Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול לאיטליה ביום א' הקרוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

סוף סוף אני לוקח ברייק מהעבודה לשבוע ויוצא לטיולים המוקדש בעיקר לאהבתי הבלתי מוגבלת לרכבים ומתוצרת איטליה בפרט,ועוד קצת לאהבתה של אישתי לנעליים איטלקיות..

אני יודע כי נכתב רבות על איטליה מעל דפי הפורום..אך למרות הכל עדיין אני חושב כי יש עוד נושאים שתוכלו לעזור לי בהם :

1. ראיתי כי מדברים הרבה על דוחות שמגיעים מאיטליה בגין נסיעה בקטע שאסור לכלי רכב פרטיים וכדו'.מישהו יודע איך נראה תמרור המזהיר כניסה לאיזור כזה?

2. מהי הגבלת המהירות באוטוסטרדות ?(אני רוצה לחשב זמני נסיעה)

3.יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת על כבישי האגרה? או שזה כמו ברוב אירופה שמשלמים בTOOL

4.האם צריך לתאם הגעה למוזיאון\מפעל של פרארי,למברוגיני,פאגאני? האם יש עוד כמה מעניינים באיזור?

בגדול המסלול שלי הוא נחיתה ברומא ומשם נסיעה לורונה לטייל באיזור יומיים (ונציה ואיזור מפעלי המכוניות)ואז נסיעה לכיוון הרי הדולמיטים ליום אחד וביום האחרון מילאנו וחזרה לארץ ...

אם יש למישהו טיפים על כבישים מעניינים..ושאר תוספות אשמח מאוד לשמוע..

בעז"ה אשתף אתכם בחוויות כשאחוזר

פורסם

איזה כיף, איטליה מדינה מדהימה! (גרתי שנה בצפון איטליה, Ferrara)

1. בד"כ תמרור לבן עם האות A (אם אני זוכר נכון), קל מאוד לפספס את זה וגם אני קיבלתי דו"ח על זה (שאותו אגב עדיין לא שילמתי, מחכה לאינטרפול..)

2. אם אני לא טועה אז 130 קמ"ש (יכול להיות שהעלו ל-140..), אך אין שום בעיה לנסוע 150 קמ"ש, זו הייתה מהירות הנסיעה הקבוע שלי ולא קיבלתי שום דו"ח (לאחר אלפי ק"מ). כמובן שזוהי דעתי ואין כאן שום המלצה!

3. בעיקרון, אם אתה נוסע בלילה תכין כסף קטן כי בשעות מסויימות אין עובדים ב paytool ובמקומם יש סלסלה אלקטרונית אליה משליחים את הכסף, כמובן שזה לא מקבל שטרות. אני נתקלתי בזה בהפתעה ולמזלי היה לי כסף קטן.

נקודה נוספת חשובה מאוד זה תמיד לשים לב שאתה לא במסלול למנויים, במקרה ובטעות כן נכנסת למסול מנויים המחסום לא יפתח אוטומטי ואז יווצר המצב הנ"ל: מאחוריך יהיה תור ארוך של רכבים אשר לא יכולים לעבור ולכן לבסוף המפעיל יפתח לך את השער ידנית. במקרה זה החנה את הרכב בצד וגש להוציא כרטיס מאחת העמדות. להורי קרה המקרה אך הם סמכו על האיטלקי בעמדה שציין בפנייהם כי אין בעיה לשלם ביציאה, זה אכן נכון רק שהם נידרשו לשלם 80 יורו מאחר ולא היה להם כרטיס..

4. אין לי מושג.

5. אם אתה נוסע לדולמיטים אני ממליץ על אזור Madonna di campiglio ואגם מדהים בשם Lago di Tovel (תחפש בגוגל).

6. בדולמיטים כל כביש הוא כביש מעניין!!! פשוט תענוג

7. הייתי מוותר על ורונה, אין שם שום דבר מיוחד, עיר נחמדה במונחים של איטליה, וגם מילאנו לא מדברת אלי כלל, סתם עיר תעשיתית ואפורה (לדעתי).

8. הייתי מקדיש לפחות יום אחד לאגם גארדה (lago di Garda), האגם הגדול באיטליה (עיירות מומלצות Sirmione, Malcesine, Peschiera)

אגב, אם מה ההיגיון לנחות ברומא ולטייל בצפון איטליה?

אחד הטיולים שלי היה לאזור טוסקנה ובהחלט יש מה לעשות שם 3-4 ימים, אך הנסיעה מרומא לוורונה לא מעניינת במיוחד, לדעתי עדיף לנחות בוורונה (אם יש עכשיו טיסות לשם, אם לא אז במילאנו) ומשם להתחיל טיול בצפון.

בהצלחה.

פורסם

למיטב זכרוני המהירות המותרת היא 130 אבל כמו שאמרו לפני בחלק גדול מהנסיעות על הכבישים המהירים וכבישי הגרה נהגתי רוב הזמן על איזור ה150 ולא קיבלתי דו"ח על זה.

אם אתה לא "חולה מהירות" אין טעם לעבור את ה130 (וכמובן לנסוע רק בימני ואם אין ברירה אז באמצעי)

למוזיאון פרארי אין צורך לתאם מראש רק לברר תאריכים ושעות פעילות.

אם אתה רוצה סיור במפעל (מומלץ) אז יש צורך להפעיל לחץ על מחלקת השיווק של פרארי כי בהתחלה הם מסרבים וחובה לתאם מראש.

כמו כן אם יש לך כושר שיכנוע טוב אפשרי להוציא מהם גם רכב הדגמה לחצי שעה עד ליום.

זה תלוי ברכב, בכושר השיכנוע שלך (והרבה טריקים של פוזה מזכירה וכו') ואיזה שעון יש לך על היד (הדבר הראשון שהיסתכלו כאשר הגעתי לקחת את הרכב כנראה כדיי לוודא שאני לא שקרן, ואני כן :-P)

ככל הנראה זה מאוחר מידי כי הטיול כבר ביום ראשון אבל שווה לנסות. צור קשר עם Mariella Mengozzi והיא מנהלת קשרי הלקוחות של פרארי או משהו כזה, הבעיה היא שאנחנו מקוטלגים תחת המזרח התיכון והסניף שאמור לטפל בנו נמצא בדובאי ואמנם לא ניסיתי אבל קשה לי להאמין שמישהו שם יירצה לעזור לך :wink:

השם של בחורה שיכולה ל"הזיז עיניינים" בלמבורגיני הוא

Federica Fazzini שווה לנסות לדבר איתה (אם אתה מעוניין במייל שלה אני אתן לך)

בפאגאני לא הצלחתי ליצור קשר עם אף אחד "חזק" ולא ביקרתי במפעל אבל אני מאוד מתחרט על זה.

פורסם

הוספה:

במילאנו יש את מוזיאון אלפא רומיאו, למיטב זכרוני הוא בחינם ומאוד נהניתי.

אם אתה מעוניין בנהיגה על פרארי ברגע שתצא לחנייה של המוזיאון של פרארי יקפצו עליך כל מיני בחורות יפות וחברה צעירים וינסו לשכנע אותך לנהיגה על אחד מהרכבים של הסוכנות שלהם.

בדוק טוב טוב על איזה רכב אתה הולך לנהוג ותיתמקח על המחיר.

זה מתחיל ב100 יורו ל10 דקות ומפה מתחילה הישראליות שלך לצאת :twisted:

הכי טוב זה לקבץ את כל החברה האלו בשורה ולהתחיל להיתמקח עם כולם בשיטת המכרז.

אני הצלחתי להגיע ל20 יורו ל20 דקות אחרי הרבה עבודה קשה על הF430 סקודריה ובנוסף סיבוב של כמה דקות לאחי הקטן עם הנהג של הסוכנות.

תזהר ממצלמות מהירות בתוך מודונה ובכבישים הסובבים אותה ואם אתה עם מלווה של הסוכנות הוא כבר מכיר את כולן.

וורונה סתם משעממת לדעתי ומילאנו עיר מאוד תעשייתית.

יש את הרחבה הגדולה עם מבנים מהממים, מזרקה יפיפייה וכל החנויות מעצבים (זהירות לא לת לאישה כרטיס אשראי שם) ולי יצא מזל והלכתי לאיבוד בעיר ופתאום נפלתי על מפגש מכוניות באיזה איזור תעשייה שם שהיה מדהים.

המלצה שלי היא לשכור רכב שכיף לנהוג עליו ואין אפשרות לנהוג עליו בארץ כי יש המון כבישים מדהימים באיטליה וגם לבדוק אותו טוב טוב.

פורסם

אם אתה שוכר רכב אז רק עם ביטוח כולל הכל.

אני שכרתי בשדה התעופה וחסכתי את המוניות לעיר וחזרה כל מונית זה בערך יום שכירות רכב.

אל תסע בכבישי אגרה בכלל

הכבישים הצדיים הרבה יותר יפים ומגניבים ובד"כ מקבילים לכבישי אגרה ורוב הכבישים ברמה של כבישי ישראל.

ברומא כדאי לבקר במוזיאון רכבי המשטרה

מחזיקים תצוגה ענקית של רכבי משטרה וכוחות הבטחון לדורותיו

פורסם

לא אוסיף הרבה מעבר לכותבים לפני.

אני נוסע לאזור טוסקנה אחת לשנה במטרה "ללכת לאיבוד" - פשוט לנהוג שם.

האיזורים האלו שופעים בכבישים שאנחנו חולמים עליהם בלילה (לפחות אני).

המלצה כללית,

אל תעלה על כבישי אגרה בכלל - אלא אם כן יש לך אילוצי זמן.

תמיד נסה לנהוג בכבישים העוקפים\ צדדים - לרוב הם ממש לא עמוסים ברכבים (חוץ מרוכבי דוקאטי מתאבדים 8) שלפעמים מפרים את שלוותך).

על הדרך ישנם אין ספור מסעדות של כפריים מקומיים שזה כבר תאווה לחוש אחר.

תהנה.

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם

האמת שאין טעם להתחיל מרומא אם אתה מיד יוצא צפונה. הדרך מוכת פקקים נוראיים (מעודכן לשבוע שעבר, בעיקר בקטע שמצפון לפירנצה במנהרות האברוצים) שסתם יבזבזו את זמנך. אותי גם מאד מעייף לנהוג בשמש/צל/שמש/צל בקטעים מרובי מנהרות. הנאה אין בזה.

למילנו/ורונה יש צ'רטרים זולים ואתה מיד יוצא לטיול נטו. במילנו גם לא הייתי נוהג. (ואני מכיר אותה כבית שני ועדיין די שוטף באיטלקית מאז הלימודים ב-70-73).

פורסם

בכתבה זו תקבל המלצות וכתובות למוזיאונים:

http://iaroc.org.il/modules.php?name=News&file=article&sid=36&mode=&order=0&thold=0

וכאן המון חומר לאיטליה:

http://iaroc.org.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1849

שיהיה לך טיול נעים :wink:

מועדון אלפא רומיאו ישראל (ע"ר) המועדון הרשמי לבעלי מכוניות אלפא רומיאו וחובבי המותג בישראל. נפגשים כל שבוע מאז 2003 בימי שישי, רחוב יוחנן הסנדלר 1 הרצליה פיתוח. חפשו אותנו גם בפייסבוק!

פורסם

לא הצלחתי להבין אם ברומא עצמה תטייל גם כן ואם הרכב יהיה ברשותך.

מניסיון של יום אחד ברומא עם רכב - זה סיוט. כמה שיותר מהר לצאת משם.

כמו כן הנהגים הישראליים ייראו לך "חנונים" ושומרי חוק לעומת הפסיכים שם, אז שם באמת תנהג לפי הכלל של "תהיה חכם - לא צודק".

מלבד זאת אין מה להוסיף - הכל נכתב כבר.

תהנה! (בשנתיים האחרונות פעמיים נסענו לאטליה, כל פעם לאיזור אחר, כך שזכיתי לגמוע מאות ואלפי ק"מ של נוף איטלקי מרהיב. בכלל, איטליה היא מס' 1 עבורי - האוכל, האנשים, הנופים, ההיסטוריה והארכיאולוגיה, הרכבים, האופנה, הכל פשוט בליסימו!)

פורסם

תודה רבה לכל העונים עזרתם לי מאוד

אז ככה אני אכן חולה מהירות ובשביל זה אני הולך לשכור רכב כמה שיותר מאתגר

ובנוגע לנחיתה ברומא זו הטיסה היחידה שמצאתי ביום א' אז אני נוחת שם ונוסע ישירות לאיזור ורונה

504L: יש לך מושג מה הפעילות ביום הראשון של המירוץ? כנראה זה היום היחידי שאני יוכל להיות שם..

יש למישהו מושג האם ישנם מסלולי מירוצים באיזור שאני יכול להיכנס אליהם עם הרכב?

ראיתי לפני כמה זמן על כך שישנה אפשרות לנהוג באחד המסלולים על רכב פורמולה 3 א משהו דומה..יש למישהו מידע בנושא?

ובעניין טוסקנה יש לכם איזו המלצה קונקרטית ?

ערב טוב

פורסם

לגבי ה-מילה מיליה , ביום ראשון זה התכנסות ותצוגת רכבים, אירוע מדהים (פרטים מלאים בקישור שקיבלת מ-504)

לגבי מסלולים, מסלול במונזה מאפשר לפעמים לעלות עם הרכב, תלוי בפעילות במסלול באותו יום.

ניתן להתעדכן באתר שלהם: http://www.monzanet.it/en

נ.ב.

לגבי המלצה להשתמש בכבישים מהירים\פנימיים ולא כבישי אגרה - שים לב, בשנים האחרונות הותקנו מאות מצלמות מהירות בכבישים אלה ובתוך ישובים קטנים, זהירות עם הרגל על הגז :wink:

מועדון אלפא רומיאו ישראל (ע"ר) המועדון הרשמי לבעלי מכוניות אלפא רומיאו וחובבי המותג בישראל. נפגשים כל שבוע מאז 2003 בימי שישי, רחוב יוחנן הסנדלר 1 הרצליה פיתוח. חפשו אותנו גם בפייסבוק!

פורסם

גם אני מעוניין בקרוב לנוסע לאיטליה,

הטיול יהיה עם חברה כך שאני אשמח להמלצות למקומות טובים/זולים (רצוי שניהם) לקניות.

תודה,

פורסם
גם אני מעוניין בקרוב לנוסע לאיטליה,

הטיול יהיה עם חברה כך שאני אשמח להמלצות למקומות טובים/זולים (רצוי שניהם) לקניות.

תודה,

הי,

אני לא יודע למה אתה מתכוון במקומות "זולים" באיזה תחום של קניות?

איטליה היא ממש לא מדינת המציאות, מביקורים שם אני יכול לומר לך בוודאות שמחירי המותגים פעמים רבות יקרים יותר מאשר בארץ ובמקרה הטוב זהים.

אם תוכל להיות ספציפי אוכל לתת יותר פירוט.

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

• תוכן חדש...