Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מירוץ חוקי בערד בחודש מאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לג'רמי,

ברור שלא עושים ראלי ספונטנית, אבל הידיעה דיברה על הקמת מסלול קבע. ציטוט:

עיריית ערד וראש העיר החדשה שלה, טלי פלוסקוב, מנסות להפוך את ערד ל"בירת הספורט המוטורי" של ישראל. כך הוחלט להקים מסלול למרוץ מכוניות, והראלי החוקי הראשון בישראל יתקיים במאי הקרוב בערד.

שילוט וגידור כבישים ושבילים אינם "הקמת מסלול" קבוע, שיהפוך את ערד ל"בירת הספורט המוטורי".

ולגבי זנדוורט, ראיתי שם את הגרנד פרי הראשון שלי ויותר מירוצים מאשר בכל מסלול אחר; אין עוד פנייה כמו טרזן ואין הרבה מסלולים שקרובים לעיר כמו אמסטרדם...

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כתוב שהולכים להקים מסלול ראלי. לא ראיתי בשום מקום בכתבה אינדיקציה שמדובר במסלול קבוע.

אבל אני בהחלט לא אתפלא אם ראש העיר וגם הכתב החתום על הכתבה לא ממש מבינים בניואנסים.

בזנדוורט אני דווקא נהנה יותר מפניה 6 (הבלימה לפני טרזן גמרה לי את הרפידות הקדמיות בשבת האחרונה). שם עוברים מעל CREST מיד לפני הבלימה. הנקניקים עוזבים גז לפני הפסגה. בבלימה חזקה אחרי מעבר הפסגה בפול גז המתלים עוד לא התייצבו והאוטו עושה נחשים בבלימה לפני הכניסה לפניה. נחשים בבלימה זה מרגש.

זנדוורט הוא גם מסלול מצויין למכוניות סטנדרטיות שאינן ממש מהירות. המסלול יחסית טכני ולמכונית שמסוגלת להגיע ל 280 קמ"ש אין שם יתרון משמעותי על רכב שנגמר לו הסוס ב 220.

plattegrond.gif

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

25 יורו זה ל 20 דקות על המסלול (יוצא 17 דקות נהיגה נטו).

יש 3 קטגוריות, אז אחת לשעה יש אפשרות לעלות למסלול ל 20 דקות.

בארגון הזה תמורת 10 יורו יישב אתך מישהו מנוסה באוטו וידריך אותך על הקוים ועוד עצות.

יש כמה וכמה בתי"ס לנהיגה שפועלים במקום, מהם אפשר לקבל הדרכה ברמה מקצועית ויסודית יותר, ויש גם חברות שמשכירות מכוניות למסלול (וחברות שעושות גם וגם).

פורסם
חברים תהיו אופטימיים...

מדרום תגיע הישועה.

אופטימית ומקווה שהרעיון יצא לפועל, וחובבי הרכבים והספורט המוטורי ימצאו נחמה במסלול בערד.

שיהיה בהצלחה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

איי איי איי מתי מתי יהיה לנו דברים כאלה בארץ ולא איזה "בית ספר לנהיגה " שזורק לך את האוטו בקונוסים בחנייה נטושה

פורסם

במצב הנוכחי, זה הכי טוב שיש והכי טוב שאפשר.

ולטעמי לא מדובר ב"בתי ספר לנהיגה" אלא בבתי ספר לנהיגה.

פורסם
אבל תכלס חבר'ה זה מגביל וזה לא כזה פותח לנו אפשרות כלשהי , לאף אחד פה למיטב ידעתי אין רכב ראלי עם כלוב וחגורת מירוצים + מטף שריפות

מי שבישל בערב שבת, יאכל בשבת. אנשי הראלי דאגו לקדם את חוק הספורט המוטורי, ולכן החוק פועל לטובתם.

איי איי איי מתי מתי יהיה לנו דברים כאלה בארץ ולא איזה "בית ספר לנהיגה " שזורק לך את האוטו בקונוסים בחנייה נטושה

ביום שאנשים לא יתקמצנו להוציא 1,000 ש"ח על קורס נהיגה "כי זה יקר מדי", ויבינו שנהיגה מתקדמת מצילה חיים,

וגם יבינו שלעלות על מסלול זה לא "בוא ניתן בגז" אלא גם צריך לדעת לנהוג, שזה כולל (מה לעשות):

ישיבה נכונה, שימוש נכון בהגה, ידע וניסיון בבלימות חירום, והבנה של דינמיקה פיזיקלית בסיסית של רכב...

בינתיים, יש לנהג הישראלי ולפורומיסט המצוי עוד הרבה מה ללמוד, גם במגרש חניה נטוש בין קונוסים...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ג'רמי לשלם 6000 אלף שקל לבחור שיושב איתך באוטו ומראה לך איך לנסוע בין קונוסים ומשפריץ לך עם ממטרות דשא על הכביש לא הייתי קורא בית ספר לנהיגה סלח לי עם כל הכבוד למורים המוכשרים שלנו

בית ספר לנהיגה זה בית ספר שבבעלותו מסלול , מכוניות משלו , הכשרה מעמיקה , ולא איזה מישהו שהקים חברה בעמ ומשכיר חניה נטושה ומרים לך אנברקסים עם האוטו בשביל שתגיד יו איזה מגניב אני זורק זנב ולשלם על זה אלפי שקלים

אתה בעצמך אמרתה 10 יורו לבחור שישב איתך ויתקן לך את הפניות ויסביר לך את הכניסות, לפי דעתי זה הרבה יותר מלמד והגיוני מאשר לשלם אלפי שקלים לתיזהר

מהממטרה

ואתה רציני איתי לשלם 1000 שקל בשביל לדעת איך לשבת נכון בתוך האוטו ? אני יכול להסביר לך את זה בשתי שורות! ועל איזה דינמיקה אתה מדבר,

אין פה מסלול !! יש פה כבישים עם רמזורים , אתה מדבר על דינמיקה בלקחת כיכר באמצע רחוב ראשי ? אני יסביר לך ב2 מילים סע על 30 וסובב את ההגה.

כל עוד אין מסלול מסודר בארץ ! אין צורך בכל התחליפים המזוייפים האלה של "בתי ספר לנהיגה מתקדמת " כי אתה לא מתקדם לשום מקום אתה נוסע בתוך חניה !

זה נטו להרוס צמיגים להפסיד כסף ובשביל מה ? מה תיישם עם מה שלמדתה ? תיסע מהר ותיכנס בילד שיחצה לך את הכביש ? או בשוטר שישלול לך את הרישיון כי ניסיתה את הדינמיקה של הרכב בכביש ציבורי ? ולגבי יציאה מתאונות או תגובה נכונה במצב של תאונה ? אז בוא נסכם שפשוט תמנע מעצמך להיכנס לסיטואציה הזאת מלכתחילה ולא תצטרך להשתמש בכישוריך המיקצועים ב "לצאת מתאונות "

פורסם

תתפלא מה אפשר ללמוד ביום אחד במגרש\כביש עם מדריך מנוסה. זה בפירוש שווה את ה-800 עד אלף שקל, גם כנהיגה מתקדמת וגם בהיבטים של נהיגה ספורטיבית. "השמות הגדולים" בתחום הנהיגה המתקדמת בארץ (איתי, דני, און, ליאור, ראם) לא נופלים ברמתם משום מדריך שתמצא בחו"ל, ותתפלא לשמוע שהם דווקא יותר זולים. אז נכון שהמגרש או נס הרים זה לא זנדרוורט, אבל זה בכל זאת לא רע בכלל!

פורסם

אני לא בא לזלזל חלילה ברמת המדריכים בארץ אני בא סקפטי לכמה באמת אפשר ללמוד ממגרש חניה נטוש, אתה בכלל מגיע להילוך 3 ? אם כמו שאתה אומר המחיר נע בין 800-1000 עוד אני יכול להבין אבל בזמנו שחקרתי את הנושא זה עלה כמה אלפים.

באמת שלפי דעתי גם 500 שקל זה ביזבוז כסף, זה פאקינג מגרש חניה לא מסלול מסודר לא כלום אין בזה פניות אין גבעות אין באמת נהיגה ספורטיבית , זה מגרש חניה ואם הוא לוקח לך 1000 שקל על לא יודע כמה זמן שהוא "מלמד" אותך לשבת כמו שצריך ואיך להחזיק את ההגה אז מכל הכסף שהוא מרוויח שישקיע ויבנה מסלול מסודר , ואז אתה יכול להיות בטוח שאני יהיה הראשון שישלם אפילו 2000 שקל בשביל ללמוד בבית ספר שלו !

פורסם

אני הגעתי אל קורס נהיגה מתקדמת כאשר כל "הבסיס"( ישיבה, הגה וכדומה) נהירים לי. במשך הקורס שמתי לב עד כמה דווקא הדברים הללו, שאתה מזלזל בהם, חשובים: מכוניות שנעצרו רחוק מאוד על צמיגים יבשים, נהגים שלא הצליחו להחזיק את הרכב במעגל האצה בגלל שהם תמכו בגוף עם ההגה ויד אחת שלהם נרדמה, נהגים שלא שלטו ברכב עקב עבודת הגה קלוקלת ומבט שלא לכיוון הנכון וכדומה. זה שווה את כל הכסף.

אני אישית גם הפנמתי נושאים של בלימה נכונה (נסוגה) כולל שימוש בהיגוי, שליטה ברכב והכרה של מגבלותיו. כן, כן, במגרש וקצת בכביש הציבורי. הקורס אמור להוות בסיס לתרגול עצמי: מאז מצאתי את עצמי מתרגל לא מעט בלימות נסוגות, בלימות בעקומות וגם שליטה ברכב -- בעצמי.

אני אגב מסכים שיש צורך בשיפור אמצעי התרגול, וכמובן שמסלול מירוצים רציני הוא תנאי בסיס לכך, אבל אני לא הייתי מזלזל כהוא זה באיכותם של הקורסים הקיימים.

פורסם

אוקי ואיפה תיישם את זה ? במסלול הקרוב לביתך ליד הסופרמרקט ? אני איבדתי את הרישיון שלי לחודשיים ויש לי חצי שנה על תנאי למשך 3 שנים יודע על מה ? על שנסעתי ברגוע שלי בנתיב שמאלי 140 , אז איפה כל מה שלמדתה והיה שווה את כל הכסף איפה תהנה מהלמידה הזאת ? אין לך איפה ליישם את זה.

אם היה מסלול בארץ אז היה תחרויות והיה מתחרים וזה היה הכרחי להיות נהג טוב יותר מהמתחרה שלך ולכן כמובן שבית ספר לנהיגה מתקדמת הוא הכרחי בלי שום צל של ספק , אבל כל עוד אין בארץ פלטפורמה שכזאת זה פשוט חסר טעם, זה כמו לקנות מטוס אבל אין לך כביש המראה אז מה יעזור לך המטוס,

לסיכום : נחמד שהבתי ספר האלה נותנים אפשרות להשתגע עם האוטו במגרש חניה בלי לסכן הולכי רגל / לעבור על החוק

אם זה שווה 1000 שקל ? כל אחד יעשה את השיקולים שלו , אם זה הוגן לקרוא לזה נהיגה ספורטיבית או להתיימר ללמד נהיגה ספורטיבית לפי דעתי לא ! כי ממגרש חניה אתה לא לומד להיות נהג מירוצים.

• תוכן חדש...