רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום קיבלתי פורד פיסטה שנת 97 צבע אפור. אתם יכולים להמליץ לי איך אפשר לשפר אותה מבחינה פנימית וחיצונית...?
הודעה אחרונה מאת mcqueen234, -
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חביירים אני עומד לרכוש רכב מסוג סובארו גראנד ליאונה מודל 99 סטיישן 4X4 אחד הרכבים שעל הפרק נושא לוחית רישוי שמסתיימת ב57 קראתי את השרשור שעוסק בנושא ויש שם כל מיני התייחסויות למספר הספציצי בין היתר שמדובר ברכב שעבר דרך עמדה מס 1 במשרד הרישוי אם יש למישהו מידע מוצק בנושא אשמח לדעת וגם אם מישהו יודע על סיבות "חיוביות" לבקר בעמדה מס 1 ( לרכב אין וו גרירה..) בקיצור כל מידע יועיל פה תודה זיגדון
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
- 12 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
אני לא בקיא עדיין בשוק מבחינת האם מלבד מעמ משלמים מכס על חלקים שכאלה. אם אני מעוניין להזמין פנסים קדמיים אחוריים ג'נטים פילטר אגזוז בקיצור חמוצים האם יש הגבלות מסויימות? אישורים מיוחדים? או שזה פשוט קרטון היישר לביתי מבלי בילבולי שכל. במידה ויש בילבולי שכל האם בסופו של דבר זה שווה את המאמץ מאשר לעשות את זה בארץ ולשלם על החלקים פלוס ההרכבה... אני פשוט לא טעם באחריות על אגזוז פילטר או פנסים
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 874 צפיות
שלום לכולם! שמי יוחאי ובתור סטודנט עלי לכתוב עבודה סמינריונית. הנושא שבחרתי קשור לתחבורה ועוסק בשאלה "כיצד תשתנה התנהגות הנהגים בארץ במידה ששיטת המיסוי תשתנה לשיטת מיסוי מבוססת מרחק?" הווי אומר, מה יהיו האלטרנטיביות התחבורתיות המועדפות על בעלי רכב עם הנהגת שיטה זו (החל מתורנות רכב ותחבורה ציבורית וכלה בוויתור על נסיעות). הסקר מציג 2 שיטות מיסוי שעיקרן הוא ביטול המיסים הקבועים על הרכב (ברכישת רכב חדש, אגרת רישוי, ביטוח חובה וכו') והנהגת שיטת מיסוי מבוססת מרחק כך שכל נהג משלם את מלוא העלות שהוא יוצר לחברה. הזמן שלוקח למלא את הסקר הוא פחות מ-10 דקות! עזרתכם תוערך עד מאוד! הלינק: http://www.esurveyspro.com/Survey.aspx?id=d6f6b4f1-001f-43d5-9bc3…
הודעה אחרונה מאת yope, -
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
הפורטה של קיה צריכה להיות קלף מנצח בידיו של היבואן הישראלי - מנוע 1600 יש, גיר אוטומטי סטנדרטי יש, מרכב ארבע דלתות יש, מחיר של 118 אלף ש"ח יש ולקינוח הוסיפו גם אחריות מורחבת לשבע שנים. יצאנו לבדוק האם יש לפורטה את מה שצריך כדי להיות משפחתית ראויה ולנצח את הדעות הקדומות. מבחן דרך לקיה פורטה.
הודעה אחרונה מאת יניב921, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב אני בתהליכים למכור את הרכב הזה שאיתי כבר 15 שנה..כואב הלב...בקיצור פרסמתי אותו ולרכב כעת יש 90,000 ק"מ,התקשר אליי בחור ושאל אותי למה הק"מ נמוך כ"כ,הסברתי לו שלפני כמה שנים,עוד לפני שהיה לי רישיון בכלל,אבא שלי החליף מנוע. והוא אמר שזה לא קשור ושסופרים גם את הק"מ של המנוע הקודם (משהו כמו 280 אלף ק"מ) ככה שזה יוצא 370 אלף קילומטר. מי מבין שנינו צודק? אני חייב לדעת בכדי שאני ידע מה לענות כששואלים אותי,תודה רבה מראש המשך יום טוב
הודעה אחרונה מאת TimsSin, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש רכב באמצעות ליסינג ורציתי לדעת אם אתם מכירים את החברה פרפקט ליס ? אם למישהו היה ניסיון לא טוב איתה , הם החברה היחידה שמבטיחה בחוזה מחיר מחירון לוי יצחק בסיום עסקה על שברולט ספארק שזה מצוין . תודה
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 24 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
היי, בעודי בוחן את מחירי ההשכרה לקראת פסח הקרוב הגעתי למסקנה- מישהו שם התחלק על הראש. נכון,זה פסח, ובפסח משלמים פרמייה נוספת בגלל שזו תקופת שיא וכו', אבל כנראה שחברות ההשכרה, בייחוד AVIS ואלדן, החליטו שהפסח הזה הן יצאו מגדרן אפילו ביחס לשנים אחרות. כדי להבין על מה אני מדבר: בקיץ לפני שנתיים (גם תקופת שיא לכל הדעות) שילמתי כ-2400 שקלים להשכרת רכב מקבוצה B (יונדאי גטס או סריון) למשך חודש שלם כולל 2 נהגים וביטול השתתפות עצמית. השנה דורשים ממני את אותו סכום (100 שקלים לכאן או לכאן) עבור 13 ימים בלבד לנהג אחד וללא ביטול השתתפות עצמית. למען הגילוי הנאות אציין שהפעם ביקשתי לאסוף את הרכב ולהחזיר אותו בנתב"ג, בקשה שמוסיפה עוד כמה דולרים לעיסקה,דבר שמובן …
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אתמול בויעדת הנגב 2011 באילת הודיע סילבן שלום שמסלול מרוצים ראשון היה עוד השנה בחצרים . יש למישהו עוד פרטים על המסלול או היזם .
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שאלה שמסקרנת אותי הרבה זמן ולא מצאתי תשובה לגביה. נניח שיש לנו רכב כלשהו לא משנה הדגם או נפח מנוע, לרכב יש גגונים וגם וו גרירה. נניח שהעמסנו על הגגונים 500 קילו של מטען, או אחרת, רתמנו לרכב נגררת והעמסנו על הנגררת 500 קילו של מטען. השאלה: איזה מבין הדרכים תגרום לרכב להתאמץ פחות, או תקל על הרכב בנסיעה?
הודעה אחרונה מאת dny, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
הפורד פוקוס שלי קצת פחת משנה על הכביש, ונכשל בטסט בגלל שחיקת צמיגים. עשיתי בדיקה לפני קניה לפני פחות מ3 חדשים. יש מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת גיל מאוויס, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4043377,00.html מנועי פורשה באלפא? אני מזמין 159 כזו +DSG
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
מי אמר שקרסו משתפרים? 1 2
מאת bar72-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4042473,00.html רואים את רשת המתכת בתוך הצמיג אחרי 24K ק"מ ושנתיים (כלומר בתוך האחריות)? שטויות, הוא עדיין כשיר לנסיעה... לא שאני חושב שיבואן אחר היה שש לממן זאת, אבל אני זוכר שבשרשור התלונה על צ'מפיון (סיאט) היו הרבה התלהמויות בלי שבכלל האדון/גברת הרלבנטים הגיחו ולו פעם אחת להתלונן מעל דפי הפורום. לא אתפלא אם זה בכלל ניסוי בדינמיקה חברתית על כל פנים, שם כתב מישהו שבקרסו התשפרו. נו, ניחא.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
חבר שיתף אותי בפייסבוק במשהו מאוד מעניין האם נכון הדבר? מישהו שמע על כך משהו?, אשמח למידע על הרכב המדהים הזה...
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לכולם רכשתי פולו חדשה ואין לי משענת יד שמתלבשת על העיגול בין המושבים ממש כמו באיביזה החדשה , איפה אני יכול למצוא כזאת ? תודה על העזרה מראש אביב
הודעה אחרונה מאת Springaviv, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני שומע הרבה תלונות על מחירי הדלק שעולים. אני מסתכל סביבי כל בוקר בדרך לעבודה ורואה מכוניות "שריריות" דוהרות בירידה בפול גז, בולמות כל רגע שלא לצורך,נהגים שמשקיעים אנרגיה רבה רק כדי לעקוף ולנסוע אח"כ כל הדרך 10 מטר לפניך בקיצור נהיגה בזבזנית ומטופשת להחריד. האם יש פה בפורום עוד אנשים כמוני. שמסתפקים ברכב חסכוני (פיאט פונטו), ועושים חשבון בזמן הנהיגה ? לצערי, בסביבה שאני גר ( גליל מערבי), עוד לא נתקלתי בכאלו..כולם מתנהגים כאילו הדלק והבלמים לא על חשבונם וזיהום אויר זה רק בתיאוריה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה שהתכוונתי להגיד בכותרת זה: כשבעולם מחירי הדלק יורדים, בישראל הם נשארים. כשהם עולים, גם בישראל הם עולים. ננעל ע"י ההנהלה
הודעה אחרונה מאת TalShiran, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אולי אני לא כל כך מעודכן אבל רציתי לישאול אם הוולנטיין 1 עדין נחשב הגלאי הכי מדוייק ואיכותי או שיצא משו חדש? חסכתי כמה זמן ורציתי להיתעדכן אם יש גרסה חדשה או גלאי חדש של חברה אחרת.
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שברו אותו רק בשביל לגנוב את המצבר, ביחד עם עוד 4 רכבים שהיו בחניה. אף אחד מהשכנים לא ראה כלום ולא שמע כלום, וכמובן גם המשטרה לא יודעת כלום. פשוט כיף.
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
יש הרבה שעושים את זה ואישית זה טיפה מלחיץ, יש מצבים שצריך לבלום ואני רואה מכונית דבוקה לתחת שלי כאילו לא יודע מה, אני נלחץ קצת מזה, מה דעתכם?זה בגלל שאני נהג חדש וצעיר, איך אתם מתמודדים עם דברים כאלה?בכלל, למה לעשות כאלו דברים?
הודעה אחרונה מאת roiei, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, ראשית, אני רוצה להביע את תודתי לכל חברי הפורום על העזרה ברכישת הרכב. בהתחלה, כשהתחלתי להתעניין לגבי קניית רכב הייתי בכיוון אחר לגמרי, אבל עם העצות שלכם ההתלבטות נעלמה. עכשיו, עם פז"מ של פחות משבוע עם האוטו וטרם סיימתי את ההרצה, אני מוצא את עצמי נוסע ומחייך. תודה מיוחדת נתונה לחברי הפורום המכונים: tayrie nepet sourcenorth ובמיוחד ל-edanj המלך שעזר לי מאד. אני מצרף שתי תמונות מהחניה. היו לי תוכניות לקחת את החצובה ולנסוע לחפש אתר צילום בסופ"ש כדי לעשות כמה תמונות מקצועיות (ובהמשך עיבוד פאנינג), אבל הגשם הרס לי את התוכניות. ושוב תודה רבה לכל הכותבים, העוזרים, המייעצים והמשתפים. אני מעריך את זה מאד ומקווה שגם לי תהיה הזכות לעזור…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הקמפיין הישראלי "היורש הגיע", ליונדאי, נבחר בין 3 הטובים ביותר ביונדאי העולמית: http://www.ice.co.il/article/view/266349 ניתן שם למטה ללחוץ ולראות את הסרטון הזוכה, כבוד למשרד הפרסום הישראלי. בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ייבאנו לפני כמה זמן . שנת האוטו : 2010 רמת גימור : Hybrid EXECUTIVE נפח מנוע : אוט' 2.4 היברידית תוספות : הכל כולל הכל. ייבוא : ארה''ב סליחה על הבלאגן בחניה חח צריכים לנקות שמה .. עכשיו אתם רואים אי אפשר בע''ה
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 3 תגובות
- 984 צפיות
אני חושב שהרכב הוא TSI HIGH LINE 160 . האם יכול להיות שוני כלשהוא בין הדגם המופיע בסרטון לבין הדגמים שנמכרים בארץ? מבחינת חיבורי חשמל ותקעים.
הודעה אחרונה מאת qashoa, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 35 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
הייתי כל כך קרוב לתאונה בגלל הדבר המטופש הזה שמישהו שכח לאותת כשעבר נתיב כאשר נסעתי אחריו. נסעתי באיזור ת"א בנתיב השמאלי על 60 קמ"ש באיזור שמותר 50 קמ"ש, אני לא אומר שיצאתי תלית שכולה תכלת אבל הסיפור הוא כזה, אני נוסע אחרי הרכב במהירות שצויינה לפתע הוא עובר נתיב בלי לאותת ובלי כלום ואני הייתי יחסית קרוב אליו(הוא עבר מהיר מאוד לא בהדרגה), ופתאום 4-5 מטר ממני אני רואה גוש של מכוניות עוצרות לפני הרמזור ואני על 60 קמ"ש, נתתי את בלימת החירום של חיי וראיתי כבר את התאונה כי ממש לא הייתי מספיק לבלום עד הסוף, חתכתי את כל ההגה ימינה זה היה מאינסיטנקט אפילו בלי להסתכל במראה אם מישהו עובר בנתיב הימני, אם רכב היה עובר בנתיב הימני זה היה נגמר ממש לא טוב ושניים מחבריי הטובים היו הול…
הודעה אחרונה מאת Japanese Engine, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כנראה שבקרוב(סוף ההרצה) אני (העבודה) יתקינו וו גרירה על הסייד. בספר רכב כתוב שמותר לגרור עגלה של 550 ק'ג ועגלה עם ברקס מותר 1200ק'ג, נשמע הגיוני? פרייבט גורר 1200 קג?
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
מישהו מכיר את המקום : מנהרת 3000 בנס ציונה, יש להם מבצע באתר כמו גרופר לטיפול מלא כולל טפלון ב300 במקום 600, מישהו עשה, שמע, מכיר את המקום? תודה
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 36 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אוקיי , אני כבר יודע פחות או יותר על מה אני הולך ,השאלה שלי איזה צבע. יש 2 אופציות שעומדות על הפרק סוג של כחול שנקרא איפנמה ושחור. אלו שתי צבעים שאני מאוד אוהב (שחור יותר). השאלה אם שחור זה "ערסי" ומוחצן יותר מדי ,אני לא רוצה יותר מדי לבלוט , בגלל זה לא אקח צהוב או אדום , אבל מצד שני לא רוצה להבלע יותר מדי עם כל האפור מטאלי. והאם בקיץ אני לא אקלל את העובדה שלקחתי שחור במקום כחול באתר של פיזו אפשר לראות את הצבעים http://www.peugeot.co.il/206plus
הודעה אחרונה מאת _D.K_, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי אני מחפש אתר שיש לו טבלאות של רצועות כוח של כמה שיותר רכבים, האם יש דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
- 8 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היום קיבלתי את הגולף החדשה שלי. TSI 160 כ"ס. כחול מטאלי יפיפיה, ריפוד פנים בהיר ונראת כמו מליון דולר. רוצה לשאול משתמשים ותיקים לגבי הגיר DSG והתחושה שלו ששונה מגיר אוטמטי רגיל. למה עלי לצפות בתחילת נסיעה ובהאצת ביניים. אני מרגיש מן השהייה בתגובה שנובעת אולי מהיותו גיר רובוטי.
הודעה אחרונה מאת edanj,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 210 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ברווז
- Una Macchina
- yoav911gt2
- Ctzvi
- SlowRide
- גולדן191
- natco
- Night Driver
- orankohn
- yoni2sh
- EliC25
- Avia