם רמת ציפיות בשמיים.

נקודת התורפה היחידה בנוחות הנסיעה בסיטרואנים עם מיתלים הידרופנאומטיים (ולא מיתלי אוויר), היתה במעבר שקעים לרוחב הכביש, בעיקר במהירות נמוכה.

במהירויות גבוהות נוחות הנסיעה מדהימה, ומצטרפת לכך הרגשת ריחוף שאפשר לקבל רק בסיטרואן הידרופנאומטית.

קצת חבל שמערכת הבלמים וההיגוי נפרדות מהמערכת, בסיטרואן CX זו היתה חוויה מיוחדת במינה.

פורסם

בדור ראשון א' וב', מערכת ההיגוי ניזונה מאותו מיכל שמן של המערכת ההידרו', אם זה משנה (צנרת נפרדת). אין לי מידע לגבי החדשה.

אבל הבלמים הם במערכת נפרדת, ואני חושב שטוב שכך, מהבחינה הבטיחותית.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

והבוקר ראיתי ליד הבית C5 סטיישן חדש לחלוטין. יפהפה, לא פחות מהסדאן וכנראה הרבה יותר פרקטי. אין לי לצערי נסיון עם האוטו הזה, אלא שאם הוא נוסע כמו שהוא נראה, לא צריך שום דבר אחר.

פורסם
בדור ראשון א' וב', מערכת ההיגוי ניזונה מאותו מיכל שמן של המערכת ההידרו', אם זה משנה (צנרת נפרדת). אין לי מידע לגבי החדשה.

אבל הבלמים הם במערכת נפרדת, ואני חושב שטוב שכך, מהבחינה הבטיחותית.

ל CX ול XM עם מנוע V6 היתה מערכת היגוי שנקראה DIRAVI, ולמעשה למכונית כלל לא היה מסרק הגה אלא מערכת שפעלה ע"י הזרמת שמן הידראולי מצד לצד, בדומה להיגוי של מלגזה, ולהגה היתה יכולת מירכוז מדהימה.

אמנם ההיגוי היה מנותק לחלוטין, אבל זה היה חלק מהקסם הסיטרואני.

גם הבלמים הסיטרואנים היו מיוחדים בדרכם; הדוושה למעשה היתה ללא מהלך ממשי, ועוצמת הבלימה נקבעה לפי מידת הלחץ על הדוושה ולא לפי מהלכה.

פורסם

הרכב נוח מאוד, מאוד, הוא עובר באמפרים כאילו הוא מונסטר טראק ,אני נהנתי ליסוע בו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...