Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת עבודתי אני נוסע הרבה בכבישי הארץ ואני רואה רק יותר ויותר רוכבי אופניים שנוסעים על הכביש ונוסעים עם כיוון התנועה.

אחרי כל התאונות שקרו (ואני מאמין שעוד יקרו), למה רוכבי האופניים לא נוסעים בנתיב הנגדי, וככה רואים מי בא מולם ואם הוא טיפה שתוי ובא לקראתם, אז יש להם זמן לברוח \לקפוץ.

פורסם

התיאוריה שלך נכונה לגבי הולכי רגל. בכביש שאינו עירוני, שאין בו מדרכה, הולך רגל מחוייב לצעוד כשגבו מופנה אל התנועה הבאה לקראתו, או במילים אחרות, ללכת נגד כיוון התנועה. במקרה זה יכול הולך הרגל להבחין בתנועה הבאה לקראתו ולמנוע תאונה אפשרית.

באופניים, הסיפור אחר לגמרי. רוכב אופניים חייב לציית לכל חוקי התנועה בדיוק כמו כל רכב אחר. הוא מחוייב לרכב בצד ימין של הכביש ככל האפשר וזאת עפ"י תקנות התעבורה, ויש לכך גם סיבה הגיונית: הוא מסוגל להגיע למהירויות גבוהות מאוד, ונסיעה נגד כיוון התנועה תגדיל את הסיכויים לתאונה חזיתית עם כלי רכב אחר, והשלכותיה חמורות.

Xbox12341

פורסם

אני מציע להוסיף "רוכבי אופניים" לכותרת!

דובר על כך בפורום בעקבות מותו של שניאור ז"ל.

רוכבי אופניים מגיעים למהירות גבוהה יחסית להולכי רגל למשל.

המהירות היחסית של רוכב שרוכב מולך היא גבוהה פי שתיים ממהירות רכיבתו (מפני שהכוון מנוגד!)

מוח הנהג לא מורגל לתנועה בכוונו מימין, אלא לעקוף עצמים בכוון תנועתו (משמאל, אבל זה כבר משרשור אחר)

מהירות הולכי רגל כבר באמת זניחה ותנועתם לא מפתיעה את הנהג. מה גם שלהולכי רגל יש יותר אפשרות להימלט מאשר רוכבי אופניים (האמת שלשניהם אין כל כך סיכוי להימלט מרכב מהיר בכביש בינעירוני, אבל לאופניים סיכוי קטן עוד יותר!)

פורסם

ואני במזל הצלחתי להתחמק מרוכב אופניים ש"התחבא" או בעצם רכב ועצר בדיוק בעיקול שמסתיר אותו לגמרי, מזל ראיתי את הפנס לד שלו והנתיב השמאלי היה פנוי.

כאילו כשהם עולים לרכב על האופניים בכבישים , הם לא חושבים גם על זה שהנהגים צריכים לראות אותם? שלא צריך להתחבא? ושעדיף לרכב בקצה השול לכיוון ימין ולא על הסימון שלו?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

במהירות שתאונות מתרחשות, אני בספק אם רוכב אופניים יצליח להתחמק מגוש הברזל שדוהר לעברו.

לא חייב להיות נהג שיכור שידרוס רוכב ופניים, מספיק גם נהג שלשניה מוריד את עיניו מהכביש כדי לקרא SMS שנשלח אליו ולסות מעט לשוליים ולסיים את חייו של רוכב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מילא זה, אבל למה כשנוסעים בקבוצה לנסוע אחד ליד השני ולחסום את כל הנתיב, מהשוליים ועד כמעט פס ההפרדה, ולא לנסוע אחד אחרי השני בשוליים???

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...