Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמובן שהכוונה היתה ליונדאי I20.

היי גיל,

מה כל כך מיוחד בישראל שגורם לכך שהטבות המועדון (שאליו ניתן להצטרף גם בישראל כאמור) אינן תקפות בישראל ?

אני יכול לומר לך שמעולם לא זכיתי בתור מקוצר,עדיפות לרכב הטוב בקבוצה או לשדרוג, רחמנא לצלן.

כמו שכתבתי, מובן לחלוטין שהמחיר עולה בפסח,השאלה היא בכמה, לאור מה שאתה כותב לא נותר לי לחשוב באמת ברצינות על רכישת רכב קטן או לחילופין לייחל לנפילה בתיירות הנכנסת שתכניס אתכם קצת לפרופורציות.

הרי אתה לא באמת חושב שזה הגיוני לשלם על מאזדה 2 מעל 3000 שקלים לפחות משבועיים, נכון ?

:roll:

ולגבי מי שכותב ש"גם בחו"ל זה ככה", נכון, גם בחו"ל זה ככה (אם כי לא בשיעור של 300% כמו בארץ), אבל יודעים מה ?

עם כל הכבוד, השירות בחו"ל יותר טוב (לרוב,לא תמיד), יש כרטיסי מועדון שבאמת נותנים ערך מוסף, וציי הרכב הרבה יותר חדשים שאני מוכן לשים על זה את האקסטרא.

למה לשלם "אותו דבר" עבור מכונית חבוטה בחברה שלא נותנת שירות מי יודע מה ואפילו לא מכבדת את המועדון שהיא עצמה ייצרה ? (ואני מדבר פה על אויס ישראל).

המחירים בפסח יחסית גבוהים, ואם קיימת אלטרנטיבה לרכוש רכב שישמש לאורך השנה בן משפחה ובמהלך חופשת הפסח אותך - זו אלטרנטיבה ששווה לבחון אותה ברצינות.

לגבי ההטבות של מועדון הלקוחות בישראל - לא כתבתי שהן אינן תקפות בארץ אלא שעיקר המשמעות שלו היא בחו"ל.

המועדון הבינלאומי של אוויס מיוחד בכך שהוא מקצר תורים.

בחו"ל חברי המועדון אינם צריכים כלל להגיע לדלפק אלא הולכים ישירות לרכב השכור - חוזה ההשכרה ממתין להם בתוך הרכב. בארץ, לאור מגבלות חוקיות (הרשויות מחייבות אותנו לסרוק את רשיון הנהיגה של הלקוח, ובנתב"ג אף לצלם את הדרכון),

השירות הוא מהיר יותר מאשר בד"כ (דלפק מיוחד) וקיימת עדיפות במתן כלי רכב חדשים יותר / שדרוגים על בסיס רכב פנוי.

פורסם
Deja-Vu... חשבתי שרק אצל "שלמה" סיקסט זה ככה, מסתבר שגם בארזים נפלה השלהבת.

לא, לא כל אחד מאיתנו. ולפני שתספר לי שמי שלא עושה זאת הוא לא איש עסקים חכם (כבר ניהלנו את הדיון הזה בעבר), אקדים ואומר שבתור בעל עסק, הייתי מוותר על כמה אחוזי רווח בשביל לתת שירות במחיר סביר ולא מופקע, לפחות ללקוחות שהוכיחו עצמם כקבועים בסניפים שלי. נאמנות זה מושג רלוונטי לשני הצדדים.

מצטרף לשאלה.

באופן כללי, ולמרות הנסיון החיובי שלי עם אוויס בארץ, נוצרת אצלי תחושה שכל חברות ההשכרה בישראל (והמלונות, והמסעדות, וכו'...) איבדו את האיזון בין רווח לעסק לחוויית השירות ללקוח. רווח זה סבבה, לגיטימי שעסק ירצה להרוויח, אבל לעזאזל, לא על חשבון השירות! ובמיוחד בחברת השכרה, מה עוד יש לכם להציע חוץ משירות טוב? הרי ברור שהיצע המכוניות בארץ די מוגבל, וגם התחזוקה לא בדיוק לפי הספר. אז מה, גם את זה אתם רוצים לדפוק?

שוב, הייתי מבין את הגישה הזאת ביחס לישראלים, הם תמיד סופגים את המכות ואומרים "די, תמשיך", אבל למה לעשות דבר כזה לתיירים? הרי זה מה שהם זוכרים אח"כ מהביקורים שלהם בארץ, וזה המוניטין שנשאר לנו בסוף. לא חבל?

השירות, לפחות באוויס, אינו קשור לרווח.

גם בתקופות בהן הרווח אינו גדול (כמו בתקופות שבין החגים) השירות הוא זהה

(או אמור להיות זהה, אולי למעט קצת יותר עומס מצד הלקוחות).

ולגבי התחזוקה - כאן אני חייב לתקן. תחזוקת כלי הרכב שלנו היא הכי "לפי הספר" שיש - במוסכים מורשים, בד"כ מוסכי היבואן.

פורסם
דווקא הייתי מבין את הגישה הזאת לתייר שמגיע לארץ פעם אחת וזהו ולכן פחות "יתקטנן" על מחיר השכירות או מצב הרכב שהוא מקבל, לא ללקוח חוזר (בין אם ישראלי או תושב חוץ) שעבורו זו לא הפעם הראשונה שהוא שוכר רכב והוא כן מצפה לקבל איזשהו יחס מועדף.

באויס אגב קוראים ליחס המועדף הזה AVIS PREFERRED, אבל כאמור (גם בדברי גיל,נציג אויס בפורום), היחס הזה מוגבל לכל העולם פרט לישראל.

זה פשוט מקומם כי אין לי בעייה להוציא עכשיו 30-40K שקל כדי לקנות איזו קומפקטית שתיהיה לי בארץ, אבל אני לא רוצה את כל הכאב ראש הזה כי אני לי ממש מה לעשות עם הרכב אבל זה פשוט טיפשי להוציא סכום כזה על פאקינג שבועיים בייחוד שבקיץ אני מגיע לעוד שבועיים ואישתי תיהיה בארץ חודש ושם בכלל אחטוף צינור אמיתי "כי על הזין השירות,יש ביקוש".

אני שב ומדגיש כי השירות המועדף לחברי המועדון קיים גם בארץ, אך במתכונת מעט שונה לאור מגבלות מצד הרשויות.

השירות המיוחד שמוענק לחברי המועדון בארץ כולל שירות בתור מקוצר בדלפקים מיוחדים,

עדיפות בקבלת כלי רכב חדשים יותר (אם יש מכונית עם 5000 ק"מ ואחת עם 20,000 ק"מ - חבר המועדון יקבל את החדשה יותר) ובמתן שדרוגים על בסיס רכב פנוי (אם קיימות 10 הזמנות לרכב מקבוצה A ובסניף יש רק 5 כאלה - חברי המועדון הם אלה שישודרגו לקבוצה B ורק לאחר מכן, אם יש צורך, שאר הלקוחות).

פורסם
חחח אני חייבת להגיב למה שגיל מאוויס אמר.

תור מקוצר לחבר מועדון לקוחות שלכם? הצחקת אותי. שמעתי לא פעם על לקוחות ויאיפי שלכם שהמתינו בתור כמו כולם, זאת ועוד לאחר שהלקוח ציין שהוא ויאיפי

זה לא חכם להציע תורות מקוצרים כי זה בלתי אפשרי , במיוחד בעונות המבוקשות 

קשה לי להגיב על "שמעתי" באופן קונקרטי, כי חויית שירות היא משהו סובייקטיבי ולעיתים אותו שירות נתפס כשירות טוב ע"י לקוח אחד וכשירות רע ע"י לקוח אחר.

מועדון הלקוחות שלנו באוויס מונה עשרות אלפי לקוחות ישראליים, רובם לקוחות המבצעים מספר השכרות בשנה.

ברור שאנו נתקלים בתקלות שירותיות פה ושם, בין אם בארץ ובין אם בחו"ל,

אך ככלל - הלקוחות מקבלים את רמת השירות שהובטחה להם.

במידה וקיים מקרה בו חבר מועדון לא קיבל את השירות לו הוא זכאי - אשמח לבחון, ובמידה ואכן כשלנו - נדע לפצות ולתקן.

פורסם

ולסיכום - אם כל העסקים מתנהגים בצורה כזאת, יכול להיות שזו הצורה העיסקית ההגיונית והנכונה ביותר? או שכולם טועים???

שוב, אף אחד לא חולק על כך שבתקופת שיא מעלים מחירים, השאלה היא בכמה, ב-10% או ב-300% ?

כשחברה כמו אויס מעלה מחירים ב-300% בתקופת שיא מבלי לבוא לקראת הלקוחות החוזרים שלה יש כאן בעייתיות מסויימת, כי במילים אחרות היא אומרת "על הזין שלי שאתה לקוח חוזר וכבר לקחת רכב 15 פעם,אתה תשלם כמו כולם".

גיל,

אחלה כתיבה, רק שמנסיון- זה לא מגובה במעשים, ואני אומר את זה מתוך נסיון של מעל 15 השכרות, מעולם לא קיבלתי בארץ שידרוג, מעולם לא נחסך ממני תור, ברוב הרכבים שקיבלתי כאשר מילאתי את דף מצב הרכב איש השירות פשוט עשה קשקוש אחד גדול מסביב לכל הרכב כדי לסמן שהרכב דפוק מכל הכיוונים, פעמיים לקחתי רכבים שסבלו מתקלות בגיר.

להמשיך ?

בחו"ל אכן חוויית ההשכרה שונה בתכלית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אכן כתיבה יפה, גיל. באמת.

השירות, לפחות באוויס, אינו קשור לרווח. גם בתקופות בהן הרווח אינו גדול (כמו בתקופות שבין החגים) השירות הוא זהה.

אם אתה זוכר את אותו דיון שפתחתי לגבי שלמה,כתבתי שבאחד הסניפים הכי עמוסים שלכם ועוד בבוקר יום שישי, השירות בסניף היה מצויין, מהפקידים ועד לבחור שבדק את הרכב. מצויין, ללא הסתייגויות.

אבל כשאני מדבר על "שירות" בדיון הזה, אני מתכוון לתמונה הגדולה, כלומר איך אתם מתייחסים ללקוחות באופן כללי, ועד כמה הם מרגישים שהחברה שלכם טובה יותר מהמתחרים. תמחור לפי שיטת העדר, בהתאם למה שעידן כתב, זאת לא דרך טובה להבדיל את עצמכם. אני מאמין שאם הייתם נותנים ללקוחות הקבועים 10-15 אחוז הנחה, זה היה יוצר רושם טוב יותר. ואני לא מקבל את ההסבר לגבי החוקים והרשויות שמגבילים אתכם. אם הגבילו אתכם בתחום מסויים, תחשבו על משהו אחר שיגרום ללקוח להרגיש מיוחד. זה יכול להיות דיסק עם מוזיקה שיחכה לו באוטו, שובר לכוס קפה בתחנת הדלק החביבה עליכם, או סתם ספרון קטן עם מפות הארץ ואטרקציות מומלצות. באמת שלא חסר אופציות, צריך רק מישהו שיחשוב בכיוון הזה.

שאלה חשובה נוספת - כשאתה מספר לעידן על כל ההטבות שכביכול מגיעות ללקוחות המועדפים שלכם, האם מישהו באמת טורח ליידע את הלקוח מראש לגבי זה, או שהמידע הזה שמור לעובדי אוויס בלבד?

ולגבי התחזוקה - כאן אני חייב לתקן. תחזוקת כלי הרכב שלנו היא הכי "לפי הספר" שיש - במוסכים מורשים, בד"כ מוסכי היבואן.

אוקיי, אנחנו לא ילדים, ואנחנו יודעים איך פועל הראש התאגידי. כנראה שהכשלתי את עצמי פה עם הניסוח "לפי הספר", הכוונה היא שהתחזוקה פשוט מתבצעת בסטנדרט נמוך.

טיפול במוסכי יבואן זה לא ערובה לאיכות, ותכל'ס זה גם לא בדיוק הישג. כשאתם רוכשים מאות מכוניות בשנה מאותו יבואן, מן הראוי שהעסקה תכלול חוזה שירות נדיב במחירי הקרן. זה לא העניין פה. אני מדבר על הרכבת הצמיגים הכי זולים, על שימוש בחלפים לא מקוריים ועל מכונאים ואנשי תחזוקה שלא תמיד יודעים לעשות עבודה טובה. לראיה, האנשים הנחמדים שריססו ספריי על בסיס שמן על ההגה של המיקרה ששכרתי אצלכם בזמנו. הכוונה הייתה טובה, אבל מה לעשות שאין להם שכל להבין את הנזק הפוטנציאלי בגלגל הגה שמחליק לך מהידיים? כנראה שרמת האייקיו שלהם היא ביחס ישר לגובה המשכורת.

איך שלא יהיה, וגם עם הכוונות הכי טובות, רכבי השכרה תמיד יטופלו ברמה מינימלית או קצת מעבר לזה, בכל העולם. המצב הזה נכון במיוחד לחברות גדולות, ששמות דגש על מינימום השקעה ומקסימום רווח. יכול להיות שמצבה של אוויס טוב יותר באופן יחסי לחברות האחרות בישראל, אבל באופן אבסולוטי אני מאמין שהוא עדיין לא מזהיר.

כאמור, יש לתת את הדעת על כך שרמת המוסכים בארץ אינה גבוהה במיוחד. מה לעשות, מוסר העבודה בלבנט היא לא בדיוק אור לגויים, ויש סיכוי טוב שמוסך מדרכה גרמני או בלגי יעשה עבודה טובה יותר מהמוסך המרכזי של היבואן בישראל. לכן שוב, בלי לבוא בטענות ספציפיות לחברה שלכם, אני אומר שרמת התחזוקה לעולם לא תהווה יתרון שיווקי, ושירות הלקוחות נשאר הקלף הכי חזק שלכם.

פורסם

ההטבות הניתנות לחברי מועדון ידועות לכולם. העניין הוא הפרשנות.

כשאנחנו אומרים "שדרוג על בסיס רכב פנוי" - סביר שרמת השדרוגים בתקופות העומס תהיה נמוכה, אם בכלל, לאור רמת ביקוש גבוהה. בתקופות השפל - לא מעט מקבלים שדרוג.

אין לי דרך להתמודד עם טענה של "אף פעם לא קיבלתי שדרוג".

זה יכול להיות, אבל מהצד השני יש לקוחות שמקבלים לא מעט שדרוגים. הכל תלוי בנסיבות.

ואגב, משום מה לא התייחסתי לזה מתחילת השרשור - איני יודע מאין הקביעה של "העלאת מחיר ב- 300 אחוז". מאין המספר הזה? רכב קטן עולה בתקופת השפל כ- 120 ש"ח ליום ובתקופת העומס משהו כמו 150 - 160 ש"ח. כלומר תוספת 20 - 30 אחוז תוספת. וזה סביר ומקובל בכל בית עסק. לכתוב "300 אחוז" זה בסדר כדי להמחיש, אבל ממש לא מדויק.

גיל מאוויס

פורסם
מאין המספר הזה? רכב קטן עולה בתקופת השפל כ- 120 ש"ח ליום ובתקופת העומס משהו כמו 150 - 160 ש"ח. כלומר תוספת 20 - 30 אחוז תוספת. וזה סביר ומקובל בכל בית עסק. לכתוב "300 אחוז" זה בסדר כדי להמחיש, אבל ממש לא מדויק.

גיל מאוויס

אתה מוזמן לגגל avis israel ו"לגלות" שיש מבצעים כרגע שאפשר לקחת יונדאי I20 (למשל,קבוצה ב') החל מ-12$ ליום, שזה כ- 44 שקלים ליום (כך כתוב בפרסום שלכם,אדום על גבי דף אינטרנט).

לפני שתגיד לי שזה לפני מע"מ (למשל), אני מרשה לעצמי להוסיף על 44 שקלים עוד 16.5% מע"מ, שמביא אותי ל-51 שקלים ליום.

אני קיבלתי הצעת מחיר של 2333 שקלים ל-13 ימים, שזה 180 שקלים ליום לאותה קבוצת רכב.

אתה צודק, טעיתי, מדובר בכ-360% הפרש, טעות שלי.

ועכשיו ברצינות.

יש לכם פרסום של "החל מ-12$ ליום".

אתה מוכן לומר לי מה התנאים לקבל בצורה ריאלית רכב היום (או מחר, או באיזשהו תאריך אחר) במחיר שהוא באמת 12$ ליום בלי כל מיני שקרים ו/או אותיות קטנות ו/או תנאים בלתי אפשריים אחרים ?

תודה.

פורסם

עדכון,

מאחר וחברות השכרת הרכב אטומות ולא מכבדות (בארץ) את חברי המועדון שלהן עצמן, לא נותר אלא להעזר באנשים טובים שמוכנים לעזור.

כאן המקום לומר תודה לסולל הדרך שעזר לי (ובכלל תמיד מציע לעזור בשמחה).

אז כשאתה קופץ לביקור בהונג קונג או אני בא לבקר בסינגפור- הבירה עלי !

עידן

• תוכן חדש...