רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כמו כן, במידה ויש, האם זה רק בקטעים מוארים או גם חשוכים? תודה
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
למי שמכיר את התחנה שנכנסים לכיוון חולון מצד ימין יש תחנת סונול,הבנתי ששם הדלק 98 הכי נקי והכי זול. ככה חבר אמר שבדקו וכל המשפורות מתדלקות שם. עכשיו יש לי את הכרטיס של you שנותן הנחה גדולה יותר,אך נאמר לי שבדור אלון הדלק לא משהו שם וכדי למלאות רק בסונול שם(איפה שציינתי). אשמח לדעת מה באמת טוב ומה באמת כדיי. אחלה סופ''ש
הודעה אחרונה מאת matanfr, -
- 2 תגובות
- 843 צפיות
אהלן, לאחרונה נתקלתי בוידיאו הזה ביוטוב ברשותי קיה פרו סיד והייתי מעוניין להוסיף משהו דומה לרכב שלי,למי פונים ? יש מישהו בארץ שמתעסק עם זה בצורה מקצועית ? יש למישהו מושג לגביי המחירים ? תודה רבה לעוזרים, איתי.
הודעה אחרונה מאת pokibatz, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
סתם שאלה שעלתה לי לאחרונה. מישהו שאני מכיר קנה לא מזמן רכב יד שניה, אחרי השוואת מחירים הכולל את כול ההוצאות הנלוות כגון ירידת ערך,ביטוח וכו', ואחרי חודשיים בערך של חיפושים אינטנסיביים הוא מצא את הרכב המושלם וקנה אותו, עד כאן הכול טוב ויפה. מסתבר שבאותו זמן הוא ואישתו חתמו כבר על חוזה של קניית דירה, והם עוברים אליה בחודשים הקרובים. ערך הדירה בסביבות המיליון שקלים. אז השאלה שלי, היא למה? למה להסתבך חודשיים, לעשות השוואות מחירים על הדברים הכי קטנים שיש ובו זמנית לקנות משהו שהערך שלו בערך פי 20 מאותו רכב. אני מבין שמנסים לחסוך בהכול וגם להדפק בכמה אלפי שקלים במקרה הכי גרוע זה לא נעים בכלל, אבל כשאתה קונה משהו בסדר גודל של דירה, הכסף הנוסף שאתה שם על הרכב זה לא …
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בטח השאלה הזאת נשאלה כבר בעבר,אבל אני אשאל שוב. אני רוצה לרכוש טרקטורון (לא טרקטורון חקלאי או עבודה),איזה רשיון צריך? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת johnny drama, -
- 1 תגובות
- 974 צפיות
למישהו יש קישור לספר הרכב? לא הגיע עם הרכב שקניתי. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת mcqueen234, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני עושה שתי טסטים בשנה. שנה שעברה שילמתי לחצי שנה 684.50 שקל ועכשיו הגיע הרשיון רכב החדש והמחיר הוא 699.50. כל שנה זה יעלה ויעלה? 1400 שקל בשנה
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
במסגרת עבודתי אני נוסע הרבה בכבישי הארץ ואני רואה רק יותר ויותר רוכבי אופניים שנוסעים על הכביש ונוסעים עם כיוון התנועה. אחרי כל התאונות שקרו (ואני מאמין שעוד יקרו), למה רוכבי האופניים לא נוסעים בנתיב הנגדי, וככה רואים מי בא מולם ואם הוא טיפה שתוי ובא לקראתם, אז יש להם זמן לברוח \לקפוץ.
הודעה אחרונה מאת DJI, -
אהלן, סיפור שהרגע קרא לי. אני מתכנן לקנות רביעיית צמיגי שטח של BFGOODRICH אז התקשרתי ליבואן(שמייבא גם מישלין וקלבר לארץ) ושאלתי אותו האם אני יכול לקנות ישר ממנו, לאחר שענו לי שלא אז שאלתי האם זה מלאי מתחדש כי אני רוצה לקנות צמיג שהוא טרי ומתאריך ייצור נורמאלי. אז התשובה היא כזאת: "תראה חמוד, טרי יש רק בלחמניות. אני לא יודעת מאיפה אתם לוקחים את הדברים האלה אבל צמיג יכול לעמוד שנה במחסן ואפילו 10 שנים" פה כבר הבנתי שיש לי עסק עם עוד ישראלי שחושב שהוא יודע הכי טוב, ואין שום טעם להיכנס לויכוח. אז עניתי לה בעדינות: "תראי אני לא חושב שצמיג מיועד לעמוד במחסן יותר משנה וחצי, זה בכל אופן גומי וזה דבר שמאבד מהתכונות שלו עם הזמן" אז היא אומרת לי: "מאיפה אתה קורא את …
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שמעו מחר יש לי טיול ל3 ימים. לפי הרשיון הישן, רשום שנהג חדש נגמר ב15.04.11. קיבלתי כבר את הרשיון החדש שבו לא רשום שאני נהג חדש. אפשר לקחת מחר רכב מלא? במידה ויתפסו אותי דווקא מחר מה יעשו לי?
הודעה אחרונה מאת Ev0LuTion, -
-
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, קיבלתי רישיון לפני שבועיים ונהגתי בקושי פעמיים וזה אך ורק בגלל הרישיון. אמא שלי שמעה על פטנט כזה של ביטוח זמני של יומיים בשביל 50 ש"ח, אבל זה ממש מעצבן להתקשר כל פעם, ובנוסף לכך אני צריך גם לתכנן שאני לא אצא מופסד מכך שלא נהגתי יום אחד. בכל מקרה בדקתי מחיר של ביטוח חובה +מקיף לשנה ואני הייתי ממש בשוק. לא חשבתי שזה יגיע לסכום כזה. הם רוצים 8,000! ושלא תגידו שזה מכונית חדשה המכונית היא מציבושי כריזמה 1999. אני מרגיש שהרכב גם ככה עוד שניה מתפרק, זה ממש מעצבן. המחיר הזה ממש לא נשמע לי הגיוני, מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 739 צפיות
הייתי הבוקר בטסט ולאחר שסיימתי והגעתי כבר הבייתה נזכרתי שאף אחד לא בדק ולא שאל אותי על הקילומטרז'. האם הפסיקו לבדוק את זה? אם לא, מה המשמעות של זה שלא בדקו ומה אני יכול לעשות?
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 30 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום , לחבר שלי יש בעיה , הרכב חונה בקיירת גת ליד הבית שלו , בשכונה שיש בה ילדים קצת חוליגנים , מדי פעם זורקים לו אבנים על הרכב , ביצים , שריטות וכו'.. מחפשים לעשות נזק , הרכב הוא מאזדה 323F הרכב משופר ומושקע ברמה מאוד מאוד גבוהה , מה ניתן לעשות נגד הילדים האלה , מכות כבר רבו , משטרה כבר הזמינו והוא פתח לאחד הילדים תיק וכביכול הוא נסגר כי אין ראיות מוכחות מי עשה את הנזק והילד פחות מ- 18 ולו ( לחבר שלי ) גם פתחו תיק על זה שהוא רב איתם , ככה שזה לא כזה עוזר , הבנתי שיש אפשרות לשים מצלמה ברכב אחת מקדימה אחת מאחורה ולפי זה ניתן לגשת לעורך דין ולהכין תיק , עם תמונות וכו' וללכת עם זה לבית משפט , המשטרה לא עושה כלום הם קטינים מתחת לגיל 18 אבל משחקים אותה כמו מינימום משפ…
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מתי קבעו שרכב מיושן הוא רכב בן 19 ומעלה? הרי היום מכוניות מחזיקות מעמד בקלות יותר מזה.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מקווה שמישהו יוכל להסביר לי! אבל אני יכול להמשיך לקוות עד מחר או עד מחרתיים או שנה ויותר אפילו! כי אף שוכן בארץ כאן עלי אדמות לא יוכל להסביר לי. עצוב... מה לעשות, אבל אפילו אם אותו אחד(אתם יודעים מאיפה...) יבוא וירצה להסביר ולהגיד, הוא לא יוכל, כי פשוט... פשוט... אי אפשר כי אין, אין מה להסביר, רק להיאנח ולהגיד שזה... עצוב. אני לא מבין למה, למה אין ספורט מוטורי(חוקי ומוסדר) בישראל. זהו אמרתי את זה(ולא רק אני) זה פשוט לא יאמן, או איך שהגרנדיוזיסטים אוהבים להגיד- "שערוריה!" זה היכה אותי עכשיו, בזמן האחרון בשיחה עם ידיד השוכן מעבר לים, ותסלחו לי על הלשון הארכאית שאני משתמש אבל תסכימו איתי שזה מתאים לנושא, אני בעצמי תוהה לפעמים לאן הגענו או שמא נאמר יותר לאיפה…
הודעה אחרונה מאת Accent Coupe, -
- 1 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
צברתי 12 נק',הפקידה אמרה לי לעבור תיאוריה ואז ישלח לי קורס הביתה, עברתי את התיאוריה לפני 7 חודשים. פתאום קיבלתי דואר רשום היום בבוקר ,הייתכן שזה הזמנה לקורס נהיגה מונעת?יש מבחן בסוף הקורס?בקורס פשוט יושבים ומקשיבים ?אחרי שעברתי את הקורס בהצלחה אז הנקודות נמחקות באופן אוטומתי גם אם נגיד עשיתי אתמול עבירה וצברתי נקדות? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת or171, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בארץ המכונאים לרוב נתפסים כאנשים לא אמינים, ובפן אחר, זה לא בדיוק מקצוע שנחשב ליוקרתי או שיש אמהות שרוצות שהבן שלהם יהיה מכונאי. השאלה שלי מכוונת יותר לאנשים שראו איך זה בחו"ל וראו את ההבדלים. האם לדוגמה בגרמניה, למכונאי יש יותר כבוד מאשר מכונאי בארץ ? (סתם זרקתי מדינה שיש בה קונצרן רכב והנושא הזה מאוד מפותח בה) אני מבקש תשובות ענייניות שיענו לי על השאלה הזאת שמסקרנת אותי, ולא תשובות כמו: " כל המוסכניקים בארץ חפרים ואין אכיפה על מוסכי מדרכה" כי באמת זה כבר נחרש פה ולא קשור לשאלה שלי, אני רק שואל על התדמית נטו. תודה.
הודעה אחרונה מאת Accent Coupe, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני לא יודע אם זה היה פה כבר: http://www.mako.co.il/cars-magazine/sports/Article-584215946fe3f21006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=529170498 ציטוט מהכתבה: בשלב זה לא ברור אם המכוניות יעשו את דרכן בנסיעה מנהלית על הכבישים או שהן יועמסו על גבי מוביליות רכב. רציתי להזהיר את כל משתמשי הדרך מסכנת נפשות שתשתולל בכבישים כשהם יעברו בכבישי ארצנו בדרך לירדן. תזהרו, מדובר במכוניות שעברו שינויי מבנה מסוכנים ביותר ושעלולות להרוג עשרות אזרחים שומרי חוק. כמובן שאני ציני ברוח הדברים של עמותת אור ירוק העלובה. לא יודע מה איתכם אני הולך להכין את האוהל שלי בכניסה לנמל ולחכות להן
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם נוסע פעם 11 לנורבורינג בגרמניה. יודע שיש קבוצה שנוסעת שבוע לפני . יש ישראלים שהיו בתאריכים האילו שם השמח להיפגש.
הודעה אחרונה מאת oren99, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב ברצוני להחליף נורות ברכבי - אימפרזה 2008 לנורות לבנות על מנת להפיק תאורה חזקה יותר . אני מקווה שהבנתי נכון שהן חוקיות אז סבבה אבל ראיתי כל מיני פוסטים של אנשים שמדברים על מקוריות של הנורות . אז השאלה שלי היא : אם אני רוצה לקנות נורות לבנות של פיליפס לסוגיו או אוסרם או כל חברה אחרת מבן אדם למשל שמוכר כאן בפורום איך אני אמור להבחין בין מקורי וזיוף ? שמעתי על דברים לא נעימים בכלל שקרו בזיופים - בקליות שרופות, מגעים מותכים ושאר ירקות . מחכה לתגובות ! תודה רבה וחג שמח אלעד צדוק
הודעה אחרונה מאת hadar20, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום רב, אני עובד בחברה ממשלתית ותיקה (אך כושלת, חובה לומר) ולאחרונה התברר לי שחלק מעובדי החברה מקבלים "אגרות רכב" – כלומר החזרי הוצאות עבור טסט וביטוחים לרכב, וכמובן החזרי הוצאות נסיעה בגובה 0.88 אג' לקילומטר. אני מעוניין לברר, מניסיונכם, האם מדובר בדבר מקובל במשק או בהטבה יוצאת דופן. ובאופן ספציפי: האם זה הגיוני , שעובד זוטר, בן 28 , שמרוויח 5000 ₪ ברוטו שכר יסוד, ומבצע עבודות פקידות כלליות, ללא תואר אקדמי ואף ללא בגרות מלאה, יקבל החזרי אגרות רכב (בגובה של כמעט 3000 ₪ בשנה), והחזרי הוצאות נסיעה בגובה 44 ₪ ליום עבודה ? יש לציין שגובה החזר הוצאות הנסיעה שלו נקבע בגלל שבתעודת הזהות הוא רשום כמי שגר במרחק של 25 ק"מ ממקום העבודה. בחו…
הודעה אחרונה מאת hans, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכם ידידי הנכבדים אני יודע שמה שאני הולך לכתוב כאן, ישמע לחלקם שטותי, או ילדותי, או שחלק יכתבו כאן "אתה יכול לעשות את זה לבד יעלה יותר זול" או "הינה עוד תוצאה של ילד שראה טוקיו דריפט" אז אנא מכם המנעו מזה, אני יודע שזה ילדותי. בכל מקרה, רציתי לדבר איתכם על קורס נהיגת דריפטים, אני בחור צעיר, יש לי רישיון כבר כמה זמן (מעל שנה) ורציתי ללמוד ולהנות מהכביש כמו שכל הגדולים יודעים, כמובן שאינני רוצה להרוס את רכבי האישי ולכן אני מעדיף ללכת לקורס נהיגה, שילמדו אותי לעשות את הדברים האלה שם, אעשה את זה שם, אהנה לי כמה שעות, וזהו, מספיק. אינני חושב שאני אזדקק לזה שוב, ואם זה יהיה נחמד אלך אפילו שוב. בכל מקרה, רציתי לברר אם מישהו שמע או יודע על מקום שבו…
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חברים אני נוסע פעם -םעמים בשבוע לאריאל כאשר אני מגיע למהירות 100 קמש קבועה הרכב מגיעה ל2800-3000 סלד מאז שיש לי את הרכב קרוב לשנה וחצי.כמובן שמדובר בפולו 2004 אוטומטית צריכת דלק 1\12.5 משולבת שעברה את כל הטיפולים פו טפו טפו עד כה 97000 ק"מ האם עם הנתונים הנל זה הגיוני??
הודעה אחרונה מאת Free, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אאודי חושפת את ה-Q3 החדש כשבוע לפני השקתו הרשמית בתערוכת הרכב של שנחאי. ה-Q3 ישווק עם ארבעה מנועים - שני מנועי דיזל ושני מנועי בנזין. הנעה כפולה בדגמים החזקים, תיבת הילוכים ידנית או רובוטית כפולת מצמדים. כל שאר הפרטים בקישור: אאודי Q3 נחשף לראשונה
הודעה אחרונה מאת `Infinity, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
רציתי להתייעץ בקשר למקרה מעצבן שקרה לי היום: אני נוסע ליד ביתי (מרחק רחוב אחד) במהירות נמוכה, ליד הכביש עומדת חבורה של ילדים שכנראה שיחקו עם מכונית על שלט רחוק על הכביש. המכונית על שלט שלהם עמדה בין מכוניות חונות, הם עמדו על המדרכה, וחיכו שתעבור מכונית אמיתית (במקרה זה הייתי אני) ולדעתי בכוונה הסיעו את המכונית על שלט שלהם במאונך לכביש בדיוק כשעברה מכונית (כלומר כשעברתי אני). בהתחלה לא הבנתי במה מדובר (המכונית קטנה מאד, ומהירה מאד) ולא הספקתי לבלום בזמן. פגעתי במכונית שלהם ושמעתי רעש ניכר. עצרתי בצד כדי לבדוק אם קרה משהו לצמיגים שלי (צמיגים חדשים יחסית, פחות משנה) ולא הצלחתי לראות כלום, אבל זה קרה כשהתחיל כבר להחשיך, אז יכול להיות שנגרם נזק ולא הבחנתי בו. מיד כל הילדים…
הודעה אחרונה מאת felixr, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
אתמול ראיתי כבר בפעם השלישית רכב משטרה עם לוחית רישויי אדומה שיש לו חלונות קדמיים כהים. אתמול זה היה מאזדה 3, לפני זה פוקוס סטיישן. מישהו שינה את החוק?
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
- 0 תגובות
- 995 צפיות
כמו שכתוב בכותרת: סיאט קורדובה מנוע sdi שנת 2001. חיפשתי בכל רחבי המנוע ולא מצאתי מספר שתואם לזה שמופיע ברשיון הרכב ואף לא בתצורה של המספר. מישהו יכול להכווין אותי היכן לחפש?
הודעה אחרונה מאת glmn180, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 796 צפיות
ערב טוב לכולם כפי שאומרת הכותרת- אני מחפש שרשור ספציפי העוסק בכדאיות קניית רכב פרטי לעומת לקיחת רכב חברה. מה שמיוחד בשרשור הזה מכל האחרים, הוא שמצורף בו לינק לקובץ WORD מפורט בן מספר עמודים, ובו השוואת נתונים ומסקנה הקובעת שקניית רכב פרטי עשוייה להוביל, בטווח הארוך, לחיסכון של 200-300 אלף ש"ח, כתוצאה מהברוטו הגבוה וההשלכות על התנאים והפנסיה. אם אני זוכר נכון, פותח השרשור הוא זה שצירף את הלינק, אך ייתכן והוא צורף ע"י אחד המשתתפים האחרים. השרשור נפתח בחצי השנה האחרונה. אוסיף ואומר שביצעתי מספר חיפושים אך כולם העלו חרס. אם מישהו מצליח למצוא את השרשור המדובר, או אם מצרף הלינק זוכר במה מדובר- אודה מאוד על העזרה. שביט
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
היום רושמים ברשיון הרכב מתי הרכב עלה לכביש. אם אני קונה רכב היום, האם הוא נחשב מודל 2011 עדיין, או שהוא כבר 2012? אני רואה פרסומים לרכבים חדשים וכתוב 2012, איך אני יודעת איזה רכב קניתי?
הודעה אחרונה מאת dzrihen, -
למרות בקשתי, לא הותקנו בה ג'אנטים ממגנזיום. הוסבר שהיו מספר תלונות על רעד הגה במהירויות גבוהות, והסתבר שזה בגלל התקנה של ג'אנטים לא מקוריים. אני יכול להזמין ג'אנטים מקוריים, אבל אני בינתיים דוחה זאת. הבנתי שהתועלת לביצועים ולחיסכון בדלק היא דלה מאוד אם בכלל קיימת, ולכן לא נראה לי שאשקיע 2,300 ש"ח רק בשביל היופי של הגלגלים. רכשתי כחולה, והיא פשוט מהממת. היא נוחה לי מאוד (אני לא מסיבי, אז מתאימה לי), והמושב שמתכוונן למרחק ולגובה מפצה לדעתי על חוסר כוונון של ההגה ביחס למושב (לא מבין את התלונה הקטנונית זאת, אבל אולי הוא ממילא מוצב בצורה שמתאימה למבנה הגוף שלי, אז אני לא יכול להתלונן). טרם נוסו עליות וכבישים מהירים, אבל קראתי שהיא מצטיינת גם באתגרים הללו - עם נוסעים …
הודעה אחרונה מאת אייל,
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 329 אורחים (הצג רשימה מלאה)