Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז ככה,

דק' ספורות לפני שאני מגיע הביתה מהיציאה היום מצלצל אליי בחור אחד בנוגע לעסק שאני עובד בו ושאל אם יש איזשהו סיכוי שאני יכול לעשות לו טובה(עבודה לאותו הרגע),וכן בסביבות 4 לפנות בוקר כי הוא לקח דיל ממש בשניה האחרונה לאילת.

בכל אופן יש לי רכב נוסף, רנו קנגו שאני מחזיק בשביל הובלת סחורות וכו' בנוגע למה שאני עושה.

בכל אופן אמרתי לו שאין לי בעיה,אני מרגיש מאוד עירני,התעוררתי היום(חמישי בסביבות 2 וחצי בצהריים) ככה שאין לי שום בעיה לעשות את זה.

בכל אופן בהיותי חוזר ממנו לכיוון הבית,נסעתי על איילון צפון במהירות בערך כ 110 קמ"ש.

אני לא אשקר קיבלתי הודעה,לא החזקתי את הפלאפון אך הסתכלתי לרגע לכיוון ההודעה סתם לראות ממי קיבלתי,המכשיר היה במתקן כמו האלה של הג'י פי אס,בזמן שאני נוסע ומסיט את הראש בחזרה אני קולט שאני עף לכיוון מזדה 3 ואני חוזר ואומר "עף",הבן אדם נסע על משהו כמו 30 קמ"ש באיילון ואני לא מגזים,על הנתיב אחד לפני הכי שמאלי.

מתוך אינסטינקט בלמתי בחוזקה, פחדתי לסטות עם הרכב לאחד הנתיבים כי פחדתי שאני אפגע ברכב אז פשוט נעלתי את הידיים על ההגה בקו ישר והאוטו מחליק במהירות בפס ישר לכיוון המזדה,למזלי איכשהו אני לא יודע איך לא פגעתי ברכב וכבר ראיתי את הרכב שלי עוד שניה בתוכו, הייתם צריכים לראות את זה, לא יודע איך לא פגעתי בו,אולי היה שם רווח של סנטימטר עד שהצלחתי לבלום.

בכל אופן,קצת בשוק, ממשיך בנסיעתי ועובר את הבחור מצד שמאל לראות מי הדביל שנוסע כל כך לאט על איילון, אני רואה בחור בערך בגיל 40-50 נוסע מדבר בטלפון כאילו שהכביש שלו.

בכל אופן אני ממש לא נקי מאשמה ואני יודע את זה,לא הייתי צריך להסיט לרגע את המבט מהכביש לשום מקום,הייתי חייב לשמור על המרחק וכמובן שהייתי קולט את זה שאני מתקרב במהירות לכיוון הרכב אם לא הייתי מסיט את המבט שלי לכיוון הפלאפון ששימש אותי גם בתור ג'י פי אס וזאת הסיבה ששמתי אותו במתקן.

בכל אופן מה אני רוצה בעצם לומר פה,

חבר'ה אל תעיפו את המבט שלכם לשום מקום מעבר לכביש,אני מביא לכם מילה שהעפתי את המבט שלי ל2-3 שניות וזה עלול היה להיגמר בתאונה רצינית,בכל זאת כביש מהיר,פגיעה יכולה להעיף אותו,והוא מתוך אינסטינקט יכול לשבור את ההגה לאחד הכיוונים ולהיכנס במישהו אחר ולגרום לתוצאה של פצועים,הרוגים וכו'.

בכל מקרה,אל תזיזו את מבטכם לשום מקום מעבר לכביש עצמו,גם 2 שניות יכולות להיות קטלניות.

ממליץ לכם לא להשתמש בGPS ובמיוחד לא בטלפונים בזמן נהיגה,מביא לכם מילה שאם יקרה לכם או למישהו אחר משהו בגלל פלאפון אתם תרצו לקבור את עצמכם(אם תשארו בחיים).

אני חייב לומר שזאת לא פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי, בגיל 18 נסעתי עם חבר ברכב הסתכלתי על בחורה ונכנסתי ברכב,למשלי הכניסה הייתה באיזה 5-6 קמ"ש ככה שהבחורה שנכנסתי בה אפילו לא הגישה תלונה או לקחה פרטים והכל עבר חלק.

אני רק אומר שבגלל הסחות דעת וכו' אפשר לגרום לנזק רציני כי כמו שנכנסתי ברכב באותה מידה זה היה יכול להיות בן אדם.

ויש לי עוד דוגמאות אבל אני לא אכנס לזה.

ועוד משהו חשוב,

לא נסעתי על הקנגו במשך שבועיים-שלושה בערך,אני לא כל כך רגיל לברקסים שלה,ברכב הנוכחי שלי אם אני לא טועה יש ברקסים בקוטר 328 מ"מ, אתם לא מבינים איזה הבדל עצום זה בבלימה,אני בטוח שאם הייתי עם הרכב שאני משתמש בו לרוב ביום יום לא הייתי מגיע בכלל קרוב למזדה.

ממליץ לכם בחום לשדרג את מערכות הבלימה שלכם, באמת מציל חיים.

שיהיה לילה טוב לכולם.

פורסם

אצלי הטלפון סגור בתיק והצלצול של ההודעות חלש כך שאני אפילו לא מודע להגעתן. מצד שני - אני גם לא תלוי בטלפון לפרנסתי.

יש במכונית דיבורית BT ולטלפון יש חיוג קולי כך שמכסימום שאני עושה הוא להושיט יד לסך השמש וללחוץ על הכפתור, בלי צורך להסיר עיניים מהכביש.

לגבי GPS - זו צרה צרורה. למזלי אני כמעט לא נזקק לו בארץ ובחו"ל אני נותן לבן שלי לשבת לידי ולהתעסק אתו, לכל היותר מקשיב להוראות קוליות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן כך. 2-3 שניות (ואף פחות מכך) של חוסר ריכוז (וקצת טמטום, במקרה שכבר אציין בפניכם), והכל יכל להיראות אחרת.

אתמול בערב בת"א בירידה של בוגרשוב לכיוון שד' בן ציון החלטתי לנצל את כח האינרציה ולתת לפיזיקה לעשות את שלה. הנחתי את רגליי על ריצפת הרכב, הרחק מהדוושות, תוך כדי שאני אוחז בהגה ביד אחת ומעיף מבט אל-עבר הפקקון שנוצר בכיוון הנגדי. נכון לרגע הסטת המבט שמאלה היה רכב מלפני במרחק של 15-20 מטרים.

בלי לשים יותר מדי לב, כבר בעת הסטת המבט שמאלה הרכב שלי הגיע לכ 50 קמ"ש בירידה ואיך שהפנתי את המבט חזרה אל כיוון הנסיעה, ראיתי את עצמי מתקרב במהירות הזויה לרכב שמלפני (שהיה על סף עצירה מוחלטת). לא רק שלקח לרגל ימין כשניה להגיע לדוושת הבלם, הגבתי מאוחר מדי ורק במזל ה ABS נכנס לפעולה ונעצרתי 5-10 ס"מ מהפגוש האחורי של הרכב שמלפני. זה היה מלחיץ (היה הרבה פחות אילו הרגל היתה ב"היכון" לבלום, ולא על ריצפת הרכב).

קיצר, אל תיהיו מטומטמים - אפילו אם יש איזו כוסית בנתיב הנגדי. 8)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שמח לשמוע שאין נזקים בגוף ובנפש.

קרה לי מקרה דומה לפני שבועיים בערך, בגלל משהו שהיה על המושב לידי ונפל לרצפה. חוסר ריכוז לשניה, לא ניסיתי להרים אפילו, רק לראות לאן זה נפל, ונכנסתי ברכב שלפני. מזל שהספקתי לחתוך לצד כשהבנתי מה עשיתי אחרת זה היה נגמר רע יותר.

למזלי זה נגמר רק בפחחות וצבע ברוך ה'.

טעות כל כך מטומטמת שהייתי יכול בקלות למנוע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני משתדל לקצר בשיחות עם הסלולר ברכב, הוא מחובר אמנם למערכת ברכב (הHEAD UNIT הוא גם הדיבורית), אבל לא נוגע בפלאפון בזמן הנהיגה, היות וזה לא חוקי ואני עשוי לקבל על עבירה כזו שלילה (נהג חדש), וגם כי הדיבורית שלי כוללת מקשי ספרות ואני מניח שגם חיוג קולי.

בGPS אני משתדל להשתמש כמה שפחות, וגם אם כן, מעדיף שלידי יהיה מישהו שיקשיב להוראות שלו ויגיד לי מה לעשות במקומו, כדי שאהיה מרוכז בכביש ובדרך ולא בGPS.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם אני נוהג על קנגו (08 ) בעבודה, לרכב הזה פשוט אין ברקסים. אני אתמול נסעתי בכביש של בית אלעזרי (ליד בילו) פשוט המשכתי ישר ברחוב הראשי שם, בחושך, ופתאום נגמר לי כביש ישר לגמרי שלא בדיוק נוסעים בו לאט... עצרתי מ70 קמ׳ש לאחר מרחק גדול בצורה מפחידה.... הגעתי למצב ששתי הגלגלים הקדמיים שלי עברו את הכביש, ותחשבו שהכנסתי את הברקס מאה מטר בערך לפני סיום הכביש, מתי שאני והרכב שלפני שמנו לב כמובן. רק שהוא במאזדה ליסינג שלו סיים לבלום בחצי מהזמן שלי בזמן שאני גם עסוק בלחמוק ממנו וגם לבלום ולא לנעול את הגלגלים עם המערכת abs הכושלת הזאת... 

פורסם

אצלי אין דיבור בטלפון, לא SMSים, ולא שום הסחת דעת. נוהג. אם אני רוצה לדבר (למעט מקרים חריגים מאד) אני עוצר בצד ומדבר. אם מישהו מתקשר אלי ואני באמצע נסיעה, אני לא עונה. אם אני מתקשר למישהו והוא באמצע נסיעה, אני אומר לו שאני אתקשר אח"כ ומנתק. אם בתור נוסע אני רואה שהנהג מתעסק במשהו שהוא לא נהיגה אני מעיר לו.

כשאתה נוהג - תנהג. וזהו.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
מזל שהספקתי לחתוך לצד כשהבנתי מה עשיתי אחרת זה היה נגמר רע יותר.

ועוד יותר מזל שלא היה רוכב קטנוע איפה שסטית. היית יכול להרוג מישהו בשניה אחת של חוסר תשומת לב.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אני אישית לא מבין את הצורך לראות מי שולח לי סזמסים או מתקשר אליי ,כשאני בלי אוזנייה אני פשוט מנתק\לא מתייחס.

שמח שלא קרה לך כלום.

עריכה: שחכתי להוסיף שחלק מלהיות נהג מקצועי זה להכיר את הרכב שאתה נוהג בו ,כשאני עולה על רכב פעם ראשונה אני לא יודע איזה בלמים יש לו ומה עבר עליהם ,לכן אני אף פעם לא נוהג מהר ברכב שאינני מכיר ,אני מקפיד לשמור מרחק ולהיות זהיר באופן כללי לפחות עד שאני לא אלמד את הרכב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני לא אשקר קיבלתי הודעה,לא החזקתי את הפלאפון אך הסתכלתי לרגע לכיוון ההודעה סתם לראות ממי קיבלתי,המכשיר היה במתקן כמו האלה של הג'י פי אס,בזמן שאני נוסע ומסיט את הראש בחזרה אני קולט שאני עף לכיוון מזדה 3 ואני חוזר ואומר "עף",הבן אדם נסע על משהו כמו 30 קמ"ש באיילון ואני לא מגזים,על הנתיב אחד לפני הכי שמאלי.

גם אם צריך להסתכל על משהו שאינו על הכביש (וזה כולל גם מראות וכולי) שווה לחלק את המבטים. במקום להוריד את המבט מהכביש לשניה אחת עדיף לחלק את זה לשני מבטים חטופים של חצי שניה. זה חלק מן המיומנות (הקוגניטיבית) שנרכשת במהלך נהיגה. אגב, הסחת הדעת הקשורה בטלפון היא לא רק בהסטת המבט או הורדת הידיים -- היא בעיקר במוח, גם כאשר הידיים על ההגה והעיניים על הכביש.

מתוך אינסטינקט בלמתי בחוזקה, פחדתי לסטות עם הרכב לאחד הנתיבים כי פחדתי שאני אפגע ברכב אז פשוט נעלתי את הידיים על ההגה בקו ישר והאוטו מחליק במהירות בפס ישר לכיוון המזדה,למזלי איכשהו אני לא יודע איך לא פגעתי ברכב וכבר ראיתי את הרכב שלי עוד שניה בתוכו, הייתם צריכים לראות את זה, לא יודע איך לא פגעתי בו,אולי היה שם רווח של סנטימטר עד שהצלחתי לבלום.

האינסטינקט שלך היה נכון -- לך תדע איך היית גומר עם סטיה בעזרת ההגה. עדיף לבלום. השאלה היא האם באמת בלמת מספיק חזק. אנשים לא מתורגלים בולמים חלש מידי בדר"כ.

בכל אופן אני ממש לא נקי מאשמה ואני יודע את זה,לא הייתי צריך להסיט לרגע את המבט מהכביש לשום מקום,הייתי חייב לשמור על המרחק וכמובן שהייתי קולט את זה שאני מתקרב במהירות לכיוון הרכב אם לא הייתי מסיט את המבט שלי לכיוון הפלאפון ששימש אותי גם בתור ג'י פי אס וזאת הסיבה ששמתי אותו במתקן.

זה טוב שאתה לוקח אחריות ולומד מן הטעויות שלך. "מודה ועוזב ירוחם."

ממליץ לכם בחום לשדרג את מערכות הבלימה שלכם, באמת מציל חיים.

לא נכון. הגורם המגביל הסופי של כוח העצירה של הרכב הוא הצמיגים. הם אלו שעוצרים את המכונית בפועל -- לא הבלמים. בלמים הם נורא חזקים ולכן הם כמעט תמיד יכולים להפעיל כוח עצירה גדול יותר ממה שהצמיג יכול לשאת. ברגע שהצמיג מגיע לגבול האחיזה שלו -- זה לא משנה כמה כוח יש לברקס. צריך להשקיע בצמיגים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתה צודק,

חלק מלהיות נהג כמו שאתה אומר זה להכיר את הרכב שאתה נוהג בו.

רשמתי שעליתי לקנגו אחרי כשבועיים,פשוט לא היה לי צורך עד אתמול,רוב האנשים מגיעים אליי בדרך כלל.

ביום יום אני נוסע ברכב שלי וכמובן שזה עולם אחר.

לאחר קצת התלבטויות אני חושב על להחליף את הקנגו ברכב קצת יותר בטוח לפי דעתי, בתור נהג בצבא הפורד קונקט עוצרת לא רע בכלל אז אולי נחליף באחת כזאת.

אני רוצה דווקא לשתף אותכם בעוד סיפור שקרה לי,חלק מכם יצחק אולי.

לפני כמה חודשים לחבר טוב היה יום הולדת,החבר רצה שאני יארגן לו ציוד הגברה תאורה וכו'.

הצלחתי לארגן לו ציוד והעמסנו את זה בקנגו,לאחר מכן נסענו לכיוון הבית שלי על מנת שאני אקח את הרכב השני שלי.

נתתי לחבר לנסוע בקנגו,נסעתי ברכב השני על מנת להוציא אותו מהעיר שלי בכדי שייצא לכיוון שהוא צריך.

בעודנו נוסעים בעיר הגעתי למעבר חציה ועצרתי,עברה ילדה קטנה,למזלי ולמזלו הילדה הקטנה הספיקה לעבור ולמה.

לחבר שלי נפל המיקסר מהכסא אז הוא חש איזשהו צורך להרים אותו ולהסיט את מבטו מהכביש והוא נכנס בי עם הקנגו.

שתבינו את הקטע נכנס עם הרכב שלי ברכב שלי,כמה הזוי דבר כזה יכול לקרות.

הפלא ופלא הפרונט של הקנגו היה מרוסק ולרכב שלי לא קרה כלום חוץ מסדק קטן בטמבון שדרש פחחות צבע וזהו.

מפתיע כמה ההקנגו הזאת שווה לחרא.

פורסם

אז חן בוא נוסיף לזה,שדרוג מערכות הבלימה וצמיגים טובים.

ובלמתי בעוצמה רבה, הרכב פשוט החליק על הכביש בפס ישר, הרגשתי את הגלגלים כל שניה נוטים קצת ימינה שמאלי אבל תפסתי את ההגה בחזקה כי ידעתי אם אני קצת מרפה אני יכול לסיים בקיר או באיזשהו רכב אחר ואז התוצאה שונה לגמרי,עדיף להיכנס ברכב שמלפנים, ככה אני חושב.

פורסם

שיפור הבלמים לא אמור לשנות את מרחק העצירה בבלימת חירום. שיפור בלמים יכול לעזור בדברים אחרים -- עמידות הבלמים לחום, תגובה חדה יותר של דוושת הבלם בבלימות חלשות יותר, וקיצור המרחק בבלימת מטרה (כמו במסלול). בבלימת חירום ברכב כביש לא אמור להיות הבדל. לצמיג יש רק 100% אחיזה. אם הוא מנצל את כל ה-100% לבלימה, זה לא משנה אם הבלם יבלום פי עשרים יותר חזק -- מרחק העצירה יהיה זהה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ברקסים חלשים בקנגו? קודם כל שים את הצמיגים הכי אוחזים שיש במידה ותראה אם אתה לא נועל גלגלים ב-100 קמ"ש.. אחרי זה דבר על שדרוג ברקסים.8)

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תוכן חדש...