רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
האם זהו עוד ניסיון של מישהו להרוויח על חשבון כל ציבור הנהגים? לפי הצעת חוק שהוגשה אתמול, יחוייבו כל כלי הרכב בישראל בהתקנת מערכת חיישנים, המתריעה מפני התקרבות לעצמים בעת נסיעה לאחור. יוזמי ההצעה מסבירים: "בתקופה האחרונה, מספר הנפגעים על ידי רכב שנסע לאחור הולך וגדל" קישור לכתבה המקורית מתוך YNET: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4042731,00.html
הודעה אחרונה מאת baer, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם.. היום התחדשתי ברכב הראשון שלי, פיג'ו 206 XS 110 כ''ס ידנית כמובן. האוטו שנת 2003 עם 123 אלף ק''מ על השעון. אין יותר מאושר ממני.. אחלה פתיחה לסופ''ש שבא עלינו.. תמונה ראשונה של הכלה ובשבועות הקרובים עם כמה תוספות קטנות(בקליות מערכת וכו' וכו')
הודעה אחרונה מאת אלמוגית, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם המנוע 1.8T שמגיע בפאסאט 2004-06 (אם אני לא טועה) הוא מנוע 20VT שיש באיביזה FR? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת חגי107, -
- 1 תגובות
- 877 צפיות
קיים ברכב הזה טורבו?
הודעה אחרונה מאת Ac Performance, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז ככה , ברשות הוריי נמצאת טויוטה קורולה שנת 2008 עם הגיר הרובוטי. רציתי לדעת אם כאשר אני מעביר הילוכים במצב M זה פוגע בגיר?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
צהריים טובים חברים ! כמה זמן אפשר למשוך הקפאה של רשיון רכב? ביום שבת תעבור לי שנה, אני מתכנן להוציא אותה מהקפאה ביום ראשון. מכיוון שאני חייל לא הספקתי לעשות זאת עדיין. האם נדפקתי ואחרי שנה אני מחויב לבדיקת מעבדה? או שזה אחרי שנה וחצי?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לקנות וילון אחורי נגלל לרכב לאחר שהוילון הקודם הלך לעולמו. לצערי אחרי חיפוש בפורום לא מצאתי יותר מדי מידע מלבד בחור אחד שעושה זאת Home-Made ומוגבל מאוד באפשרויות העיצוב. גם חנות עם מגוון רחב של וילונות שונים יכול לעשות את העבודה (משהו קצת יותר מוילון עם לוגו הרכב) עקרונית היצור של דבר כזה הוא לא מסובך מדי, הבעיה היא שכל אותם אלו שמוכרים עושים זאת רק בהזמנה של כמות גדולה. אין לי בעיה לרכוש באינטרנט מחנויות בחו"ל/eBay/DX/Amazon אם קיים. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת `Daemon, -
-
לאחר מחשבות רבות , ובעקבות זאת שאני אוהב את חברת הרכב , וברשותי היו 2 רכבים מאותה חברה ג, החלטנו לרכוש לחברה את הרכב הנ"ל. הגעתי לסוכנות בהרצליה חיפשתי חנייה לאחר חיפושים רבים ראיתי כניסה לחנייה שממש צמודה לאולם התצוגה ובכניסה נאמר לי על ידי איש ביטחון שקיימות מדבקות שמקבלים על מנת לא לשלם על החנייה . נכנסתי לאולם בחנתי את הרכבים זמן מה . ניגשתי לאחד מנציגי השירות שהיה עסוק בשיחות טלפון ובהערות לא רציניות אתה ילד וכו' ... אני חייב לציין שאני עוד מאט בן 25.(אני מטר שמונים ושלש שוקל שמונים עם זקן ממש לא ניראה כמו ילד אולי יותר כמו זקן). ביקשתי לבדוק את הרכב את התפעול ונאמר לי על ידו שאפשר ואני יכול ללכת לרכב התצוגה , אולם ביקשתי לראות את הרכב עובד אפילו לא לנסוע על הרכ…
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לשון המייל: לקיבוץ-גלויות בשני הכיוונים הותקנו לאחרונה שבע מצלמות מהירות חדשות. הדבר לא פורסם ,אך אנשים החלו לקבל הביתה דוחות על מהירות . לאחר יומיים שלושה לאחר ביצוע העבירה. מדובר בקנסות גבוהים + נקודות ונזהרתם לנפשותיכם עכשיו לשאלות 1)הדבר נכון? 2)אני מנסה, למצוא קובץ מצלמות לIGO .הכי מעודכן ואני נתקל בקשיים, להוריד אותו משהו. מוכן לעזור? תודה באיילון בקטע שבין קק"ל
הודעה אחרונה מאת ALOK, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1807449
הודעה אחרונה מאת נר4, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בהצלחה יתרה. כלומר, עם ציון בטיחות גבוה: http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1808253&m=1&mid=110994
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
התפוצץ לי צמיג בנהיגה [כ"ע] 1 2 3
מאת Guest KiRiLL-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 31 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכם חברי הפורום היקרים, תחילה אציג את עצמי, אני קיריל בן 24 אוטוטו גר בערד בדרום הרחוק. מכונאי רכב במקצוע, עושה הרבה שטויות בפועל, כמו כולנו פחות או יותר. ביום רביעי האחרון ה16/3/11 קניתי רכב מסוג מאזדה 323F (עם הפנסים הנפתחים) שנת 93 במחיר זיל הזול. הרכב את האמת מעולה! הכל עובד פחות או יותר, המנוע מעולה מושך כמו חדש, מגנזיום, שמתי רמקולים נחמדים, הכל טוב ויפה. לאחר שקניתי את הרכב החלטנו עם כמה חברים לעשות טיול חוצה ישראל, ממסיבה למסיבה שבהן הם תיקלטו. נסענו מתל אביב לאילת, משם לאזור באר שבע ומשם לפרדס חנה בשלושה ימים עברתי 1264 ק"מ באותו סוף שבוע. בדרך הביתה מפרדס חנה מתחיל הסיפור עצמו, עקפתי את החברים ונכנסתי להתרענן בתחנת דלק בכביש 6, שת…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
לאון לעומת גולף 1 2 3
מאת 98civic- 36 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום לכולם.כידוע לכולם שני הרכבים בנויים על אותם מכלולים אבל נבדלים ברמות איבזור ובאיכות בניה וחומרים,כתוצאה מזה הפרש במחירים.כוונתי לדגמים החדשים ,גולף דור 6 ולאון 2 2010. שאלה היא כזו,עד כמה יש הבדל ביניהם תכלס בשטח.לאון מנצחת בכל הקשור לתמורה כי באותו מחיר ניתן לקבל אותה עם מנוע 1.8 טורבו וגיר DSG.אבל מה שמעניין אותי ,עד כמה יש הבדל ב 1- רעשי רוח וכביש במהירות מעל 100 קמ"ש? 2-נכון הפלסטיקה פחות איכותית בלאון,אבל האם רכב מקרקש על בורות ומהמורות ,או ששומר על שקט כמו גולף? תודה
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום לכולם וצהריים טובים! לא מזמן הלכתי לחנות מיצובישי וראיתי שמה את המיצובישי לנסר הצורה החדשה בדגם ספורט שנת 2011. ושמתי לב שיש אפשרות שהאוטו יהיה אוטומט וידני,אבל במצב הידני אפשר להעביר הילוכים רק בהגה,ואני שאלתי את הנציג מה זה התיבת ההילוכים הזאת ולא בדיוק הבנתי מה הוא אמר.. והשאלה המרכזית שלי היא איך קוראים לתיבת ההילוכים הזאת, ואם אני רוצה להעביר למצב ספורט שבו אני יעביר הילוכים בהגה..איך כול העניין הזה עובד?הרי אין לאוטו קלאץ'.. וגם מה אתם אומרים על התיבת ההילוכים הזאת?היא נהרסת מהר, לוקח לה זמן העברה מהילוך להילוך? תנו דעה שלכם בנושא..
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- 6 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שתי שאלות בנוגע לוישר (מגב ) אחורי במכוניות האצ'בק. 1)למה יש אותו כמעט תמיד רק במכוניות מסוג 3/5 דלתות ולא במכוניות סדאן ? 2)למה בטסטים כ"כ מקפידים על התקינות של המגב האחורי בשעה שרוב המכוניות בארץ נוסעות בלי ( ביננו מי מפעיל את המגב האחורי)
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בעקבות השרשור על חיישני החנייה מEBAY זה עשה לי חשק לשים חיישני חנייה בג'יפ שלנו. הבעיה היא שהפגוש מצופה ניקל ולא מצעתי חיישני חנייה בצבע ניקל. מישהו יודע מהיכן ניתן להשיג? אריאל
הודעה אחרונה מאת ariel-ro, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, קניתי יונדאי חדשה ובדף הזמנה רשום הכנה לדיבורית, לא קניתי מהם דיבורית...אז מה זה?
הודעה אחרונה מאת אניגרון, -
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
אני מחפש סקאנר (סורק) שקורא את רוב סוגי ה OBD1 וגם OBD2 ראיתי הרבה כאלו בארהב, הבעיה שהמוצרים האמריקאים לא קוראים את האירופאים ואם מחברים אופל, סיטרואן, פזו, רנו, סיאט, סקודה וכו', המכשיר לא מזהה את המכונית. למישהו יש המלצה על דגם של סקאנר טוב שקורא את רוב הדגמים שמצויים בישראל ? עם דגש עם OBD1 ? בהנחה שיש לי את כל המתאמים לכל סוג רכב. ן
הודעה אחרונה מאת ravivhaik, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בוקר טוב חברים, בשבוע הבא מצפה למשפחה נסיעה די ארוכה מהמרכז לצפון,הייתי רוצה לקחת את הרכב שבכותרת לנסיעת מבחן משמעותית לא של 10-15 דקות שהסוכנות מציעה עם סוכן שיושב על הווריד ומנג'ס על המושבים היפים והרדיו שיודע לקרוא MP3 האם הרכב נמצא כבר בחברות השכרה? התכנון הוא לצאת ביום חמישי בצהריים ולחזור ביום שישי בערב מהן העלויות הצפויות?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 0 תגובות
- 775 צפיות
יש פה אולי בעל מוסך או חשמלי רכב שמחפש עובד?
הודעה אחרונה מאת Eitan170, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
גנבו לנו את הרכב שבוע שעבר. דיווחנו למשטרה וכמה ימים אחרי הרכב נמצא שלם הוא הגיע עם משלוח מנות -> 2 דוחות על סך 2000 ש"ח הגנב חנה בחניית נכים. נחמד מצידו. כתבתי מכתב והלכתי לעירייה חמוש באישור על הגשת תלונה. אפילו במכתב הודתי להם על ביצוע עבודתם נאמנה כי כנראה כך היה למשטרה קל יותר למצוא את הרכב נאמר לי שזה מוגש לתובע העירוני ותשובה אקבל בעוד 4-5 חודשים. למה לא מבטלים את הדוח במידיי? אולי זה קצת ישראלי לרצות כאן ועכשיו - אבל לא הגיוני לבטל במיידית? בייחוד אחרי שצירפתי אישור מהמשטרה מה יש לשקול כאן?
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
כותרת. חיפשתי בכל הפורום ולא מצאתי.
הודעה אחרונה מאת YOSIFUN, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 938 צפיות
שלום, אני כבר הרבה זמן חושב לעשות קורס נהיגה אבל עקב כך שהיה לי רכב שלא מתאים בכלל (פאסאט tdi 130 כ"ס) ועכשיו שיש לי רכב שיותר מתאים לנהיגה אגרסיבית (אחרי החלפת הצמיגים כמובן),הייתי רוצה לדעת מהו המחיר בערך ולאן אתם ממליצים ללכת?.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 1 תגובות
- 927 צפיות
שלום אני מעוניין להזמין פנסים "שקופים" ללנסר 92 כאלה: וינקרים: \ פנסים אחוריים: הפכתי את האינטרנט בניסיון למצוא כאלו ולא מצאתי. גם ראיתי בארץ כמה לנסרים שהזמינו כאלו פנסים. אשמח לדעת מאיפה אני יכול להזמין כאלו כי באיביי ובשאר האתרים לא מצאתי. תודה.
הודעה אחרונה מאת MTKS, -
- 11 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכם, יש לי טויוטה פוראנר שהמראה השמאלית שלו דפוקה, היינו במוסך ואמרו לנו שאי אפשר לתקן רק להחליף. עברתי קצת בEBAY וראיתי שיש שם מראה חשמלית תקינה ועובדת, ואפילו מראות חדשות!(כנראה איזשהי סדנה שעושה את זה) במחירים הוגנים(עד 200ש"ח לכל המראה, כולל מראה, בית מראה, מנגנון בקיצור הכל). דוג' למראה כזאת(חדשה): http://cgi.ebay.com/ebaymotors/90-91-92-93-94-95-TOYOTA-4-RUNNER-PWR-MIRROR-LEFT-BLACK-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem4157b5af83QQitemZ280644398979QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories השאלה היא משרד התחבורה/הרישוי יעשו לי עם זה בעיות? אותו דבר גם עם פגושים לרכב וכד', הכל שם במחירים ממש נוחים. אריאל
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים, משום מה לא הצלחתי למצוא את מכללת ספיר ,בררתי כתובת וזה לא עוזר. המכללה לא מופיעה במוסדות אקדמיים הכנסתי "עיר"=שדרות ,לא עזר. מה שכן הצלחתי למצוא זה "בי"ס אורט ספיר " בשער הנגב האם זהו התיכון שנמצא בשטח המכללה? אנא עזרו למצוא תודה
הודעה אחרונה מאת dr-house, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, יש לי רכב פרטי שנאלצתי להשביתו באופן זמני (מסיבות כלכליות ולא מכניות).העיריה מציקה לי שלאוטו אין טסט וירשמו לי דו"חות. למישהו פה יש רעיון איפה ניתן להחנות את האוטו למשך כמה חודשים מבלי שיציקו לי או ידרשו תשלום (האוטו ישן ולא שווה הרבה).העדיפות היא לאזור המרכז (עם דגש על חולון-בת-ים-ראשל"צ) אבל אפשר גם יותר רחוק (השרון,רחובות-נס-ציונה).כמובן שאני מצפה שזה לא יהיה מקום שבו יפרקו לי את האוטו כי אני מתכוון להחזיר אותו למצב נסיעה. תודה מראש, אבי.
הודעה אחרונה מאת avi111, -
- 15 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, אני רוצה לקנות חיישני רוורס מאיביי, מפה למשל: http://cgi.ebay.com/Car-LED-Display-4-Parking-Sensor-Reverse-backup-Radar-/160546619336?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item256152ffc8 ולהתקין אותם. זה אפשרי להתקין לבד? חוש טכני יש, ידע אין, ואם לא, אז כמה התקנה אמורה לעלות?
הודעה אחרונה מאת LittleA, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום הנה מבחן ריסוק של פורד פיאסטה 97 אשמח לשמוע מעין מיומנת עד כמה המבחן ריסוק הזה גרוע http://www.euroncap.com/Player.aspx?nk=56a81bb3-05c7-42fa-8bc2-c89391c6c614 בתודה מתן
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
הנדברקס ודרייב
מאת joe123- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, עזרו לי בבקשה בויכוח שיש לי עם חבר - האם מותר כשעומדים ברכב אוטומטי ברמזור במקום ללחוץ על הברקס להרים הנדברקס (כשאוטו עדיין בדרייב). אני חשבתי שזה לא טוב לאוטו (כי הרי בדרייב האוטו מפעיל כוח קדימה) וכי צריך לשלב לניוטרל או פארקינג, אך חברי (נהג אוטובוס) טוען שזה בסדר ולא פוגע באוטו. מי צודק? תודה.
הודעה אחרונה מאת benjah,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 126 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RK
- amlh
- yor2
- דובצע
- srool
- Avia
- - XM -
- redroze
- Moshe c
- David32
- DRcarLEd
- mcshmupi