רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
קראתי כתבה מדאיגה: http://news.walla.co.il/?w=/1/1821128&m=1&mid=114029 אם נפגעו אוטובוסים ומשאיות, זה אומר שהסולר גם מזוהם. מעניין מה בקשר לבנזין - לא כותבים על זה. יש למישהו יותר פרטים?
הודעה אחרונה מאת TheHunter88, -
-
- 15 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
התחנה הנמצאת ליד אלקטרה על הכביש המוביל לים (ראשון לציון) מוכרת דלק 95 ב 39 אגורות הנחה (למזומן). האם משהוא מכיר את התחנה ויודע להעיד על איכות הדלק? האם המחיר הזול לא בא לידי ביטוי בדלק מהול או באיכות ירודה?
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברשותי רשיון נהיגה קנדי, עד 11 טון ורשיון נהיגה ישראלי עד 4 טון. האם בזמן שהותי בארץ אני רשאי לנהוג על רכב במשקל כולל של 4-11 טון? (לצורך העניין- איסוזו סומו 7.5 טון) האם ישנה אפשרות ל"המיר" את רשיון החוץ ברשיון ישראלי דומה? (או לקצר תהליכים, נניח לגשת ישר למבחן מעשי) תודה.
הודעה אחרונה מאת Oracle, -
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם סוף סוף אני לוקח ברייק מהעבודה לשבוע ויוצא לטיולים המוקדש בעיקר לאהבתי הבלתי מוגבלת לרכבים ומתוצרת איטליה בפרט,ועוד קצת לאהבתה של אישתי לנעליים איטלקיות.. אני יודע כי נכתב רבות על איטליה מעל דפי הפורום..אך למרות הכל עדיין אני חושב כי יש עוד נושאים שתוכלו לעזור לי בהם : 1. ראיתי כי מדברים הרבה על דוחות שמגיעים מאיטליה בגין נסיעה בקטע שאסור לכלי רכב פרטיים וכדו'.מישהו יודע איך נראה תמרור המזהיר כניסה לאיזור כזה? 2. מהי הגבלת המהירות באוטוסטרדות ?(אני רוצה לחשב זמני נסיעה) 3.יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת על כבישי האגרה? או שזה כמו ברוב אירופה שמשלמים בTOOL 4.האם צריך לתאם הגעה למוזיאון\מפעל של פרארי,למברוגיני,פאגאני? האם יש עוד כמה מעניינים …
הודעה אחרונה מאת m911, -
- 0 תגובות
- 713 צפיות
בעוד מספר שבועות אני מתעתד לנסוע למספר ימים למדריד, ומעוניין לשכור רכב לצורך טיול של מספר ימים באזור. אם יש למי מחברים בפורום נסיון בשכירת רכ בספרד - האם יש חברה מומלצת? אם מדובר בחברה בין-לאומית עם ייצוג בארץ - האם, על פי הנסיון, עדיף לבצע את ההזמנה באמצעות הנציגות הישראלית או ישירות בחברה בספרד? מבחינת הרכב אין לי דרישות מיוחדות, מדור בטיול משפחתי, אבל חשוב לי אם למישהו יש נסיון, במיוחד נסיון שלילי, עם חברת השכרה זו או אחרת.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
הכנסתי את האוטו שלשום לצביעה במוסך עקב שיפשופים שקילפו את הצבע וזה נורא כיער את הרכב , רציתי לשמוע מה דעתכם על הצביעה והאם זה מוריד ערך צביעה של הטמבון הקדמי ? יש לציין שהרכב נצבע בצבע המקורי לפי קוד הרכב אבל יש משהו שדיי מפריע לי , באזור הצביעה רואים את הניצנוץ האופיניי לצבע מטאלי אבל בשאר הרכב לא , יש מה לעשות בנוגע לזה? תמונות של המכה: אחרי הצביעה:
הודעה אחרונה מאת Yakird12, -
מירוץ חוקי בערד בחודש מאי http://cars.walla.co.il/?w=/4704/1783194 סוף סוףףףף
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 0 תגובות
- 865 צפיות
חברים שלום! אנא עזרו לי להבין! אני עושה מידי יום את דרכי לאזור התעשייה ליד קניון איילון. מבחינת הכבישים העירוניים מדובר בתחומי עיריית בני ברק שבתחומה נמצא גם מקום העבודה שלי. מכיוון שדרכי הגישה בשעות הבוקר בעייתיים מכל כיוון שרק מדמיינים להגיע אני עושה את המסלול הרגיל והשגרתי של צומת גהה דרך רח' החלוצים פונה שמאלה באברבנל ובצומת T (המכבים) פונה ימינה עד לרחוב הקישון. לאט לאט החלו עבודות שיפוץ ברחובות שהזכרתי ,אך לאחרונה הציבו רמזור בצומת ה-T שהזכרתי. הצומת הייתה עם עדיפות לנתיב שמגיע מרחוב אברבנל שנפח התנועה בו גדול יותר.(היה הגיון!) בימים אלו לאחר הצבת הרמזור כל הנתיבים פקוקים.שלא כהרגלי ניסיתי היום לבחון את ההגעה דרך רחוב המכבים (לאחר שראיתי שהפנייה לרח' …
הודעה אחרונה מאת צ'צ'יק, -
- 0 תגובות
- 604 צפיות
קצת קשה לנסח כותרת שתקלע בול , אבל זוהי השאלה: אם לרכב מסויים מצויין ברישיון מידת צמיגים , והמידה מאושרת ע"י היצרן והכל תקין. אבל לגלגל הרזרבי במידה שמצויינת ברישיון אין מקום בתא המנוע ( איפה שצריך להיות הגלגל ) , על הרכב עצמו מודבקת מדבקה של היצרן ביחד עם עוד מדבקות מקוריות כמובן ( על המכסה מנוע מתחת) שמצויין בה בפירוש שגלגל ספייר צריך להיות במידה אחרת, (וגם רשומה המידה אך היא שונה מהמידה של שאר הגלגללים, במקום 185, מצויין שהצמיג הוא 175, ברישיון הרכב רשומה מידה 185, ללא שום ציון הערה מיוחדת לגבי בגלגל הרזרבי, בפועל באמת נכנס גלגל 175 למקום של הרזרבי, אך 185 לא נכנס (אין מקום). במשרד הרישוי מתייחסים לזה? כלומר אפשר על סמך המדבקה ( שהיא מק…
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 708 צפיות
http://www.themarker.com/markets/1.637287 לדיברי הכתבה הזיהום בדלק המטוסים עבר גם לדלק לרכב ..... והוא ידוע כבר מספר ימים ?
הודעה אחרונה מאת בני ארוך, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מתיחת הפנים של האקורד, שהוצגה לראשונה בתערוכת ג'נבה האחרונה, מגיעה בימים אלו ארצה. על הפרק - מעט חידושים קוסמטיים, שיפור בצריכת הדלק, עדכונים קוסמטיים ובעיקר רשימת אבזור ארוכה יותר כבר בגרסאות הבסיס. שאר הפרטים בקישור - הונדה אקורד המחודשת
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
לקראת סוף שנה שעברה הזמנתי בחברת באג'ט ישראל (סניף קרית שדה התעופה) רכב לגרמניה לחודש ינואר. נתתי להם את כל הפרטים של הרכב שאני מעוניין בו עם דגש על רכב ספציפי והעיסקה הושלמה כאשר את כל התשלום ביצעתי מול הסניף של באג'ט בארץ. החשבונית שקיבלתי במייל גם היא שייכת לאותה החברה בארץ. לידיעה, בגרמניה היה שלג באותו החודש. אחרי נחיתה בגרמניה, הגעתי לדפלק של באג'ט עם טופס ההזמנה, והפקידה התחילה לתקתק את הפרטים. תוך כדי היא שואלת אם קניתי בכלל ביטוח, אמרתי לה שכן הכל כתוב בהזמנה, ואז היא אמרה שאצלה מופיע רק השם שלי וסוג הקבוצה אותה הזמנתי. אחרי שהראתי לה בטופס שלי את סוג הביטוח ושהכל סודר מראש, היא שאלה אם אני מעוניין בצמיגי גשם, הרי בגרמניה מושלג וזה טבעי שצריך צמי…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
חג שמח! אז כמו שחלקכם כבר ראיתם בשרשור שלי ב"אופ טופיק" לפני יומיים התחדשתי בלאון קופרה חדשה מהחברה! http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=372767 אין מילים בפי לתאר כמה אני מרוצה מהאוטו! פשוט פנומנלי! רק דבר "קטן" אחד מעיב על שמחת החג שלי... את הרכב קילבתי עם שריטות (די עמוקות) על הג'אנט הקדמי ימני. כנראה שמי שנהג ב-13 ק"מ הראשונים באוטו לא יודע להחנות והעלה אותה על המדרכה או משהו בסגנון... תמונות מטה. במסמך 'אישור קבלת רכב חדש' הוסיפו (לבקשתי, או שיש לומר לדרישתי) סעיף 4 המציין: הרכב הגיע עם שריטות ובקע בג'אנט הקדמי הימני" עם חותמת וחתימה של מנהל אולם התצוגה כמובן. האחרון אמר לי שבימנו אנו ניתן לתקן את המעוות כאשר אני מנגד דרשתי …
הודעה אחרונה מאת SaarG, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים, המצבר שבק מחוסר שימוש (אפילו שהיה מנותק) מדובר במצבר בן בערך שנה 65AH. שכן שלי נתן לי את המטען שבתמונות כדי להטעין אותו. לפי מה שהבנתי: + ל + - ל - השקע לחשמל בבית לחכות שהמחוג יחזור לצד השמאלי ביותר. לפני שאני עושה שטויות, אשמח לדעת האם יש משהו נוסף. האם יש לנתק ברגע שהמחוג מגיע לצד שמאל, או להשאיר לכל הלילה? בתודה,
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 0 תגובות
- 697 צפיות
אני מחפש חברה להשכרת רכב בסקוטלנד, ונתקלתי בשירות שאיזיג'ט מציעים (השכרת רכב כמובן). יש לי נסיון טוב איתם במה שקשור לטיסות ולמלונות (מה שאתה מקבל זה בדיוק מה שהם מצהירים שתקבל, ואין הפתעות שמתחבאות בדלת האחורית) אבל מישהו יודע איך הם בהשכרת רכב?
הודעה אחרונה מאת Arilou, -
שלום בשעה טובה ומוצלחת, אחי היקר מתחתן אני מחפש רכב בהשכרה ליום החתונה. פניתי לחברות השכרה הסטנדרטיות וקיבלתי את ההצעות הבאות: ב.מ.וו סידרה 5 אוודי A6 מרצדס E class יגואר e -type (נדמה לי שזה היה e) קאדילאק CTS מדובר בדגמים מהדור האחרון (לא בהכרח 2011 אולי 2009-10) כולם ב850 שקל ליום עם הגבלה ל200 ק"מ ליום (עד 3 ימי השכרה) ממה שבדקתי כל הרכבים האלה באותו סדר גודל ופחות או יותר מתחרות אחת של השנייה אני מניח שמדובר בדגמים עם המנועים היותר פשוטים אבל הובטח לי שהרכבים מאובזרים היטב מה גם שתכלס אני לא מחפש כל מיני שיכלולים שאנשים שקונים את הרכב לכמה שנים צריכים. מה שאני צריך זה נוחות נסיעה ומרווח פנים. החתן שיהיה בריא נושק ל2 מטר גובה והכלה תבוא ע…
הודעה אחרונה מאת natio2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
בוקר יפה אויר צלול והחלונות חשמל החליטו להשאיר אותי מנותק מהסביבה.. ביקרתי אצל שני חשמלאי הרכב הטובים(??) בירושלים : אלי מזרחי ושאול יוניסי שניהם התחמקו ולא רצו לטפל בבעיה והפנו אותי לאחרים . מעצבן.... נאלצתי לסוע לכפר ערבי ולראות ילד בן 16 פותר את הסיפור ב-10 דקות. לתשומת לבכם, קחו בחשבון שמוסכים אלו יטפלו בכם רק אם מאוד ישתלם להם, או כמו שהם אמרו לי "זה לא התחום שלי" ולכן תחשבו פעמיים לפני שתשאירו את הרכב אצל חשמלאי שחשמל רכב הוא לא התחום שלו.
הודעה אחרונה מאת scoob, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 922 צפיות
שלום לגולשי הפורום. רציתי לשאול אם אני יכול לשים חלונות שחורים בשמשה האחורית של הרכב + בחלונות האחוריים + הקידמיים ? שמעתי שיש גם איזשהו אחוז מסויים שאני צריך לשים, אם מישהו מיתמחה ויוכל לפרט לי קצת יותר אשמח. תודה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 תגובות
- 819 צפיות
אני מעוניין להגדיל את הרשיון שלי לדרגה C. וזומנתי בקרוב לוועדה רפואית הכוללת פסיכולוג ובדיקה כללית. רציתי לדעת ממי שכבר עבר את התהליך, האם מקבלים את התשובה במקום של הכשירות לזה או שנחוצה המתנה של תקופה והתשובה מגיעה בדואר? תודה.
הודעה אחרונה מאת vogivog, -
היי, אמנם אני לא בכיוון של לחפש רכב אבל במקרה ראיתי מודעת מכירה "מעניינת", מדובר ככתוב בקליאו V6 שנת 2002, המחיר מאוד זול והתחלתי לחשוב על זה שיכול להיות מעניין להחזיק את הרכב הזה אפילו לכמה חודשים, להנות ולסמן וי על הרכב. מה צריך לדעת לגביו ? מחלות ידועות ? דברים שצריך להזהר מהם ? רוב תודות.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
אתמול קיבלתי את הפולו החדשה שלי! כיף גדול לסיום הסאגה המתישה של חיפוש רכב, וכמו שהבטיחו לי - הרכב הגיע לפני החג, וממש תוך שבוע מאז השלמת מלוא התשלום. זו פעם ראשונה שיש לי אוטו חדש חדש וזה מגניב! (-: מדובר בגרסה הידנית, מנוע 1400, ממה שנסעתי בינתיים הוא לגמרי עונה לצרכים שלי ולא נופל מהגולף שהיתה לי קודם 1600 סמק, מודל 2001. סביר להניח שבימים הקרובים אגלה שהפולו החדשה הרבה יותר טובה מהגולף הישנה, אבל בינתיים אני נוסעת מאוד בזהירות ולאט יחסית, עד 100 קמש כדי לא לאמץ את הרכב (ככה כתוב בספר הרכב ל-1500 ק"מ הראשונים, זו המלצה אמיתית או שאפשר ליסוע גם יותר מהר?) אז קשה לי באמת להתרשם מהרכב. קצת התאכזבתי לגלות שאבזור שהיה ברכב תצוגה לא נמצא אצלי ברכב. למשל אין א…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
לפני 4 שנים, בזמן ששי אגסי שבר את הראש איך ניתן להריץ מדינה ללא שימוש בנפט, ישבו מהנדסי ג'נרל מוטורס וניסו להוציא את עצמם מהבוץ. החברה היתה אז על כרעי תרנגולת מבחינה כלכלית, מחירי הדלק השתוללו, והאמריקאים רתחו כשגילו שמחיר הדלק שלהם הוכפל. היפנים תמיד הציעו מכוניות חסכוניות, וה"טנקים" של תעשיית הרכב האמריקאית התעלמו מנושא צריכת הדלק והמשיכו להציע רק מנועים ענקיים ומיושנים ותיבות הילוכים בזבזניות. ב GM ידעו שחייבים לעשות משהו קיצוני כדי למנוע מהחברה לפשוט רגל, והחליטו לפתח את התשובה האולטימטיבית- מכונית חשמלית בעלת טכנולוגיה חדשנית וייחודית, שתהיה יותר חסכונית מכל מה שנראה עד אותו יום. המכונית היא שברולט וולט, והיא הוצגה כמכונית חשמלית, בעלת מנוע בנזין קטן שנכנס לפעולה רק …
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
-
HKS ארה"ב נסגרת
מאת Croc- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום כל חברי הפורום , רציתי לשטף אותכם , אחרי חיפושים של כמעט חצי שנה של פיאט קופה ובשל כך שהתחלטי ללמוד { ועובד במשרה מלאה}. הבנתי שלא יהיה לי זמן להתעסק אם כל האקזמפלרים שמוכרים כי הם היו פשוט רכבים שעברו התעללות נוראה, בהתחלה הרעיון היה להביא פיאט קופה ולהשקיע זמן וכסף כדי להחזריה לחיים אבל עקב הלימודים ירדתי מהרעיון, כמבון שהיו שתי אקזמפלרים שאפשר היה לקנות במצב שמור מאוד אבל במחיר לא שפוי... ולפני כשבועיים התחלטי לחפש רכב אחר התחלטי לעקוב אחרי המכירות של הסיאטים למנהם, ובסופו של דבר נמצאה הכלה, היום עשיתי העברת בעלות הספקתי לסוע אם הרכב כ-10 ק"מ ואין לי מילים לתאר עד כמה אני מאושר הרכב הזה פשוט מדהים.... הרכב יד ראשונה אומנם ק"מ קצת גבוה אבל מקורי בלי…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג את החומר הנוזלי הלבן המתחבר לקומפרסור מילוי צמיגים שמגיע יחד עם הפורד במקום גלגל רזרבי? איך זה נקרא ומה המחיר? האם במקום ניתן להשתמש ב- FAST הרגיל שקונים בחנויות? תודה
הודעה אחרונה מאת orimal, -
- עוקב אחד
- 36 תגובות
- 13.8 אלף צפיות
שלום חברים יקרים. מה אתם ממליצים להחזיק ברכב ? אני לא מדבר על משולש , ג'ק וכו' אלא על דברים שלא חובה ע"פ חוק. אני יודע שכדאי שמן , נוזל קירור וכבלים.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, רציתי להודות על כל המידע ששיתפתם פה בפורום, הייתי בעיקר קורא פאסיבי, אבל למדתי והשכלתי המון. היום קיבלתי את הפאביה TSI ידנית בגימור ספורט. 90 קילומטר ראשונים, ורק חוויה !!(נהגתי לפני כן על 206/7 1.6 ולדעתי הפאביה הרבה יותר מוצלחת, וגם על ג'טה 1.4 TSI, כמובן שבנוחות והאיבזור הג'טה זה עולם אחר, אבל בביצועים של הרכב, לא הייתי אומר שהפאביה הרבה מאחור ). למדתי פה הרבה על השירות של צ'מפיון ובדקתי את הרכבת מכל כיוון בזכות זה. (למזלי לא היו שום בעיות). אני עוד אשאל שאלות על צריכה נכונה וחסכונית בידני (כי מזמן (בעצם אף פעם לא) לא נהגתי על ידני שבאמת היה לי אכפת ממנה ) ככה שתודה מראש על העונים תודה גם לכל אלו שענו לי בפרטי. תמונה של הרכב מצו…
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 4 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום רב. יש לי שאלה קטנה... אחי נכה 50 %,ואין לו רישיון לרכב. האם אפשר לקנות רכב מיד ראשונה ולהעביר את הרכב על שמו? דרך הגב הנכות שלו זה לא בגפיים או משהו פיזי גופני. תודה רבה לכל העונים...
הודעה אחרונה מאת myoren, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הזוג המלכותי יצא מהחתונה עם אסטון מרטין Volante DB6 MKII ששיך לאבא שלו מאז שנת 1969 ובשנת 2008 עבר הסבה לשימוש ב E85 . למכונית יש מספר מיוחד JU5T WED. ויש L מקדימה (תרגום לאנגלית של ל של מורה נהיגה) הצהובן הבריטי SUN צילם את הנסיך רוכב על הדוקאטי שלו במשך השבוע. סרטון של הנסיעה עם המכונית http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=7364312n דוקאטי http://www.dailymail.co.uk/news/article-1381346/Royal-Wedding-2011-Prince-William-speeds-final-kickabout-single-man.html?ito=feeds-newsxml
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 1 תגובות
- 687 צפיות
שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני מעוניין לעשות ביטוח מקיף על הC4 החדשה (נהג חדש) שקניתי אך רוב החברות מבקשות התקנת קודן+עלוקה באוטו (האוטו הגיע בלי קודן), ואני לא מעוניין כל כך להתקין קודן ועלוקה במכונית ולשחק עם החשמל במיוחד בסיטרואן, שנחשבת בעלת בעיות חשמל מרובות ולאחר כל הבעיות שקראתי באנטרנט שיש לאנשים עם הקודן שלהם. האם קיימת חברה שלא תבקש ממני להתקין קודן אך עדיין תבטח את האוטו במחיר סביר? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת xtract1,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 198 אורחים (הצג רשימה מלאה)