Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיבלתי את ה'ספארק' שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה מצחיק אבל צפוי,

כל הפתחי מזגן והאזור הזה של הכרית אוויר של הנוסע, ממש דומים למאזדה 3 החדשה.

כל כך עלוב.

לצערי אני לא רואה סיבה מספיק טובה לקנות את הרכב הזה בניגוד ל107 או לאלטו, הן נראות עדיפות על פניו

Polo 2012

• תגובות 423
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

Guest רונן יצחק
פורסם

תודה לכל המברכים החדשים.

ועדכון: הגיעו חוברות הדרכה ל'ספארק' (עד כה, אף אחד לא קיבל). מחר אני אעבור לאסוף את שלי.

מקווה מאוד להתחדש איתך :smile:

אני מקווה בשבילך :)

ואני אנסה את הטיפ שלך למדידה נכונה של צריכת הדלק (ואיך יודעים שהמכל התמלא כולו? לפי הקפיצה של הזרנוק?).

עדיין, אני לא חושב שאתה צריך לחכות לתשובתי כדי להחליט, כי עדיין מדובר באחד הרכבים החסכוניים, לכן בחר או פסול אותה בהתאם לשאר השיקולים שלך. כל חברה מצהירה פחות מכפי שזה בפועל.

כייף לראות שאדם שמתרגש מרכישת המכונית הראשונה שלו. אני מאחל לך מכל הלב, שתהנה ממנה כמה שאתה רק יכול.

תודה רבה :)

לא רוצה להיות משבית שמחות, אבל למה רכב חדש לנהג חדש \ רכב ראשון? בן כמה אתה אגב?

אני בן 32.

ואני תמיד בעד חדש, לא רק רכב, אלא כצרכן כללי. אני נהנה יותר ממוצר חדש.

ובמקרה של רכב, יש לכך גם יתרונות לנהג חדש: לא מומלץ שנהג חדש ולא מנוסה יתחיל להיטרטר במוסכים, או שהרכב שלו יידפק יותר מהר בגלל היעדר ניסיון (תחזוקה שוטפת וכד'). לכן רכב חדש מרוויח לו זמן (ואם הוא נהג מספיק זהיר ואחראי, אין סיבה שרכבו יידפק, לפחות לא יותר מאשר נהג מנוסה (האם אלה לא דופקים רכבים? יש שמוכשרים בזה).

היי,

רציתי לדעת איך אתה מסתדר עם ההילוכים.

ניסתי לנהוג באלטו ידני והיה ממש סיוט - מודה אני לא נהג הילוכים מוכשר אבל הקלאצ' היה מכוון מאוד גבוה ומהלך הלחיצה היה מאוד קצר ואם תוסיף לזה מנוע חלש - הרכב נכבה לי מס' פעמים!!!

איך בספארק בקטע הזה ?

היי, מוטי.

כפי שכתבתי, הדוושות של ה'ספארק' מרגישות לי שונה מכפי שהתרגלתי אליהן ברכב אחר. זה לא שהן לא טובות, אלא פשוט דורשות הסתגלות חדשה. הן לא מרגישות גבוהות מדי, אלא מאוד נוחות לי. אבל אולי זה עניין אינדוודואלי. ממליץ לערוך נסיעת מבחן (אישית, לא יצא לי לראות אדם שניסה אותה וחזר מאוכזב).

ואני רק צריך להתרגל למידת ההרפייה של הרגל על דוושת הקלאץ' ומידת הלחיצה הנכונה על דוושת הגז כדי להשיג את התוצאה הדרושה (במקרה של חזרה לנהיגה מעצירה, למשל מול רמזור). זה עניין של הרגל ותו לא, ולא בעיה של ממש. לכן בתחילה הרכב היה כבה לי המון, כי הרפיתי יותר מדי מהקלאץ' ולא לחצתי בהתאם על דוושת הגז (על הרכב הקודם, כאמור, זה היה קצת שונה). אני מאתר את הטעויות שלי ומתרגל אותן בפעמים הבאות, ולכן ככל שאני מרבה לנסוע, הרכב פחות כבה לי, ואני מבצע תחילת נסיעה חלקה, בלי להביא את המנוע למצב של נהימה קולנית.

גם אני הזמנתי את הספארק (כסף קרחון) ומחכה למשלוח הקרוב שדרך אגב כבר הודיעו על עיכוב של שבוע

בהגעת האונייה.

תתחדש, אילן. אני מאמין שתיהנה ממנה מאוד :)

למי שעדיין מתלבט ולא הזמין... אני הייתי מחכה להשקת הפיקנטו שאוטוטו הולכים להתחיל לשווק אותה.

לטעמי, קיימת בה את אותה הבעיה שקיימת ב-i10 (טוב, כמעט, היא עדיין נראית יותר אטרקטיבית מה-i10, בגלל האבזור): היא תוצע במנוע 1.1 בגיר ידני, ובמנוע 1.2 בגיר אוטומטי. אהבתי שבספארק אין פשרה בעניין הזה, והמנוע החזק משולב עם הגיר הידני שמנצל אותו הכי טוב.

מבחר רמות הגימור שמוצע בחו"ל הוא בהרבה מקרים אטרקטיבי יותר מאשר המבחר בארץ, לכן הפיקאנטו שבחו"ל אטרקטיבית יותר, וזה נכון גם ל-i10 ול'ספארק'.

פורסם

מישהו מוכן להסביר לי מה מיוחד ברכב אמריקאי עם מנוע 1200 סמ"ק ?

כנראה ההתנהגות על הפנים , הפלסטיקה על הפנים , והמנוע על הפנים.

70 אלף שקל ? שווה בשביל 1 ל 15 "לכאורה" ?

אולי אני מפספס משהו , אני לא ציני אני באמת מבקש הסבר ?

לא לקח את התרופות שלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מאיפה הסקת שהרכב על הפנים? בגלל המחיר? כדי לדעת באמת תצטרך לנהוג באחד.

הספארק לא רכב אמריקאי, הוא מתוכנן בקוריאה.

יותר ויותר אנשים עוברים למכוניות קטנות וחסכוניות. בין אם זה בשביל לשמור על הסביבה ובין אם זה בשביל לחסוך בדלק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כנראה ההתנהגות על הפנים , הפלסטיקה על הפנים , והמנוע על הפנים

אתה מה זה מצחיק...

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם

איך הגעת למסקנה הזאת?האם נסעת ברכב שאתה קוטל אותו בצורה כזאת?

HU: Alpine iDA-X305 Processor: IMPRINT AUDIO PXA-H100 Comp: Hertz MLK165 Amp: Audison LRx 4.5 Amp: Hertz EP4X Sub: Hertz ES250

פורסם
תמונות יפות!

על כמה סל"ד היא בשיוט ב100 קמ"ש?

2.8-2.9

HU: Alpine iDA-X305 Processor: IMPRINT AUDIO PXA-H100 Comp: Hertz MLK165 Amp: Audison LRx 4.5 Amp: Hertz EP4X Sub: Hertz ES250

פורסם

אני וחברה שלי הלכנו להציץ על הספארק.

הרכב חמוד מאוד.

התקרה גבוהה וזה מאוד נוח כשנכנסים לרכב.

מבפנים די צנוע, מושבים סבירים, מעט צרים אך המושב שטוח מדי - כמו כסא משרד זול.

קצת מאכזב שאיאפשר לכוונן את ההגה אפילו רק לגובה, לי זה הפריע כי אני מאוד גבוה. לחברה שלי לא ממש כי היא לא גבוהה במיוחד.

הלוח שעונים חמוד

כל הדשבורד מעוצב יפה

במרווח בין הכסאות הקדמיים יש רק ידית הילוכים עם מחזיק כוסות לידה והבלם יד שבוקע מהרצפה, שום פלסטיק עיצובי או משהו בדרך , הישר מהרצפה בתוספת שק עור לחיפוי.

מכל מה שרשמתי עד כה, אפשר לפרש את זה לשני הכיוונים, אבל דבר אחד שבאמת הציק לי היה התחושה של הידית הילוכים ביד.

כשמעבירים הילוכים, היא מרגישה כאילו היא עומדת במקום. כאילו המרחק בין הילוך 2 ל-4 הוא ס"מ. כשהכנסתי לראשון לקח לי פעמיים עד שהבנתי שהוא באמת נכנס, כי הידית עושה דרך ממש קצרה.

הקלאץ' באמת דורש הסתגלות מסוימת. לחברה שלי היה דיי קשה כי היא גם ככה לא נוסעת כמעט על הילוכים. כשאני נהגתי לקח לי פעמיים עד שהבנתי, אבל אני רגיל אז זה סיפור אחר.

מבחינת נהיגה - לא לגבוהים - מיקום ההגה לא נוח ואיאפשר להזיז אותו. ובכל זאת - האוטו נוסע דיי יפה. לקחנו אותו לכמה ירידות ועליות, ואפשר להגיד שהוא סוחב יפה. היינו שלושה ברכב והאוטו טיפס יפה את העליות ונשאר יציב על 80קמ"ש בהילוך 4.

היה צריך למשוך קצת את ה2 ו ה3, בערך לאיזור ה4.5 אולי טיפה יותר (מרגישים שהרצועת כוח נמצאת בסל"ד גבוה) אבל על 80 קמ"ש והילוך רביעי היינו בערך באיזור ה-3K סל"ד.

בירידות, עם הרוח והכל, במהירות של 70 קמ"ש בערך - האוטו מרגיש יציב למדיי.

בסה"כ אוטו מאוד חמוד. אני חושב שביחס למחיר קנייה לא רעה בכלל, בהתחשב במנוע 4 ציל' ולא 3, ו 82כ"ס. שאמנם מרגישים כמו מעט פחות, אבל בסדר, האיבזור היחסית גבוה - 4 רמקולים שנשמעו די טוב, AUX, MP3, 4 ח"ח, 6 כ"א...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
2.8-2.9

בהילוך חמישי כן?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מוזר. כשנהגתי על 107 עם מנוע קטן יותר (1000) וגיר רובוטי בשיוט על 100 קמ"ש הסלד היה 2.5 - 2.7

Guest רונן יצחק
פורסם

70 אלף שקל ? שווה בשביל 1 ל 15 "לכאורה" ?

אולי אני מפספס משהו , אני לא ציני אני באמת מבקש הסבר ?

אין דבר כזה 'על הפנים'. יש דבר כזה 'מה שמתאים'. אם הצרכים שלך הם רכבים בעלי כוח מנוע חזק יותר, מרווח גדול יותר, תא מטען גדול מאוד וכן הלאה, אז כן, רכבי מיני הם 'על הפנים' עבורך.

ולאחרים, רכב שמתאים לך, עשוי להיות 'על הפנים' עבורם (מבחינת צריכת הדלק, קושי בהשגת חניה וכן הלאה).

אז תגדיר 'על הפנים'.

על כמה סל"ד היא בשיוט ב100 קמ"ש?

כפי שהבטחתי, העניין נבדק, וכפי שכבר הספיקו לענות לך לפניי, הסל"ד במהירות זו היא 2.8-2.9.

ואני גם זוכר את ההבטחה לבדוק צריכת דלק. היום בעצתכם מילאתי את כל המכל, איפסתי את המונה ויצאתי לדרך (נסיעה של 100 ק"מ). אבל בחזרה תחנת הדלק לא הייתה פעילה כדי שאתדלק שוב ולעשות חשבון צריכה (הייתכן? אולי כי היא בתחומה של בני ברק? - זה היה ביום שישי בערב). אז בנסיעה הבאה אבדוק זאת. 14 ק"מ מתוך ה-100 הם כבישים עירוניים.

וקיבלתי את ספר הרכב. מסתבר שהוא כולל הסבר גם על רמת גימור מתקדמת יותר שלא הגיעה לארץ (הוא עלול להטעות כמה לקוחות שיתהו מדוע לא מוצאים את אותה אפשרות שמוזכרת בו). דרך החוברת גיליתי שמחשב הדרך שלנו פחות משוכלל מזה שבחו"ל - שם ניתן גם לבדוק מהירות ממוצעת, מספר ק"מ טרם גמירת הדלק וטמפ' חיצונית. אלה גימיקים, ולא חשובים, אבל נחמדים בשביל הרושם.

ועוד דבר: גיליתי שמתחת למושב הנוסע הקדמי יש עוד מתקן אחסון נשלף (מגירה). תנו משיכה :)

Guest רונן יצחק
פורסם

ושאלה חשובה: כתוב בחוברת "השתמש בדלק בעל האוקטן המומלץ 155. השימוש בדלק בעל מספר אוקטן נמוך מדי עלול לגרוע מהספק המנוע ומן המומנט ולהגדיל במקצת את צריכת הדלק... שימוש בדלק בעל אוקטן נמוך מדי עלול לגרום לבעירה לא מבוקרת ולנזק למנוע".

מצד שני, בעמוד אחר, מצוין בטבלה שהאוקטן הנכון הוא 91, אולם בעמוד הבא ישראל מוזכרת לצד אוקטן 95, ברשימה המדינות שזה דרגת האוקטן הספציפי שלהן.

אז מה זה אוקטן 155? ומה זה אוקטן 91? אני יודע שקיימים רק 95 ו-98.

ומה זה דלק נטול עופרת התואם לתקן DIN EN 228? ההוראה היא להשתמש אך ורק בו.

וכמו כן: "ניתן להשתמש בדלק תקני על תכולת אתנול מרבית הנפח 10%". אשמח להסבר גם כאן.

אני מבולבל. אשמח לעשות סדר בדברים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...