Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיבלתי את הפולו החדשה שלי!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדשי!

גם אותי מעצבנת העובדה שיצרני רכב רבים מחליפים את מד חום המנוע לתצוגה של שתי נורות כדי לחסוך בעלויות (כנראה?).

זה עוד חיווי על מצב הרכב שיכול בעזרת חיווים אחרים (למשל צריכת דלק) לעזור לעלות על בעיות בשלב מוקדם.

ויש גם מקרים (mazda mx5) ששמים מד יפה אנלוגי אבל לתצוגה בלבד.

• תגובות 222
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז איפה בדיוק שמים את הג'ק ברכב הזה? יש מקום ספציפי?

בקונצרן VAG יש כאלה משולשים, קרובים לצמיג שמראים איפה לשים את הג'ק. משום מה בפאביה לא קיימים המשולשים האלה בסף האוטו.

בהחלט קרוב יותר לצמיג, מאשר איפה ששמתי.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ואני לא מסכים עם זה שהדשבורד לא מאובזר יותר מידי, כאילו, למה ציפית? ברכבים אחרים, הלוח שמראה על צריכת דלק ממוצעת ועוד כל מיני שטויות, נמצא על הלוח שעונים וזה מספיק.

דרך אגב, לידיעתך, כמה פיצרים מגניבים: כשקר סובבי את מתג המראות למעלה, זה מחמם תמראות ומוריד אדים, וגם כשאת מכניסה רוורס בגשם הווישרים מאחורה פועלים אוטומטית.

יש גם ווסת למהירות הווישר, שזה מגניב. לחיצה ארוכה על נעילה של האוטו, מעלה את החלונות כולם, ולחיצה ארוכה על הפתיחה פותח את כולם. אל תקחי את הדברים האלה כמובן מאליו, את לקחת את הרכב הכי זול, הכי פחות מאובזר. שלמנו ממש זול על רכב ששווה הרבה יותר.

לידיעתך את אותם פיצרים יש לי גם בפולו 2008 טרנדליין.

חוץ מהלוח שמראה על צריכת הדלק.

פורסם

זה כן בקרת אקלים פשוט ללא צג דיגיטלי , ז"א אם תשימי על טמפרוטורה מסויימת ידני אז הוא כן ישחק עם העוצמה במידת הצורך .

איפה בתמונות ראית שהיא יכולה לבחור טמפרטורה ?.

כתוב לך שיש לך בקרת אקלים אבל היא מכאנית = מזגן רגיל בערך.

פורסם
לרוכשת הפולו לי בחלון האחורי יש מדבקה שכתוב בה CAR OF THE YEAR 2010 רציתי לדעת אם זה רק לדגם TSI או גם לדגם הפשוט 1400 ? ענת והרכב יש לו 2 רמקולים ו 2 טוייטרים אין רמקולים בדלתות האחוריות

אין לי מושג לגבי המדבקה, אני אבדוק אבל לא זוכרת שראיתי משהו כזה.

יש אצלי 4 רמקולים, די בטוחה. זה גם כתוב על ההזמנה.

פאביה 1.2TSI ב87 אלף תתן תמורה עדיפה הן בביצועים והן באבזור באותו מחיר. :wink:

אבל הפאביה פחות יפה בעיני (:

וכן, כפי שאמרו קודמיי- תלמדי איך לפתוח את מכסה המנוע ולבדוק שמן ומים לפחות פעם בשבוע-שבועיים

פעם בשבוע שבועיים? ברכב הקודם בדקתי פעם בחצי שנה בערך, ותמיד אגב היה תקין. למה צריך לבדוק לעיתים כ"כ קרובות?

תתחדשי!

גם אותי מעצבנת העובדה שיצרני רכב רבים מחליפים את מד חום המנוע לתצוגה של שתי נורות כדי לחסוך בעלויות (כנראה?).

זה עוד חיווי על מצב הרכב שיכול בעזרת חיווים אחרים (למשל צריכת דלק) לעזור לעלות על בעיות בשלב מוקדם.

ויש גם מקרים (mazda mx5) ששמים מד יפה אנלוגי אבל לתצוגה בלבד.

מאוד מרגיז. הייתי מוכנה לשלם בלי בעיה עוד 1500 שקל שישימו כמה פונקציות בסיסיות כמו מד חום מנוע. אני חושדת שזה לא רק חסכון בעלויות. נראה לי שמייצרים היום מכוניות זולות יותר שמראש אמורות להחזיק פרק זמן קצר יותר. בדיוק כפי שמכונת כביסה היום לא מחזיקה 15 שנה כמו פעם וכנ"ל מקרר או מיקסר או כל דבר אחר. אני טועה?

אבל נדמה לי שאפשר להתקין בנפרד מד חום מנוע בעלות לא גבוהה. פעם היתה לי פיגו בעייתית ביותר בענייני חום מנוע והתקינו לי עליה מד חום בשלב מסוים. אני אברר.

איפה בתמונות ראית שהיא יכולה לבחור טמפרטורה ?.

כתוב לך שיש לך בקרת אקלים אבל היא מכאנית = מזגן רגיל בערך.

אין בקרת אקלים אמיתית. מזגן רגיל כמו שהיה במכוניות שיוצרו לפני 15 שנה. באמת מוזר שחיצונית הפולו כזו יפה ובפנים היא פשוטה כל כך.

פורסם
בקונצרן VAG יש כאלה משולשים, קרובים לצמיג שמראים איפה לשים את הג'ק. משום מה בפאביה לא קיימים המשולשים האלה בסף האוטו.

בהחלט קרוב יותר לצמיג, מאשר איפה ששמתי.

קיימים. ועוד איך קיימים. תסתכל טוב טוב.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

פעם בשבוע שבועיים? ברכב הקודם בדקתי פעם בחצי שנה בערך, ותמיד אגב היה תקין. למה צריך לבדוק לעיתים כ"כ קרובות?

...

אבל נדמה לי שאפשר להתקין בנפרד מד חום מנוע בעלות לא גבוהה. פעם היתה לי פיגו בעייתית ביותר בענייני חום מנוע והתקינו לי עליה מד חום בשלב מסוים. אני אברר.

1) בתקופת ההרצה כדאי לבדוק שמן לעיתים תכופות (לדעתי כל שבוע ולפחות כל תדלוק) לאחר מכן אפשר להסתפק בפעם בחודשיים יחד עם בדיקת לחץ אויר בצמיגים קרים בהתאם ללחץ המומלץ ע"י היצרן.

2) כן, אפשר להוסיף וכדאי (ואיזה רכב מגיע היום בלי מד טמפרטורת נוזל קרור?!? מד סל"ד ישנו, אני מקווה!)

פורסם

למרבה המזל, יש מד סל"ד (-:

אבל באמת זו הזדמנות בשבילי לשאול משהו שאף פעם לא הבנתי. אני לא עוברת בדרך כלל את ה-3000 בסל"ד, מקסימום 3500.

בשביל מה בשעון יש מד עד 7000 סל"ד? מישהו באמת מושך ככה את ההילוכים? מה קורה לרכב אם מושכים ככה? האם זה לא עושה נזק?

בספר הרכב כתוב שבתקופת ההרצה צריך להעלות בהדרגה את המהירות והסל"ד עד למקסימום האפשרי. לא משנה שאני בחיים לא אסע 170 קמש וגם לא 150, אבל ההמלצה נראית לי מוזרה ביותר.

פורסם

לא יקרה כלום אם תמשכי את ההילוך עד הסוף אחרי ההרצה.

תקבלי את מלוא הכוח מהמנוע וצריכת דלק יותר גבוה.

לעיתים רחוקות משיכות הילוכים לא פוגעת ברכב.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

יש קו אדום?

בעקיפות למשל, לעיתים נדירות, אין בעיה להגיע לקו האדום!

אבל אסור לעבור אותו!

זה לא מזיק כל עוד זה נעשה במידה.

לא התכוונו שתגיעי בסוף ההרצה ל-170! אלא שלקראת סוף ההרצה (1500 ק"מ) תגיעי באופן יזום גם לקצה תחום הסל"ד. זה נדרש להרצה!

פורסם

אז זה בדיוק מה שלא מובן לי... אני כבר שנים נוהגת בתחושה שאסור למשוך הילוכים ולפעמים כשנסעתי בטעות על הילוך רביעי במהירות 100 קמש נניח או יותר והמד סלד היה על כמעט 4000 ממש נלחצתי שאני הורסת את האוטו. ועכשיו בספר הרכב וגם אתם אומרים שזה בסדר למשוך את ההילוכים ויותר מכך אתה אומר בפירוש שזה דרוש לרכב בסוף ההרצה!

האם הרכב יהיה חלש יותר אם אני לא אעבור את ה-4000 סל"ד בשום אופן? סליחה על השאלות המפגרות אבל אני באמת לא רואה את עצמי מושכת את ההילוך הרביעי או החמישי למצב כזה של 5000-6000 סלד, אני אהיה משוכנעת ששרפתי את המנוע ואני תכף אצטרך להזמין גרר (:

• תוכן חדש...