Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התפוצץ לי צמיג בנהיגה [כ"ע]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה כיף לראות תגובות של אנשים שכל עיקרם הוא רק להגיב...

הרי זה לא שהתחלתי להשוויץ בידע זה או אחר, פשוט רציתי לספר את מה שקרה לי וזה הכל.

ולגבי התגובות החמודות שלכם יודעים מה, הספקתי גם לעבור 17 ארצות, עשיתי את נורדשלייפה ב8:47 עם גולף מושכרת (משופרת במיוחד לנורנברג).

עברתי 4 הדרכות נהיגה שונות ובקרוב אני טס לסיים את רשיון הראלי FIAA בפינלנד אחרי שצברתי מספיק ניקוד.

והסרטון היה סתם בשביל הקטע, וצולם חובבני על ידי חבר שלקחתי אותו לסיבוב, אגב המהירות הממוצעת בו היא 80-90 קמ"ש.

הרכב בסרטון הוכן ותוכנן על ידי שני מהנדסי מכונות וכעת נמכר הלאה ולא נמצא ברשותי. (הנתונים מופיעים בסוף הסרטון)

אבל כל זה לא משנה את העובדה שנהגתי מהר שלא לצורך במקום בו מסוכן לנסוע מהר.

וכמובן שצמיג תקין מציל חיים...

אגב אני כמובן לא היחידי שנקלע למצב זה. מי שלא נקלע אליו עדיין מומלץ להזהר,

להחליף תמיד צמיגים אפילו לפני שהם נסדקים ורק בפנצ'ריות גדולות.

זאת המסקנה, נקודה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני שמח שאתה לא מתרגש מתגובות ילדותיות!

אני מסכים עם אלעד, ונראה שלא הפנמת את דבריו, או שמשום מה אתה רואה אחרת את הדברים. אנסה לחדד:

טיפה מעל 140 בכביש 6 זה די קרוב למהירות המותרת בכביש וזו לא מהירות מוגזמת בכלל (אם כי אסורה עדיין) לכביש (יצא לי לראות מהירויות גבוהות בהרבה במיוחד שם).

מה שמסוכן הוא צמיג סדוק/ישן/חלופי/ צמיגים לא אחידים בקיצור צמיגים שלא מתאימים לנסיעה, אלא לחירום לכל היותר.

בכביש 6 נוצרים תנאים של נסיעה למרחק רב במהירות גבוהה, מה שלא מטיב עם צמיג פגום. מציע לך לקרוא את הכתבה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2976635,00.html

אגב, למרות שאני לא מסכים עם המסקנה, אני מסכים עם ההמלצה:

מהירות 140 ומעלה צורכת המון דלק ומזיקה לכיס ולסביבה. סעו 100 ובכבישים מהירים - 110.

פורסם
אגב בעניין הצמיגים החדשים הם מחברה טובה שאינני זוכר כרגע כי באותו רגע העסיק אותי משהו אחר

פשוט זה לא מחיר רגיל של חנות, כל הטיפולים היו אמורים לעלות עם הצמיגים כ-1700 ש"ח...

לפי המחיר (900 ש"ח) לרביעיה שכוללת איזון, נראה שהאירוע שעברת הולך לחזור על עצמו.

לא לימדו אותך לקרוא היטב את כל התגובות לפני שמגיבים(בסתמיות :? ).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לא לימדו אותך לקרוא היטב את כל התגובות לפני שמגיבים(בסתמיות :? ).

לא מכיר הרבה בעלי עסק שיתרמו כסף לאנשים, גם אם הם חברים ממש טובים שלהם.

פורסם

צמיגים זה נושא מאוד חשוב. מעולם לא התפשרתי על צמיגים מחברה לא מוכרת או במצב לא טוב ואף פעם לא הגעתי לטסט עם צמיגים במצב לא תקין. אני מוכן לשלם את האקסטרה על מותגים מוכרים ודגמים ידועים ומבחינתי זה הקשר הישיר שלי לכביש, הם מתמודדים עם תנאי חום לא נורמליים וגם עם פילוס דרך בימים גשומים כשהכבישים נראים כמו נחל.

אני בזמן האחרון פיתחתי ממש אובססיה, אני בוחן את הצמיגים של רוב כלי הרכב שנעים מולי, החל ממצבם וגם מאיזה מותג/דגם.

מדהים כמה כלי רכב נעים עם צמיגים לא תקינים בעליל, יבשים, סדוקים, בלויים וכדומה. לעיתים אפילו רכבים שנראים חדשים ושמורים ונועלים צמיגים מ-3 מותגים שונים, לעיתים ישנים ויבשים ברמות לא נורמליות.

פורסם

דבר ראשון אני שמח שיצאת מהסיפור הזה בחיים!

דבר שני אני אשמח לדעת איזה צמיגים חדשים הרכבת, ומה היה התאריך של הצמיגים הקודמים.

פורסם

אני נסעתי בזמנו לאילת עם הצמיגים שקיבלתי מחברת הליסינג שממנה קניתי את האוטו.

מקדימה אליאנס "חדשים" משנת 2005 (סטוק עתיק בשקל וחצי) וצמיגים שחוקים גמורים של קומהו מאחורה.

בכל בלימה במהירות גבוהה בירידה, או סתם בלימה במהירות גבוהה - הרכב רעד מאוד. תגובה מאוד חריגה ומוזרה.

נסעתי כל הדרך מרוב פחד על 90, כדי לא לחמם את הצמיגים יותר מדי - גם ככה היה חום אימים.

אחרי הטיול הזה נסעתי לפנצ'ריה והזמנתי לי רביעיית מישלין טריים בני 4 חודשים. מיותר לציין שהרעידות פסקו לגמרי.

עכשיו אפשר לנסוע חופשי בכל רחבי הארץ ללא חשש :lol:

פורסם

אני חושב שמוסר ההשכל צריך להיות אחר.

אני יודע שמה שאציין פה לא יחדש ואולי אף ישמע מיושן,

אך בכל זאת ואולי בגלל שחברי הטוב ביותר נהרג כאשר הוא בכלל לא היה אשם אני רואה לנכון לחזור קצת על המנטרה.

מכונית היא כלי רצח לכל דבר, היא אומנם לא מאיימת ויש לה מזגן אבל היא פצצה מתקתקת לכל דבר.

לכן לפני כל עליה למכונית , אני לפחות מקיף אותה בסיבוב ובודק אם ישנם נזקים או מכשולים.

לא מתעלם מנורות ביקורות מהבהבות.

אם ההגה רועד לי אז אני לא מחכה לטיפול 10000

וחלילה לא משלם ל"מאכרים" שיעברו את המכונית טסט.

מעבר לתקינות המכנית של המכונית,

מה לעשות מי שמתפעל אותה הוא בן אנוש.

וכבן אנוש שקיבל רישיון ומשתמש בכביש ציבורי שגם סבתא שלי נוהגת עליו לא נוהגים ב 140 קמ"ש גם אם אין תנועה מסביב,

על אחת כמה וכמה אם הדרך לא מאפשרת זאת.

הייתי מאוד שמח אם כל אחד שקורה את השורות האלו יחשוב פעמיים לפני שהוא לוחץ על הגז או מזגזג בין הנתיבים.

תאמינו לי שאני נזכר בזה כל פעם מחדש שאני רואה את המשפחה שלו.

על איך אדם חסר אחריות, שלא ידע לטפל בנשק שהוא מתפעל רצח אותו .

אין מחיר לחיים.

אלו ששואפים להתאבד, בבקשה תעשו את זה מה שנקרא בבית. הכביש הוא לא רק שלכם.

ולפעמים, לפני שמתקינים תאורת אולטרה\ גלגלי מגנזיום\מערכות סאונד במחיר משולש משווי הרכב,

רצוי לזכור שזו מכונה - וכל מכונה מתבלה עם הזמן ללא תחזוקה נכונה.

שתהיה לכולם נסיעה בטוחה.

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם

הכי חשוב שהל נגמר בשלום ולא אתה ולא אף אחד אחר לא נפגעו.

אילו צמיגים היו לך קודם?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

בתור אחד שכבר כמעט שנה נוסע את כביש 6 מניצני עוז עד לסופו (בית-קמה) פעמיים ביום ,אני יכול להעיד שלפחות פעם אחת בשבוע אני רואה רכב עומד בצד ו200 מטר אחריו שאריות של צמיג מפוצץ.

כמעט כל תאונה שנגרמת בכביש 6 היא תוצאה של צמיג לא תקין. לא סתם תקעו באמצע הכביש שלט חשמלי שכתוב עליו "צמיג תקין מציל חיים" ,הבעיה היא שאנשים מתעצלים, חוסכים במקום הלא נכון.

במקום לשים ג'אנטים וכל מיני תוספות תשים צמיגים טובים ואחר כך את שאר הדברים.

אני אגיד לך את האמת, מעטים הנהגים שנוסעים מתחת ל120 בכביש 6 ,לא יצא לי לראות את זה הרבה. לפעמים כשאני לא ממהר אני עושה את זה ,נתיב ימני 110-115 קמ"ש וכיף לי ככה כל הנסיעה בלי לזוז מהימני ביותר ועדיין יש טמבלים שמצליחים להיקלע וקלוע אותי יחד איתם למצבים של תאונה ולכן,אתה יכול להיות נהג ראלי ואתה יכול להיות שומכאר וקן בלוק ולא יודע עוד מי, אתה לא חסין מטעויות ,לא מטעויות שלך ולא מטעויות של נהגים אחרים שיכולות להרוג אותך בדיוק כמו הטעויות שלך. לכן העבר שלך כנהג מירוצים כזה או אחר אינו רלוונטי, בפועל היית לא אחראי ושילמת על הטעות שלך ,מה שיותר מדאיג זה שידעת מה מצב הצמיגים שלך ועדיין בחרת ליסוע 140 קמ"ש ,ידידי אני מכבד אותך ואת היכולות שלך אבל אני מקווה שאני לא אנהג לצידך בכביש בחיים.

כמו שאבא שלי אמר לי פעם (נהג מירוצים לשעבר אגב) "נהג טוב זה נהג שמגיע הבייתה". וזה לא פעם ראשונה שאני כותב את זה.

מעבר לכל החפירה מאחל לך בריאות ושלהבא תהיה יותר נבון ,כי אדם חכם יודע לצאת מצרה ,אדם נבון יודע לא להיקלע אליה מלכתחילה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

2 הסנט שלי.

הצמיגים והתחזוקה שלהם היא אחת הפעולות הקריטיות לבטיחות שעלותה ביחס לאחזקה הכוללת של המכונית מזערית.

ולכן, אסור בשום פנים לחסוך ולקנות צמיגים זולים אלא רק מהפירמות המוכרות והיקרות (יחסית)(אני בהיותי פרנקופיל מעדיף מישלין).

תחזוקת הצמיגים מתבצעת תמיד אצל הפאנצרמעכר הקבוע שממנו אני קונה את הצמיגים במשך שנים.

אחת לשבועיים אני נכנס לפאנצרמעכר והוא זה שממלא אויר ובודק את תקינות הצמיגים.

אני אף פעם לא סומך על המשאבות שיש בתחנות דלק שאינן מדויקות ומרויח גם את השירות וגם את הבדיקה המתמדת למצב הצמיגים אצל בעל מקצוע שתמיד עושה זאת בחיוך ובשמחה.

פורסם

אני מחבב את גודייר. כרגע המאזדה נועלת צמיגים מסוג EAGLE NTC שהורכבו לפני כמה חודשים והיום בשעת הגשם יצא לי לאסוף את הילדים מהגנים/בתי ספר בדיוק והרגשתי מאוד בטוח.

הקיה חמושה בצמיגי NEXEN, בתחילה חשבתי שמדובר במשהו זול שהורכב בארץ והתכוונתי לגשת ולהתלונן באויס אבל התברר לי שאלה הצמיגים המקוריים שמגיעים עם הפורטה וגם עם הסול. בנתיים הם בסדר אבל לא יצא לי לנהוג ברכב זהה עם צמיגים אחרים אז אני לא יודע אם יש הבדל.

ביונדאי למשל נסעתי על הנקוק ולעיתים הרגשתי ממש על גבולות האחיזה. נסיעת מבחן בדגם המאובזר שמצוייד בצמיגים גדולים ורחבים יותר של קומהו הייתה טובה יותר, האחיזה הייתה עדיפה וגם הביטחון שלי ברכב גדל.

פורסם

גם אני נוסע לפעמים מהר יש לי צמיגי toyo חדשים שבוע לאחר קניית הרכב הרכבתי אותם, הצמיגים הקודמים היו של לינג לונג צמיגים כנראה מעזה,לחץ אויר אני בודק כל שבוע ובמקביל בודק את שלמות הצמיג עד כמה שניתן ומאוד משתדל לנהוג ברכב תקין.

לדעתי נסיעה במהירות גבוהה היא לא השתוללות כשהכביש פנוי , הראש על הכביש ,שתי ידיים על ההגה ותנאי הדרך מתאימים.

מרבית התאונות הן לא בגלל מהירות אלה בדר"כ בגלל אי שמירת מרחק,דיבור בפלאפון,וכשאנשים עסוקים עם מה הילד הקטן עושה מאחור והראש לא על הכביש.

אישית אני משתדל לא לדבר בפלא אפילו שיש לי פלאפון דו ברכב אני נימנע מלדבר ,רק שיש שיחה שהיא דחופה ואז במקביל מוריד מהירות.

ראינו בטלויזיה מה נהגים עושים תוך כדי נסיעה, מדברים בפלאפון תוך כדי נהיגה ללא דיבורית, קוראים עיתון, כותבים, בודקים ביומן מה סדר היום להיום , מיתגלחים עם מכונת גילוח ועוד.

ומי מאיתנו לא רואה את הנהגים האלה כל יום , אבל זה קל להעיר לבחור כאילו לא אנחנו הנהגים שנוסעים כל יום על הכביש ואולי נוסעים גם באותם כבישים כל יום אחד ליד השני.

לא ראיתי הרבה נהגים שנוסעים במהירות חוקית ,כל יום אני נוסע בכביש 4 וכביש 1 ולפחות 95 % עוברים את המהירות החוקית.

אז מעניין מי הם הנהגים שנוסעים לידנו .

ולקיריל שמח שיצאת שלם ובריא.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

טוב שאתה פה ושרדת את זה 'בשלום',

אבל זה מקרה שמלמד שהצמיגים הם הדבר היחיד שמקשר אותך לכביש, וצמיג פגום או לא איכותי, יכול להוביל למקרה כמו שלך או גרוע יותר. אני באמת לא רוצה לדעת מה היה קורה אילולא הייתי אני, בתור נהג חדש עם ניסיון של כשנה על הכביש, לסיטואציה דומה, סביר להניח שעל אף כל מערכות הבטיחות שיש ברכב שלי (ESP, EBD, ABS וכריות אוויר), לא בטוח שהייתי יוצא בחיים.

אני, כמו אחרים, לא מבין למה לא תיקנת את הליקוי הבטיחותי המשמעותי כל כך, על אף שידעת עליו, יצאת לדרך, באמת שאני לא מבין אותך.

כמו שנאמר מעליי, הרכב הוא כלי נשק לכל דבר, ולפניי שמשקיעים במותרות, חשוב להשקיע בבטיחות ולדאוג שהרכב שלך תקין מבחינה מכנית, אז נכון, זה נחמד ויפה שיש לרכב ספויילר, מגנזיום או מערכת טובה, אבל אני מעדיף שהרכב שלי יהיה בטיחותי ויוביל אותי מA לB בבטחה ולהשתמש במערכת סטנדרטית עם רמקולים סבירים, מאשר לנסוע ברכב עם מצב טכני רעוע, תחזוקה לקויה ומערכת שמרעידה חצי מהעיר.

כביש 6, ושום כביש הוא לא מקום למשחקים, נכון שאולי 110 קמ"ש עשוי להיות מעט מדי לכביש עצמו, אבל אם זה החוק, אז זה החוק, לא עוברים עליו. אני נוסע בכביש 6 ומציית לחוקים, גם מפאת היותי נהג חדש שרוצה לשמור על הרישיון שלו, וגם מפאת הרצון שלי לשמור על החיים שלי, על אלו שנוסעים איתי ברכב ואלו שנוסעים מסביבי.

אז נכון, לא חסרים שם משוגעים שעוקפים על 150 וגם על 160 קמ"ש, אבל אני לא עושה תחרות עם אף אחד, אז אני אגיע טיפה יותר מאוחר הביתה מזה שנסע 150-160 קמ"ש, אבל אני יודע שאני עשיתי מה שאני צריך לעשות והגעתי בשלום בלי לסכן אף אחד.

אני משתדל לא להתעסק גם תוך כדי נהיגה בדברים שמסיחים את הדעת, כמו שיחות טלפון למשל, זה גורם לחוסר ריכוז, ולכן אני עונה רק במקרה שאין ברירה וגם אז חוסך במילים, על אחת כמה וכמה על כביש 6.

להתעסק ברדיו או באייפוד שמחובר למערכת באוטו? רק ברמזור או בצידי הדרך, בוודאי לא בזמן נהיגה ובטח לא בכביש מהיר כמו כביש 6.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...