Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים אני נוסע פעם -םעמים בשבוע לאריאל כאשר אני מגיע למהירות 100 קמש קבועה הרכב מגיעה ל2800-3000 סלד מאז שיש לי את הרכב קרוב לשנה וחצי.כמובן שמדובר בפולו 2004 אוטומטית צריכת דלק 1\12.5 משולבת שעברה את כל הטיפולים פו טפו טפו עד כה 97000 ק"מ

האם עם הנתונים הנל זה הגיוני??

קומפוננט: ‏6.5 ‏אינטש PULSE Morel

רדיו דיסק: Pioneer DEHP4050UB

מגבר : HIFONICS TXI640

סאב : 12'' pioneer impp 450w

פורסם

אמת ויציב חבבי, לי יש מנוע ב200 סמ"ק גדול יותר עם אותו תיבה 3K ב100 קמ"ש כבר כמה שנים ככה, ככה זה כשVAG מוציאים תיבה עם יחסי העברה קצרים. רעש על חשבון הזריזות

פורסם
רעש על חשבון הזריזות

אני הייתי אומר עצלנות של היצרן. גם גולף V5 אוטומטי נוסע 100 קרוב לסל"ד הזה, כאשר היה יכול בכיף לשייט על 150 על אותו סל"ד. היצרן פשוט שם תיבה אחת לכולם ומתעצל להתאים יחסי העברה בדגמים החזקים יותר.

למנועים חזקים יותר יש מספיק מומנט כדי לנסוע על אותו סל"ד הרבה יותר מהר. זה היה חוסך צריכת דלק ורעש. מעבר לזה, גרמנים עם אוטובנים שלהם שנוסעים על 180++ היו צריכים לחשוב קצת גם על שיוט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה על התשובות חברה

קומפוננט: ‏6.5 ‏אינטש PULSE Morel

רדיו דיסק: Pioneer DEHP4050UB

מגבר : HIFONICS TXI640

סאב : 12'' pioneer impp 450w

פורסם
אני הייתי אומר עצלנות של היצרן. גם גולף V5 אוטומטי נוסע 100 קרוב לסל"ד הזה, כאשר היה יכול בכיף לשייט על 150 על אותו סל"ד. היצרן פשוט שם תיבה אחת לכולם ומתעצל להתאים יחסי העברה בדגמים החזקים יותר.

למנועים חזקים יותר יש מספיק מומנט כדי לנסוע על אותו סל"ד הרבה יותר מהר. זה היה חוסך צריכת דלק ורעש. מעבר לזה, גרמנים עם אוטובנים שלהם שנוסעים על 180++ היו צריכים לחשוב קצת גם על שיוט.

לא יודע איך בגולף V5 אני יודע שבבורה, גולף והפולו שלי כששוכלם שותפיים ב1.6 האצה יחסית זריזה ל1600 אחרות הודות ליחסי העברה קצרים בתיבה האוטומטית.

פורסם
מעבר לזה, גרמנים עם אוטובנים שלהם שנוסעים על 180++ היו צריכים לחשוב קצת גם על שיוט.

הרכבים שלהם ידניים בעיקרם. כיום אולי DSG.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אם המנוע מספיק טוב, אז כשצריך האצה תיהיה זריזה מאוד בזכות המומנט, יחסי העברה ארוכים אפילו יתרמו לצבירה מהירה של מהירות.

בגולף V5 ובבורה זה אותו גיר של JATCO, אני מאמין שגם יחסי העברה זהים. בV5 ההילוך הראשון באוטומט פשוט מיותר. הרכב הזה בלי בעייה יכול להתחיל מהילוך שני ויאיץ מהר מאוד (פעם אחת נתקע לי הגיר על שני אז אני יודע באיזו קלות הוא צובר מהירות).

אני לא רואה שום סיבה שרכב עם מנוע יחסית חזק כמו V5 יהיה עם כאלה יחסי העברה (זה לא רכב ספורטיבי). אצלי ב-GMC יש בערך אותו יחס משקל/כוח סוס (לגולף אפילו קצת יותר טוב) - הרכב מזנק יפה מאוד עם הילוכים הארוכים שלו ממקום ותאוצות ביניים. אבל עם רק 4 הילוכים שלו משייט על סל"ד נמוך מאוד, 100 על 1600סל"ד, 120 על 2000 (כל זה עם אוירודינאמיקה גרועה). אצלי הילוך שלישי כמו רבעי בגולף. אבל גם בלי הילוך כוח בשטח בינוני הרכב מסתדר יופי (למאט מקרים מיוחדים שצריך LOW - גם כאן אין בעייה, קליק עם כפתור ויש LOW).

פשוט הגרמנים לדעתי לקחו גיר אחד ושמו כמו שהו במספר רכבים, הגיר האוטומטי שלהם לא ממש מתאים לכל הרכבים. ל-1.4 ו-1.6 יחסי העברה שלו סבירים. אבל 2000, 2300 על אותם יחסי העברה - זה כבר לא רציני.

טוב, מה לעשות: הגרמנים לא יודעים לעשות גיר אוטומטי. אני שמח שהצליח להם עם רובוטי, אבל גירים הידראוליים הכי טובים עדיין יפניים ואמריקאיים (מעניין אם מישהו ייזכר בגיר 8 הילוכים של ZF לרכבי הפרמיום - אבל אותי מסקרן כמה זמן הZF הזה יחזיק. אגב, אני מודע לכך שבציוד כבד לעיתים יש גיר ZF, רק אני רוצה להזכיר שיש את ALLISON אמריקאי שמצליח לא פחות טוב).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

התכוונתי שמכיוון שרוב הקהל שלהם (בטח בתקופת ה- V5) רכש ידני, לא היה להם אינטרס להשקיע בפיתוח כמה גירים אוטומטיים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

גם גיר הקודם מסוג 01M. הגיר תוצרת JATCO. אם אני זוכר נכון, החדש של אייזין.

פורסם

לי יש הונדה סיויק שנת 2001 גיר ידני, מנוע 1.6 (וגם אני נוסע לאריאל מדי פעם, בכביש 5, שדורש 200 קמ"ש : ) ב100 קמ"ש הרכב נמצא ב3100 סל"ד (בהילוך 5), יש הרגשה שחסר עוד הילוך, ומדי פעם כשאני מגיע ל100 קמ"ש אני מתחיל לחפש אותו (כי זה לא הרכב היחיד שאני נוהג בו באופן קבוע). בכל אופן אתה לא היחיד עם הבעיה הזאת.

• תוכן חדש...