רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 930 צפיות
שלום לכולם. לא מזמן נחשפתי לטבלה הזאת. בתור נהג חדש, נניח ואני נוסע במהירות 70 קמ"ש בכביש עירוני אחרי כל ההפחתות (שלמען האמת אין לי מושג איך זה עובד) - האם אני אקבל שלילה+זימון לבית משפט (טסט/תיאוריה מחדש) בגלל היותי נהג חדש? דוגמא נוספת היא נסיעה במהירות 120 קמ"ש בכביש בין עירוני עם שטח הפרדה בנוי (בין עירוני נחשב גם לכביש מהיר?). תודה.
הודעה אחרונה מאת elili, -
- 11 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני צריך להגיעה לתל השומר מחר 4.5 בשעה 8. אני יוצא מרחובות, באיזו שעה אני צריך לצאת ולא להיתקע בפקקים? על איזה כביש לעלות ועל איזה לא ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
בעקבות כל העליות, מה שמעניין את רוב הציבור זה חיסכון. למה אין רכב כזה? ובכלל, להסב רכב כזה לשימוש גם בגז, בכלל חגיגה.
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
-
- 9 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מסתובבים כאלה בארץ? מוכרים בכלל כאלה?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 4 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
היי לכולם יש לי שאלה, הציעו לי בעבודה לקחת דלקן עם הרכב שאני מחליף, רק ביקשו ממני להחליט האם דלקן פז או דלק, כאשר אני אוכל לתדלק לאורך תקופת הליסינג רק בתחנות האלה (סונול לא תופס בכלל). האם יש דרך שכדאי להחליט כמו כמות תחנות וכדומה ? או שזה לא משנה ? מבחינת נוחות יש לי גם פז וגם דלק ביציאה מהעיר אז זה לא משנה כל כך.. האם יש דרך לדעת מה עדיף ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היום נסענו אני ומשפחתי מהצפון הרחוק לת"א לסניף של אוטודיל ברמת גן אם אני לא טועה, את הרכבים שרצינו מצאנו מייד, סקודה פאביה ידנית וגולף אוטומט, לאחר התלבטות קלה ביןשני פאביות וכמה גולפים, ייאמר לזכותם שהמבחר שם באמת גדול, יצאנו לבדיקה עם הרכבים, לפני שבכלל אמרנו שקונים הסוכן מייד אמר מה יש לרכב, בבדיקת רכב כמובן לא הייתה הפתעה וכל הליקויים סופרו לנו מראש, אנו באנו לעשות טרייד אין על האקסנט 2001, בבדיקה התגלה שלאוטו יש שאסי לאורך ולרוחב נזילות ומה לא והם עדיין לקחו את הרכב למרות שלא שווה להם... לאחר שהרכבים חזרו מהבדיקה ויצאו תקינים החלה ההתמגחות על המחיר, שם הסוכן, אורי, הלך לקראתנו בטירוף, הנחה פה שם ונתן תחושה שאפשר לסמוך עליהם ואנו סומכים. אז אוטודיל מי ייתן ותמשי…
הודעה אחרונה מאת shahafr, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, שמתי לב כי מד המהירות ברכב מראה מהירות גבוה יותר מהמהירות שאני רואה במכשיר ה gps, הן בפלאפון והן זה שמותקן ברכב. ההבדל הוא בדרך כלל כ 8-10 ק"מ יותר על מד המהירות. יש סיבה לכך ? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני פניתי לחברת ביטוח כי אני מעוניין לקנות אלפא GT שנת 2007/8 והם אמרו לי שהמקיף 10,400 והחובה 3,100 האם המחירים האלה נראים לכם הגיוני בכלל ובמידה ואולי אתם מכירים משהו שיותר זול או חברות ביטוח שאתם עושים שאולי יהיה בזול תוכלו להגיד לי
הודעה אחרונה מאת AVIVMULL, -
-
הונדה סיווק,כבר פאסה. לדעתי מיצובישי לאנסר בהחלט תופסת את מקומה, למישהו יש עוד רעיונות?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 7 אלף צפיות
עם קבלת רישיון הרכב החדש הבחנתי כי הקילומטראז' הרשום ברישיון הרכב גבוהה בהרבה ממה שמצויין כרגע ברכב. למי יש לפנות על מנת להסדיר תקלה זו? ירון מאיר
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מדובר בחברת ליסינג קטנה (באוריינטציה לציבור הדתי לאומי) עם סניפים בנתניה ובמודיעין שנתנה לי הצעה אטרקטיבית לליסינג תפעולי לרכב שאני מעוניין בו, יש כאן מישהו שהתנסה בשירות שלהם או היה/עודנו לקוח שלהם ויכול לחלוק רשמים ?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, ביום שישי בערך ב 6 בערב, פרצו לי לרכב בחוף קליה בים המלח (בחניון מלא אנשים). שברו את הסוויץ אבל לא הצליחו לנסוע, כנראה בגלל האמוביליזר. השאירו ברכב חולצה ומפתח צינורות. המשטרה על הפנים לכן לא נרחיב... החברה בחוף הזעיקו אותי לרכב, כי ראו שהרכב נטוש והמנוע עובד. המנוע השמיע קולות חירחור מוזרים. לאחר עוד כ 10 דקות נגמר המצבר, ואז גם עלה ריח רע מאזור המנוע. אולי זה המצבר כי א"כ התברר שהוא חם ואולי גם קצת נפוח. חברת הביטוח מציע לי להכניס ביום ראשון את הרכב למוסך הסדר א. א. ברחובות. מה דעתכם מכירים את המוסך, או שכדאי ללכת למקום אחר?
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, תודה למי שעזר לי לפני כחודש כששאלתי לגבי פרטים על התערוכה. התערוכה היתה ממש שווה, אין מה להשוות בכלל לאוטומוטור. לא הצלחתי להעלות לכאן תמונות אז אני מצרפת לינק ל PICASA (העלאת תמונות של GOOGLE). (כמובן שיש עוד המון תמונות והיה לי באמת קשה לבחור ) https://picasaweb.google.com/105255848048121781592/AutoRaiAmsterdam?authkey=Gv1sRgCLjEyfXMjZrV0wE&feat=directlink# תהנו
הודעה אחרונה מאת greenlook, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חברה יש באפשרותי לקנות ג'אנטים במצב מצויין מחבר עכשיו המרווח ברגים תואם לשלי אבל אצלו זה צמיג ברוחב 195 ואני צריך 185 רציתי לדעת אם הג'אנטים זה רוחב סטנדרטי ואפשרי לשים עליהם צמיג 185 שהוא טיפה פחות רחב.. תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת Moonlight Theory, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מדובר ברכב שנת 2004 שבעלים שלו לא השתמשו בו ולא עברו טסט במשל 3 שנים אחרי שהוא עבר תאונה. רכב במצב נסיעה מדובר בתאונה מהצעד 2 דלתות וכנף אחורית ופגוש אחורי הבנתי שכדי לקנות אוטו עלי לפנות למשרד הרישוי? כמה כל הסיפור הזה עולה לי כדי להחזיר אותו לכביש? אם האגרה לא שולמה במשך 3 שניים אצטרך לשלם את הסכום שהצטבר או לא? ומה התהליך שצריך לעשות בשביל לקבל רישיון רכב לרכב זה? תודה לכולם!!
הודעה אחרונה מאת Arilou, -
- 9 תגובות
- 968 צפיות
יש לי רנו קליאו 96 1.4L האוטו הוא אוטומט עכשיו יש לי באוטו הילוך ראשון ושני שהם אמורים לעזור בעליות קשות.. אבל אני משתמש בהם כדי למשוך את הסל'ד רציתי לדעת אם זה טוב להעביר את ההילוכים בזמן נסיע? נגיד היום התחלתי לנסוע בראשון משכתי סל''ד עד 5000 ואז בזמן הנסיע העברתי לשני ואז לD שהעברתי את ההילוכים לא הרגשתי שהאוטו קופץ או משו הכל היה חלק.. אבל חבר שלי אמר לי שזה לא טוב לאוטו ושזה יכול להרוס את המנוע.. זה נכון? תודה
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
רכשתי אלפה 166 יפה!!! קיבלתי את רישיון הרכב לעשות טסט ברישיון כתוב חלון בגג. אממה אין חלון בגג לרכב. מעולם לא היה. וגם לא יהיה. בטסט אמרו לי שאני חייב ללכת למשרד הרישוי לעמוד בתור ולשנות. 1. למה משרד רישוי? אפשר להעביר מנוע במכוני בדיקה ,אבל שינוי חלון בגג רק במשרד הרישוי? כאשר ברור שהטעות שלהם. ברישיון הרכב הקודם לא רשום חלון בגג. 2. אני חייב ללכת לחולון או גם בנתניה אפשר? 3. מה האופציות שלי? אין לי כל רצון ללכת תודה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת gidon, -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן וסהלן . אף פעם לא הזמנתי משהו מאתרים כמו EBAY ודומיו, וכשגיליתי את המחירים של אנג'ל אייז ומנורות DIAMOND-VISION בארץ, חטפתי טיפהל'ה שוק . אז עכשיו אני רוצה להזמין פנסים מ-EBAY ומנורות מ-DX. הבנתי שיש בעיה להזמין פנסים מארה"ב (או משהו בסגנון),זה נכון? למשל אם אני מזמין את הפנסים האלה: אלה / אלה בדואר רגיל, תהיה בעיה עם המכס? פשוט אני לא כ"כ מבין איך זה עובד .... ואיזה מנורות צריך? פשוט אני לא מבין כלום בדברים האלה... תודה רבה לעוזרים .
הודעה אחרונה מאת dkiller, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 976 צפיות
שלום. יש לי שאלה לגבי ביטוח צד ג', מה היא מבטחת ואם צריך לשלם השתתפות עצמית. אז ככה היום עצרתי בתחנת דלק בישביל לקנות משהו מהחנות של התחנה. אח שלי פתח את הדלת ממש טיפה 20 ס"מ אולי, ובוםם נכנסה בי מאזדה 3 ועיקמה לי את הדלת (דייהטסו אפלאוז 95). המכה לא הייתה כל כך רצינית והחזרתי את הדלת למקום עם פלייר. (כמובן שנשאר סימנים של המכה והתקלפות של צבע) הבעיה זה עם המאזדה, הטמבון שלו קיבל מכה ויצא מצד שמאל של הרכב וקצת התקלפות של צבע. החלפנו פרטים של ביטוחים וכל הסלט הזה ואז הוא אמר לי שיהיה לי השתתפות עצמית מאוד גבוהה כי אני נהג חדש ושעדיף לי לשלם לו לבד על הנזק של הטמבון. עכשיו אני רוצה לדעת מה אני אשם בכלל שהוא נכנס בי ? אם אח שלי לא היה פותח את הדלת הוא היה נכנס …
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 5 אלף צפיות
צ'מפיון מוטורס משיקה בימים אלו את האאודי A6 החדשה. היא תשווק כאן עם שני מנועי בנזין - 2.8 אטמוספרי (205 כ"ס) ו-3 ליטר מוגדש (300 כ"ס). בהמשך תגיע גם גרסת דיזל. ברשימת האבזור תוכלו למצוא בין היתר מערכת ניווט משולבת עם Google Earth, מערכת תצוגה עילית ובקרת אקלים מפוצלת ל-4 אזורים. המחיר? החל מ-419 אלף ש"ח. פרטים נוספים בקישור: אאודי A6 בישראל
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, חג שמח לכולם... הזמנתי שברולט ספארק ועכשיו אני מעוניין לבטל את ההזמנה מסיבות אישיות שלא קשורות לרכב. מישהו יודע אולי כמה אני צריך לשלם אם בכלל במידה ואני מבטל את ההזמנה. נ.ב במעמד ההזמנה שילמתי מיקדמה של 2000 שקל. את שאר התשלום אני אמור לשלם להם כשהרכב יגיע לארץ. תודה.
הודעה אחרונה מאת מיכה777, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
פעם הייתה קבוצה בגוגל שהייתה מעלה קבצים מעודכנים אבל היא נסגרה. איך אפשר להשיג קובץ מכמונות שכולל גם את כל מכמונות הגאטסו ? מדובר על קובץ SpeedcamUpdates.spud
הודעה אחרונה מאת Morph00, -
- 0 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
יש לי פיאט בראבה 96 . אני מעוניין למכור אותה לפירוק. רכב עדיין יכול לנסוע מרחק קצר מאוד. מבקש לדעת מה תהליך הנכון למכירה כדי לא ליפול בפח. תודה מראש. כוונה מה צריך לעשות מבחינת רשיון הרכב. לפני מכירה. אחרי מכירה?
הודעה אחרונה מאת spirit73, -
- 4 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום, יש ברשותי רכב עם מספר לוחית רישוי מיוחד, מאוד מיוחד... אני מעוניין להחליף רכב אך רוצה מאוד לשמור את המספר הנ"ל. האם קיימת דרך כלשהיא להעברתו לרכב אחר? (לדעתי לא, אבל אני מנסה בכל זאת) תודה!
הודעה אחרונה מאת SubaMan, -
- 12 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
מה אתם אומרים,שמלצר יביא או שלא?
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רב, רציתי לדעת אם מי מבעלי הרכב פה קיבל דרישת מיגון מחברת הביטוח מעבר לקודנית שהותקנה אצל היבואן? אם אפשר לפרסם גם כמה ביטוח משלמים והיכן? מדובר בג'וק tekna תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת Bersi, -
- 0 תגובות
- 838 צפיות
המחיר שם לדלק 98 זהה למחיר של דלק 95 אני מפחד שהדלק 98 שלהם לא באיכות טובה ... האם למישהו יש ניסיון עם התחנה ? תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת cuprar99, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
לפני כחודשיים סבא שלי רכש ממגרש פרטי רכב מסוג ביואיק רנדוו שנת 2004 יד 3 וקיבל אחריות של 6 חודש על מנוע גיר שילדה , לפני הקנייה שם לב לסימון של 4 גלגלים וקו שחוצה אותם שאל את בעל המגרש מזה הסימן הזה והוא ענה לו שזה מציג את זה שהאוטו לא נוסע על 4X4 אלה על 2X4 כאילו שהסימן מראה שה 4X4 לא מופעל דבר שהיה נישמע לו הגיוני באותו רגע הוא סידר את התשלום וכמובן שמרוב טיפשותו הוא לא לקח את האוטו לבדיקה לפני הקנייה אלה רכש את הרכב. עד עכשיו הכל היה נישמע טוב אבל אז, הוא הגיע למוסך בבקשה להחליף כמה שמנים באוטו כדי להיות ב"ראש שקט" וברגע שהמוסכניק ראה את התקלה על הצג הסביר לסבא שלי שזאת תקלה והסביר בידיוק מה הבעיה והבעיה היא שיש בעיה בסרן האחורי צריך להחליף שם שסתום שניקרא לטענתו "שסתו…
הודעה אחרונה מאת Arilou, -
-
- 31 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
חברים יקרים, ביום א' 1.5.2011 בשעה 9:00 בבוקר, נצא בשיירת מחאה ממתחם הסינמה סיטי בגלילות לכיוון חיפה-איזור בתי הזיקוק- בתי הזיקוק הינו המקום הכי סימבולי להגיע אליו כיעד לשיירת מחאה על מחירי הדלק, משם יוצא הדלק אל תחנות התידלוק ומהן אלינו הצרכנים. בואו ותוכיחו שאתם לא פראיירים!! אם לא נצא עכשיו אל לנו להתפלא אם מחירו של ליטר דלק יגיע בקרוב למעל ל- 10 ש"ח, ובעקבותיו יבוא צונאמי של עליות מחירים של מוצרי צריכה. בואו נציל את עצמנו לפני שאנחנו טובעים בביצה הטובענית הזו, שלא נתעורר כשראשנו שקוע עמוק עמוק בתוכה. אדם חכם נלחם כשיש לו מה להפסיד ולא מחכה שלא ישאר לו על מה להלחם! נוכחותכם במפגן חשובה אל תסמכו על האחר, אם כל אחד יסמוך על האחרים שי…
הודעה אחרונה מאת dunes, -
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אז: איזה הנעה הייתם רוצים שתהיה לכם ברכב? 1. הנעה קידמתי - אני רוצה נסיעה רגועה ונינוחה ,אין לי צורך בהנעות אחרות. 2. הנעה אחורית - כי אני נוסע בהרבה כיכרות 3. הנעה כפולה - כי כמה שיותר זה יותר טוב.
הודעה אחרונה מאת JEP,
-
מי מחובר 70 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 207 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- needforcs
- פריג'י
- sperial
- אביתר א.
- `Infinity
- שימי 85
- נהג מירוצים ותיק
- mikk
- גולדן191
- פיגו107שנת2010
- tan tan
- טויוטה סופרה