רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 917 צפיות
היי לכולם . לאחי יש הונדה סיוויק 96' כחולה 4D ידנית 1.6,ויש לו יום הולדת עוד מעט... אז חשבתי לקחת לו את המכונית לשבוע (בלי שהוא יידע,אני אגיד שהיא במוסך או משהו), "לשפר אותה" חיצונית ופנימית, ולהחזיר לו אותה משופרת. המכונית די סטנדרטית,חוץ מכמה דברים קטנים כמו פילטר אוויר פתוח,סאב,מערכת,וכל מיני. חשוב שהכל יהיה חוקי. אז ככה,חשבתי לשפר/להוסיף/להחליף לרכב את הדברים הבאים: -לשטוף חיצונית ופנימית טוב-טוב,לשים פוליש-ווקס,חומר לצמיגים,חומר לריפודים,חומר למזגן,חומר לסלון,ו... בתכלס שטיפה טובה מאוד. -חומר לחידוש הפנסים (הם אצלו דהויים קצת). -לוחיות רישוי "אמריקאיות" + מסגרות ניקל + ברגי ניקל + לשים את הלוחת הקדמית בצד. -גריל "רשת" ספורטיבי -סופית אגזוז…
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם ביום רביעי בשבוע שעבר ראיתי תאונת פגע וברח. ניסתי לרדוף מעט אחרי הרכב הפוגע אבל לא היה לי סיכוי ברכב שבו היתי. יש לי את מספר הרכב, צבע.דגם.וכו. מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת anat444, -
-
איך לנהוג בהילוכים? 1 2
מאת yevvey-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
המנהל שנעל לי את השרשור הקודם, הוצאתי משקפיים (יותר נכון עדשות) אז לא צריך לנעול לי ישר. ולנושא - יש לי בעיה אני לא יודע איך להתחיל לנסוע ברכב הילוכים, פעם ב.. קורה שהאוטו לא נכבה או סתם עושה רעש מנוע ולא זז. וגם איך אני יודע מתי להעביר בין הילוך להילוך, המורה שלי ניסה להסביר לי אני לא קולט את זה!!!! צריך עזרה שמישהו יסביר לי תודה וערב חג שמח!!!
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
אהלן , אני נהג חדש ולצערי עדיין צריך לשים שלט , אבא שלי מתכנן לקנות mr2 .. באוטו כמובן יש גג קשיח שעליו אני אוכל לשים את השלט , אבל כשהגג פתוח , מה עושים ? איפה שמים את השלט של הנהג חדש ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
הדיון הרשמי ל'שברולט ספארק'
מאת Guest רונן יצחק-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
הדיון הקודם שפתחתי בנושא ננעל, והוא בעל 29 עמודים. הדיון החדש שלפניכם נוצר כדי לספק הזדמנות לכל מי שרכש את הרכב, להמשיך לחוות בו את רשמיו (כל מי ששלח לי שאלות פרטיות בנושא, יופנה לכאן כדי שהעניין יהיה נחלת כולם). קודם כל, אני רוצה להודות לכולם שתרמו מניסיונם, והפכו גם דביל שכמוני למבין משהו ברכבים ובאחזקתם. המידע עזר לי ועדיין עוזר לי (ואני מניח שגם לאחרים). כתוצאה מאותה עזרה, למשל, רכשתי שמפו ו-וואקס לרכב (נדמה לי או שהוואקס גם גורם לדחיית לכלוך ואבק?). פסלתי כיסוי הגנה לרכב מאחר שזו טרחה להסיר ולכסות כל פעם, ותמיד קיימת אפשרות של גנבה, בפרט אם מדובר בכיסוי איכותי - ואני נוטה לא להתפשר. קניתי גם סוכך הגנה מהשמש לזמני חנייה לשמשה הקדמית, אך ל…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
היי לכולם,בוקר טוב ופסח שמח באירופה קיים אתר רכב בשם www.WhatCar.com ובו ניתן לקבל סקירות מלאות לרכבים חדשים ולרכבי יד שנייה,בין השאר,שמתבססות על נתונים של חברות הביטוח לגבי שביעות הרצון מהרכב וכן על דעתם של בעלי רכבים שונים שכותבים את חוות דעתם ישירות באתר. עד כמה שידוע לי,אין לנו בארץ דבר דומה.הדברים הכי קרובים שיש לנו אלו "מכונית אחת בשבוע" (לא מספיק מקיף לדעתי) וכן את סקירות היד השנייה בירחוני הרכב השונים (אוטו,הגה וכו'..) - מהם ניהנים רק המנויים,כמובן. אי לכך,הייתי רוצה להציע לפתוח שרשור ובו כל אחד ייכתוב על רכבו שלו,לפי המבנה הבא: בבקשה,רק מי שבעליו של רכב מסויים במשך לפחות שנה,שייכתוב כאן.אחרת,המידע לא יהיה בהכרח מדוייק - וזה רע עבור מי שהיה רוצה לקנות…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי בעיה אני לא יודע איך להתחיל לנסוע ברכב הילוכים, פעם ב.. קורה שהאוטו לא נכבה או סתם עושה רעש מנוע ולא זז. וגם איך אני יודע מתי להעביר בין הילוך להילוך, המורה שלי ניסה להסביר לי אני לא קולט את זה!!!! צריך עזרה שמישהו יסביר לי תודה וערב חג שמח!!!
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
מטורפים על הכביש לא ראיתי דבר כזה מלא תאונות ואנשים נוהגים כאילו אמא שלהם קנתה את הכביש.....עצוב
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
כמה שאלות לי לחברי הפורום: דפקו לי אתמול סמל של מרצדס C230 שנת 2006 כמה זה מסובך להתקין סמל של מרצדס לאחר שכבר רכשתי סמל? והאם הסמלים הם אוניברסלים? כבר דיברתי עם איזה שהוא בחור שמוכר סמל ב100 ש"ח לא מקורי. אשמח לעזרה, תודה רבה מראש וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת .fsound, -
-
- 3 תגובות
- 837 צפיות
יש ברשותי 3 מכוניות- פיאסטה 1.3 96 , פיגו 309 1.6 93 ידנית ,קורולה 93 1.6 אוטומטי. הפיגו שעלתה לי הכי מעט נותנת את התמורה הטובה ביותר היגוי מדוייק ורגיש מושבים מעוליים והרגשת של ריחוף בנסיעה מנוע שקט מאד בעל תגובה חזקה וזריזה. הפיאסטה שמשמשת אותי לשליחויות צפופה ורועשת ומורגש ברכב מחסור גדול בכח ולכן תגובת הרכב עצלה וצפויה. האכזבה הכי גדולה שלי היא מהקורולה רכב שמרגיש מנותק מהכביש היגוי חסר תחושה מושבים נוקשים ולא נוחים. מסקנתי היא- שישנן מכוניות שהן "לא שוות הרבה בעיני הנהגים הישראלים" הן המכוניות הטובןת והמהנות לנ…
הודעה אחרונה מאת Dr_Janana, -
יצא לי לראות כבר כמה פעמים בכבישי הצפון, מדובר בפג'רו בצבע צבאי כמו רכבי אלופים כמדומני, אך עם מספר רישוי אדום, צבא או משטרה?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 16 תגובות
- 12.5 אלף צפיות
ב13 עשיתי טסט ראשון, הרגשתי שנהגתי מושלם, הטסטר ישב בשקט ולא דיבר. כמובן שלא הייתי פותח את האשכול אם הייתי עובר, נכשלתי והטסטר כתב שם מגילה בלימות חדות מדי מעבר נתיבים לא זהיר הסתכלות מיותרת במראות מהירות נסיעה איטית מדי התאמה לא נכונה של ההילוכים למהירות ועוד דבר אחד ששכחתי (סה"כ 6 דברים) אין לי מושג על איזה בלימות חדות הוא מדבר, הרי שהייתי מרגיש בעצמי.. הדגשתי את ההסתכלות במראות אבל לא הסתכלתי סתם(לדוגמא - להסתכל במראה הימנית לפני פניה שמאלה) כיצב יתכן שמעבר נתיבים לא זהיר ילך יחד עם הסתכלות מיותרת במראות + מהירות נסיעה איטית? הרי שאין כאן כל הגיון, אם כבר להכשיל כי אתה מניאק, אז שלא יהיו סתירות. עברתי נתיב אולי פעמיים, בדקתי את המראות מאה פעם וב…
הודעה אחרונה מאת guygy0, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
למה לדעתכם מדינת ישראל לא מייצרת מכוניות? ובבקשה, לא להכניס את סוסיטה לנושא, אני מתכוון למכוניות על רמה שכובשות את העולם.
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 1 תגובות
- 678 צפיות
מאיפה משיגים ידית הילוכים כזאת תודה לעוזרים....
הודעה אחרונה מאת Toblerone, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
התחלתי לא מזמן שיעורי נהיגה (אני כבר בשיעור 8 ) והמורה שלי לימד אותי משהו שנראה לי קצת תמוה... הוא אומר שכשאני רוצה שהאוטו יתחיל לזוז אני צריך לעזוב את הקלאץ' עד נקודת ההתחברות ואז ללחוץ על הגז ותוך כדי כך להשאיר את הקלאץ' קצת לחוץ ולא לעזוב אותו לגמרי ורק אחרי שאני מעביר להילוך שני מותר לעזוב לגמרי. במילים אחרות הוא אומר שבהילוך ראשון אף פעם לא עוזבים לגמרי את הקלאץ' והוא תמיד לפחות קצת לחוץ... זה נכון? וגם האם מותר ללחוץ על הגז לפני שעזבתי לגמרי את הקלאץ' בהילוכים אחרים?
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
- 0 תגובות
- 634 צפיות
הרכב שלי אמור במשך השבוע הקרוב להגיע ארצה. איך בדיוק עובדים שם בחול המועד ? יש סיכוי שאסדיר תשלום שבוע הבא או שצריך לחכות עוד ? מצטער אבל אני בציפייה מאוד מתוחה נ.ב עשיתי חיפוש קודם ולא מצאתי
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
להמשך הכתבה מגלובס : http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000639343&nl=2 וזה בעקבות מה שבמשרד התחבורה קוראים "שרשרת תקלות".
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, השאלה שלי היא כמה דלק צורך רכב במצב עמידה, כלומר הרכב מותנע אבל לא נוסע. מדובר על מאדה לנטיס 1600 סמ"ק, שנת 2004. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום! אם אני ניגש לטופס ירוק ובגלל הראייה שלי אני נכשל, אז שולחים אותי לעשות משקפיים נכון?, ופעם הבאה שאני בא אני צריך לשלם שוב על הבדיקה של הטופס הירוק? או איך זה עובד? תודה והמשך יום טוב.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
העברת בעלות
מאת shaulek2- 1 תגובות
- 685 צפיות
שלום לכולם. אני בן 18, כמעין מתנה ליום הולדת ההורים החליטו לקנות לי אוטו ושיהיה על שמי - יונדאי לנטרה שנת 94' . עכשיו, הרכב יהיה על שמי, רציתי לדעת במילים הכי פשוטות, מה זה אומר ? מכל ההיבטים, והאם זהמשנה בכלל אם זה יהיה על שמי או על שם אבי . תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
נהיגה "ללא משקפיים" 1 2
מאת yevvey-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
אז ככה, הראייה שלי לא משהו אני רואה תכביש [את הכביש] ואת התמרורים והכל הבעיה שלי היא שאני לא רואה כיתוב מרחוק, ואני מתחיל לעשות שיעורי נהיגה ואני חייב לנהוג עם משקפיים, אם אני לוקח משקפיים עם עדשות 0 כאילו ללא מספר ועולים עליי מה יכולים לעשות לי?
הודעה אחרונה מאת nahum123, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
היי, היום מצאתי זמן לתקן תקר באחד הצמיגים בג'יפ שלי, לאחר כשבוע בו הרכב עמד עם גלגל מרוקן מאויר. היה לי חול בין הצמיג לג'אנט, זה הגורם לבריחת האויר (תופעה ידועה ברכבי שטח). לקחו לי 50 שח על העניין, נראה לי שזה מעט יקר, אבל יתכן שזה בגלל שהמון זמן לא יצא לי לשלם (בדרכ הצמיגאי הקבוע היה עושה לי את זה כשירות, אבל הוא קצת רחוק ממני ובגלל קוצר זמן הלכתי למישהו באיזור הבית). אשמח לשמוע כאן מאנשים שתיקנו לאחרונה תקר, את העלויות, תודה
הודעה אחרונה מאת JEEP סופה, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחרונה בזמן נסיעה רגועה על 40 קמ"ש בתוך העיר ובריכוז מוחלט בלילה באיזור שהוא לא חשוך לגמרי אך לא מואר ,הכביש הינו דו סיטרי כאשר ישנו נתיב אחד לכל צד. התבוננתי בילד שכמעט הועף ע"י הרכב כי הוא פשוט רץ מהמדרכה הנגדית לכיוון האוטו אולי שניה לפני שאני עובר אותם הכל קרה כל כך מהר שלא היה לי זמן לבלום אך מיד כשקלטתי וראיתי שהוא כבר לא בסכנה הנמכתי מהירות ואני רואה אותם צוחקים ומעבירים כיפים. כנראה זה איזהשהוא משחק אומץ או ניסיון להפחיד נהגים ,את הגילאים שלהם אני לא יודע אך זה קרה בשישי ב23:30 ככה שאני מניח שהם בסביבות הגיל חטיבה-תיכון,גם לפי מבנה גוף כללי . השמרו לכם מתופעות שכאלו והזהרו ,לאחר שהזהרתי אתכם מספר מילים לילדים האלו: חתיכת בהמות מטונפות ולא מחונכות שמשחקות …
הודעה אחרונה מאת Pika007, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי לכולם, כבר זמן מה שהנושא מציק לי. משדרים בפרסומות כל מיני מסרים שלדעתי לא צריך לפרסם על חשבונם. נושא הנהיגה, במיוחד בארץ לא אמור להיות מושא לצחוק\בידור. זה התחיל עם פרסומת של חברת ביטוח כלשהי שהסיטואציה בה הרכב נוסע בירידה ללא בלמים מצחיקה איכשהו את הגיבור. לא כל כך אהבתי את המסר שמאחורי המסר. לדעתי זה לא מצב שצריך לצחוק עליו בטוענה ש"הביטוח יכסה". מה שהתסיס את מנוחתי מחדש זה הפרסומת החדשה שמוצגת לאחרונה בערוץ 2, נדמה לי. פרסומת למכשיר חדש ומדהים שמסיר את האחריות מהנהג! זה מתחיל במשפט המטופש: "לא נמאס לכם לנהוג במכוניות מתנגשות?" - כלומר המכוניות הן אלה שמתנגשות ולא חלילה הנהגים הלא זהירים. אח"כ רואים נהג\נהגת שנכנסים למכונית מתנגשת כמו במתקני השעשועים. …
הודעה אחרונה מאת amisha, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חיכיתי שבועיים והנה הגיעה לה האיביזה SYLE 1.2 TSI, DSG מצורפות תמונות של הספרדיה שלי ! אבל שניה לפני התמונות יש לי שאלה, מה בדיוק אני צריך לעשות בתקופת ההרצה של הרכב? אמרו לי לא לעבור את ה 3000 סל"ד, זה אומר שבכלל לא לעבור? או שלהשתדל שלא יהיה לאורך זמן? שהרכב מאיץ לפעמים הוא מגיע ל 3000 לחצי שניה לפני שהוא מחליף הילוך. מה בדיוק אני צריך לעשות כדי לשמור על המנוע? תודה מראש! והתמונות:
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- 1 תגובות
- 784 צפיות
שואל בשביל חבר לפני קנייה של אאודי A3 1.8T 2008, מהיכרותכם עם הDSG לדגם הנ"ל, יש נקישה מלווה בקפיצה קלה במעבר מP לD ותחילת נסיעה, תחושה דומה להקפצת קלאצ' בגיר ידני. אין קולות או נקישות לאחר מכן במעבר בין ההילוכים למעלה ולמטה. האם התופעה מוכרת ונורמלית ? תודה.
הודעה אחרונה מאת SargaroS, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אתמול בלילה יצא לי לראות את האוטו הכי מטורף נראהל י שראיתי בחיי. קאמרו צבועה בשחור מאט, גלגלים ענקיים(נראה לי בסביבות ה23"). דפיוזר אחורי ושני מפלטים. לפי הצליל נראה כי הרכב משופר. למישהו יש מידע על הרכב? תמונות? האם הרכב רק מבקר בארץ או שהוא נחת אצלינו לתמיד? מעניין..
הודעה אחרונה מאת ~MeiR~, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יום רביעי האחרון, אני מחנה את הרכב ליד הבית בחנית נכה השמורה שלי ברחוב (חניה עם תמרור). מדובר על רחוב חד סטרי קטן, עם בניינים לכל אורכו שמשני צדדיו חונים רכבים. מסתכל במראה לפני שאני פותח את הדלת ורואה רכב שנכנס לרחוב. מחכה שהוא יעבור ורק אז פותח את הדלת ובא לצאת. יש לציין, שלוקח לי טיפה יותר זמן מהבנאדם הממוצע לצאת מהרכב. תוך כדי שאני נעמד עם הדלת פתוחה, אני שומע רכב נכנס לרחוב במהירות יחסית גבוהה. כבר מרחוק שמתי לב שהוא מסנוור. שנייה אחרי, הוא כבר מולי ומתחיל לצפור. השעה 9 בערב. אני מסתכל ורואה שזו נהגת. ממשיך בענייני תוך כדי התעלמות מוחלטת ממנה והיא ממשיכה לצפור..בשלב הזה החלטתי שאני לא סוגר את הדלת. היא מתקרבת לדלת הפתוחה: "אתה מוכן לסגור את הדלת?" אני: "תמשיכי לצפו…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 3 תגובות
- 973 צפיות
שמעתי על קטלוג אלקטרוני של קבוצת צמפיון-ואג אני מחפש חלקים של אס ליין לאיי 1 ואמרו לי שהקטלוג הזה הוא ידידי באיתורם האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג אותו? גוגל העלה לי בחיפוש רק אתרים פירוסמים שקרים ושאר מיני ירקות(או שאני לא מתמצא טוב). תודה.
הודעה אחרונה מאת TheOne23,
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 329 אורחים (הצג רשימה מלאה)