Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Oh, fucking please!

זה שהמייסד היה אנטישמי לא אומר כלום על החברה היום.

זה בעצם כמו גזענות כלפי חברות, במובן שלא משנה מה הם יעשו, תמיד ישנאו אותם בגלל איך שהם נולדו.

אין משהו יותר מפגר מלתקוף תאגיד בגלל שמישהו שמת כבר בשנת 1947 החליט לייצר מכוניות.

אני לא אוהב את המכוניות שלהם בכלליות, אבל להגיע לרמות שנאה בגלל שהמייסד היה שמוק... באמת?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תקרא טוב טוב על קורות החיים של מייסד חברת פורד. שים דגש במיוחד מה הוא עשה בשנת .1922

אז מבחינתך כל מי שנוסע בארץ בחיפשית הוא שליחו של היטלר? ובכלל רכבים גרמניים זה אסור?

רגע, מה עם האיטלקים? הם גם צידדו בגרמנים...רגע - גם היפנים!!!

כמו שפרנקוס אמר - oh fucking please!

אגב - במקומך הייתי מכבה את האור - ת'ומס אדיסון היה אנטישמי לא קטן בעצמו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
תקרא טוב טוב על קורות החיים של מייסד חברת פורד. שים דגש במיוחד מה הוא עשה בשנת .1922

אני מאוד מקווה שאתה לא משתמש במוצרי IBM או סימנס.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם
Oh, fucking please!

זה שהמייסד היה אנטישמי לא אומר כלום על החברה היום.

זה בעצם כמו גזענות כלפי חברות, במובן שלא משנה מה הם יעשו, תמיד ישנאו אותם בגלל איך שהם נולדו.

אין משהו יותר מפגר מלתקוף תאגיד בגלל שמישהו שמת כבר בשנת 1947 החליט לייצר מכוניות.

אני לא אוהב את המכוניות שלהם בכלליות, אבל להגיע לרמות שנאה בגלל שהמייסד היה שמוק... באמת?

אז מבחינתך כל מי שנוסע בארץ בחיפשית הוא שליחו של היטלר? ובכלל רכבים גרמניים זה אסור?

רגע, מה עם האיטלקים? הם גם צידדו בגרמנים...רגע - גם היפנים!!!

כמו שפרנקוס אמר - oh fucking please!

אגב - במקומך הייתי מכבה את האור - ת'ומס אדיסון היה אנטישמי לא קטן בעצמו.

מי שיקרא את התגובות שלכם עוד יחשוב שאני עושה פולסא דנורא לכל מכונית פורד. אין לי שום בעייה אם מי שנוהג ברכב הזה. כמו שאמרתי, אני בעצמי נוהג בפורד אבל זה לא אומר שמחר בבוקר אני שורף אותה וזורק אותה לים. אלא, שאני לעולם לא אקנה אחת אחרת אחרי שזאת שבבעלותי תימכר או תלך לקרית הפלדה. הנרי פורד היה יותר מאנטישמי. מעבר לכך שהוא נהג לתת את הפרופגנדה האנטישמית שלו עם כל מכונית שהוא מכר הוא גם היה תומך נלהב ביותר של היטלר. הוא תרם לו סכום כסף אסטרונומי ועזר לו לעלות לכוח. מה שהכי עצוב ואירוני, שבזמן שחיילים אמירקאים לחמו ומתו במלחמת העולם השנייה, הנרי שהיה אמריקאי בעצמו היה אחד מתומכיו הגדולים של היטלר. חייתי כעשור בארה"ב. יצא לי לצערי לפגוש אנשים טיפשים שעדיין תומכים באותו רעיון מפגר שגרם למותם של מעל 70 מיליון איש לפני פחות ממאה שנים. מכאן מגיעה הסלידה שלי מפורד. מי שרוצה להבין זכותו, מי שלא רוצה, זכותו גם כן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אוקיי - ומה עם תוצרת גרמנית? איטלקית? יפנית? הידעת שיראל מחוברת לאינטרנט דרך איטליה הפאשיסטית?

אנחנו מנסים להגיד לך שאין שום קשר בין תוצרת פורד להנרי פורד, הרצל רצה לשים את כולנו באוגנדה - אבל הוא חוזה המדינה וכולנו אוהבים אותו וקוראים לרחובות הראשיים על שמו לא?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
מי הקים את פולקסוואגן?

מי הגה את הרעיון לפולסווגאן?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

כמו שאמרתי, מי שרוצה להבין זוהי זכותו, מי שלא רוצה גם זוהי זכותו.

לי הפריע מאוד לפגוש בזמן שחייתי בארה"ב אנשים שטופי מוח שמטיפים לאותו הרס וחורבן כמו לפני פחות ממאה שנים.

הנרי פורד היה אדם שונה, הוא לא רק הטיף הוא גם היה "ספונסר" גדול של היטלר עצמו מכל הבחינות. הוא גם היה אחד הבודדים מתוך 4 אנשים בעולם בערך שקיבלו את מדליית הכבוד של היטלר(ימח שמו וזכרו) עצמו וזאת לאות הוקרה על התרומה האדירה של פורד למשטרו של הארור. היום למרבה הצער האידאולגייה המפגרת שלו עדיין חיה ונושמת בארה"ב. ולכן, למרות שהאדיאולגייה המפגרת ככל שתהיה לא מתה ודעכה איתו ואף עדיין קיימת מוטב שלא ישכחו כמה נזק גרם הבן בליעל הזה. למרבה הצער, לא מדובר בקומץ בודד של חיות אדם אלא כמות נכבדה. יש לשטופי מוח עיירות משלהם, בתי ספר משלהם ואפילו כנסיות משלהם.

מי שזה לא מפריע לו זכותו. לי זה מפריע. עצם העובדה שפורד ייצרו מכוניות שנחשבות היום לאגדות זה לא אומר כלום.

שבוע טוב לכולם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

מה שאנחנו מנסים להגיד זה שלצערינו היו הרבה יצרני מכוניות אחרים שצידדו בנאצים, ואני לפחות לא מבין את זה שמצד אחד יש לך שנאה עזה לפורד ומצד שני אתה לא מתייחס לשאר האשמים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

זאת הבעיה, הנרי פורד היה סמרטוט, סבבה. מה הקשר בינו לבין הKKK ? או מדוע ההתייחסות היא רק נגדו.

הנה ציטוט מויקיפדיה :

"Volkswagen was originally founded in 1937 by the Nazi trade union, the German Labour Front"

haters will hate

פורסם
זאת הבעיה, הנרי פורד היה סמרטוט, סבבה. מה הקשר בינו לבין הKKK ? או מדוע ההתייחסות היא רק נגדו.

הנה ציטוט מויקיפדיה :

"Volkswagen was originally founded in 1937 by the Nazi trade union, the German Labour Front"

ה KKK הוא אכן אירגון אנטישמי ודרך אגב אירגון הפנתרים השחורים קם "כעזר כנגדו". אני מדבר לצערי הרב על משהו אחר. אנשים שממש תולים את דגלי גרמניה הנאצית, אומרים את דעתם האנטישמית בגלוי (כאשר ה KKK הוא חסוי, לפחות הזהות) לובשים צלבי קרס וכל הבולשיט שבא עם זה. למרבה הצער חופש הביטוי בארה"ב מאפשר להם לומר את כל מה שהם רוצים ולא להיענש בגלל זה. יש להם ערים משלהם, בתי ספר משלהם, כנסיות משלהם והכל משלהם. פשוט נאצים במאה ה 21. אומרים את אותם מילים מפגרות שנאמרו אז ובעלי אותה השקפת עולם פאנטית ואדיוטית כמו פעם.

לעומת "החברים" שלהם באמריקה, בגרמניה של היום כל פעילות נאצית כל שהיא גוררת עונשים קשים. אפילו קעקוע גורר עונש קשה. גרמניה של היום מבינה את גודל האחריות שיש לה והיא דואגת טוב טוב "לטפל" במי שמזמר.

אז זוהי הבעייה שלי עם פורד. האג'נדה המפגרת שלו חיה עדיין וקיימת. מה שהכי אדיוטי ואירוני כמו שאמרתי, פורד החשיב את עצמו כאמריקאי לכל דבר. רק שברוב הפיגור שלו הוא תמך באותם כוחות רשע שגרמו להרג של בני עמו האמריקאים.

בניגוד לחברות הגרמניות שאיך שהוא מבינים את האשמה שרובצת עליהם, הם עוד איכשהו לקחו אחריות. אף אחד ממשפחת פורד לא לקח אחריות.

בכל מקרה לסיכום, זוהי דעתי. זכותו של כל אחד להסכים לה או לא.

חג פסח שמח ושקט לכולנו.

פורסם

זה נובע מבורות ומזכיר לי ויכוח שהיה לי היום עם מישהי שאוכלת חזיר ביומיום אבל לא מוכנה לשתות בירה בשבוע הקרוב כי זה לא כשר לפסח.

זכותך לחשוב ככה אבל זו דעה שמבוססת על רגשות, פרינציפ ושנאה של מישהו שמת כבר לפני 64 שנה, ולא על משהו הגיוני.

אז מה אם הרעיונות שלו שרדו?

הוא מת כבר והוא גם היה רק אחד ממאות אלפי אנשים שחולקים את הדעה שלו.

אם סוסיתא הייתה קיימת כיום ועושה רכבים טובים (נניח), לא היית מתעצבן אם אנשים היו עושים קמפיין נגד סוסיתא רק כי היא הורכבה על ידי "ציונים כובשים"?

(בוא נעזוב את העובדה שיש גם לסוסיתא מנוע של פורד).

השנאה שלך גם מזכירה לי את הכעס של החברים שלי לכיתה (בצ'ילה) כשהייתי בבית הספר, שכעסו כי יש לי מרצדס ישנה. הם אמרו שהרכב נקנה עם דם הפועלים וניצול של הפרולטריאט (מעמד הפועלים), ושזה עושה אותי (כשהייתי בן 18) לבורגני מגעיל ומנצל. עזוב שהדייהו החדשה של ההורים שלהם עלתה 4 פעמים מהמחיר של המרצדס.

הם גם כעסו כי לצבא במהלך הדיקטטורה (שנות ה70!) היו רכבים כאלו, כלומר כאילו שאני דיקטטור כי יש לי רכב דומה למה שהיה לצבא.

זה היגיון לקוי לחלוטין וקישור של דברים מחוץ להקשר.

פורסם

הקשר בין הנרי פורד הראשון למכוניות שהחברה אותה הקים מייצרת כיום, דומה לקשר שבין אדולף היטלר לפולקסוואגן של היום. ככלל רוב יצרני המכוניות של היום באירופה שהיו קיימים בתקופה הארורה ההיא, אינם יכולים לנפנף במדליות שקיבלו מבעלות הברית על התנגדות עזה למדינות הציר, למעט אולי סיטרואן. אלא שבאמת מדובר על קשר היסטורי בלבד. יחד עם זאת זכותך להחליט שקשר היסטורי כזה פוסל עבורך את המוצרים של היום ומבחינה זו הבקורת כלפיך משונה, שלא לומר אוילית.

• תוכן חדש...