Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיבלתי את ה'ספארק' שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רכב הוא הוצאה יקרה, כל רכב, אבל יש הוצאה ויש הוצאה. עדיין יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק ביניהם, ע"פ הצהרות היצרניות.

אני לא אומר שה-207 הוא רכב לא מעולה, אין לי ניסיון אתו, אלא אני רק אומר ש'על הפנים' זה סובייקטיבי מאוד, כל אחד בהתאם למה שהוא מחפש ברכב.

ודי לסטיגמות. יכול להיות רכב יפני מעולה (סוויפט), כפי שיכול להיות רכב יפני גרוע ('אלטו' - שניהם של אותה יצרנית), ואני מאמין שזה נכון לגבי כל יצרנית אחרת. לא נתקלתי ביצרנית אשר לא קראתי דברים שליליים לגבי המכוניות שלה על ידי מנוסים מהשורה. לאחרונה כאמור קראתי על מכוניות רבות שנדרשות להגיע למוסכים, ורבות מהן יפניות (טויטה, הונדה, ואפילו פיג'ו הצרפתית "המהוללת" - בעיית בלמים!)

אני לא מדבר מסטיגמות, אני מדבר מנסיון שלי ושל אחרים. לאמא שלי היה 206. אומנם הבעיות היו יחסית מינוריות ומעטות, אבל התיקונים הכושלים של המוסך גרמו לכך שכל תקלה בממוצע הצריכה 2-3 ביקורים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תגובות 423
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

Guest רונן יצחק
פורסם

תתחדש ותהנה מהרכב , נראה יפה מאוד.

תודה רבה, קובי.

תזהר מאוד בדרכים , עניין הגיל משחק תפקיד מאוד חשוב בשמירה על הרכב.

כך שלדעתי הבעיה של רכב חדש ראשון לנהג חדש משחק תפקיד פחות חשוב.

מבוגרים נוהגים הרבה יותר זהיר מצעירים

אני מסכים, אמנם גם כצעיר יותר אני מאמין שהייתי זהיר. זה עניין של חינוך ואופי :)

פורסם
ממש מדהים. הספארק עוד לא חודש בארץ ( אולי גם בעולם ) ואתה כבר יודע שכל יתרון של ה 206 או רכב אירופי אחר, מתקזז מול שהותו התכופה של זה במוסך, בעוד הספארק מבחינתך עברה כבר את כל מבחני האמינות והשרידות. ובלי למצמץ אתה מיד עובר לכתוב על "סטיגמה", שאתה צריך לבדוק. אני מעט נבוך ולא בטוח שעבורי.

קרא שוב את דברי, אף אחד לא עשה השוואה מול ה206 אלא לעומת השאר שציינתי לעיל - אני בטוח שחיפוש פשוט בגוגל בדומה לחיפוש שאני ביצעתי יספק לך את ההוכחה לדבריי. לגבי תקופת ההרצה של הרכב - קיבלת תשובה אני מאמין, ד"א יש לא מעט מאמרים בשפות זרות שם הרכב נסחר בשוק קרוב לשנה.

שוב אני אומר קרא שוב את דבריי, כל מה שאמרתי כשיפנית או קוריאנית לצורך העניין מבקרות במוסך העלות של החלקים תהיה זולה יותר מול כל רכב אירופאי. ובשביל זה לא צריך תקופת הרצה של שום רכב.

לא מעניין אותי ביקורי הספארק במוסך במיוחד לאור העובדה שהרכב מקבל 3 שנים אחריות (או 100 אק"מ), לכן הטיפולים היחידים שאני אשלם עליהם הם בלאי וטיפול שגרתי אחר. בזמן הזה יהיה לי מספיק אומדן להגיד האם להחליף את הרכב או להשאיר, שכרגע אני מאמין שהאחרון יכריע.

לגבי המבוכה, כל הפוסל - במומו פוסל.

רונן מחכה לממוצע :)

פורסם
תתחדש ותהנה ממנה.

אני גם כן מחכה לספארק שלי.

מאיפה המידע שיש עיקוב במשלוח???

נאמר לי בסוכנות UMI בפתח תקווה.

ביצעתי הזמנה בתאריך 14 לפברואר ואז נאמר לי שמשלוח הבא אמור להגיע באונייה של 17 למרץ.

בהערכה גסה המסירה הכי מאוחרת הייתה אמורה להיות עד סוף מרץ.

בשבוע שעבר התקשרתי שוב לבדוק מה קורה ונאמר לי שיש עיכוב בכניסה של האונייה בשבוע נוסף.

ז"א, 24~ למרץ אונייה מגיעה + 10-14 ימי עבודה שזה אומר בין 5-10 באפריל מסירה אם לא יקרו שינויים.

אם למשהו יש עידכון אחר אשמח לשמוע.

פורסם

היי רונן.

תתחדש על האוטו החדש, הצבע נראה מעולה על האוטו מזכיר את הצבע שהיה לי בסוויפט הקודמת שלי.

בחירה מצויינת עשית, במחיר הזה באמת האוטו מרשים בבחינת איבזור ובטיחות פרט לחוסר כוונון שלהגה שזה עיניין שולי.

תהנה וסע בזהירות,

רוני.

SWIFT 07' 2007-2010

NEW I20 SUPREME 1.6

פורסם
אני לא מדבר מסטיגמות, אני מדבר מנסיון שלי ושל אחרים. לאמא שלי היה 206. אומנם הבעיות היו יחסית מינוריות ומעטות, אבל התיקונים הכושלים של המוסך גרמו לכך שכל תקלה בממוצע הצריכה 2-3 ביקורים.

קביעה מאוד מבוססת. ממש מחקר סטטיסטי רחב היקף. :|

מדהים איך הסטיגמה מסרבת למות. סה"כ הרכב הכי נמכר של פיז'ו בעשור האחרון - 6.8 מיליון יחידות יוצרו.

גם לגבי ה206+ יש מחקר סטטיסטי דומה?

ולגבי מידת הלחץ בצמיגים: המכשיר ניפוח בתחנות הדלק יכול למדור לחץ אוויר בגלגלים, כן?

ב'ספארק' נדרשת רמץ לחץ של 240/2.4 (35), כך לפי ספר ההדרכה.

עכשיו, מה פשר המספר הזה? מה מייצג 240, מה 2.4, ומה המספר שבסוגריים? אפשר לקבל הדרכה לגבי תיקון לחץ צמיגים?

תודה.

אני אסביר לגבי הלחצים שציינת:

2.4 - מתייחס ללחץ ב יחידות BAR, בכל משאבה דיגיטלית למילוי אויר בתחנות הדלק יש כפתור המחליף בין הצגת היחידות בין BAR לPSI המוכר יותר בארצנו.

בכל מקרה נוסחת ההמרה היא כדלהלן:

(bar) = 14.504 * (PSI)

כל BAR שווה ל 14.504 יחידות PSI, כלומר 2.4 BAR שווה ל 34.805 PSI - זה המספר שציינת בסוגריים מעוגל כלפי מעלה: 35

לגבי ה240 , בדקתי לך וזה משהו פחות נפוץ ונקרא קילופסקל kPa:

1kPa = 101.325 kPa = 1 atm = 760 torr and 100 kPa = 1 bar

ממש פיזיקה גרעינית לרוכשי הספארק החדשה,

כלומר מה שרשום לך 240 = 240 kPa השווה ל 2.4 BAR, אבל זה צריך פחות להטריד אותך, לדעתי :lol:

- לגבי הדלק ששאלת אני לא בטוח, אז לא אענה - כנראה 95 יעשה את העבודה, תכ'לס גם אין לך ברירות אחרות. אני בספק שהספארק

דורש 98. מה כתוב על מיכל הדלק?

וכמו שציינת בספר הרכב כתוב 95 לגבי ישראל, אז זה פותר לך את הסוגיה.

תתחדש ותהנה מהרכב

יואב

יואב :arrow:

פורסם
למרות בקשתי, לא הותקנו בה ג'אנטים ממגנזיום. הוסבר שהיו מספר תלונות על רעד הגה במהירויות גבוהות, והסתבר שזה בגלל התקנה של ג'אנטים לא מקוריים. אני יכול להזמין ג'אנטים מקוריים, אבל אני בינתיים דוחה זאת. הבנתי שהתועלת לביצועים ולחיסכון בדלק היא דלה מאוד אם בכלל קיימת, ולכן לא נראה לי שאשקיע 2,300 ש"ח רק בשביל היופי של הגלגלים.

רונן, ממה שזכור לי הזמנת בסניף פ"ת?

אם כן אז אני צריך לבדוק כי בביקור האחרון שלי שם לא נאמר לי דבר לגבי המגנזיום למרות שהבאתי

נכונות להחליף.

אגב, מה עם תמונות? היחידות שהעלת לא ממש מספקות מראה שלם.

Guest רונן יצחק
פורסם

ומניסיון של אחרים שאני שמעתי, למעשה אף רכב, של אף יצרנית, אינו מומלץ :)

אמא של חבר שלי לא מוכנה להתקרב לפיאט כי פעם קרה מקרה שהרכב שהיה להם כבה באמצע נסיעה. זה חשש לא רציונלי.

רונן מחכה לממוצע :smile:

עכשיו חזרתי מהבדיקה. נסעתי 130.2 ק"מ מהתדלוק המלא האחרון, ובתדלוק השני מילאתי 8.746 ליטר (טנק מלא). לכן 14.8 ק"מ ל-1 ליטר.

עכשיו לתנאי הנסיעה: כ-38 ק"מ מהדרך היה עירוני, וכל השאר - כביש מהיר. מהירות נסיעה נסובה סביב 80-100 לרוב, ולעתים עברתי זאת. בכל הדרך הייתה אתי נוסעת בוגרת אחת, כאשר כ-46 ק"מ הייתה גם טלוויזית CTR כבדה במושב האחורי.

ואני עדיין צריך להתרגל לדוושות, לפעמים לוחץ חזק על הגז בכוונה להמשיך את הנסיעה ופה ושם הרכב כבה כשתרגלתי זינוקים בעלייה (הבנתי שהדלקת הרכב ולחיצה לא עדינה על דוושת הגז גורמות לצריכה מרובה גם כן), אז קחו זאת בחשבון.

תגידו, אם המשקל של הרכב משפיע על צריכת הדלק, האם זה נכון למלא את כל הטנק? אני מניח של-16 ליטר יש משקל משמעותי, אז אולי ההמלצה היא להימנע מתדלוק מלא? חחח אני אמנם פדנט, אבל אני מתעניין גם בשביל ההשכלה הכללית :)

ואם אני נוסע יחסית מהר ומתכונן לעצירה, יש חשיבות להורדת ההילוכים בהדרגה (מ-4 ל-3 ואז ל-2, למשל) או ניתן להסתפק בהעברה ישירה (מ-4 או 3 ל-1, למשל) בעצירה מוחלטת? כמובן שהשאלה היא בהיבט של צריכת הדלק, ואתם מוזמנים לחדש לי בעוד היבטים לעניין ההילוכים.

היי רונן.

תתחדש על האוטו החדש, הצבע נראה מעולה על האוטו מזכיר את הצבע שהיה לי בסוויפט הקודמת שלי.

בחירה מצויינת עשית, במחיר הזה באמת האוטו מרשים בבחינת איבזור ובטיחות פרט לחוסר כוונון שלהגה שזה עיניין שולי.

תהנה וסע בזהירות,

רוני.

המון תודה, רוני.

הבנתי שחוסר הכוונון מפריע לנהגים גבוהים כי מסתיר את לוח המחוונים, אבל אני לא גבוה. וניתן להעלות ולהנמיך את הכיסא ביחס לגובה ההגה, כך שזה מפצה, או לשנות גובה אחיזה של ההגה. לכן התלונות לגבי חוסר הכוונון באמת לא ברורות לי (אנשים אוהבים להתלונן). המיקום שלו מרגיש לי טבעי מאוד.

תתחדש ותהנה מהרכב

יואב

תודה רבה, יואב, ועל תשובותיך המפורטות - ממש עזרת! אז אני אווסת את המכשיר ל-34.8 ואתן לו לעשות את העבודה :)

רונן, ממה שזכור לי הזמנת בסניף פ"ת?

אם כן אז אני צריך לבדוק כי בביקור האחרון שלי שם לא נאמר לי דבר לגבי המגנזיום למרות שהבאתי

נכונות להחליף.

לא תמיד כולם מתואמים ומעודכנים שם. למשל, כשביקשתי את ספר הרכב של ה'ספארק' מסרו לי את הפרוספקט שלה (:roll:), וכשהבהרתי את טעותם, הם אמרו שקיבלתי את הספר עם הרכב.

אגב, מה עם תמונות? היחידות שהעלת לא ממש מספקות מראה שלם.

אתה צודק. גם חסרה לי תמונת חזית (שאני אוהב מאוד). אשתדל בסופ"ש :)

בכל אופן, הנסיעות בתקופה הנוכחית הן לא מתוך מטרה בהכרח, אלא יותר כדי לצבור ניסיון, לתרגל את הנהיגה וללמוד את הכבישים היותר רלוונטים לי (כשתסתיים תקופת המלווה, אופי הצריכה ישתנה כמובן). עכשיו הסתובבתי עם אחותי באזור אור יהודה ות"א. כל פעם לוקח את הרכב לנסיעה באזור מאתגר אחר :)

פורסם
נאמר לי בסוכנות UMI בפתח תקווה.

ביצעתי הזמנה בתאריך 14 לפברואר ואז נאמר לי שמשלוח הבא אמור להגיע באונייה של 17 למרץ.

בהערכה גסה המסירה הכי מאוחרת הייתה אמורה להיות עד סוף מרץ.

בשבוע שעבר התקשרתי שוב לבדוק מה קורה ונאמר לי שיש עיכוב בכניסה של האונייה בשבוע נוסף.

ז"א, 24~ למרץ אונייה מגיעה + 10-14 ימי עבודה שזה אומר בין 5-10 באפריל מסירה אם לא יקרו שינויים.

אם למשהו יש עידכון אחר אשמח לשמוע.

אתמול הייתי בסוכנות (בפתח תקוה) והם עדכנו אותי שהמשלוח יגיע רק ב-31 במרץ, כך שזה עיכוב של עוד שבוע מהתאריך המקורי.

רונן, תתחדש! נשמע שאתה נהנה מהרכב החדש שלך.

סע בזהירות.

Guest רונן יצחק
פורסם

רונן, תתחדש! נשמע שאתה נהנה מהרכב החדש שלך.

סע בזהירות.

תודה רבה!

תגידו, מה הקנס שאקבל אם אתפס נוהג ללא מלווה?

אני שוקל לעשות נסיעות קצרות בשכונה, כבישים רגועים לאללה. זה לטובת כישורי הנהיגה שלי, אז החוק יסלח לי, נכון? 8)

אני גם רוצה לחזור לעיין בחומר התאורתי. לחדד כמה דברים. יש אתר חינמי לעניין? או אולי ניתן לרכוש ספר תאוריה בזול?

פורסם

עכשיו חזרתי מהבדיקה. נסעתי 130.2 ק"מ מהתדלוק המלא האחרון, ובתדלוק השני מילאתי 8.746 ליטר (טנק מלא). לכן 14.8 ק"מ ל-1 ליטר.

עכשיו לתנאי הנסיעה: כ-38 ק"מ מהדרך היה עירוני, וכל השאר - כביש מהיר. מהירות נסיעה נסובה סביב 80-100 לרוב, ולעתים עברתי זאת. בכל הדרך הייתה אתי נוסעת בוגרת אחת, כאשר כ-46 ק"מ הייתה גם טלוויזית CTR כבדה במושב האחורי.

ואני עדיין צריך להתרגל לדוושות, לפעמים לוחץ חזק על הגז בכוונה להמשיך את הנסיעה ופה ושם הרכב כבה כשתרגלתי זינוקים בעלייה (הבנתי שהדלקת הרכב ולחיצה לא עדינה על דוושת הגז גורמות לצריכה מרובה גם כן), אז קחו זאת בחשבון.

תגידו, אם המשקל של הרכב משפיע על צריכת הדלק, האם זה נכון למלא את כל הטנק? אני מניח של-16 ליטר יש משקל משמעותי, אז אולי ההמלצה היא להימנע מתדלוק מלא? חחח אני אמנם פדנט, אבל אני מתעניין גם בשביל ההשכלה הכללית :)

המדידות שלך לא רציניות, ככה לא מודדים צריכת דלק. צריכת דלק מודדים ע"י נסיעה מקסימלית על מיכל דלק ולאורך סדרה של פעמים, ככה ניתן לקבל צריכת דלק אמיתית.

בכלל, הייתי מציע לתת לאוטו לרוץ כמה אלפי קילומטרים לפני שמתחילים לחשב צריכת דלק.

16 ליטר משולים לנמלה שיושבת על פיל ושואלת אותו אם היא מכבידה עליו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קודם כל התחדש!

אל תסע ללא מלווה - זו עבירה חמורה ששקולה לנסיעה ללא רשיון, ועלולה לעלות לך ברשיון!

אם היית גר באזורי - הייתי מלווה אותך בכיף. אני בטוח שמישהו מהאזור מהפורום (ראש העין?) ישמח ללוות אותך.

מלא תמיד מכל דלק מלא - עד שהמשאבה קופצת ולא מעבר לזה. גם העצירה לתדלוק עולה (טיפונת) דלק ולא צריך להגזים (אתה מוריד בממוצע למכל רק חצי מהמשקל שאתה לא ממלא. משקל הדלק הוא פחות מקילו לליטר והעניין סך הכל די זניח)

מאידך לעולם אל תתקע בלי דלק או עם מעט מאוד דלק במכל.

במדחס אוויר אין חלקי יחידות של PSI רק יחידות שלמות (35 לא 34.8) רק בBAR יש עשירית יחידה (ששווה יותר מPSI שלם)

כל נושא ההדרכה הוא טריקי בהתכתבות, והשיעור הכי טוב הוא הניסיון. ובכל זאת:

עצירה מתוכננת ברכב הילוכים ידניים:

לעולם אל תשלב הילוך ראשון בנסיעה, רק בעצירה (או זחילה. הילוך אחורי רק בעצירה מוחלטת. אחרת: סכנה לנזק לגיר)

לקראת העצירה: הורד את הרגל מהגז ותן לרכב להאט. כאשר המהירות יורדת והסל"ד (נניח סל"ד 1500, או בערך 70 קמ"ש בהילוך חמישי, באופן כללי מבלי להכיר את הרכב) הורד הילוך אחד בכל פעם (5->4->3) הרם את המצמד לאט יותר מאשר בהעלאת הילוך, התעכב מעט ב"נקודה" (נקודת החיכוך של המצמד). אפשר "ללטף" את הבלמים בין הילוך להילוך תלוי במרחק שיש לך לעצור. הדבר נכון גם להאטה לפני פנייה.

עצירה סופית: מהילוך שלישי או שני אחרי שהורדת את הרגל מהגז והרכב האט - דרוך על המצמד ועצור עם הברקס בלבד.

באופן כללי כשלא משתמשים במצמד אל תשעין את הרגל עליו. דריכה על המצמד - תמיד בפעולה אחת מהירה (לא צריך הרבה כח) ורק השחרור בהדרגה.

עצירה פתאומית: לחץ על המצמד ועצור חזק על הברקס (אל תתרגל עצירות פתאום בזמן ההרצה) אל תבהל מפעולת ה- ABS

בעצירת חירום אם לא לוחצים על המצמד אז המנוע עלול לכבות ואז מאבדים תגבור הגה כח וברקס אבל זה לא נורא כל כך - הרכב עדיין עוצר! וזה מה שחשוב.

הבנתי שהדלקת הרכב ולחיצה לא עדינה על דוושת הגז גורמות לצריכה מרובה גם כן.

לא הבנתי בדיוק את הכוונה, אבל מתניעים כך: הילוך סרק, לחיצה על המצמד עד הסוף ולא לנגוע בגז עד שהמנוע מתייצב (שניות ספורות) לא צריך "לחמם" את הרכב, מספיק 10 שניות שבהן אתה חוגר את חגורת הבטיחות ומתחילים לנסוע בעדינות.

Guest רונן יצחק
פורסם
המדידות שלך לא רציניות, ככה לא מודדים צריכת דלק. צריכת דלק מודדים ע"י נסיעה מקסימלית על מיכל דלק ולאורך סדרה של פעמים, ככה ניתן לקבל צריכת דלק אמיתית.

ככה הוסבר לי.

ולמה כוונתך ב'נסיעה מקסימלית על מכל דלק'?

בכלל, הייתי מציע לתת לאוטו לרוץ כמה אלפי קילומטרים לפני שמתחילים לחשב צריכת דלק.

לאחר אלפי ק"מ, הצריכה עשויה להשתפר או להפך? קראתי דעות לכאן ולכאן.

אל תסע ללא מלווה - זו עבירה חמורה ששקולה לנסיעה ללא רשיון, ועלולה לעלות לך ברשיון!

אקח לתשומת לבי. הייתי אצל אחותי וכדי לחסוך לה בזמן שאלה אם אוכל לנסוע הבייתה לבד (זה 7 דק' נסיעה), אז 'עיגלתי פינות'.

אם היית גר באזורי - הייתי מלווה אותך בכיף. אני בטוח שמישהו מהאזור מהפורום (ראש העין?) ישמח ללוות אותך.

תודה רבה. בינתיים אחותי מלווה בנסיעות תרגול בלבד. היום גם נסענו קצת לראשל"צ, פ"ת ורמת גן.

הנה תמונות נוספות שהבטחתי, רגע לפני שיצאנו לדרך:

198135_10150110586300995_650865994_6814534_7520215_n.jpg

אל תכנו אותי פולני כי תראו, הסרתי ניילונים מהמושב שלי (:oops:). למושבים האחרים עוד לא הגעתי.

190261_10150110586430995_650865994_6814537_3110538_n.jpg

190677_10150110586535995_650865994_6814539_2166475_n.jpg

196831_10150110775605995_650865994_6816299_6856362_n.jpg

199271_10150110586980995_650865994_6814548_273442_n.jpg

195879_10150110586850995_650865994_6814546_5823046_n.jpg

188533_10150110587310995_650865994_6814553_2599331_n.jpg

190093_10150110586165995_650865994_6814531_1914878_n.jpg

197859_10150110587175995_650865994_6814550_1539998_n.jpg

פה ה-GPS שלח אותי לאשפוז בכפייה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...