Jump to content

דורון כהן

  • הודעות

    68
  • כאן מאז:

ספרו לנו עליכם

  • מיקום
    רחוב יהודי פקיעין 8 חדרה
  • תחביבים
    רב להב ותעופה
  • מקצוע
    מעבדת מצברי ליתיום

צפיות אחרונות בפרופיל

צפיות הפרופיל האחרונות חסומות ואינן מוצגות בפני משתמשים אחרים.

הנקודות של דורון כהן

נהג חדש

נהג חדש (2/14)

1

מוניטין

  1. היות ואני לא רואה את התגובה שלי מהנייד אגיב שוב: ראשית אתה לא מפרק שום דבר ברכב היברידי ללא רישוי HV רמה 3! שנית, יש את חוק החשמל שמגדיר במדוייק מי מבצע אלו פעולות וזה חל גם על רכב היברידי וחשמלי. בדיוק כפי שאתה לא עולה על עמוד חשמל לתקן שנאי ללא אישור מתאים והוראת עבודה מסודרת כך אסור לבצע כל פעולה על המערכת החשמלית של רכב הברידי וחשמלי. הרי אתה לא מצפה שמישהו יעבור על החוק ויסביר לך ביצוע פעולות לא חוקיות במיוחד מעל פורום כתוב. האופציה היחידה החוקית שיש לך זה לפנות למוסך חברה או מעבדה מרושיינת כחוק. לעניות דעתי הוסבר לך ברמת העיקרון מה צריך להתבצע זה לא אומר שמותר לך לבצע. הסיבה שאני מעלה את הדברים הינה שאחרים הקוראים את הפובטים יבינו שיש גבולות חוקיים שמקורם בבטיחות חשמל שאסור לעבור אותם גם אים חושבים שיודעים. עליך לקבל זאת בהבנה.
  2. ראשית אתה לא מפרק שום דבר ללא רישוי HV רמה 3. שנית אין לך מה לחפש שם. עליך לפנות למוסך היצרן או למעבדה מרושיינת כחוק.
  3. 1- הרגשה סובייקטיבית, צריך למדוד את הקיבולת האפקטיבית (זו שבאמת המצבר נותן) ולחלק אותה בקיבולת הרשומה של המצבר, זה ייתן את מצב "בריאות הסוללה" באחוזים, זה המדד הקביל היחידי למצב הסוללה שלך יחסית למצב שהיצרן ייצר אותה. 2- ייתכן ובאמת הסוללה שלך תציג פחות מ 60% בריאות ואז יש להחליף את המודולים שלה כיחידה אחת ולא לבצע עירור או איזון אחרת זה כמו כוסות רוח לאדם מת. 3- תבדיל בין סוללה חדשה עם תקלה למשל רכב שעמד שנתיים באחסנה או סוללה חדשה שעמדה על המדף לבין סוללה שעבדה והתיישנה בשילוב של דעיכת מחזורי עבודה ודעיכת זמן חולף. יש מצבים שעירור יעזור ויש מצבים שלא. 4- מטען שטוען את כל המצבר כיחידה אחת ללא גישה לכל תא בנפרד לא יפצה על חוסר איזון תאים. לא כל דבר שרואים ביוטיוב זה תורה משמים. אתה מתכוון למטען שטוען את כל התאים בטור וזה בדיוק מה שהרכב מבצע כאשר מנוע הדלק עובד. לא תמיד יפצה על חוסר איזון. לסיכום, אין קסמים בסוללות, ניתן לבצע בדיקה לסוללה ולדעת את מצב הבריאות שלה ואז תאלץ לקחת החלטה מה לעשות עם התוצאה שתתקבל. בכל מקרה זול זה לא.
  4. צריך לזהות ולעקוף ממסר מנוע ראשי או להחליפו בממסר תקין. יתכן תקלה בממסר, לבדוק מתח לפני ואחרי הממסר. צריך להכנס להליך איבחון מסודר אחרת יורים באפלה.
  5. ראשית, סוללה של רכב היברידי ובמיוחד הונדה אינה צריכה להחזיק קיבולת גדולה של חשמל! זו אינה תקלה. סך כל הקיבולת נמוכה מ2 קילוואט שעה וגם לא כל הקיבולת האפשרית משמשת להסעת הרכב. זה אינו רכב חשמלי עם מצבר של 20-40 קילוואט שעה. שנית, מחשב המצבר מבצע תהליכי איזון תאים כל הזמן ונדיר שיהיה צורך להתערבות חיצונית למרות שזה אכן קורה ומגיעים מצברים עם תקלות למעבדת המצברים שבבעלותי. איזון הסוללות ללא מצב של תקלה רשומה או דיגרידציה (דעיכה) טבעית יכול לשפר לכל היותר כ 5% מהקיבולת הכללית. תהליך "קונדישנינג" (עירור תאים ואיזונם) מצריך גישה לכל תא בנפרד בהליך יקר שעיקרו משך העבודה שמושקע על ידי טכנאי HV מרושיין במעבדת המצברים על מנת לפרק את הסוללה מהרכב ולבצע פירוק משני של הסוללה לצורך גישה לתאים ומעבר על התאים באופן אינדבידואלי. מחיר שעת עבודה במעבדת מצברים עומד על 250 ש"ח כך שהעבודה מקצועית בפעולה מלאה עומדת על כ 5000 ש"ח.
  6. האים מישהו נתקל בקוד תקלה P0A80 בפריוס והונדה היבריד? בד"כ היצרן אומר להחליף מצבר.
  7. אם המערכת מותקנת כמו שצריך לא צריכה להידלק נורת שירות, צריך לוודא מה התקלה ולפעול בהתאם. לפעמים סתם תקע שלא יושב טוב ולפעמים בקרת דלק של הגז לא בתחום העבודה הנכון. לחזור למתקין, לפתוח כרטיס ולתעד את התקלה שלא יתנערו אם ייגרם נזק למנוע.
  8. תתחיל עם ספר הנהג, יש שם הרבה מידע שחשוב לתחזוקה נכונה של הרכב, אל תהיה מוטרד מצרות של אחרים או מחלות שלא בטוח שיופיע ו ברכב שלך. מעבר לכך, תמקד את השאלות. לגבי הממיר, תפקידו להמיר את גזי הפליטה הרעילים לCO2 ומים.
  9. עוד 200 סל"ד ב 2000 סל"ד! זה כל ההבדל! צא לטיסה (בתור נוסע) בצסנה מקרטעת ותשים לב שהטייס ממש לפני שהוא עולה על המסלול מאיץ את המנוע ל 2000 סל"ד ומבצע פעולה של ביטול מערכת הצתה שמאל ולאחר מכן ימין. כל ביטול מערכת הצתה גורם למנוע ליפול בסל"ד ב 200 סל"ד! כך הטייס בטוח ששתי מערכות ההצתה פועלות כנדרש. כמובן שלאחר מכן הבורר מוחזר למצב "משולב" שבו שתי מערכות ההצתה פועלות יחד. סיפור קטן, כאשר התחילו להגיע האלפא רומאו 164 טווין ספארק הגיע אלינו רכב עם תלונת לקוח "לאחר הטיפול הרכב לא סוחב ובמוסך המרכזי לא מוצאים את הבעייה". לרכב הזה היו זוג סלילי הצתה, זוג מודולים וזוג מפלגים שחילקו את הניצוץ ל 8 מצתים (כמובן זוג בכל צילינדר) נבנה כלי ייעודי שמאפשר ניטרול אנרגיית הניצוץ בכל אחת מהמערכות בנפרד ממש כמו בצסנה, ביצענו בדיקה וכאשר עברנו למערכת B כבה המנוע. להפתעתינו בבדיקה על סקופ הצתה התגלה שמערכת B מייצרת ניצוץ אבל מעבירה אותו לצילינדרים הנמצאים בתהליך פליטה! הזמנו את מנהל המוסך ומנהל מחלקת השירות של החברה ושניהם טענו בתוקף שכך זה צריך להיות! העברנו את חוטי ההצתה על מערכת B "קליק" אחד אחורה כך שהניצוץ יתקבל בתהליך העבודה של הצילינדרים וכוונו את המפלגים המאסטר ל 6 מעלות והסלייב ל 6.5 מעלות. בעל הרכב לקח את האוטו לנסיעת מבחן וכמעט הרביץ מכות למנהל מחלקת השירות! הרכב פשוט התנהג כפי שמהנדסי אלפא רומאו תכננו אותו! מקווה שעניתי על שאלתך. הבדיקה נערכה במכון אלן טכנולוגיות מתקדמות ברכב בשנת 1992
  10. אם תקשיבו טוב להרצאות של מר אגסי, הוא סיפק את כל התשובות לשאלות, הוא הסביר באופן מפורט את זה שבמקום להיות מכורים לדלק נוזלי (שהגדיר כהרואין) הוא יאפשר לנו להתמכר לחלב (אנרגיה חשמלית) באותה מסגרת מחיר "פחות שקל" לכן עדיין לא מפורסם מחיר בישראל עד לסגירת כל הפינות. כמוכן החזון כלל התברגות למרכז העשייה החשמלית על מנת לקבוע תקנים גלובליים לאספקת שירותי תשתית לרכב חשמלי. לשם קביעת התקנים גוייסה הגב' זיווה פתיר (שעבדה במכון התקנים) על מנת לסגור את התקנים באופן מייטבי ולספק ביטחון טכנולוגי להשקעה האדירה שנעשתה בפרוייקט וזה בסדר, כל אחד מאיתנו היה עושה אותו הדבר. כיום הסינים שמובילים את ייצור הרכב החשמלי ומצליחים בכך לגבור על ארה"ב ללא מלחמה מבינים ומקבלים את השיטה של אגסי בברכה והם מבינים שזו הדרך הנכונה לייצור המוני בתקינה גלובלית. למי שמתמצא ברכב למעשה אגסי עשה את מה שתקן ה OBDII עשה לתעשיית הרכב וזו אחידות גלובלית בתקשורת מערכות הרכב לצורך תחזוקה. שי אגסי הסביר יותר מפעם אחת שבטר פלייס לא רוצה להיות יבואנית רכב והיא עושה זאת כעת בגלל חוסר ברירה , ברגע שהעסק יתחיל להתחשמל כמו שצריך (הרבה יצרנים של רכב חשמלי שיאמצו את התקן של ב"פ) ב"פ תהפך לנותנת "שירותי תדלוק חשמלי" ברמה גלובלית. אנו יכולים לאהוב את זה או לא, אין זה משנה את העובדה שככה יעבדו הדברים בשנים הקרובות ומי שהיו לו העוז והאומץ לקפוץ למים הקרים ראשון (לא רוצה להשתמש במונחים אחרים) יגזור קופון לא קטן וגם זה בסדר! במקום שיהיה שיך סעודי יהיה גביר ישראלי! אם תעקבו אחרי פרסומים בעולם הערבי בסעודיה ובאמירויות הפרסיות תראו שכיום הם מבינים שההנעה החשמלית הינה העתיד והם כבר כיום מפתחים את שדות "גידול החשמל" והתחברות לרשתות החשמל העולמיות על מנת לספק את תצרוכת האנרגיה העתידית במקום הנפט שהם יודעים את האמת לגבי הכמויות שנותרו להם במאגרים. עברתי על כל התכתובות שהופיעו כאן ואין שום טעם להתקסח או לעלוב במישהו חו"ח. זו מהפכה עולמית אמיתית שישראל משחקת בה תפקיד חשוב וטוב שכך!
  11. אני לא נציג של ב"פ אבל ב"פ הינה הקטר היחידי שדוחף את הרכבת (החשמלית) הזו וברור שבעתיד יצתרפו קטרים (וקרונות) רבים נוספים... מקווה שלא פתחנו עוד עמוד לשירשור.
  12. השירשור הזה של 17 עמודים (ועוד היד נטויה) מזכיר לי את פרוייקט הלביא, בזמנו היתה בדיחה במסדרונות התעשייה האווירית על כך "שכאשר משקל הניירת הכוללת בעניין הלביא תגיע למשקלו של המטוס רק אז הוא יוכל להמריא לאוויר!" כולם שקדו על יצירת והדפסת ניירת תכתובות אין סופיות דו"חות לפי משקל וכאלה. בסופו של דבר אכן משקל הניירת עבר את משקל המטוס ומטוס הניסוי המריא בדקה ה90 של אותה שנה. בניגוד למה שקרה לפרוייקט הלביא (שטס כיום בסין לאחר שנמכר לדרום אפריקה) הפרוייקט של בטר פלייס נראה נכון מתמיד לתקופה זו, הרכב החשמלי אינו צריך לענות על כל השאלות ולהתאים לכל הצרכים של כל האוכלוסייה, הרכב החשמלי יפתור את בעיות המוביליזציה של התנועה הפנימית בערים בעולם, ייעול הניצול האנרגטי של מקורות האנרגיה הקיימים ומקורות אנרגיה מתחדשת ודלקים חליפיים (לתחנות הכוח החשמליות) ודי בכך. כל הקרינופובים ימשיכו לנסוע ברכב בעל מנוע בנזין עם מערכת הצתה חשמלית שפולטת שדות מגנטיים, ידברו בסלולאר, כל חרדוני איכות הסביבה ימשיכו להציג את "זיהום הסביבה מהרכב החשמלי" וירכשו כלי רכב עם מנועים מפלצתיים של 6 ליטר מוגדשי טורבו וכאלה. אך דור המדבר יעלם לאט ובטוח. אנו ניצבים לפני השינוי התחבורתי הגדול ביותר שהאנושות חוותה ואין דרך טובה או חכמה יותר.
  13. לעבור לרכב חשמלי, השקת תחנת ההחלפה של בטר פלייס בצומת ביל"ו בסוף חודש זה, חמש מכוניות סדרתיות כבר כאן מתוך ה 200 הראשונות. אי אפשר להילחם במחירי הדלק, אפשר לעבור למקור אנרגיה אחר.
  14. שאלה קטנה, תעודה על הקיר או מייסטר אמיתי? לדעתי אתה מגיע מהתחום הטוב ביותר להתברג ישירות למרכז העניינים בתחום האבחון. לחבר סורק ולקרא קודי תקלות כמעט כל אחד יודע! העניין הוא כיצד להבין ולפתור את הבעיות הקשות יותר שדורשות החלפת תכנה עדכוני וורסיות התמודדות מול מערך מחשבים נישא ברכב. כאן לדעתי יכול להיות לך יתרון גדול. צור קשר - 0505600081 דורון
  15. תמונה ראשונה, לפני פחחות.
×
×
  • תוכן חדש...