Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיבלתי את ה'ספארק' שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תמונות יפות!

על כמה סל"ד היא בשיוט ב100 קמ"ש?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 423
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש ותהנה!

עד היום אני מאוד מרוצה מהספארק שלי.

עדיין לא קיבלתי ספר רכב(אין עדיין בסוכנות).מישהו קיבל ספר רכב לספארק?

Guest רונן יצחק
פורסם

תודה רבה לכל המברכים.

טיפ קטן - ספר ההדרכה של הטלויזיה בסלון קראת? הספארק עולה פי כמה וכמה יותר. אין סיבה לא לעבור על הספר שלה מא' עד ת'.

דברים נורא בסיסיים כמו נוריות חיווי (לנסוע חצי יום עם אורות גבוהים בלי לשים לב) או לשלב ב110קמ"ש לרוורס ("חשבתי שהחמישי שם") היו יכולים להימנע אם היית עובר עליו אפילו בקצרה.

זה בדיוק העניין: הם שכחו לצייד את המכונית בחוברת. אבל הם ישיגו לי אותה בהקדם. אני מאלה שקורא כל מילה בחוברות הדרכה.

הרצה לרכב חדש לא נוסעים במהירות 110 קמ"ש , מקסימום מהירות 80-90 קמ"ש ולא במהירות אחידה.

תשמור על עצמך.

תודה רבה.

ולמה כוונתך? למה זה כך? מתי כן אפשר לאמץ אותו יותר?

ורוב הנסיעה הייתה על 80-90 קמ"ש, אני באמת נהג רגוע.

עכשיו חזרתי מטיול חימום נוסף. נסעתי לקניון איילון, ומשם לדיזנגוף ואז לטיילת בת"א (עדיין לא התרגלתי לרעיון שאני נייד, אז 'מרביץ' טיולים). סך ק"מ כולל הוא כ-23 קמ"ש, ואני חייב לומר שלפי החישוב שלי, המכונית צרכה כליטר אחד בכל המרחק הזה, ועוד בנסיעות עירוניות, ועם נוסע נוסף ברכב (ומזגן בחלק קטן מהזמן).

למרות שנסיעתי הייתה רגועה מאוד, האם זה ייתכן?!

כך חישבתי: מד הדלק מחולק ל-16 יחידות, ובהתחשב בכך שמכל הדלק מכיל 35 ליטרים (או 32?), אז כל יחידה מציינת 2 ליטר, או טיפה יותר. אז בזמן כל הנסיעה ראיתי שינוי קל ביותר בתצוגה של כמות הדלק - כחצי יחידה, ואני זוכר אפילו פחות, אבל בואו נניח שנצרך 1 ליטר ב-23 קמ"ש, שזה עדיין מאוד מרשים בהתחשב בסוגי הכבישים (גם הרבה יותר טוב מהצהרת היצרן). היכן טעיתי, אם בכלל?

וזה נכון שלאחר כ-1000 קמ"ש הצריכה של הדלק משתפרת?

דבר שני, רציתי לשאול מתי הזמנת את הרכב?

07 בפברואר. לאחר שהוא זמין בחברה, קיבלתי את הרכב לאחר 10 ימים מהסדרת התשלום.

מתוך סקרנות, מה התוספות שהוספת למכונית בשווי 4000 ש"ח ?

דיבורית BT; סגירת חלונות אוטומטית על ידי נעילה מרכזית; חיישן רברס; קודנית נץ 5. וזה יוצא 2390 ש"ח בסה"כ.

אז איך הגעתי ל-71,000? נראה לי כי הוספתי את אגרת הרישוי (1,118 ש"ח), והעגלתי בערך לפי מה שזכרתי.

וראבק..אל תהיה פולני..תקרע כבר את הניילונים :wink:

ואם יזדמן לי לעשות את זה על המושבים מאחורה? הניילונים ישמרו לי יופי על הריפוד :)

ואני צוחק, הניילונים יוסרו בקרוב :)

על כמה סל"ד היא בשיוט ב100 קמ"ש?

וואלה, לא בדקתי. אבל אני אזכור לבדוק זאת ביום שישי ואעדכן אותך, תהיה לי עוד נסיעה בכבישים מהירים.

אבל נתונים יבשים בצד, אני יותר הולך לפי התחושה והתכל'ס, והרגשתי שהוא מבצע את המוטל עליו בצורה זריזה ויעילה, בכל תנאי.

ואתה יודע, אומרים שדברים שרואים משם, לא רואים מכאן, וכך אני מרגיש לגבי ביקורות רבות - יש להם יכולת לגרום להוריד את כל הרוח מהמפרשים, אבל כשאתה מתנסה בכך בפועל, אתה לא מבין על מה לעזאזל הם מדברים, או שהם גורמים לקורא להסיק על כך בהקצנה (למשל, אתה קורא שהמנוע מרעיש ומפריע, ואתה מיד נכנס לפראנויות מוגזמות בקשר לכך, ולכן מופתע לטובה בניסיון - וקראתי דעות רבות של נהגים שגם כן לא הבינו לפשר הביקורת הזאת. וכנ"ל לגבי נוחות הנסיעה).

תתחדש ותהנה!

עד היום אני מאוד מרוצה מהספארק שלי.

עדיין לא קיבלתי ספר רכב(אין עדיין בסוכנות).מישהו קיבל ספר רכב לספארק?

הופה. בדיוק באתי לשאול האם מישהו נוסף קנה וקיבל אותה.

ותודה רבה, תתחדש ותהנה גם אתה :)

אז זו הסיבה שלא קיבלתי את החוברת.

ותגיד, התאורה הפנימית היא בעלת עוצמה אחת? אני זוכר שדובר על משהו אחר, אבל אולי אני טועה (לא שזה ביג דיל, אבל אני תוהה).

ובתחילה הופיע חיווי אדום בלוח החיוויים במרכז הדש בורד שצורתו מעין חגורת בטיחות. למרות שכל הנוסעים ברכב היו חגורים, הוא היה אדום (אבל בנסיעה האחרונה הוא נעלם).

אני עדיין צריך להתרגל לקלאץ'. ברכב של המורה נהיגה הייתי מרגיש רעד ברור בהרפייה קלה של הקלאץ', מה שהקל עליי לבצע זינוקים בעלייה ומניעת הידרדרויות, אבל ב'ספארק' הרעד בקושי מורגש (כמו גם המנוע בעצירות, שזה דווקא נחמד), והזינוק לא ממש מורגש. אם ארפה עוד קצת, הרכב ייכבה, לכן צריך לשלב זאת עם לחיצה בהתאם על דוושת הגז. זה לא שזו בעיה, אלא פשוט התנהגות קצת שונה מהרכב שעליו התרגלתי לנסוע, אבל לאחר חצי זמן נסיעה השתפרתי מאוד בתפעול של הדוושות במצבים אלה - גם הייתה לי נטייה ללחוץ יותר מדי על דוושת הגז הרגישה בתחילת המשך כל נסיעה (אני מניח שהשוני נובע מכך שהרכב חדש, ביחס לרכב הישן של המורה).

פורסם

חישוב צריכת הדלק על פי שעון כמות הדלק, אינו מדויק, אם להיות מאוד עדין. מדובר במד שאינו ליניארי וגם אם תיקח מרצדס 12 צילנדרים עם מיכל דלק מלא, לסיבוב קצר בתל אביב הפקוקה, יש סיכוי לא קטן שתחזור לכאן ותשאל איך זה שמרצדס כזו צורכת דלק כמו קטנוע דל הספק. בזה כמובן אין לומר שהאוטו שלך אינו חסכוני, אבל צריכה אמיתית של 23 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית, אני מסופק אם תראה אצלו.

פורסם

תודה על התשובה.

כייף לראות שאדם שמתרגש מרכישת המכונית הראשונה שלו. אני מאחל לך מכל הלב, שתהנה ממנה כמה שאתה רק יכול.

לגבי צריכת הדלק,

החישוב שלך שגוי, אבל הוא לא רלוונטי כרגע. תנהג במכונית כמה מאות קילומטרים ורק אז תנסה לבדוק צריכת דלק ממוצעת.

פורסם

לא רוצה להיות משבית שמחות, אבל למה רכב חדש לנהג חדש \ רכב ראשון? בן כמה אתה אגב?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

מאוד מעוניין לרכוש את הרכב אבל מתלבט לגבי הצריכת דלק.

בנתונים באתרים בחו"ל דובר על צריכה בפועל של 1:13 בדרך עירונית. היצרן אם אני לא טועה מצהיר על 1:15 בעירוני.

מה שמקפיץ את הממוצע הוא נסיעות בין עירוניות שלפי היצרן הם כ1:25.

לכן אשמח אם תוכל לעשות ממוצע. בתדלוק הבא (מיכל מלא), תאפס את המד קילומטראז, ובתדלוק הבא - מיכל מלא. תחלק את הקילומטראז שהתקבל בכמות הליטרים שתדלקת.

אם לאחרים יש נתוני צריכה נוספים, זה יעזור.

מקווה מאוד להתחדש איתך :)

פורסם

היי,

רציתי לדעת איך אתה מסתדר עם ההילוכים.

ניסתי לנהוג באלטו ידני והיה ממש סיוט - מודה אני לא נהג הילוכים מוכשר אבל הקלאצ' היה מכוון מאוד גבוה ומהלך הלחיצה היה מאוד קצר ואם תוסיף לזה מנוע חלש - הרכב נכבה לי מס' פעמים!!!

איך בספארק בקטע הזה ?

בדיקת תצרוכת דלק הכי מדוייקת שניתן לעשות לבד לדעתי היא:

לתדלק - עד שהתדלוק נפסק מעצמו.

לאפס מד קלומטר ברכב .

לנסוע להנאתך.

בתדלוק הבא לבצע תדלוק עד להפסקה אוטומטית.

לחלק את מס' הק"מ שנסעת בכמות הדלק שתדלקת

לפרסם את הנתון כאן - רצוי גם את תוואי הדרך (האם ברובו עירוני או בין עירוני)

תתחדש, תהנה!

פורסם

נראית טוב!

תתחדש ותזכה להנאה מרובה ממנה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

גם אני הזמנתי את הספארק (כסף קרחון) ומחכה למשלוח הקרוב שדרך אגב כבר הודיעו על עיכוב של שבוע

בהגעת האונייה.

לדעתי מסירה של הגל השני תהיה לא לפני ה-5 באפריל.

רונן - תתחדש ותהנה.

לי הספיקה נסיעת מבחן קצרה להבין שהרכב יתאים מעל ומעבר לצרכים שלי.

למי שעדיין מתלבט ולא הזמין... אני הייתי מחכה להשקת הפיקנטו שאוטוטו הולכים להתחיל לשווק אותה.

לדעתי ההשוואה צריכה להיות בין הספארק , I10 (הקוביתית) והפיקנטו שזו בעצם שילוב של גוף ארוך של ספארק

עם חזית שמאוד מזכירה את הפייסליפט של I10.

פורסם
גם אני הזמנתי את הספארק (כסף קרחון) ומחכה למשלוח הקרוב שדרך אגב כבר הודיעו על עיכוב של שבוע

בהגעת האונייה.

לדעתי מסירה של הגל השני תהיה לא לפני ה-5 באפריל.

רונן - תתחדש ותהנה.

לי הספיקה נסיעת מבחן קצרה להבין שהרכב יתאים מעל ומעבר לצרכים שלי.

למי שעדיין מתלבט ולא הזמין... אני הייתי מחכה להשקת הפיקנטו שאוטוטו הולכים להתחיל לשווק אותה.

לדעתי ההשוואה צריכה להיות בין הספארק , I10 (הקוביתית) והפיקנטו שזו בעצם שילוב של גוף ארוך של ספארק

עם חזית שמאוד מזכירה את הפייסליפט של I10.

מתי הודיעו שהמשלוח הקרוב נדחה? ולמתי הוא נדחה?

לי אמרו לפני איזה שבועיים שהאוניה הוקדמה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...