Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיבלתי את הפולו החדשה שלי!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניתן להתניע את הרכב בהילוך סרק בלי ללחוץ על המצמד, אבל זה אכן לא מומלץ!

הסיבה למיטב הבנתי היא שבין המצמד לתיבת ההילוכים נמצא גלגל תנופה בעל מסה משמעותית שאחראי לייצב את המנוע ולאפשר מעבר כח רציף בלי רעידות.

כשאת מפעילה את הסטרטר כשהמצמד אינו לחוץ - למעשה הסטרטר צריך להאיץ (ממצב נייח) את גלגל התנופה הזה - מה שמקשה על פעולת הסטרטר (מתנע) לאורך זמן!

בעקרון, כשמתניעים את המנוע - לא רוצים יציבות! יציבות מקשה על המנוע להתניע! (יציבות תשאיר את המנוע כבוי במקרה הזה)

יתרון נוסף של רכב ידני הוא שניתן להתניע אותו, אם המצבר חלש, ע"י חניה במורד. הפעולה כמובן מסוכנת ועלולה להזיק לרכב, אבל אפשרית!

ידידי, כמה תיקונים.

1. אין כל בעיה להניע מכונית ידנית בניוטרל בלי ללחוץ על המצמד.

הסטרטר מסובב את המנוע על ידיכל שהוא (הסטרטר) משתלב עם גלגל תנופה, כך שבכל התנעה גלגל תנופה מסתובב, ובכלל לא משנה עם המצמד לחוץ או לא.

בהנעה עם מצמד לא לחוץ הסטרטר צריך לסובב את הגל הראשוני בגיר, ובהתנעה עם מצמד לחוץ הוא לא צריך לסובב אותו, ההבדל בין שני המצבים זניח ביותר ולא יגרום לשום בלאי נוסף, גם לאורך זמן.

לענת - תתחדשי על הרכב, אני מאוד מעריך בחירה בגירסה הספציפית הזו, שהיא גם נותנת תמורה סבירה למחיר, בניגוד לגירסאות האחרות.

• תגובות 222
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדשי ,

אשמח לשמוע בימים/השבועות הקרובים חוות דעת על הרכב (צריכת דלק, ביצועים)

מה המחיר ששילמת על הרכב ?

פורסם

ענת כיף לשמוע :-D

מתנצל על גניבת השרשור, זה סה"כ קשור לפולו :oops:

M B3 הזכיר לי את העניין הזה פשוט.

אני בעל פולו TSI חדשה, ואני מפקפק במד הדלק שלה..

מילאתי מיכל מלא, 45 ליטר (בטח זה מפסיק למלא קצת פחות מזה..), ב-04/04, כלומר 12 ימים עברו מאז.

נסעתי ב-12 הימים הללו 10 פעמים לעבודה (כביש 1), ועוד קצת לפה ולשם בתוך העיר.

הלוך-חזור לעבודה זה 45 ק"מ.

45*10=450 ק"מ.

נגיד עוד מספר קילומטרים בעיר זה ייצא שנסעתי בערך 480 ק"מ. (איפסתי באמצע את מד הק"מ בשביל משהו אז אני לא יודע במדויק.)

כשהתנעתי את הפולו היום, ראיתי שטנק הדלק הדיגיטלי מראה על 3/4 טנק, ובחישוב כמה ק"מ אני יכול לנסוע איתו מצוין 330 ק"מ.

עכשיו, זה לא נראה לי הגיוני.

בדרך לעבודה ובחזרה, הרכב לוגם בממוצע 5.5/100, כלומר בממוצע 18 ק"מ לליטר.

משמע כול נסיעה לעבודה וחזרה הביתה זה 2.5 ליטר, מה שאומר שהפולו שתתה כבר לפחות 25 ליטר, אם לא יותר.

אז נשאר בערך 20 ליטר, שזה קצת פחות מחצי מיכל, אז מדוע המד מראה מעל חצי? :conf:

מבחינת כמה אוכל לנסוע עם המיכל, זה יוצא פחות או יותר נכון, שכן 20*18=360 ק"מ.

בקיצור, אם זה באמת נכון כול הסיפור הזה, אז הפולו הזאת ממש חסכונית.:-D כי 800 ק"מ למיכל דלק זה נראה לי מעולה.

קראתי כאן בפורום שמישהו עשה עם הגולף TSI שלו את אילת ובחזרה עם מיכל אחד, אבל לדעתי היה לה מיכל גדול יותר.

פורסם
ענת כיף לשמוע :-D

מתנצל על גניבת השרשור, זה סה"כ קשור לפולו :oops:

M B3 הזכיר לי את העניין הזה פשוט.

אני בעל פולו TSI חדשה, ואני מפקפק במד הדלק שלה..

מילאתי מיכל מלא, 45 ליטר (בטח זה מפסיק למלא קצת פחות מזה..), ב-04/04, כלומר 12 ימים עברו מאז.

נסעתי ב-12 הימים הללו 10 פעמים לעבודה (כביש 1), ועוד קצת לפה ולשם בתוך העיר.

הלוך-חזור לעבודה זה 45 ק"מ.

45*10=450 ק"מ.

נגיד עוד מספר קילומטרים בעיר זה ייצא שנסעתי בערך 480 ק"מ. (איפסתי באמצע את מד הק"מ בשביל משהו אז אני לא יודע במדויק.)

כשהתנעתי את הפולו היום, ראיתי שטנק הדלק הדיגיטלי מראה על 3/4 טנק, ובחישוב כמה ק"מ אני יכול לנסוע איתו מצוין 330 ק"מ.

עכשיו, זה לא נראה לי הגיוני.

בדרך לעבודה ובחזרה, הרכב לוגם בממוצע 5.5/100, כלומר בממוצע 18 ק"מ לליטר.

משמע כול נסיעה לעבודה וחזרה הביתה זה 2.5 ליטר, מה שאומר שהפולו שתתה כבר לפחות 25 ליטר, אם לא יותר.

אז נשאר בערך 20 ליטר, שזה קצת פחות מחצי מיכל, אז מדוע המד מראה מעל חצי? :conf:

מבחינת כמה אוכל לנסוע עם המיכל, זה יוצא פחות או יותר נכון, שכן 20*18=360 ק"מ.

בקיצור, אם זה באמת נכון כול הסיפור הזה, אז הפולו הזאת ממש חסכונית.:-D כי 800 ק"מ למיכל דלק זה נראה לי מעולה.

קראתי כאן בפורום שמישהו עשה עם הגולף TSI שלו את אילת ובחזרה עם מיכל אחד, אבל לדעתי היה לה מיכל גדול יותר.

תאפס את מד הק"מ, תתדלק מיכל מלא (עד שהאקדח מפסיק בעצמו), תיסע עד שחץ המיכל יורד לרבע ותתדלק שוב באותה תחנה ומשאבה.

תחלק את הק"מ שבמד בכמות הליטרים שמילאתה בתידלוק השני. תעשה שלוש רישומים כאלו ותעשה ממוצע, זה מה שהרכב שלך צורך לליטר בנזין.

פורסם
תאפס את מד הק"מ, תתדלק מיכל מלא (עד שהאקדח מפסיק בעצמו), תיסע עד שחץ המיכל יורד לרבע ותתדלק שוב באותה תחנה ומשאבה.

תחלק את הק"מ שבמד בכמות הליטרים שמילאתה בתידלוק השני. תעשה שלוש רישומים כאלו ותעשה ממוצע, זה מה שהרכב שלך צורך לליטר בנזין.

אכן, תכננתי לעשות את זה בתדלוק הבא..

אך הספק הוא באמינות מד הדלק.. כלומר, הוא מראה מצב לא הגיוני..

פורסם

אני מהמר, שבהמשך מד הדלק יירד יותר מהר.

המצב הזה אופייני להרבה רכבים.

גם בג'מפי שלי אחרי 350-400 ק"מ מד דלק מראה 4\3 מיכל, אבל ב 750-800 ק"מ הוא מראה פחות מ 4\1 .

לדעתי כל העניין הוא בגלל צורת המיכל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אוקי , תודה. אני בהחלט אעשה זאת.

באסה. קראתי פה הרבה שרשורים של מקבלי רכבים חדשים ואף אחד מהם לא הלך למוסך יומיים אחרי שקיבל את הרכב ):

אבל ממילא אני צריכה לחזור אליהם לאסוף את הגיפיאס. אגב לכל מי שמחפש סוכנות פולקסוואגן בחיפה אני ממליצה בחום על סוכנות עוז שצמודה למוסך עוז בחוף שמן (ובשום אופן אל תתקרבו לסוכנות המרכזית בבית אמות בחיפה!). בעוז הם היו פשוט מקסימים, אי אפשר לתאר את ההבדל ביחס ובשירות.

לא היתי ממליץ על מקום שעובד על הלקוח.

אמרו לך שתקבלי כל מה שיש ברכב שנמצא בתצוגה (אני מניח פולו TSI), ואת קיבלת משהו אחר.

סוג של הונאה, לא?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
תתחדשי ,

אשמח לשמוע בימים/השבועות הקרובים חוות דעת על הרכב (צריכת דלק, ביצועים)

מה המחיר ששילמת על הרכב ?

בינתיים קצת מוקדם לחוות דעת, נסעתי רק 150 ק"מ מאז שקיבלתי את הרכב ואני לא נוסעת מעל 100-110 קמש.

עלה לי 87K על הכביש כולל המיגון והכל. לדעתי עסקה משתלמת ביותר לעומת ה-TSI שעולה 20K יותר, אבל אני עדיין מחכה לצבור קצת קילומטרז ולבדוק את התאוצה של הרכב בכביש המהיר במהירות קצת יותר גבוהה..

לא היתי ממליץ על מקום שעובד על הלקוח.

אמרו לך שתקבלי כל מה שיש ברכב שנמצא בתצוגה (אני מניח פולו TSI), ואת קיבלת משהו אחר.

סוג של הונאה, לא?

לחלוטין הונאה. אך הסוכן שהוליך אותי שולל הוא לא זה שעליו המלצתי.

ביצעתי הזמנה בתחילה דרך הסוכנות בבית אמות בחיפה, שם ראיתי את הרכב בתצוגה, ואחרי שהשלמתי את כל התשלום ביטלתי הכל כי זה היה ממש בלתי נסבל.

ואז פתחתי הזמנה חדשה כמה ימים לאחר מכן דרך סוכנות עוז עליה אני ממליצה בחום, הם באמת נהדרים שם. רק שבאותו שלב הגעתי רק בשביל לפתוח הזמנה ולא עלה על דעתי לברר האם הרכב מגיע עם האבזור מהתצוגה כי כאמור הייתי משוכנעת שכן.

פורסם

תתחדשי! קיבלתי את שלי (שחורה!) לפני שבועיים וחצי, אותו הדגם בדיוק. הנאה מובטחת :)

(אם תרשי, אעלה תמונות לשרשור :))

פורסם

בטח תעלה תמונות!

קנית גם כן את הידני 1400? איזה קטע, בחיי הייתי בטוחה שאני היחידה וכולם הולכים על הדגם היוקרתי TSI

אשמח לשמוע התרשמות שלך מהרכב, איך הוא בתאוצה בכביש המהיר? (לא יודעת למה זה כ"כ חשוב לי...)

קרה לך את המקרה המוזר שתיארתי לגבי ההנדברקס?

איך צריכת הדלק?

בקיצור פרט וספר (-:

• תוכן חדש...