Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מירוץ חוקי בערד בחודש מאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אישית לא למדתי נהיגה ספורטיבית. אני למדתי יסודות בנהיגה מתקדמת, שחשובים גם בנהיגת כביש וגם בנהיגה ספורטיבית. לטעמי, קורס כזה הוא "הקדמה" טובה גם למי שרוצה להשקיע בתחום הספורטיבי -- לפני שהוא ממהר לכתת רגליים בקורסים ארוכים במסלולים בח"ול. מי שממש רוצה ליישם נהיגה ספורטיבית בארץ, יימצא את הדרך, ולראיה -- מירוץ הראלי בערד הבא עלינו לטובה.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עליתי על רעיון אדיר , למה שלא לפתוח בית ספר לנהיגת ראלי בערד , על המסלול המדובר, בעבר היו כמה חבר'ה שניהלו קורסי ראלי כאלה פרטיים והם נעצרו על ידי המשטרה , היום יש לנו כבר מסלול חוקי ומירוץ חוקי

עכשיו זה משהו שהייתי משלם עליו בלי צל של ספק :-D

פורסם

ערס קטן - אתה מבלבל בין הרבה מושגים.

קורס נהיגה מתקדמת זה לא קורס נהיגת מירוץ, וזה גם לא מתיימר להיות קורס נהיגת מירוץ.

עם כל הבטחון שלך שאתה יודע איך לנהוג - תבוא פעם אחת לקורס כזה במגרש מצ'וקמק, בתשלום של כ- 750 ש"ח ותלמד מאוד מהר כמה אתה בעצם לא יודע.

גם אני פעם חשבתי שאני יודע לנהוג, ועשיתי קורס כזה, ואח"כ גם קורס מדריכים ועבדתי תקופה קצרה בתור עוזר מדריך בקורסים כאלה, וגיליתי מהר מאוד כמה אני לא יודע.

זה מתחיל מדברים בסיסיים כמו בלימה (נעזוב רגע תנוחת נהיגה וכיוון מראות - נניח שאתה באמת יודע כל מה שיש לדעת על זה...).

אני מניח שאתה בטוח שאתה יודע לבלום הכי חזק ומהר שאפשר במקרה חירום.

כמעט כל מי שמגיע לקורסים האלה חושב כך. גם אני פעם חשבתי כך.

בקורס הראשון מרחק הבלימה שלי התקצר בשליש אחרי שלמדתי איך עושים את זה נכון, וכך כמעט כל אחד שמגיע לראשונה לקורס כזה.

הידעת שבמצבים מסויימים של החלקה בתת היגוי, כשהאינסטינקט הוא לעזוב גז ולסובב עוד הגה, דווקא יישור ההגה הוא מה שיוציא אותך מההחלקה? עד שחווים את זה ומתנסים עם זה, לא מבינים בכלל שזה אפשרי. לפני הקורסים שעשיתי בכלל לא עבר בדעתי להחלץ ככה מתת היגוי. והיכולת לתרגל את זה במגרש מצ'וקמק עם ממטרות כדבריך זה ממש ברכה.

יצא לך פעם לבלום חזק כששני גלגלים על שוליים מחצץ ושניים על אספלט יבש? יש לך מושג איך האוטו מגיב כשעושים את זה?

לסיכום, כל עוד לא התנסית בעצמך בקורס נהיגה מתקדמת, אני מציע לך להמנע מביקורת שלא מבוססת על ידע או נסיון או מציאות.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

smallars - סע לשלום, המפתחות בפנים. שיהיה לך בהצלחה, עם גישה כזו, בהחלט תגיע רחוק.

לסיכום, כל עוד לא התנסית בעצמך בקורס נהיגה מתקדמת, אני מציע לך להמנע מביקורת שלא מבוססת על ידע או נסיון או מציאות.

בדיוקיסימו. מי שלא אפה שום דבר מימיו אינו יכול להעיד על טעמו של לחם טוב.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קרעת אותי עכשיו עם המטאפורה של האפייה :)

אני באמת צריך לאפות חלה של שבת כדי לדעת חלה טובה מהי ? לא מספיק לאכול 100 חלות שונות ולהחליט?

haters will hate

פורסם

היית אופה לחם ולא חלה - דיינו,

היית אופה לחמניה ולא לחם - דיינו,

היית אוכל חלה שלא אתה אפית - דיינו,

היית אוכל לחם שקנית - דיינו,

פה מדובר על מישהו שלא ראה מימיו מהו קמח !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
מי שבישל בערב שבת, יאכל בשבת. אנשי הראלי דאגו לקדם את חוק הספורט המוטורי, ולכן החוק פועל לטובתם.

קביעה קצת בעייתית...

אנשי הספורט המוטורי העממי (לצורך העניין ג'ימקאנות) מעולם לא ביקשו סטטוס חוקי לפעילות שלהם. אנחנו צריכים מגרש חניה ריק וכמה עשרות קונוסים.

כשאנשי הראלי דאגו לקידום הספורט שלהם (ואין לי אף מילה רעה על אף אחד שהשקיע ועסק בפעילות הזאת), תוצאת לוואי היתה שהחוקים הפכו לכאלה שתופסים לכל ענפי הספורט המוטורי, ובכללם הג'ימקאנה.

אז בעוד שבמדינות מתוקנות לא צריך רשיון מירוצים בשביל להשתתף בג'ימקאנה, והמכוניות לא חייבות שום רישוי מיוחד או ביטוח מיוחד, החוק הבא עלינו לטובה בישראל יצר מצב שגם מי שרוצה סה"כ לעשות סללום בין קונוסים צריך לדאוג לרשיון דואלי לאוטו ועוד כל מיני קללות.

כשאנשי הג'ימקאנות (ואני ביניהם) הבינו שהמצב הזה נוצר, חברנו לאנשי הראלי במאמץ לדאוג לדרישות הצנועות של הספורט המוטורי העממי, אלא שמצאנו את עצמנו בלב ליבם של מריבות בין העוסקים במלאכה, והאינטרסים האחרונים שמישהו רצה לדאוג להם זה האינטרסים של אנשי הג'ימקאנות.

וזה עוד יותר בעייתי להגיד שהחוק פועל לטובתם, כי הדור הבא של נהגי הראלי בדר"כ נוצר מתוך ענפי הספורט המוטורי העממי, אבל כשהספורט העממי אינו נגיש לכל אחד בגלל הדרישות המוגזמות והעלויות שכבר לא תהיינה נמוכות, אין דור הבא לענפים המקצועיים יותר.

אני לא חושב שזה באינטרס של אף אחד שבעוד 10 שנים עדיין נמצא את אותם 30-40 חברה' ממשיכים להתחרות בראלי בינם לבין עצמם...

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ג'רמי היקר, אני מסכים עם חלק מהנקודות שהעלית ומסתייג לגבי חלקן,

אך ברשותך, מעדיף שלא להיכנס לדיון זה כרגע ובפורום זה, משיקוליי שלי. מקווה שתבין, וגם תכבד.

בסופו של יום, אנחנו חיים בארץ ישראל, ובגלל שהכל עקום מהיסוד ועד ימינו, גם תחום זה לעולם לא יישר קו עם שאר מדינות העולם לדעתי.

Having that said - בחו"ל הגישה הליברלית אומרת שמה שלא קבעו שאסור - מותר. בארץ הגישה אומרת שמה שלא קבעו שמותר - אסור.

זה מה יש, ובתקווה שגם עם זה ננצח. אם לא אנחנו, אז לפחות ילדינו.

פורסם

ג'רמי ידידי היקר

אינני ולא לרגע אחד מתיימר להיות נהג מירוצים/נהג יותר טוב מאחרים. אני נהג מן השורה שעבר טסט 2 וטו לא

- אינני מוצא לא אף סיבה אחת טובה מדוע אני צריך לדעת - בלימת חרום כזאת או אחרת, 2 גלגלים על חצץ וגלגל אחד על טופי

אם כל מה שציינתה היה הכרחי לנהיגה נכונה - אני מאמין שמשרד הרישוי שקיים כבר מ1948 (נגיד מאז קום המדינה) היה מוצא לנכון ללמד את הנהגים איך לבלום בלימת חרום / איך לשבת נכון / ואיך לעשות את כל הדברים שציינתה שלומדים בנהיגה מתקדמת

אם אני נהג שומר חוק ומציית לחוקים , אם זה המהירות המותרת בתוך עיר או שמירת מרחק מרכב מלפנים מדוע שאצטרך להשתמש בכל הטכניקות המתקדמות הללו / להרוס את הצמיגים/ לזעזע את כל הרכב/ לגרום לבלאי מואץ של רפידות ובולמים וכדומה ועוד לשלם על כך 750 שקל ?

ביום שיהיה מסלול בארץ ואדם ירצה לעסוק בתחום כמו ששחקן כדורגל או אפילו אבי שמשחק לפעמים בספורטק כדורגל שתיהם יקנו נעליים עם פקסים, אז אני יבין מדוע הנהג שרוצה לנהוג במירוצים בעולם או אפילו ירון שרוצה לעשות כמה LAPS עם הלאון החדשה שאבא קנה לו , אני יבין מדוע צריך לימוד שכזה והבנה מעמיקה שכזאת בדנימיקה ובפיזיקליות של הרכב , כי אתה תדחוף את הרכב למצבי קיצון

אך לעולם אל תעשה זאת בכביש ציבורי כי עם כל הדינמיקה המופלאה שלמדתה שתיקח פניה בכביש בצפון ומה לעשות יתחשק לאיזה חתול לקפוץ לך לכביש כי אין גדרות מסביב לכביש וזה לא מסלול סטרילי, אז אם כל הלימוד שלך שתחליק על הראש של החתול לא הייתה כזה מהמר שתיצא מזה

ללמוד בקורס נהיגה מתקדמת יכול להיות מעולה כאשר יש מסלול ויש לאן להתפתח , אך ללמוד נהיגה מתקדמת בשביל לנהוג על 100 ברחוב עמוס מכוניות ביום שישי או בכבישי מפותלים בצפון ואז מגיח לעברך רכב מהצד השני והצלחתה לבלום ולהציל את החיים שלך ואת החיים של האוטו השני, זה טימטום כי לא תמיד ישחק לך המזל , ותגיד " איזה גבר יצאתי הצלחתי לבלום " אני יגיד איזה טיפש יצאתה שבכלל הייתה צריך להגיע לסיטואציה שכזאת

וכמו שציינתי , אם וכן יהיה מסלול בערד ויפתח בית ספר לנהיגת ראלי אני מאמין שבשיעור הראשון ילמדו את מה שאתה למדתה, ויהיה את האפשרות אשכרה ליישם את זה במסלול אמיתי תהיה בטוח שאני הראשון שישלם לא 750 אלה 2000 שקל

פורסם

ערס קטן, אתה כל-כך מפספס את הנקודה שאין לך מושג. בוודאי שאתה צריך לדעת בלימת חירום. בוודאי שאתה צריך לדעת איך בולמים או מאיצים עם שני גלגלים על חצץ ושניים על אספלט - כל הדברים האלה יכולים להציל לך את החיים במצב חירום! הם לא מיועדים לעזור לך להיות נהג ספורטיבי טוב יותר, הם מיועדים לעזור לך להיות נהג בטוח יותר. וזה ממש לא משנה אם אתה מציית לחוקים או לא, כי במצב חירום לחוקים כבר אין משמעות - ומצב חירום יכול לקרות לך גם אם תסע בדיוק לפי החוק.

מה גם שקורס נהיגה מתקדמת אחד לא הורס את הצמיגים וממש לא גורם לבלאי מוגזם של הבלמים.

חוצמזה, אתה נותן הרבה יותר מדי קרדיט למשרד התחבורה. הם במשך שנים עושים את המינימום בשביל הבטיחות בדרכים, אז אתה מצפה שהם ישקיעו בטכניקות נהיגה מתקדמת? בנוסף, בדיוק בגלל זה קוראים לקורסים האלה "נהיגה מתקדמת" - אם היו מלמדים את זה בשיעורי הנהיגה, לא היה צורך "להתקדם"...

בקיצור - תבדיל בין "נהיגה מתקדמת" ל"נהיגה ספורטיבית" ותבין למה אנחנו מתכוונים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני , מתי בדיוק אני יגיע למצב שאני צריך לבלום 2 גלגלים על חצץ 2 על אספלט נו בחייאת רוני ? אני נוסע בתוך העיר ולפעמים שבא לי להשתגע אני נוסע לאגדיר בהרצליה:wink:

איפה אתה רוצה שאני יישם בלימת חרום ? הרי ראיתי את הסרטון של מסלולים שהוא מסביר שפשוט צריך ללחוץ הכי חזק על דוושת הבלם ולתפוס את ההגה שלא יברח מהבלימה ופה נגמר הסירטון וגם אינסקטיבית זה מה שכל נהג אחר היה עושה,

אתה רוצה להגיד לי שאם אני יצעק הולה הולה הופ תוך כדי עצירת חירום אז אני יעצור יותר מהר ? נו דיי...

את העובדה שאתה נוהג מדהים , זה לא מלנהוג במגרש חניה וזה לא מלנהוג בדרך נמיר זה מהמסלולים שעשיתה בחול שנתנו לך במה ללמידה נכונה ושם יכלתה באמת ללמוד איך לנהוג

פורסם

אם כל מה שציינתה היה הכרחי לנהיגה נכונה - אני מאמין שמשרד הרישוי שקיים כבר מ1948 (נגיד מאז קום המדינה) היה מוצא לנכון ללמד את הנהגים איך לבלום בלימת חרום / איך לשבת נכון / ואיך לעשות את כל הדברים שציינתה שלומדים בנהיגה מתקדמת

אם אני נהג שומר חוק ומציית לחוקים , אם זה המהירות המותרת בתוך עיר או שמירת מרחק מרכב מלפנים מדוע שאצטרך להשתמש בכל הטכניקות המתקדמות הללו / להרוס את הצמיגים/ לזעזע את כל הרכב/ לגרום לבלאי מואץ של רפידות ובולמים וכדומה ועוד לשלם על כך 750 שקל ?

מה שהרשויות דואגות שתלמד תקף אך ורק למצבים הכי בנאליים שקורים על הכביש, וגם לא. ברגע שתגיע למצב של סכנה ברורה ומיידית לחיים שלך אך ורק הכשרה, תרגול (ומזל) יצילו אותך. נהג שמיומן בשליטה על רכב בהחלקה יכול לצאת ממצבים שנהג שבחיים לא תרגל כזה מצב לא יוכל, או לא להכנס אליהם מראש. בהתחשב שהבדל בין שליטה בהחלקה יכול להיות בין קצת בוץ על הצמיג למול תאונה חזיתית עם משאית הייתי אומר שלא - לא מלמדים אותך כל מה שאתה צריך לדעת וגם לא קרוב לזה. חייבים ללמוד ולתרגל ולתרגל ולתרגל.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

עופר ותירגול בעצם אומר 750 שקל כל תירגול + בלאי מואץ לבלמים וכל זה למצב שבו אני יעלה על בוץ משום מה יאבד שליטה (עליתי על בוץ כבר ב4 שנים שיש לי רישיון ולא איבדתי שליטה . האוטו פשוט המשיך לנסוע ) משום מההה תגיח לעברי משאית ואז רק אז בשניה הקטנה הזאת אני יוריד הילוך יתן הגה לכיוון שני פול גז והופ יצאתי בשלום מהסכנה

לא נשמע לי ריאלי עופר סלח לי

פורסם

אינני מוצא לא אף סיבה אחת טובה מדוע אני צריך לדעת - בלימת חרום כזאת או אחרת, 2 גלגלים על חצץ וגלגל אחד על טופי

צודק, לקיצור מרחק הבלימה ולהסטת הרכב במקרה של חוסר יכולת לבלום אין שום תרומה ממשית לבטיחות שלך...

זה שאתה אדם מאמין זה טוב ויפה, אך אמונה (או המחסור שבה) לא הופכת דברים לאמיתיים בשום צורה שהיא.

אני יכול להאמין כי עורבים הם בצבע ורוד, ואם זה המצב, כנראה שמישהו צבע אותם בורוד למען ייראו קשוחים.

האם אמונה זו הופכת דבר ממה שאמרתי לנכון ? לא, בדיוק כמו שהאמונה שלך לגבי משרד הרישוי אינה נכונה.

בתור אדם שחי את זה מקרוב ונמצא "במקומות הנכונים" כדי לגבש עמדה מושכלת בנושא, אני יכול להעיד דבר מאוד פשוט:

אלו שאוחזים במושכות של תחום זה בישראל תמיד עשו ותמיד יעשו את המינימום הנדרש וגם לפעמים אפילו את זה לא.

אם אתה רוצה להסתפק במינימום (שהוא פחות מבסיסי) שהמדינה נתנה לך - תפאדל. גם זו גישה לחיים.

חבל שגישה כזו לחיים, לא תורמת להם במאומה, ולפעמים אף יכולה לקצר אותם...

בברכה.

נ.ב. שים לב שכל מי שעבר קורס נהיגה מתקדמת (אפילו בטיחותית, לא צריך ספורטיבית) תומך בכך,

ואילו האדם שלא עבר הדרכה כזו מעולם (קרי - אתה) מתנגד למה שהוא בכלל לא יודע נחרצות.

פורסם
רוני , מתי בדיוק אני יגיע למצב שאני צריך לבלום 2 גלגלים על חצץ 2 על אספלט נו בחייאת רוני ? אני נוסע בתוך העיר ולפעמים שבא לי להשתגע אני נוסע לאגדיר בהרצליה:wink:

איפה אתה רוצה שאני יישם בלימת חרום ? הרי ראיתי את הסרטון של מסלולים שהוא מסביר שפשוט צריך ללחוץ הכי חזק על דוושת הבלם ולתפוס את ההגה שלא יברח מהבלימה ופה נגמר הסירטון וגם אינסקטיבית זה מה שכל נהג אחר היה עושה,

נו בחייאת ערס, זו רק דוגמא אחת מני רבות. הרי ברור שאם לא תצא מהעיר גם לא תגיע למצב של בלימה עם שני גלגלים מחוץ לכביש. ובנוגע לבלימת חירום - תתפלא אבל אינסטינקטיבית רוב הנהגים פשוט לא בולמים הכי חזק, או בכלל לא בולמים נכון. צריך להתאמן בזה ולקבל הדרכה, אחרת מצב חירום עלול להפוך לתאונה.

גם אני התחלתי מהבסיס - כיוון מראות, הגה ומושב נכון, חשיבות המבט, בלימות נכונות, שימוש נכון ב-ABS. חייבים להתחיל ממשהו. כל השאר זה כבר נהיגה ספורטיבית - שזו תורה בפני עצמה. ותאמין לי שלא למדתי אותה בחו"ל וגם לא במסלול. למדתי בארץ במגרשי חנייה ועל הכביש, והתאמנתי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...