רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
אתמול פורסמו כמה תקנות חדשות של משרד התחבורה, השינוי העיקרי הוא בכך, שהחל מאפריל 2012 לא תאושר יותר החלפה לחישוקי סגסוגת לא מקוריים, וכל החלפה כזאת תחשב כשינוי מבנה. החוק חל רטרואקטיבית לכל הרכבים משנת ייצור 1998 ומעלה. כמו כן, לא יאשרו יותר החלפת צמיגים למידה שונה מהמקורית, גם אם ישנם גירסאות נוספות של אותו דגם עם צמיגים שונים. אבל במקרה זה התקנה לא חלה על מי שכבר החליף, אלא רק מחודש אפריל הבאה והלאה. מדובר לדעתי בהחמרה רצינית, ונוספו עוד מספר הגבלות נוספות.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
שלום לכולם, רציתי להציג לכם את התחביב שאני משקיע בו את רוב זמני וכספי ב3 שנים האחרונות. הכל התחיל שחשבתי בגיל 16-15 שהרכב הראשון שלי יהיה יונדאי קופה 1998 לא חשבתי שאוכל להרשות לעצמי יותר מזה... לפני כ3 שנים, החלטתי ללכת ולחפש אחת. במהלך החיפושים נתקלתי בטעות בדגם המתקדם שלה, (מודל 2003), לדעתי זו בדיוק השנה שבה הפכו את הדגם לצורה היפה ביותר שיצאה עד היום מידיהם של מעצבי "העל" הקוראנים... אז חיכיתי ליום הראשון אחרי גיל 24 (בכדי לתרום לחברת הביטוח 3500 ש"ח במקום 7400 שביקשו), תפסתי רכבת לאזור ירושלים והבאתי את הדוגמנית היפה הזו אלי הבייתה. מהמבט הראשון, ידעתי שהיא לא הולכת להישאר ככה הרבה זמן, זה רק עניין של כסף עד שתהפוך לאחת המיוחדות ב…
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חברה מישהו יודע בוודאות מהו סוג הנורה של הרכב הזה? מדובר בצורה של 2005. לי זה נראה או 9005 או 9006 אני רק צריך לדעת ב 100% כך: http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.airportmarinahonda.com/usr/image/vehicles/2005%2520Honda%2520Civic.jpg&imgrefurl=http://www.airportmarinahonda.com/2005-honda-civic/&usg=__x8t5BdLsHMlKbs90X8hpvaSwmkc=&h=315&w=500&sz=34&hl=iw&start=0&zoom=1&tbnid=pDD9NwVeM_durM:&tbnh=126&tbnw=200&ei=LvCUTenqGNSAhQfrl-H8CA&prev=/images%3Fq%3DCIVIC%2B2005%26um%3D1%26hl%3Diw%26sa%3DX%26biw%3D1280%26bih%3D821%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=616&vpy=100&dur=1374&…
הודעה אחרונה מאת DAn-BP 1.8, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, לאחרונה שלחתי רכב לגריטה. הטסט נגמר בחודש אוקטובר. עד אתמול חשבתי שזיכוי על יתרת האגרה יישלח לי אוטומטית עם התשלום על הרכב. אבל בדפדוף מהיר באתר משרד הרישוי, מצאתי שם טופס שצריך למלא בשביל לקבל החזר על אגרת הרישוי. באותו טופס לא מצויין אם אני דורש החזר עקב גריטת הרכב. למי שהתנסה כבר עם זה, צריך למלא טופס מסויים בשביל לקבל את ההחזר או שפשוט מעבירים את הכסף ביחד עם התשלום על הרכב לחשבון הבנק?. תודה.
הודעה אחרונה מאת Sameer_tuning, -
- 8 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
http://www.netcarshow.com/bmw/2011-m3_pickup_concept/ טנדר על בסיס במוו M3 . הלהיט הבא בעסקים קטנים ?
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני רוצה להזמין מהאייבי חלקים לחיזוק מנוע יש לי 2 שאלות: כמה אני יצטרך לשלם טוטאל, אחרי מכס, מיסים, מע"מ, דואר, כולל ההזמנה עצמה? האם יעשו בעיות במכס על ההזמנה של החלקים האלו?, אני יצטרך אישורים מיוחדים בישבילהם או כל סוג של אישורים? תודה, סופ"ש נעים לכולם . הנה הקישור למודעה: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/YCP-Vitara-Pistons-Eagle-Rods-Honda-Civic-D16-TURBO-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem2a0ec3108cQQitemZ180636291212QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
הודעה אחרונה מאת Grabb3r, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
כותרת! תודה, שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת י.ל1, -
-
- 1 תגובות
- 938 צפיות
יצא לי אתמול לנסוע באיזור היכל התרבות/הבימה ונוכחתי לגלות שהאיזור שונה במקצת מבחינת הסדרי תנועה. אני מצרף שרטוט של האיזור (לא ממש 1:1, אבל מספיק קרוב - וכן, אני עוד צריך להתמקצע ב MS Paint). ישנה נקודה בעייתית שרלוונטית לאיזור הזה עד היום - נהגים הבאים מכיוון דרום (שדרות רוטשילד) ומעוניינים לפנות שמאלה לכיוון בן-ציון/תרס"ט, לא מבינים שזכות הקדימה היא שלהם וחלקם עוצרים וממתינים שנהגים הבאים ממזרח יעברו. נהגים הבאים מכיוון מרמורק (מזרח) ונמצאים בנתיב השמאלי, לא מבינים שהם אלו שצריכים לתת את זכות הקדימה לאותם נהגים הבאים מכיוון רוטשילד וחלקם פשוט ממשיכים ישר או פונים שמאלה לכיוון רוטשילד, למרות שמוצב תמרור מתן זכות קדימה משמאל הדרך. אני גם הצלחתי מעט להתבלבל ו…
הודעה אחרונה מאת asafk, -
http://www.mako.co.il/cars-cars-news/local/Article-ec6925935270f21004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=529170498 מה נסגר עם מחירי הדלק? בסוף רק מיליונרים יסעו במכוניות.. חייבים לעשות משהו. אני בעד מלחמת אזרחים!
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
- 14 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
אהלן, אני מעוניין להתחיל ללמוד על 12טון, ורציתי לדעת האם יש ספר תיאוריה מיוחד למשאית עד 12טון? ואם כן איפה אפשר להשיג אותו? וכמה שאלות יש במחן? וכמה טעויות מותר? וכמה עולה שיעור נהיגה בערך? תודה.
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הכתבה של חיים זרזר, נלקחה מYNET. מכונית הרודסטר המצוינת, שסובלת לעיתים מתדמית לא גברית מספיק, עברה דרך סדנת מירוצים בריטית. עכשיו כבר אי אפשר להתלונן על מחסור בכוח. מיאטה, אבל עם שרירים. מאזדה מודעת היטב לעובדה כי ה-MX5, הרודסטר הפופולרית בכל הזמנים, אינה מציעה לנוהגים בה ריגושי האצה ומהירות ממכרים. הנאה מנהיגה לא חסרה כמובן, ומי שממש אוהב את הרוח בשיער, יכול ליהנות גם מכך. אבל כוח של ממש, מעולם לא היה לה. כדי לשנות זאת, גם אם בגרסה שלא נוכל לרכוש באולם התצוגה, שלחה היצרנית את המכונית הקטנה למכון כושר - סדנה ייעודית לשיפור קיצוני של ביצועים. התוצאה: מפלצת שמאיצה מ-0 ל-100 קמ"ש תוך שלוש שניות בלבד, ומגיעה למהירות מרבית של 250 קמ"ש. קבלו את מאזדה MX5, שהוסיפה…
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
שלום חידה נחמדה מה יש לפחות אחד ברכב לפעמים שניים אף פעם לא שלוש (לפחות לא שידוע לי) ולא יותר מארבע (תוך הסתיגות למקרים חריגים)?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אתמול אני בנסיעה מכביש 443 ,מירושלים לצפון. אני רואה יונדאי I25 החדשה נוסעת לפניי ולפניה יונדאי גטס ,הגטס עוצרת בשוליים משהו כמו 300 מטר לפנינו ואני רואה את האקסנט החדשה מתחילה להאיט ,אני גם איתה לוחץ על הברקס כשכולם עוקפים אותנו משמאל ,אני מדליק איתות שמאל וזורק מבט למראה ק,ורולה ואחריה כלום ,רק מאזדה שנוסעת מהר במרחק. איך שאני מחזיר את המבט עוברת בדיוק שנייה ,ואז הוא דופק לי קיק על הברס ועוצר ליד האקסנט כשהוא בנתיב הימני בכביש של 90 קמ"ש!! אני דופק ברקס ורואה שאני לא מספיק לעצור איך שהקורולה עוברת אותי מבט זריז לראי וסוטה מילימטר לפניו לשמאלי ,המאזדה מאחורה כבר הספיקה להתקרב ואני ישר אחרי הסטיה לשמאלי סוטה חזרה לימני כדי לתת לה לעבור בלי לפגוע בי. ניצל…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אוקיי אז ככה, דק' ספורות לפני שאני מגיע הביתה מהיציאה היום מצלצל אליי בחור אחד בנוגע לעסק שאני עובד בו ושאל אם יש איזשהו סיכוי שאני יכול לעשות לו טובה(עבודה לאותו הרגע),וכן בסביבות 4 לפנות בוקר כי הוא לקח דיל ממש בשניה האחרונה לאילת. בכל אופן יש לי רכב נוסף, רנו קנגו שאני מחזיק בשביל הובלת סחורות וכו' בנוגע למה שאני עושה. בכל אופן אמרתי לו שאין לי בעיה,אני מרגיש מאוד עירני,התעוררתי היום(חמישי בסביבות 2 וחצי בצהריים) ככה שאין לי שום בעיה לעשות את זה. בכל אופן בהיותי חוזר ממנו לכיוון הבית,נסעתי על איילון צפון במהירות בערך כ 110 קמ"ש. אני לא אשקר קיבלתי הודעה,לא החזקתי את הפלאפון אך הסתכלתי לרגע לכיוון ההודעה סתם לראות ממי קיבלתי,המכשיר היה במתקן כמו האלה של הג'י פ…
הודעה אחרונה מאת tscr, -
התסכול שלי כל יום מתגבר, על כמה אדיוטים הנהגים בישראל וכמה הכביש פה מקום מסוכן, אבל מה שנתקלתי בו היום שבר את כל השיאים אז אני הרגשתי חייב לחלוק, מקווה שזה ירגיע אותי. 2 נתיבים בכביש בין-עירוני, קורולה בנתיב השמאלי, כאשר אף אחד לא נוהג בימני, הבהוב אחד, כלום לא קורה, כעבור עוד כמה מאות מטרים שאף אחד לא נוסע בנתיב הימני אני מהבהב לו שוב. הפעם במפתיע, הוא לא עובר ימינה, אלא בולם מ-90 ל-50 (בלחיצה חזקה של בלימת חירום), למזלי אני שומר מרחק וכבר מתורגל עם הח*א הישרלי הממוצע, ולמרות חוסר היכלות לצפות בלימה מטומטמת שכזו, הצלחתי לבלום. הבנתי שאין עם מי לדבר, ולצערי נאצלתי לפשוע ולחלוף על פניו מהנתיב הימני. רוכב קטנוע בנתיב הימני, אני עוקף אותו מהנתיב השמאלי כאשר אני…
הודעה אחרונה מאת viper05, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אז לגירסה הזו יש 50 סוסים יותר ו4 עשיריות פחות בדרך למאה קמ"ש. האמת, לא מי יודע מה מרשים, לדעתי לא מספיק טוב בשביל להביא אותה לייצור סידרתי. מילא היינו מדברים על גירסאת מסלול קיצונית בעלת 600 סוסים ושניה פחות , אז היתי מבין... מה אתם אומרים? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4049761,00.html
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היום נסעתי להנאתי ברחובותיה הציוריים של קרית אתא כשלפתע, באמצע עיקול ברחוב דו סטרי מופיע רכב בנתיב שלי ומתקרב אלי במהירות, למזלי האשה סטתה בחזרה לנתיב שלה וחלפה על ידי. טוב, חשבתי לעצמי. אולי היא לא ראתה את הסימון הדהוי על הכביש, הרי לא היתה לה סיבה להכנס לנתיב הנגדי, שהרי לא היו מכוניות אחרות על הכביש פרט לשתינו ולא היה איזשהו מפגע סביבתי בנתיב שלה (חוץ ממנה). המשכתי לי בדרכי כשאחרי כמה דקות אני נוסע אחרי טוארג כשפתאום, נכון, הוא החל לסטות לנתיב הנגדי בכביש דו סטרי בעל נתיב אחד לכל צד, וזאת בסיבוב של כמעט אפס ראות קדימה במהירות גבוהה. ושוב, בהמשך הכביש כיכר, אז הוא חזר לנתיב הימני, עשה את הכיכר ואיך שהוא יצא ממנה חזר לאמצע. אני רגיל לנסוע אחרי אנשי…
הודעה אחרונה מאת nicegohm, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
כבר שנים שמעסיק אותי העניין הלא כל כך חשוב הזה, באלו דגמים הגיעה הפיג'ו 206 עם כל חלקי הפלסטיק כולל המראות בצבע הרכב ובאלו שנים לא? תמיד חשבתי שמדובר בדגם הXS המאובזר אך הופתעתי לגלות שגם דגמים נחותים יותר מגיעים עם פגושים ופסי קישוט בצבע הרכב ולהפך - גם הדגם המאובזר לא תמיד מבטיח את אותם אמצעי קישוט מהותיים מדרגה ראשונה (לטעמי). תמונות להמחשה מצורפות.
הודעה אחרונה מאת xrover, -
-
רישיון לאוטומט 1 2
מאת Raz1994- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אני כבר לקחתי 32 שיעורים על רכב ידני, אני מסתדר עם התיבה מצוין, אבל הבעיה היא שבטסטים שהיו לי אני נלחץ ונכבה לי המנוע. האם כדאי לי לעשות רישיון על אוטומטי בראש שקט ולנהוג על ידני? איזה עונשים נותנים על נהיגה באוטו ידני בלי הרישיון המתאים? תודה.
הודעה אחרונה מאת tish, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אמנם מחו"ל, אך לא מעט מהרכבים שהוא סוקר רלוונטיים גם לשוק שלנו: http://www.youtube.com/user/carbuyer
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 869 צפיות
הי, אני מצטער על שאלת התם, אני פשוט מוכר את האוטו ולא רוצה להטעות את הקונה. שלמתי על הרכב במאי 2007 וקבלתי אותו באמצע 2007, אבל ברשיון וקבלה מהמכירה רשום שהוא מודל 2008. אז איזה מודל האוטו שלי באמת כאשר אני מציג אותו למוכר? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 0 תגובות
- 653 צפיות
למישהו בפורום יש מידע אמין לגבי צריכת הדלק של הרכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת rami23, -
- 16 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, אני בן 20 ויוצא לטייל עם כמה חברים למשך שבועיים. עכשיו, אנחנו רוצים להשכיר רכב ורק 1 מאיתנו בגיל 21, וראיתי שעושים בעיות בהשכרת מתחת לגיל 21. אם אפשר בבקשה המלצות לחברות שמשכירות לגיל 20_(כולם עם יותר מ 3 שנים רישיון). ואם אפשר גם המלצה לרכב, כי אנחנו 4 אנשים עם מזוודות ועושים יורו טריפ. חשבתי על פאסאט סטיישן. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת `Infinity, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום חברים. "אני רק לי שאלה ..." היום נסעתי כהרגלי בפקק ופתאום אני רואה מפלצת שלא הכרתי, הסתכלתי וראיתי את הכיתוב לנד קרוזר. אני לא מבין כמה דגמים יש לרכב הזה תחת אוטו השם ? יש את הדגם שכולם מכירים [הג'יפ שדומה לפאג'רו של מיצובישי]. ויש את הדגם של 2011 החדש שהוא יותר קוביתי , אבל מה זה ???
הודעה אחרונה מאת duki, -
-
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לרכוש גלאי VALENTINE 1. המחירים בחו"ל הם חצי מהמחירים בארץ. מה הם הדגשים שעליי לשים לב לפני הרכישה באיביי? גרסאות? תכונות שונות? דגמים? האם יש גלאי מומלץ יותר מולנטיין 1? ולסיום היכן ניתן להתקין את הגלאי בצורה מקצועית ברכב? תודה
הודעה אחרונה מאת moshedj2005, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם. לפני כשנה בערך קניתי את הסיאט איביזה 1.4 SC במבצע של ה 87,000 שקל. ברכב הכל מצוין, עובד. אבל הבעיה היא שרשום ברישיון שיש 6 כריות אוויר ברכב, כתוב על הקורות מקדימה AIRBAG. לפני כחודש התקנתי רמקולים ברכב והייתי צריך להעביר כבלים בקורות לאחורה בפתיחת קורות ראיתי משהו מוזר מאוד, לא הייתה כרית אוויר בקורה, למרות שכתוב שיש 6 כריות אוויר ברישיוןף אז זה בעצם 4 כריות אוויר (למרות שעכשיו אני כבר לא יודע כמה באמת יש באוטו ...) השאלה שלי מה אני יכול לעשות בנושא כזה? לפנות לצמפיון? רשות רישוי? כמובן שזה גם הודעה לכל בעלי הסיאט האחרים שאולי גם אצלהם זה ככה!!! תודה
הודעה אחרונה מאת jubaka, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר לי איך זה שסוזוקי אלטו יותר יקרה ממאזדה 3 ? פיספסתי משהו ? .
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
מחירי רכב חדש
מאת doperla-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=368812&page=3 קצת אבסורד שהגבתי בדיון כשהיה בכללי ועכשיו הוא סגור... בכל מקרה מי שלא נכנס ללינק, עידן כתב: "יבואני הרכבים בארץ משתפים פעולה עם חברות הליסינג בצורה ששניהם מרווחים, היבואן "דואג" מראש לייקר מחירי מכוניות שנמכרות בכמויות לחברות הליסינג וכך הוא בעצם שומר על חברת הליסינג כי הוא דואג לכך שבעת מועד מכירת הרכב כיד שנייה המחירון שלו יהיה גבוה ככל הניתן. לחברת הליסינג לא ממש משנה העובדה שהיבואן מגדיל את מתח הרווחים שלו (עד כ-40% מעלות המכונית) כי היא מראש הרי מקבלת הנחה מאוד מאוד שמנה מתוקף היותה קניינית גדולה של היבואן. אז בעצם היבואן שומר על חברת הליסינג בכך שעוזר להם לשמור על מחיר שוק גבוה …
הודעה אחרונה מאת א פ, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 786 צפיות
שלום לכולם האם מותר להחזיק ארגזי בייגלה באוטו למטרת סחר פעם הייתי עובד בבייגלה במשחקי כדורגל והיום ישלי רישיון רציתי לדעת אם זה חוקי להחזיק ארגזי בייגלה באוטו אך לא לסחור מהאוטו אך ורק להוביל את הסחורה לאיזה מקום תודה לכולם....
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
עלותו 65,000 מהי לדעתכם הצפי של ירידת הערך לרכב הזה בשנה הראשונה, השניה והשלישית שלו?
הודעה אחרונה מאת redroze,