Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את הוולט על הכביש כבר מספר פעמים, רכב יפייפה, התמונות לא עושות עימו חסד.

נהנתי לקרוא את השרשור, תודה על ההשקעה :)

בטר-פלייס נשמע לי כמו קשקוש אחד גדול.

haters will hate

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לציין ששברולט וולט/אופל אמפרה הן המכוניות ההיברידיות היחידות חוץ מהסיוויק שנהגים סטרייטים יכולים להראות בהן ללא חשש:-D

רעיון מוצלח מאד לדעתי, אני מקווה שזה יתפוס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מבחינת כדאיות כלכלית, אני מסכים שבמחיר הנוכחי של השברולט וולט הפתרון של בטר פלייס יעלה לנהגים פחות.

לדעתי בתהליך התכנון ג'נרל מוטורס עשו כמה בחירות שאינן כלכליות וגרמו לייקור מוגזם של הרכב.

הם סיבכו מאוד את המערכת על מנת למצוא פתרונות חכמים שיעלו את הנצילות של המנוע החשמלי. הסתבר להם שבמהירויות של מעל 70 מייל (113 קמ"ש) המנוע החשמלי הראשי מגיע לסל"ד גבוה (מ 7500 עד כמעט 11,000 ) ואז הנצילות של המנוע החשמלי יורדת בסביבות 10%-15% . מה שאומר שחלק מהאנרגיה שבסוללה הופך לחום במקום לדחוף את הרכב. התוצאה היא שטווח הנסיעה החשמלי מתקצר, ואם הרכב בשלב בו מנוע הבנזין עובד, אז צריכת הדלק תעלה. (הדלק מייצר חשמל, אם חלק מהחשמל "נאבד" צריך לייצר יותר חשמל מראש, כדי לפצות על כך).

לכאורה מדובר במצב מאוד לא רצוי שמזמין חיפוש פתרון. הפתרון היה יצירת מערכת ה Voltec , שמשתמשת בגיר פלנטרי ו 3 קלאצ'ים שונים כדי לחבר 2 מנועים חשמליים ומנוע בנזין בתצורה מיוחדת.

בגיר פלנטרי, טבעת אחת תפוסה, והמנוע הראשי מכניס כוח לגיר. הכוח הזה יוצא מוכפל פי כמה ביציאה מהגיר. עד כאן הכל רגיל. בוולט יש מצב מיוחד, בו הטבעת שאמורה להיות תפוסה מונעת ומסתובבת. היא מונעת על ידי הגנרטור (זה המנוע החשמלי הקטן יותר). כתוצאה מכך ששני מנועים מכניסים כוח לגיר, ניתן להקטין את הסל"ד של המנוע החשמלי הראשי ועדיין לשמור על מהירות זהה ביציאה מהגיר (כלומר גלגלי הרכב עדיין במהירות גבוהה, מעל 113 קמ"ש). בסל"ד נמוך יותר יש פחות הפסדים ביעילות המנוע- והבעיה נפתרה.

זה תכנון חכם אבל לדעתי הוא יקר ולא שווה את היתרונות. צריך לזכור שרוב הזמן הרכב נוסע פחות מ 113 קמ"ש, וממילא ברור לכל נהג של רכב חשמלי שנסיעה מהירה מחטיאה את המטרה של הרכב והוא עשוי לא לקבל את הטווח המובטח. מהנדסי שברולט בעצמם טוענים שהגיר המיוחד מאפשר לרכב להשיג רק עוד מייל או שניים בנסיעה חשמלית טהורה. זה בסך הכל שיפור של 5% בטווח.

הבחירה השניה שלדעתי שגויה, היא הכימיה של המצבר. שברולט טוענים שהם התעניינו בטכנולוגיות ליתיום-ברזל-פוספט של חברת A123 אבל הגיעו למסקנה שהחברה עדיין לא מספיק מבוססת ואמינה כדי להיות ספקית של חברת ענק כמו ג'נרל מוטורס. לכן הם הלכו עם קונצרן LG Chem שמייצר סוללות עם כימיה של ליתיום-מנגן-ספינל. הכימיה הזאת מאפשרת פחות מחזורי טעינה/פריקה ורגישה יותר לחשיפה לחום. כדי להבטיח אורך חיים סביר בכימיה הזאת, שברולט היו צריכים לקחת מצבר גדול יותר 16 קוט"ש ולהשתמש מתוכו רק ב 10 קוט"ש. בנוסף הם היו צריכים להתקין בתוך המצבר מערכת קירור מסובכת (ניהול תרמי). התוצאה היא מצבר גדול שבא על חשבון המושב החמישי, ויקר- הן בגלל הקיבולת העודפת והן בגלל מערכת הקירור.

מצ"ב קישור למאמר על פעולת מערכת ה Voltec

http://www.autos.ca/auto-articles/feature-deeper-into-the-technology-the-voltec-electric-drive-system

סרטון לנסיעת מבחן בוולט (שימו לב לבחורה העדינה שתכננה את מערכת בקרת היציבות)

(הם בודקים תאוצה 0-60 מייל כשהסרטון בזמן 6:00 )

267471 small2.jpg

voltec_5-3926.jpg

volt interiour.jpg

פורסם
כרגע רוב ההצלחה השיווקית מסתכמת במספר איים או מדינות קטנות. השיטה מתבססת על "ליסינג" של הרכב ושימוש בלעדי ברשת שלהם.

נראה לך שיש סיכוי שמדינות נורמליות יעניקו בלעדיות לפריסה של חברה אחת בלבד ? ועוד חברה ממדינה קטנה ללא לובי מקומי ?

נראה לך שחברות הדלק יסכימו ? וחברות הרכב ? הרי מה קל יותר שחברת רכב ענקית יחד עם חברת דלק ענקית יקימו את אותו מיזם ?

חוץ מזה שהטכנולוגיה משתנה כל הזמן. הסוללות טובות יותר ומסוגלות להטען מהר יותר. קמות אלטרנטיבות מוצלחות כמו של וולט ולא רק. כך שרעיון מהפכני מלפני 7 שנים הופך לפטטי לגמרי בעוד 3 שנים.

אולי נמציא מחדש את הפקס ? בוא נבטל את האימייל ונחייב את כולם להשתמש רק בפקסים :)

אני לא הסנגור של בטר פלייס, אבל אני בהחלט חושב שדחייה על הסף של הרעיון היא מיושנת.

כל מהפכה טכנולוגית מתחילה ממשהו שלא נשמע מושלם, וסיבות "למה זה לא יעבוד" תמיד היו בשפע.

דווקא איך שבטר פלייס עושים את זה זה יכול לעבוד.

במחיוד כאשר הרכב בליסניג, אתה לא צריך לפחד שעוד שלוש שנים תצטרך למכור רכב עם בטריה מדור קודם, אתה תמיד יכול לדרוש שירות מהחברה בכל מקום והם יספקו אותו רק מהפחד מהפדיחה שניתקעת.

הוולט לא מהפכנית ולא מציגה משהו שלא הכרנו רק שידרוג שלו, זה עדיין משאיר אותך תלוי בנפט באופן חד משמעי ולא משאיר סיכוי לאנרגיה ירוקה, ברור שיקח עוד זמן עד שגם תחונות הכח יעבדו רק על שמש רוח וכוח המים, אבל גם את רומא לא בנו ביום אחד.

האנלוגיה שלך לפקס קצת מצחיקה, זה בדיוק הפוך, ההתעקשות להשתמש במנועי בנזין היא כמו אלו שהשתמשו בפקס לפני עשר שנים, הם היו כמו כולם, אבל חברים שלהם כבר השתמשו במייל, זה היה איטי ולא נוח, אבל הם כבר עברו לדור הבא של התקשורת.

בנוסף אתה כבעל חברה שמחזיקה צי של 300 רכבים, לא היית מעדיף שהעובדים יהיו קצת מוגבלים בתנועה? שלא יסעו עם האוטו לכנרת כל שבוע? יש מספיק בעלי אינטרסים (לאו דווקא במובן הרע) שיקחו את הרכבים האלו לכל מיני ציי רכב.

בשיטה של בטר פלייס אין שום מניעה שתקום עוד מתחרה, אני מאמין שהם אפילו ישמחו, אנשים קונים דברים פופלריים, ויותר קל למכור כשזה נראה כמו גל חדש ולא חברה בודדת. חוץ מזה שלא ממש אכפת לי אם יקומו מתחרות חשמליות לגמרי שיעשו את זה במקומות אחרים, אני בעד פתרון חשמלי, כל עוד אני לא עושה מזה את הכסף, לא ממש אכפת לי מי עושה אותו.

הייתי בסיור בבטר פלייס, נהנתי מאוד, ואני בטוח שהעולם צועד לכיוון הזה, אני אישית כחובב אספנות תקוע עם מנוע בנזין מיושן ולא נצלני, אבל אני מאמין שבעוד עשור או שניים רק אספנים חולים כמוני עוד יסעו על דברים כאלו (אם בכלל יהיה מותר לנוע על בנזין).

בנוסף אני שותף בפרוייקט סטודנטים בתחום, ככה שיש לי מושג קלוש בקשר לנצילויות וטכנולוגיות זמינות (אני בתחום המכאני של הפרוייקט ולא בתחום החשמל).

אין פתרון חשמלי יותר טוב ממה שהם מציעים.

ואני אשמח לשמוע על כזה אם יש.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אני לא הסנגור של בטר פלייס, אבל אני בהחלט חושב שדחייה על הסף של הרעיון היא מיושנת.

אין פתרון חשמלי יותר טוב ממה שהם מציעים.

אין לי כל טענה לגבי התפיסה ההנדסית של הרעיון. יתכן שהפתרון הטכנולוגי הוא הכי טוב שקיים (נניח אל אף שידוע בוודאות שהפתרון הוא זמני ונולד מתוך בעיה ולא מתוך טכנולוגיה - באמת "החלפת סוללות" היא פתרון טכנולוגי מתקדם ???)

הבעיה שבטר פלייס לא מסתפקת במכירת טכנולוגיה - להפך אין לה כלל טכנולוגיה משל עצמה - אלה במכירה של "אוסף" פתרונות המורכב משיתוף פעולה "רצוני" בין יצרנים שונים.

דה פקטו השיטה לא תעבוד.

תחשוב על עולם שבו רק לאפל יהיה מותר למכור סמרטפונים של מגע.

רק לחברה פלאפון יההיה מותר למכור שירותי טלפוניה סלולרית.

טלפוניה קווית רק לבזק.

טלוויזיה רק לערוץ אחד.

והנשיא יהיו בני משפחתו של בן גוריון ....

זאת הבעיה בחברה הדורשת מונופול על שוק שלם בזכות פתרון טוב אבל לא בהכרח יחודי....

פורסם

מה שלא יהיה, אני מקווה שיחסי הציבור מטעם הוולט יהיו אפקטיביים יותר משל בטר פלייס, לפחות כאן בפורום.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

SLS

מי אמר שמגיע להם מונופול? מי אמר שיהיה להם מונופול? ואם יהיה, לכמה זמן?

בכל מקרה אני נגד מונופול מכל סוג שהוא.

אתה צודק שמחינה טכנולוגית הם לא המציאו משהו חדש, הם הפכו משהו קיים למוצר צריכה.

יצליח? לפי כמות המשקיעים, כנראה שיש יסוד סביר שכן, ולדעתי עם שוק פתוח גם אני וגם אתה נרוויח מזה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מוזר,אף אחד פה לא תרח להזכיר את הפריוס פלאג-אין שיוצאת השנה...

25 ק"מ על חשמל בלבד בניגוד ל5 ק"מ בערך ברגיל,בקיצור יהיה מעניין.

והיתרון היחסי שאין שום שינוי מתוכנן בפריוס,חוץ מחוסר של צמיג רזרבי(לטובת מקום לבטרייה המוגדלת).

למידע נוסף:

http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Prius_Plug-in_Hybrid

נ.ב.

מצאתי מיזם שהתחיל בתחילת ה90 וניגנזה בתחילת ה2000 לא נופלת מהטסלה,

וטווח יפה ומנוע חשמלי ראשי ומנוע דלק בתור גנרטור בלי תכנולוגיית שנות ה2000.

אז כמה באמת התקדמנו?

למידע נוסף:

http://en.wikipedia.org/wiki/General_Motors_EV1

פורסם

הסבר על ההבדל בין הגיר של הפריוס לבין הגיר של הוולט בתמונה למטה.

volt-prius.jpg

בגרפים למטה רואים איך מנוע הבנזין של הוולט משנה סל"ד בערך לפי מהירות הרכב (כמובן הוא היה יכול להיות גם בסל"ד קבוע אם המחשב היה רוצה, שהרי הוא לא ממש מחובר לגלגלים אלא בעיקר מייצר חשמל).

כמו כן המנוע עובד בעומס מלא, כלומר הואקום על אפס ברוב הזמן (הקו הירוק).

2011-chevrolet-volt-engine-behavior-graph.jpg

מתוך האתר:

http://gm-volt.com/2010/10/11/motor-trend-explains-the-volts-powertrain/

פורסם

קראתי עכשיו על ה F3DM מתוצרת BYD הסינית.

רכב נטען מהשקע בדומה לוולט, בעל טווח נסיעה חשמלי ומנוע בנזין שמחובר לגנרטור מסוגל לספק חשמל לנסיעות ארוכות.

הרכב מרשים עד כדי כך שמסתבר שהשרשור היה צריך להיקרא "האם F3DM תהפוך למתחרה הגדולה של מיזם בטר פלייס? "

נכון מדובר במכונית סינית.

נכון, אני לא הייתי רוכש כזאת לפני שהיא עוברת מבחן רשמי של Euro Ncap בציון טוב.

נכון, כדאי שמי שיביא אותה לארץ יתן הרבה שנות אחריות כדי להבטיח לקונים שזה לא בעיה שלהם אם האמינות לא משהו.

אבל האוטו הזה הוא היחידי בנתיים שיכול להביא את בשורת הרכב החשמלי להמונים.

במחיר של 28,000 דולר בארה"ב (לעומת 41,000 לוולט), הרכב מספק טווח נסיעה חשמלי טהור של 30% יותר מהוולט.

הסוללה שלו שטוחה ונמצאת מתחת לרכב כך שיש לו 5 מושבים ולא 4.

יש ביקורת על כך שחיצונית הרכב מועתק מקורולה ישנה, כשהמנוע בנזין (1 ליטר 3 צילינדרים) נכנס לפעולה הוא מרעיש ורועד (חסר בידוד ושיכוך רעידות), ושמחבר הטעינה שלו לא סטנדרטי. הרכב גם פחות מהודר ועתידני מהשברולט וולט. אבל במדינה כמו שלנו, שרוב העם מחפש מינימום הוצאות, גם אם מדובר ברכב הכי בסיסי שיש עם המנוע הכי בסיסי שיש- הרכב הזה יכול להצליח.

במבחן שבו אימצו את הרכב במיוחד הוא עדיין עבר 50 ק"מ על חשמל בלבד. הסינים מצהירים עד 100 ק"מ על חשמל בלבד.

וכנראה שמבחינת איכות הוא מרגיש בסדר.

נראה לי שהסינים להוטים להפוך לשחקן מרכזי בשוק הרכב באמריקה ואירופה, ומוקדם או מאוחר הם גם יצליחו לפתור את הנקודות החלשות שלהם. אפילו וורן באפט השקיע בחברת BYD (אגב- Build Your Dreams ) לפני כ 3 שנים.

http://www.plugincars.com/first-drive-byd-f3dm-chinese-plug-hybrid-106831.html

פורסם

כבר בשנת 96 היו רכבים המונעים באמצעות חשמל בצורה מלאה.

חברות הדלק / נפט הרגו את הרעיון.

מומלץ לצפות בסרט התעודה, מי הרג את המכונית החשמלית. (צפייה ישירה)

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

• תוכן חדש...