Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רישיון לאוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני כבר לקחתי 32 שיעורים על רכב ידני, אני מסתדר עם התיבה מצוין, אבל הבעיה היא שבטסטים שהיו לי אני נלחץ ונכבה לי המנוע.

האם כדאי לי לעשות רישיון על אוטומטי בראש שקט ולנהוג על ידני?

איזה עונשים נותנים על נהיגה באוטו ידני בלי הרישיון המתאים?

תודה.

תן חיוך הכל לטובה :-P

פורסם

אתה מודע לזה שגם בכביש יש סכנה שתקלע למצב לחץ, ולא יהיה מי שיבלום אותך.

אם אתה רוצה לנהוג על ידני תעבור טסט על ידני נקודה.

אין לי מושג מה העונש על זה אבל מה שבטוח הוא שתהיה לך בעיה אם תרצה אי פעם לנהוג באירופה על ידני אם יבדקו לך את הרשיון.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אבל הקטע הוא שאני יודע לנהוג על ידני טוב מאוד פשוט על אוטומטי יהיה לי יותר קל לעבור את הטסט.

תן חיוך הכל לטובה :-P

פורסם

תסלח לי אבל אם אתה לא מצליח לעבור טסט עם ידני כנראה שאתה לא יודע לנהוג במצב לחץ על אוטו ידני (ושים לב שבכוונה לא אמרתי שאתה לא יודע לנהוג על ידני בכלל כי אני לא מכיר אותך).

ותחשוב מה יקרה כשיגמר לך המלווה ותנסה בפעם הראשונה לנהוג לבד- בלי מורה ובלי טסטר שיבלמו אותך, תאמין לי שזה יותר מלחיץ מטסט.

פשוט אל תעשה את זה, תעשה עוד כמה טסטים שאתה צריך ותעבור את הטסט על ידני.

פורסם

אני לא חושב שחייבים לעשות רשיון על גיר ידני.

אוטומט כל כך נפוץ שאין שום בעייה אם ההגבלה המדוברת, אולי יעלה יותר לסכור רכב באירופה - אבל זה זניח לדעתי.

אם אתה חולם על רשיון לרכב ידני, אל תוותר. זה לא כל כך מסובך ובוחנים למיתב זיכרוני (זה כבר היה די מזמן) לא פוסלים רק כי נכבה האוטו. זה צריך להיות בקונוטציה של סכנה כל שהיא.

עוד כמה שעורים, עוד קצת כסף והופ זה יעבור.

בהצלחה

פורסם

ועוד משהו, זה שנכבה לך האוטו בטסט זה לא נורא.

להרבה אנשים נכבה, אפילו כמה פעמים, והם עדיין עוברים אם הם יודעים מה לעשות כשנכבה האוטו.

(כלומר אם נכבה לך האוטו בזינוק אתה צריך לא להתמהמה עם הברקס ושהאוטו לא ידרדר אחורה)

פורסם

אל ייאוש.

אני ממליץ לך, בכל הרצינות, לעבור אצל מטפל בדיקור סיני (או מישהו כזה), שיוכל קצת להרגיע אותך לפני הטסט.

יש אנשים שנלחצים לפני טסטים, למרות שהם נוהגים טוב מאוד עם המורה.

alfa 156 2.5.

פורסם
אבל הקטע הוא שאני יודע לנהוג על ידני טוב מאוד פשוט על אוטומטי יהיה לי יותר קל לעבור את הטסט.

כמו שאמרו לך כבר, אם תעבור טסט על אוטומט ותנהג לאחר מכן על ידני זה כאילו נסעת בלי רשיון בכלל. במקרה שזה לא אכפת לך, חבל על הכסף של השיעורים הנוספים והטסט - למה לעשות אותו בכלל? פשוט סע בלי רשיון, דרך צלחה

הערה: ההודעה נכתבה בציניות ועל מנת להדגיש את חומרת המעשה בעיני הכותב, ואינה מהווה המלצה לנהוג ללא רשיון

פורסם

הדין כאילו נהגת למעשה ללא רשיון במידה ותוציא רשיון רק לרכב בעל גיר אוטומט.

בהגבלות (ברשיון למטה) יהיה רשום לך "מוגבל לאוטומט בלבד" (הנוסח אולי מעט שונה , אבל הבנת את הכוונה)

לדעתי, תן עוד 'פוש' אחרון ולך על זה בכל הכוח, בסופו של דבר אתה תעבור, לאט לאט בזמן ובקצב שלך

רק השתדל פחות להילחץ, בהצלחה :)

8)
פורסם
נצל"ש

האם ממש כתוב ברישיון שהוא רק לאוטומט?

אני למדתי על ידני וברישיון שלי לא רשום כלום לגבי הגיר שמותר.

כי מעבר טסט על ידני מקנה רשיון לכל גיר שקיים. מי שיודע לנהוג על ידני מן הסתם ידע לנהוג על אוטומט, אבל מי שלמד על אוטומט לא ידע לתפעל קלאץ'/ידית הילוכים.

פורסם
שלום לכולם.

אני כבר לקחתי 32 שיעורים על רכב ידני, אני מסתדר עם התיבה מצוין, אבל הבעיה היא שבטסטים שהיו לי אני נלחץ ונכבה לי המנוע.

האם כדאי לי לעשות רישיון על אוטומטי בראש שקט ולנהוג על ידני?

איזה עונשים נותנים על נהיגה באוטו ידני בלי הרישיון המתאים?

תודה.

רק אני אחדש לך משהו שעם נכבה לך האוטו בטסט לא מכשילים ישר רק במידה והרכב מידרדר אחורה או שאתה לא מצליח להשתלט עליו ולהתניע אותו שוב כמו שצריך אז מכשילים ולא על זה שהרכב נכבה.

לגבי לנסוע עם רישיון שמיועד לאוטומט ולנהוג על ידני לא הייתי מציע לך, יש לי חבר שהוציא רישיון על אוטומט שיחק אותה ראש נצנץ ונסע על ידני עד ששוטר עצר אותו, עצה שלי אל תתעסק עם שוטרים במיוחד שאתה נהג חדש ויודעים שנהגים חדשים מפחדים משוטרים :lol:.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

• תוכן חדש...