Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאון לעומת גולף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי זה מגנט לאימהות שהמראה המיני-וואני גורם להן לפנטז על הטענת עגלה+טיולון+תיקים בקלי קלות :)

בבגאז' של הלאון אין יותר מידי מקום, בטח שלא בשביל עגלות למיניהן.

נראה לי שאתה מתבלבל בין הלאון לאלתיאה שנראות ממש דומות,

האלתיאה מעוצבת כמעט ממש כמו לאון אבל מוגבהת יותר.

altea.jpg

האלתיאה זה יותר רכב משפחתי/מיניוואני ומתאים לאימהות עם עגלות, בטח ובטח בגרסאת הXL.

למרות שבגרסאת ה1.8 TSI שלו עם 160 כ"ס, זה הרבה מאוד שרירים בשביל משפחתית,

המתחרים העיקריים שם האלתיאה בקטגוריה הנ"ל הם הונדה FRV ורנו סניק, עם 140 ו-143 כ"ס בהתאמה.

על הלאון אפשר לומר הרבה מאוד דברים, אבל משפחתית לאמהות זה ממש לא.

הרכב הזה הוא פשוט קליע! במחיר סביר מקבלים כל-כך הרבה כוח, ועיצוב יפייפה, לחלק מהאנשים זה מה שעושה את זה.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העובדה שהלאון "סובלת" מתת עיצוב בעיצובה הפנימי אינו מצביע על נחיתות איכותית ביחס לגולף. גם התחושה שבשל מחירה הזול יותר, ישנה פשרה באיכות המכלולים, החומרים, או איכות ההרכבה ביחס לאחות הגרמנית, אינה מבוססת. הבדלי המחיר הם בראש וראשונה ענין של מיצוב, תנאי שוק וכמובן הבדלי איבזור אם ישנם. אשר לעיצובה החיצוני של הלאון אני לפחות סבור שהוא מצוין ( כנראה שגם באופל סברו כך, לראיה האסטרה החדשה ), אבל אין בכך כדי לפגוע בזכותו של מישהו לראות אותו באור שונה ואפילו ללעוג לו. ובהקשר זה אני מניח בזהירות שקודמך לא ממש התבלבל בין הלאון לאלתיאה.

פורסם
נראה לי שאתה מתבלבל בין הלאון לאלתיאה שנראות ממש דומות,

על זה אייל דיבר, אני מניח. ובאמת יש אצלנו בגן שתי אימהות (הן זוג, אז בעצם זו אמא אחת ;-) ) שרכשו אלתיאה עכשיו.

העובדה שהלאון "סובלת" מתת עיצוב בעיצובה הפנימי אינו מצביע על נחיתות איכותית ביחס לגולף. גם התחושה שבשל מחירה הזול יותר, ישנה פשרה באיכות המכלולים, החומרים, או איכות ההרכבה ביחס לאחות הגרמנית, אינה מבוססת. הבדלי המחיר הם בראש וראשונה ענין של מיצוב, תנאי שוק וכמובן הבדלי איבזור אם ישנם. אשר לעיצובה החיצוני של הלאון אני לפחות סבור שהוא מצוין ( כנראה שגם באופל סברו כך, לראיה האסטרה החדשה ), אבל אין בכך כדי לפגוע בזכותו של מישהו לראות אותו באור שונה ואפילו ללעוג לו. ובהקשר זה אני מניח בזהירות שקודמך לא ממש התבלבל בין הלאון לאלתיאה.

הבדל התמחור נובע לדעתי מהבדלי ההשקעה (והתמחור) המוכתבים כבר על ידי קונצרן האם, שחולש על כל תעשיית VAG, ואפשר לראות את ההבדלים (עד כדי 30%) בתמחור גם במדינות שונות כמו אנגליה. עיצוב פנים פחות טוב, וחומרים פחות טובים ונעימים, בהחלט משפיעים גם הם. לגבי איכות ההרכבה עצמה אין לי מושג, אבל היה דיווח פה בפורום שאחרי 4K ק"מ כבר שומעים בסיאט תזוזות.

בנוסף, יש תמחור מסוים, אני מניח, גם לציון הריסוק הטוב יותר משמעותית (כלומר תכנון עדיף מבחינה זו) ולכך שהגולף מגיעה עם עוד כ"א. אצל יצרנים אחרים זה אולי מגיע built it, אבל אף אחד לא מציע את מה שמציעה הלאון: 8 שניות למאה במחיר משתלם ביותר (ביחס למתחרות כמובן).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אז היה דיוח על קירקושים אה?אני יכול לדווח לך על איביזה 2001 על קולאוברים כבר 8 שנים ואין קירקוש אחד.

לזה יש קירקוש להוא נופל החלונות.

סיפורים אלף לילה ולילה:-D.

פורסם

יש לך דשבורד ברכב? :)

לא התכוונתי לאלתיאה,

אני פשוט לא מתחבר לעיצוב המיני ואני, לא של האסטרה, לא של הלאון וגם לא של הפיאסטה החדשה.

מעדיף סיאט איביזה סטלה 2001 AUTOMATIC

:)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הבדל התמחור נובע לדעתי מהבדלי ההשקעה (והתמחור) המוכתבים כבר על ידי קונצרן האם, שחולש על כל תעשיית VAG, ואפשר לראות את ההבדלים (עד כדי 30%) בתמחור גם במדינות שונות כמו אנגליה. עיצוב פנים פחות טוב, וחומרים פחות טובים ונעימים, בהחלט משפיעים גם הם. לגבי איכות ההרכבה עצמה אין לי מושג, אבל היה דיווח פה בפורום שאחרי 4K ק"מ כבר שומעים בסיאט תזוזות.

בנוסף, יש תמחור מסוים, אני מניח, גם לציון הריסוק הטוב יותר משמעותית (כלומר תכנון עדיף מבחינה זו) ולכך שהגולף מגיעה עם עוד כ"א. אצל יצרנים אחרים זה אולי מגיע built it, אבל אף אחד לא מציע את מה שמציעה הלאון: 8 שניות למאה במחיר משתלם ביותר (ביחס למתחרות כמובן).

זה בדיוק מה שזה - מיצוב שונה. ההבדלים הפיזיים (חומרים, עיצוב וכו') לא מסבירים ישירות את הפער במחיר, וכנראה שאם היה מדובר רק בזה המחירים של שתי המכוניות היו קרובים יותר. מדובר פה על הבדלי מיצוב, כלומר כל החלק שנמצא בראש של הצרכן תדמית, יוקרה, שם, סטטוס וכו' וכו'.

אגב - לאבא שלי יש גולף 2006 ויש בה קרקושים מאיזה מכסה של המזגן, עוד ממתי שהיא היתה חדשה.

פורסם

אגב נושא לא פחות חשוב

עגלה נכנסת בסדר בבגז' של לאון?:oops:

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

על הלאון אפשר לומר הרבה מאוד דברים, אבל משפחתית לאמהות זה ממש לא.

אשתי טוענת שהיא מגיעה מהר לטיפת חלב..

(לאון ידנית + כסא תינוקRR)

מכיוון שיש פה גם גולף בבית אני יכול להתייחס עניינית לפותח השרשור.

לדעתי הסיאט אכן נחותה מהגולף בכל הקשור לגימור ואיכות החומרים, ועדיין לא באופן שמצדיק את התוספת הגדולה במחיר.

פורסם

תרשה לי לחזק לאון זה אחלה אוטו אני אישית נוסע ב - VW וגם הפלסטיקים של הרכב הזה התחילו לדבר.

אני הייתי הולך על הליאון כי בסופו של דבר המנוע הזה הוא פשוט אדיר!

פורסם

yarivos כתב:

"אשתי טוענת שהיא מגיעה מהר לטיפת חלב.. (לאון ידנית + כסא תינוקRR)"

א' יפה לך שאתה יכול להרשות לעצמך לקנות לאישה לאון חדשה, ולעצמך גולף.

ב' יפה לך שאשתך יודעת לנהוג ברכב ספורטיבי ידני בכזאת מהירות =]

אם אני במצב שלך, אני משער שאני אוכל להרשות לעצמי לקנות משהו מעט יותר טוב מהלאון.

אייל כתב:

"מעדיף סיאט איביזה סטלה 2001 AUTOMATIC"

אני לא כל-כך אוהב את הציניות שלך.

אני מאמין שהיו הרבה מאוד אנשים שהיו רוצים שזה יהיה הרכב האישי הראשון שלהם שעליו הם למדו לנהוג.

ועובדה שזה רכב אהוב על הרבה חבר'ה צעירים עד היום.

אני מאוד אוהב אותה למרות שזה רכב מאוד פשוט ואין בה משהו מדהים, נכון שהיא דורשת הרבה טיפול אהבה ומסירות,

לפעמים בצורה שקצת שורפת לבחור צעיר כמוני את הכיס, אבל זה רק הרכב הראשון, לאט לאט.

מה שאני בא להגיד על הלאון בכל אופן, שזה שהיא דומה לאלתיאה (שהיא בעצמה חזקה מאוד ביחס למשפחתית מיניואן כמו שכבר ציינתי),לא הופך אותה ל"רכב אמהות", ראיתי גם מספיק כוסיות שנוהגות על גולף GTI, זה לא הופך את הגולף לרכב נשי.

על טעם ועל ריח אין להתווכח, מצידי תקחו גם מרצדס SLK 500 ותגידו שזה דומה למיניואן,

אני נסעתי על הלאון החדשה ולא ראיתי משהו משפחתי שם לא מבפנים ולא מבחוץ ובטח שלא במנוע ובביצועים.

פורסם

זו לא ציניות ידידי.

אני באמת חושב שסיאט איביזה 2001 סטלה/סיגנו זה אחלה רכב.

גוף של פולו עם מנוע של גולף AKL שנותן ביצועים יפים מאוד ואפילו דיי מאובזר ובמחיר נמוך יחד עם עלויות אחזקה זולות, קניה מצויינת כרכב ראשון/סטודנטים ואפילו יותר מכך.

ידידה שלי קנתה כזו שנת 2000 ידנית מאחד מחברי הפורום לפני 4 שנים והרכב מראה אמינות ושרידות מרשימים למרות לא מעט קילומטרז' וחיים לא פשוטים.

אני גם באמת ובתמים חושב שמאז הסיאט הזו שהיתה במקביל ללאון דור קודם שגם את המראה שלו אני מאוד מחבב, כל העיצובים של סיאט ממש מכוערים : גם 2 הדורות של האיביזה וגם הלאון הנוכחית.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
זו לא ציניות ידידי.

אני באמת חושב שסיאט איביזה 2001 סטלה/סיגנו זה אחלה רכב.

גוף של פולו עם מנוע של גולף AKL שנותן ביצועים יפים מאוד ואפילו דיי מאובזר ובמחיר נמוך יחד עם עלויות אחזקה זולות, קניה מצויינת כרכב ראשון/סטודנטים ואפילו יותר מכך.

ידידה שלי קנתה כזו שנת 2000 ידנית מאחד מחברי הפורום לפני 4 שנים והרכב מראה אמינות ושרידות מרשימים למרות לא מעט קילומטרז' וחיים לא פשוטים.

אני גם באמת ובתמים חושב שמאז הסיאט הזו שהיתה במקביל ללאון דור קודם שגם את המראה שלו אני מאוד מחבב, כל העיצובים של סיאט ממש מכוערים : גם 2 הדורות של האיביזה וגם הלאון הנוכחית.

אם כך אז בבקשה קבל את סליחתי =] לא הבנתי אותך.

יום יבוא ויהיה לי מספיק כסף לקנות ולשפר לעצמי לאון 2002 ספורט 4X4 ידנית עם 180 כ"ס שחורה או צהובה.

סתם כרכב פוזה, לא משהו לנסוע עליו ביומיום, זה רכב מדהים שעוד כמה שנים טובות יהיה אחד מרכבי האספנות הכי יפים שיש!

זה אחד החלומות שלי =]

b_IMG_0239.jpg&width=600&height=400

רק בצבע שחור או צהוב =]

פורסם
אשתי טוענת שהיא מגיעה מהר לטיפת חלב..

(לאון ידנית + כסא תינוקRR)

מכיוון שיש פה גם גולף בבית אני יכול להתייחס עניינית לפותח השרשור.

לדעתי הסיאט אכן נחותה מהגולף בכל הקשור לגימור ואיכות החומרים, ועדיין לא באופן שמצדיק את התוספת הגדולה במחיר.

אם יש לכם גולף (דור V ומעלה) בבית - למה אשתך מסיעה את הילד ברכב הפחות בטיחותי?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הסיבה שהגולף עולה יותר נקראת במושגי שיווק והתנהגות צרכנים 'פרוקסי' - בגדול זו השפעה של מאפיין חיצוני (מחיר) על מאפיין פנימי (רמת המוצר).

החבר'ה שיושבים בגרמניה כנראה למדו שיעור או שניים בשיווק אם נשים לב לתגובות של חלק מהכותבים בת'רד הזה.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

אגב בנוגע ל"הרכבה של הלאון",

הנה סרט קטן מהמפעל של סיאט בספרד, ומהפס יצור של הלאון והאיביזה החדשות:

http://www.youtube.com/watch?v=IpDEA7MrAUA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מספרים שם על המפעל שהוא הכי חדיש ומושקע בכל קונצרן VAG באירופה.

הבנתי שבאותו פס יצור מרכיבים גם כמה מהדגמים היוקרתיים ביותר של אאודי,

ככה שלא נראה לי שההבדל בין הגולף ללאון הוא באיכות ההרכבה.

• תוכן חדש...