Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים, להרגיע לכם את הרוחות:

הכותב אינו איש שיוק של דלק, המכתב הזה רץ במייל, לא יודע מי הפיץ אותו אבל אני כבר קיבלתי (מגורם אחר).

ולמי שטוען שהמכתב קשור לאיזה חברת דלק מתחרה לאלו הרשומות:

ניתן להזיז את החרם, כל 3 חודשים לחברות אחרות.

גם אם החרם לא יהיה 100% אלא רק 75% בגלל כל בעלי ההסכמים לתדלוק אוטמטי, זה עדיין יצור איזו המולה.

ואם מישהו עכשיו הולך לתקוף אותי, מראש זה מיותר, אני מתדלק רק 100 שח בחודש (רכב נוסע בגז).

בהצלחה.

(אגב, אני מאמין שעם קצת רצון וקצת יכולת, אפשר לעשות מביבי תרנגולת)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לשלוח בעלי דלקן\פזומט לתדלק מכספם? הצחקת אותי ליאהאאלה כמו שאומרים :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

המצב לא כל כך נורא.

לפני מלחמת יום כפור יכלה משכורת ממוצעת לקנות 1200 ליטר והיום בערך אותו דבר.

וגם אז,כשהליטר (אוקטן 91) עלה 61 אג' של ל"י הבכיינים בכו.האחרים שתקו והלכו ברגל/אופניים/אוטובוס לעבודה .למי היה בכלל אוטו פרטי ?

פורסם

אני כבר שנתיים לא מתדלק לא בסונול דלק או פז. תמיד סדש או תפוז או עוד חברות קטנות יחסית

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

פותח השירשור רושם שהיום יש אותה כמות דלק לפני 30 שנים ואין שום מחסור ולפיכך אין הצדקה שמחיר הדלק יהיה כמו שיהיה. פותח השירשור שכח משהו. נרצה או לא נרצה גם אם אין שום מחסור, שוק הדלק הוא שוק חופשי שנשלט כמו כל השווקים האחרים על ידי היצע וביקוש. נכון, אין מחסור בדלק וכנראה שהדלק אולי יספיק לעוד 100 שנים הבאות. מה שכן הביקוש עלה מאוד.

מה קרה כאן בעצם? הונג קונג, סין, קוריאה הדרומית ועוד מדינות הפכו ליצרניות הגדולות של המערב. לפיכך גם המשכורות עלו. לדוגמה, לפני 30 שנים הסינים היו נוסעים באופניים ובריקשות. אבל מיכון שסין הפכה למעצמה עולמית ומן הסתם עשירה יותר גם דברים השתנו בה. במקום אופניים אנשים עוברים למכוניות וסינים שפעם גרו בכפרים היו גרים בערים מתועשות צרכניות אדירות של אנרגייה. לפיכך הצריכה השתנה גם כן. החלום הסיני הוא להיות בעל מכונית ולא לרכוב על אופניים. יותר ויותר סינים יכולים להרשות לעצמם לקנות מכוניות דבר שהסבא שלהם אפילו לא חלם עליו. לפיכך יותר צרכנים בשוק לנפט שווה ליותר צריכה שווה ליותר ביקוש ומחיר דלק שעולה.

סיבה שנייה, העולם מחפש דרכים חילופיות וזולות לייצר מוצרים שונים. ניקח לדוגמה נעל. ייצרן מתמחר את המחיר הסיטונאי לנעל לפי השכר שהוא צריך לשלם לפועל ולפי עלויות ייצור. בארה"ב למשל נעל כזו תהיה יקרה כי השכר לפועל הוא גבוה ועלויות הייצור הן גבוהות גם כן. המכונות הן מודרניות ויעילות אך מאוד יקרות. לעומת זאת בסין למשל העלויות הן זולות מאוד. השכר הוא זול ואילו המכונות הן פרימיטיביות יחסית אבל מאוד זולות לפיכך העלות היא מאוד זולה.

אבל כאן מתחיל האירונייה (אם תרצו). לייצר מוצר בסין זה מאוד זה אבל מצד שני מיכוון שהמיכון ותעשייה שלהם היא פרימיטבית יחסית למדינות מתקדמות ומתעושות סין צורכת יותר אנרגיה מאשר מדינה מתקדמת. או במילים אחרות מכונה פרימיטבית בסין צורכת יותר אנרגיה מאשר מכונה מתקדמת במדינה מתועשת שמייצרת את אותו המוצר אבל ביותר יעילות ובפחות אנרגיה. המכונה בסין היא יותר זולה לקנייה, שימוש ותחזוקה אבל יותר פרמיטבית ודורשת יותר אנרגיה מאשר מכונה חדשה, יקרה ויעילה במדינה מתועשת מתקדמת. אנחנו חושבים שאנחנו חוסכים בזה שמייצרים בסין אבל בעצם גורמים לעליית מחירי האנרגייה בדלת האחורית.

המשבר ביפן יגרום גם הוא לעליית מחירים. במידה ויפן תנטוש את ייצור האנרגיה האטומית זה אומר שהיא תהפוך לצרכנית אנרגייה חילופית עוד יותר גדולה ממה שהיא וכמו תמיד כאשר יש ביקוש גבוה יותר גם כך המחירים עולים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כלי הרכב ביפן מונעים באנרגיה אטומית ?!

תחנות כח שאינן אטומיות משתמשות בבנזין או סולר ?!

צריכת הדלק אומנם עלתה כפי שכתבת בגלל מספר מדינות במזרח הרחוק, אבל להגיד שבגלל זה מחיר הדלק בארץ הוא יקר, זו בדיחה.

מחיר הדלק בישראל יקר בגלל סיבה אחת עיקרית, וזה המיסוי המשתולל.

כל נסיון לתרץ את מחירו ע"י ניתוחים כלכליים גלובליים, הוא בדיוק כזה. תירוץ ותו לא.

פורסם

אולי להציע שבעל אוטו יוכל לקנות קופונים לכמות חדשית קטנה במס מוקטן (היה בשנות ה-60 באיטליה כדי לעודד תיירות. הסיכון הוא - ובגללו ישבו כמה סטודנטים ישראלים בעלי חיפושיות עם מס Z גרמני פג תוקף בבית סוהר ואחרים גורשו מהאוניברסיטה ומאיטליה - שסוחרים בקופונים)

פורסם

לעבור לרכב חשמלי, השקת תחנת ההחלפה של בטר פלייס בצומת ביל"ו בסוף חודש זה, חמש מכוניות סדרתיות כבר כאן מתוך ה 200 הראשונות. אי אפשר להילחם במחירי הדלק, אפשר לעבור למקור אנרגיה אחר.

פורסם
כלי הרכב ביפן מונעים באנרגיה אטומית ?!

תחנות כח שאינן אטומיות משתמשות בבנזין או סולר ?!

צריכת הדלק אומנם עלתה כפי שכתבת בגלל מספר מדינות במזרח הרחוק, אבל להגיד שבגלל זה מחיר הדלק בארץ הוא יקר, זו בדיחה.

מחיר הדלק בישראל יקר בגלל סיבה אחת עיקרית, וזה המיסוי המשתולל.

כל נסיון לתרץ את מחירו ע"י ניתוחים כלכליים גלובליים, הוא בדיוק כזה. תירוץ ותו לא.

מיסוי משתולל אתה אומר? אז איך אתה מסביר שבכל המדינות המתקדמות ובכללן באיחוד האירופאי הדלק הוא יותר יקר מבישראל? מה גם שישראל היא כולה מדינה עם 7 מיליון תושבים ואילו כל מדינה באירופה אולי עם מספר תושבים כפול או משולש כך שהם גורפים הכנסות יותר גבוהות ממיסים? נקודה קטנטנה למחשבה. נוורווגיה שנחשבת למקום הכי טוב בעולם לגור בו היא גם המדינה שבה מחיר הדלק הוא הכי יקר בעולם? מאוד מעניין.

אתה כנראה מפחית מאוד בעובדה שצריכת הדלק בעולם עלתה. רק תחשוב שסין שהיא המדינה המאוכלסת ביותר בעולם העלתה את הצריכה שלה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אני סתם איש פשוט - שחושב שאם אף חברת דלק לא מועמדת למכירה אז כנראה שהן מרויחות מצויין. ממש מצויין אם נחטט בתוצאות העסקיות שמתפרסמות ונדע משהו על דרך רישום דוחות כספיים.

שיהיה 70 אגורות, 90 אגורות - אני מכפיל את זה בעשרות או מאות מיליוני ליטרים ומתחילים לדבר במספרים גדולים מאוד.

בכדי שנבין משהו: כאשר אני מתדלק על חשבוני, וזה קורה הרבה (לצערי...) אני משלם 35- אגורות, עוד 10+ אגורות יורדות (1.6%) בהטבה שיש עם חברת האשראי/ועד עובדים - וגם אז התחנות מרויחות. זה בסדר, שירויחו, אבל משהו סביר. בעיני.

תציצו במשהו שראיתי על התארגנות של אנשים פרטיים לרכישה קבוצתית מוזלת של דלק (אגב - הקבוצה כבר סגורה),באתר ישראלי שנקרא bundeal.איני מכיר את האתר, ולא יודע מי/מה זה. הכיוון נראה מעניין ואולי יתפס תאוצה (וחסכון).

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אין מה להשוות לפעם!

כשיש היצע גדול של מוצר המחיר לא צריך להיות אסטרונומי..

פשוט לכו לתדלק איפה שהכי זול.. והכי זול זה באמת החברות הקטנות ..

ואם החברות הגדולות עם הסכמי הליסינג למיניהם יראו שרק מי שבהסכם איתם בא לתדלק זה ידליק נורה, לא? שווה לנסות, זה לא עולה כסף,ההיפך.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם
מיסוי משתולל אתה אומר? אז איך אתה מסביר שבכל המדינות המתקדמות ובכללן באיחוד האירופאי הדלק הוא יותר יקר מבישראל? מה גם שישראל היא כולה מדינה עם 7 מיליון תושבים ואילו כל מדינה באירופה אולי עם מספר תושבים כפול או משולש כך שהם גורפים הכנסות יותר גבוהות ממיסים? נקודה קטנטנה למחשבה. נוורווגיה שנחשבת למקום הכי טוב בעולם לגור בו היא גם המדינה שבה מחיר הדלק הוא הכי יקר בעולם? מאוד מעניין.

אתה כנראה מפחית מאוד בעובדה שצריכת הדלק בעולם עלתה. רק תחשוב שסין שהיא המדינה המאוכלסת ביותר בעולם העלתה את הצריכה שלה.

תגיד, חשבון אתה יודע ? בטח שכן !

כשמחיר הדלק מורכב מכמעט 60% מיסים, זה אומר שרובו המוחלט של מחיר הדלק ממורכב ממיסים.

אפשר להגיד את זה יותר ברור מכך, או שאני צריך לאיית לך ?

ובאמת יופי של השוואה עשית בין נורווגיה לישראל. כשבישראל השכר הממוצע או החציוני יגיע לרמה של נורוגיה, וכשתהייה תחבורה

ציבורית כמו בנורווגיה, וכשיהיו לימודים בחינם באוניברסיטאות, כשתהייה רמת חיים כמו בנורווגיה ועוד המון דברים "כמו בנורווגיה", אז ההשוואה שלך תהייה שווה משהו.

אגב, בנורווגיה חיים רק 4.7 מליון איש...תעשה שיעורי בית לפני שאתה כותב כאן שטויות ללא שום בסיס, דמוגרפי או כלכלי.

ומה קשורים סין והודו לסיפור ? יופי של ספין באמת. ועדיין העובדה היא שהמרכיב העיקרי של מחיר הדלק בישראל הוא מיסים...מיסים ...מיסים, אז תפסיק כבר לקשקש עם סין צ'ופ סטיקס והגנגס.

פורסם

כמו שנאמר כאן, בנורבגיה הדלק הכי יקר כדי לעודד תחבורה ציבורית בה משקיעה המדינה , כמו בשאר התשתיות ולשמור את רזרבות הים הצפוני לדורות הבאים - לא לסקרי דעת קהל לפני בחירות.

צחוק הגורל הוא שנורבגיה כמעט לא צריכה את הנפט (וגם לא את האורניום והפחם שיש לה בצפון). יש לה עודפי ייצור חשמל הידרואלקטרי אותם היא מוכרת לרשת האירופאית - בעיקר לגרמניה שם הירוקים שמים מקלות בגלגלי השקעה בחידוש תחנות גרעיניות.

אתה עדיין רוצה לעשות השואות ?

פורסם
תגיד, חשבון אתה יודע ? בטח שכן !

כשמחיר הדלק מורכב מכמעט 60% מיסים, זה אומר שרובו המוחלט של מחיר הדלק ממורכב ממיסים.

אפשר להגיד את זה יותר ברור מכך, או שאני צריך לאיית לך ?

ובאמת יופי של השוואה עשית בין נורווגיה לישראל. כשבישראל השכר הממוצע או החציוני יגיע לרמה של נורוגיה, וכשתהייה תחבורה

ציבורית כמו בנורווגיה, וכשיהיו לימודים בחינם באוניברסיטאות, כשתהייה רמת חיים כמו בנורווגיה ועוד המון דברים "כמו בנורווגיה", אז ההשוואה שלך תהייה שווה משהו.

אגב, בנורווגיה חיים רק 4.7 מליון איש...תעשה שיעורי בית לפני שאתה כותב כאן שטויות ללא שום בסיס, דמוגרפי או כלכלי.

ומה קשורים סין והודו לסיפור ? יופי של ספין באמת. ועדיין העובדה היא שהמרכיב העיקרי של מחיר הדלק בישראל הוא מיסים...מיסים ...מיסים, אז תפסיק כבר לקשקש עם סין צ'ופ סטיקס והגנגס.

מה הקשר? פשוט מאוד. לפני 40 שנים ויותר לא הרבה סינים יכלו לאפשר לעצמם או אפילו לחלום על אי פעם לרכוש מכונית. היום זה לגמרי שונה. ככל שהביקוש והצריכה עולים כך גם המחיר. פשוט מאוד.

כישראל לא תצטרך להוציא סכום נכבד מהתקציב שלה על ביטחון אז הרבה תחומים אחרים ישתפרו. מה לעשות? בנוורווגיה בשבת בבוקר לא תקרא או תשמע בחדשות ש50 פצמרים נפלו בשטח המדינה כמו שקרה בישראל היום בשבת בבוקר.

אני מסביר לך שבמדינה שהרמת חיים שלה נחשבת לגבוהה בעולם משום מה גם מחירי הדלק שם הם הגבוהים בעולם. מאוד מעניין הקשר הזה. אתה לא חושב?

שבת שלום לך.

• תוכן חדש...