Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיבלתי את ה'ספארק' שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההסבר פשוט; כנס לתחנה של דלק\פז\סונול\אלון, תדלק 95 וסע לשלום בלי לדאוג.

זה מזה @שוט :wink::lol:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 423
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

Guest רונן יצחק
פורסם

חחח ובכל זאת, יכולים להסביר לי לפשר ההבדלים שכתובים בחוברת? זה טוב להשכלה הכללית :)

ולגבי מידת הלחץ בצמיגים: המכשיר ניפוח בתחנות הדלק יכול למדור לחץ אוויר בגלגלים, כן?

ב'ספארק' נדרשת רמץ לחץ של 240/2.4 (35), כך לפי ספר ההדרכה.

עכשיו, מה פשר המספר הזה? מה מייצג 240, מה 2.4, ומה המספר שבסוגריים? אפשר לקבל הדרכה לגבי תיקון לחץ צמיגים?

תודה.

פורסם

בטח,אחרת הוא לא ידע מתי להפסיק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אין דבר כזה 'על הפנים'. יש דבר כזה 'מה שמתאים'. אם הצרכים שלך הם רכבים בעלי כוח מנוע חזק יותר, מרווח גדול יותר, תא מטען גדול מאוד וכן הלאה, אז כן, רכבי מיני הם 'על הפנים' עבורך.

ולאחרים, רכב שמתאים לך, עשוי להיות 'על הפנים' עבורם (מבחינת צריכת הדלק, קושי בהשגת חניה וכן הלאה).

אז תגדיר 'על הפנים'.

אתה צודק .

בקיצור עדיף 206 חדשה באותו מחיר , כי הרכב הזה ממש לא קטן .

ובכל זאת הסטיגמה של האמריקאיות נשארת , לפחות את ה 206 עדיין בונים בצרפת.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
אתה צודק .

מאוד לא מסכים איתך, בביקורים התכופים במוסך ה206 או כל רכב אירופאי אחר, יבטא את החסרון שלו - העלות של החלקים והעלות של המחיר.

לגבי הסטיגמה, כרגע זה בדיוק מה שאני מנסה לבדוק, האם הסטיגמה נכונה, ומה הממוצע המצוי לרכב ?

בהשוואה, לC1, I10, אלטו, 107, קאיה החדשה (מאמרים) - הספארק עדיף בכמה רמות, ויחסית גדול יותר ומרווח מכולם גם יחד.

בקיצור, מחכה בקוצר רוח לשמוע מה הממוצע :) וכן אתה ממלא עד הסוף - לוחץ על דוושת הדלק ובמקביל על תופסן הדלק בצמוד לדוושה ונועל את הלחצן, והוא כבר יפסיק לבד כשהמיכל יתמלא.

בהצלחה :)

עוד שאלה, איך השמע ברכב ?

אני אלך כנראה על הצבע השחור, ככה שאר החלקים שניתן לשדרג ישתלבו יפה (הידיות, המראות וכד') - עדיין מתלבט על הג'אנטים.

פורסם

אני אלך כנראה על הצבע השחור, ככה שאר החלקים שניתן לשדרג ישתלבו יפה (הידיות, המראות וכד') - עדיין מתלבט על הג'אנטים.

השמע ברכב הוא ברמה סבירה ולא יותר מכך

HU: Alpine iDA-X305 Processor: IMPRINT AUDIO PXA-H100 Comp: Hertz MLK165 Amp: Audison LRx 4.5 Amp: Hertz EP4X Sub: Hertz ES250

פורסם
מאוד לא מסכים איתך, בביקורים התכופים במוסך ה206 או כל רכב אירופאי אחר, יבטא את החסרון שלו - העלות של החלקים והעלות של המחיר.

לגבי הסטיגמה, כרגע זה בדיוק מה שאני מנסה לבדוק, האם הסטיגמה נכונה, ומה הממוצע המצוי לרכב ?

בהשוואה, לC1, I10, אלטו, 107, קאיה החדשה (מאמרים) - הספארק עדיף בכמה רמות, ויחסית גדול יותר ומרווח מכולם גם יחד.

בקיצור, מחכה בקוצר רוח לשמוע מה הממוצע :) וכן אתה ממלא עד הסוף - לוחץ על דוושת הדלק ובמקביל על תופסן הדלק בצמוד לדוושה ונועל את הלחצן, והוא כבר יפסיק לבד כשהמיכל יתמלא.

ממש מדהים. הספארק עוד לא חודש בארץ ( אולי גם בעולם ) ואתה כבר יודע שכל יתרון של ה 206 או רכב אירופי אחר, מתקזז מול שהותו התכופה של זה במוסך, בעוד הספארק מבחינתך עברה כבר את כל מבחני האמינות והשרידות. ובלי למצמץ אתה מיד עובר לכתוב על "סטיגמה", שאתה צריך לבדוק. אני מעט נבוך ולא בטוח שעבורי.

פורסם

אם אני לא טועה הספארק "רצה" בשוק ההודי כבר משהו כמו שנה או קצת יותר,

הפיג'ו 107, ה C1 והטויוטה אייגו "רצות" בשוק האירופי כבר 4-5 שנים.

so far so good so what

פורסם

הרכב נראה טוב,ג'אנטים רצוי מאוד להחליף:wink:.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אתה צודק .

היום זה בכלל משנה איפה בונים את הרכב?

היום סוזוקי מייצרים בהונגריה, פיז'ו בטורקיה, את החיפושית האחרונה בנו בכלל במקסיקו ואם אני לא טועה עד היום מייצרים שם גולפים דור ראשון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

איך בדיוק 206 חדשה באותו מחיר? ה206+ עולה באופן רשמי 80K שקלים (כ-13K מעל הספארק). למעשה יש (עדיין?) מבצע להסתדרות המורים וכנראה שגם כ"א יכול להשיג אותה ב75K שקלים (כ-8K) מעל הספארק. גם אחרי המבצע זה כמעט 12% הפרש. שלא תבין לא נכון - אני לגמרי בעד ה-206+ ולדעתי זאת עסקה מצוינת, אבל הן ממש לא באותו מחיר.

Guest רונן יצחק
פורסם
אתה צודק .

איך באותו מחיר? חדשה עולה 12,500 יותר. וככל שהיא קטנה יותר, קל יותר להסתובב איתה בעיר ולהחנות אותה. ושים לב גם להבדלים בצריכת הדלק, הם משמעותיים. לכן בעיניי, ה-206 היא על הפנים.

ומה רע בסטיגמה האמריקאית? המכונית הזו רצה כבר שנה וחצי בחו"ל, ויש עליה רשמים חיוביים.

ולאחרונה אני קורא יותר ויותר על מכוניות יפניות (אולי עם הסטיגמה הכי חיובית בארץ) שנדרשות להגיע למוסכים, והמכונית הכי גרועה שקראתי ביקורות שלה, היא בכלל יפנית ('אלטו').

על הפנים :)

בקיצור, מחכה בקוצר רוח לשמוע מה הממוצע :smile: וכן אתה ממלא עד הסוף - לוחץ על דוושת הדלק ובמקביל על תופסן הדלק בצמוד לדוושה ונועל את הלחצן, והוא כבר יפסיק לבד כשהמיכל יתמלא.

בהצלחה :smile:

מז"א? איזה תופסן, ואיזה לחצן. פשוט מילאתי עד שהפסיק לבד :)

מספק מאוד. סטראופוני וחלק, בלי חרחושי רקע.

חבר'ה, תוכלו לעזור לי בנוגע להסברים על סוג הדלק בחוברת?

פורסם

איך באותו מחיר? חדשה עולה 12,500 יותר. וככל שהיא קטנה יותר, קל יותר להסתובב איתה בעיר ולהחנות אותה. ושים לב גם להבדלים בצריכת הדלק, הם משמעותיים. לכן בעיניי, ה-206 היא על הפנים.

אדם שלא יכול לכסות עלויות דלק של רכב מיני כמו ה-206 שלא יקנה רכב חדש או בכלל. וה-206 הוא רכב מעולה, רק חבל שהוא לא אמין יותר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

Guest רונן יצחק
פורסם
אדם שלא יכול לכסות עלויות דלק של רכב מיני כמו ה-206 שלא יקנה רכב חדש או בכלל. וה-206 הוא רכב מעולה, רק חבל שהוא לא אמין יותר.

רכב הוא הוצאה יקרה, כל רכב, אבל יש הוצאה ויש הוצאה. עדיין יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק ביניהם, ע"פ הצהרות היצרניות.

אני לא אומר שה-207 הוא רכב לא מעולה, אין לי ניסיון אתו, אלא אני רק אומר ש'על הפנים' זה סובייקטיבי מאוד, כל אחד בהתאם למה שהוא מחפש ברכב.

ודי לסטיגמות. יכול להיות רכב יפני מעולה (סוויפט), כפי שיכול להיות רכב יפני גרוע ('אלטו' - שניהם של אותה יצרנית), ואני מאמין שזה נכון לגבי כל יצרנית אחרת. לא נתקלתי ביצרנית אשר לא קראתי דברים שליליים לגבי המכוניות שלה על ידי מנוסים מהשורה. לאחרונה כאמור קראתי על מכוניות רבות שנדרשות להגיע למוסכים, ורבות מהן יפניות (טויטה, הונדה, ואפילו פיג'ו הצרפתית "המהוללת" - בעיית בלמים!)

פורסם

לגבי ה"לחצן" במשאוות הדלק . :-)

ליד הדוושה שלוחצים במשאבה יש חלק שמאפשר נעילת הדוושה כך שלא תצטרך ללחוץ עליה כל הזמן.

תסתכל בפעם הבאה שאתה מתדלק או מקס' תשאל מתדלק.

תתחדש ותהנה מהרכב , נראה יפה מאוד.

תזהר מאוד בדרכים , עניין הגיל משחק תפקיד מאוד חשוב בשמירה על הרכב.

כך שלדעתי הבעיה של רכב חדש ראשון לנהג חדש משחק תפקיד פחות חשוב.

מבוגרים נוהגים הרבה יותר זהיר מצעירים

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...