Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם שאלה שעלתה לי לאחרונה.

מישהו שאני מכיר קנה לא מזמן רכב יד שניה, אחרי השוואת מחירים הכולל את כול ההוצאות הנלוות כגון ירידת ערך,ביטוח וכו', ואחרי חודשיים בערך של חיפושים אינטנסיביים הוא מצא את הרכב המושלם וקנה אותו, עד כאן הכול טוב ויפה.

מסתבר שבאותו זמן הוא ואישתו חתמו כבר על חוזה של קניית דירה, והם עוברים אליה בחודשים הקרובים. ערך הדירה בסביבות המיליון שקלים.

אז השאלה שלי, היא למה? למה להסתבך חודשיים, לעשות השוואות מחירים על הדברים הכי קטנים שיש ובו זמנית לקנות משהו שהערך שלו בערך פי 20 מאותו רכב.

אני מבין שמנסים לחסוך בהכול וגם להדפק בכמה אלפי שקלים במקרה הכי גרוע זה לא נעים בכלל, אבל כשאתה קונה משהו בסדר גודל של דירה, הכסף הנוסף שאתה שם על הרכב זה לא זניח בשביל ההתעסקות האינטנסיבית הזאת?

האם בעלי המשפחות והדירות בניכם, גם הייתם מתנהגים באותה צורה, או שזה משהו אובססיבי אצל אותו בנאדם?

פורסם

ההבדל הוא שברכב הרבה יותר קל ליפול מאשר בדירה ואי אפשר פשוט לקחת רכב בלי לבדוק אותו - אם אתה אדם שעושה דברים בלי לבדוק קודם כדאי שתכין את הארנק - כי זה הולך לעלות בהרבה כסף ובלא מעט בריאות!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בית זה השקעה, רכב זה הוצאה.

בבית אי אפשר לטעות, זה יציבות בחיים, זה עליית מדרגה בחיים ואי אפשר ליפול עם בית.

בית זה לא משהו שהיום קנית במיליון שקל ושנה הבאה יפול לו הערך ויהיה שווה 700 אלף.

רכב לעומת זאת כן, רכב זאת הוצאה ולא השקעה, עם רכב אפשר רק ליפול, הערך שלו תמיד ירד, רכב זה תמיד הוצאה, רכב זה תמיד תחזוקה, רכב זה הרגליים שלנו וזה תמיד כאב ראש.

ככה שעל בית אפשר ללכת בעיניים עצומות כי יודעים שאין הרבה מקום לטעויות ברכישת בית.

ברכב יש הרבה מקום לטעויות וחשוב לדעת שאתה קונה רכב שמחר לא תתקע איתו בשולי הדרך בדרך לפגישה חשובה, או שמחר ילך לו מנוע והמשכורת של החודשיים שלושה הקרובים שלך ילכו להחלפת המנוע.

נראלי שאין יותר מוסבר מזה למה לא בודקים כל כך הרבה בית כמו שבודקים רכב.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

אפשר ליפול חזק מאוד עם בית, ונפילה כזו יכולה להגיע לערכן של כמה מכוניות. עניין פעוט כמו הזקקות לתיקון צנרת שנה אחרי רכישת הדירה יכול להגיע בקלות לכמה עשרות אלפי ש"ח.

משום מה אנשים נוטים להתרכז בבכל מיני פרטים קטנים כמו חשבון סלולרי או כמה אלפי ש"ח ברכישת רכב, אבל את הפעולות הכלכליות הגדולות באמת - כגון רכישת דירה, נטילת משכנתא או חסכון פנסיוני עושים לאחר מחקר יחסית שטחי ובלי התמקחות מספקת. כמובן שהתמקחות שמביאה הוזלת ריבית המשכנתא ב-0.5% תאפשר כמה וכמה החלפות רכב בחיים, אבל אנשים לא מבינים זאת, ויש גם בסיס פסיכולוגי שאינו ברור לי.

ולמנוע היפאני - איני יודע מה נסיונך, אבל גם אחזקת דירה מצריכה הוצאות גדולות. יש תקופות בהן ערך הדירה עולה ואז יש תחושה של רווח (אם כי כאשר מדובר בדירת מגורים יחידה התחושה מוטעית, כיוון שגם הפרש המחיר לצורך שדרוג הולך וגדל), ויש תקופות שפל בהן ערך הדירה יורד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ההבדל הוא שברכב הרבה יותר קל ליפול מאשר בדירה ואי אפשר פשוט לקחת רכב בלי לבדוק אותו - אם אתה אדם שעושה דברים בלי לבדוק קודם כדאי שתכין את הארנק - כי זה הולך לעלות בהרבה כסף ובלא מעט בריאות!

בהחלט אפשר ליפול עם דירה:

שכנים בעייתים.

שיפוצים בקרבת מקום.

אפשרות שיש פרויקטים סמוכים לבניה.

אפשרות שיעבירו קו של רכבת או נתיב מרכזי סמוך לנכס.

לשם כך יש חברות כמו בדק בית שבודקות את הכל.

פורסם
אפשר ליפול חזק מאוד עם בית, ונפילה כזו יכולה להגיע לערכן של כמה מכוניות. עניין פעוט כמו הזקקות לתיקון צנרת שנה אחרי רכישת הדירה יכול להגיע בקלות לכמה עשרות אלפי ש"ח.

משום מה אנשים נוטים להתרכז בבכל מיני פרטים קטנים כמו חשבון סלולרי או כמה אלפי ש"ח ברכישת רכב, אבל את הפעולות הכלכליות הגדולות באמת - כגון רכישת דירה, נטילת משכנתא או חסכון פנסיוני עושים לאחר מחקר יחסית שטחי ובלי התמקחות מספקת. כמובן שהתמקחות שמביאה הוזלת ריבית המשכנתא ב-0.5% תאפשר כמה וכמה החלפות רכב בחיים, אבל אנשים לא מבינים זאת, ויש גם בסיס פסיכולוגי שאינו ברור לי.

ולמנוע היפאני - איני יודע מה נסיונך, אבל גם אחזקת דירה מצריכה הוצאות גדולות. יש תקופות בהן ערך הדירה עולה ואז יש תחושה של רווח (אם כי כאשר מדובר בדירת מגורים יחידה התחושה מוטעית, כיוון שגם הפרש המחיר לצורך שדרוג הולך וגדל), ויש תקופות שפל בהן ערך הדירה יורד.

אני דיברתי על דירה חדשה בלבד, עוד לא נתקלתי במישהו שקנה דירה חדשה מהקבלן והפסיד עליה כסף, זה ידוע שערכן עולה מיד שמקבלים מפתח.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

שמעת על בועז יונה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...