רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
שעון חום מנוע
מאת oferbz- 0 תגובות
- 674 צפיות
שעון חום בסיאט איביזה 2001 אחרי שמתייצב על 90 מעלות ואחרי הפעלת מזגן לצורך הפשרת אדים מהחלון יורד לרבע וחוזר אט אט למעלה האם תקין?או שמחייב התייחסות? תודה
הודעה אחרונה מאת oferbz, -
- 3 תגובות
- 928 צפיות
יש לי רישיון לרכב 10 שנים, הבנתי שכל כמה שנים משרד התחבורה שולח מיכתב ומבקש מימך לעשות בדיקות ראייה ובריאות. האם זה נכון
הודעה אחרונה מאת eyal177, -
- 16 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
שלום רב לכולם. היום בנסיעה רגילה, נסעתי לי בנתיב הימיני. כביש ארוך ומהיר בעיר. המהירות המותרת 70. בנסיעה רכב מלפניי נסעה לאט, כמובן יצאתי לעקיפה, לאחר מספר מטרים, נהגת החליטה שהיא לבדה בעולם, נוסעת בנתיב השמאלי, אולי ב50 קמ'ש. בלא ברירה עקפתי אותי מהשמאלי תוך כדי התמוטטות עצבים. לאחר העקיפה פתאום הייתה אבן בכביש ונאלצתי להאט על מנת לא לפגוע בה. הנהגת החליטה שהיא נשיאת המדינה והנוסע שלידה התחיל לצעוק, להשתולל, הישראלי הממוצע, ובצומת הבאה הוציא מצלמה וצילם אותי. איך תגידו לי? איך? הוא נוסע איך שבא לו, גורם לתאונה וודאית, ועוד אחרי הכל בא בטענות כאילו הוא הקורבן? איך אתם אומרים? נהיגת עולם שלישית? פשוט בזיון.
הודעה אחרונה מאת or171, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמו GLI או איך שלא אומרים את זה. אני שם לב שרוב הקורולות מוכרות בדגמים האלה אבל CLASS לא. לי יש CLASS. מה ההבדל בין אלה? חוץ מהגימור.
הודעה אחרונה מאת yaronh25, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מישהו יודע איזה גגון מתאים לפאביה החדשה? איפה אפשר להשיג ומה בערך המחיר? אני מדבר על גגון של שני מוטות לרוחב הרכב, לא ערסל וכדומה. ראיתי שבחלק הפנימי-עליון של הדלתות יד חור עם הברגה שכנראה מיועד לגגון. האם זה נכון? האם גגון אוניברסאלי מתאים לרכב כזה? תודה!
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- 2 תגובות
- 795 צפיות
קודם כל-אין לי בכלל מושג אם יש בצומת הזו מצלמה או אין, אבל לצורך העניין- נגיד שיש. אם נכנסתי לצומת באור ירוק מלא (לא מהבהב אפילו) אבל נסעתי אחרי אופנוע שנסע ממש לאט והיה עיכוב, וכשהייתי בתוך הצומת הרמזור התחלף לצהוב ואח,כ לאדום (אגב, בלי ירוק מהבהב למיטב זכרוני). זה אומר שעברתי באדום? כשנכנסתי לצומת הרמזור היה ירוק לגמרי. תודה
הודעה אחרונה מאת Chenk, -
- 1 תגובות
- 889 צפיות
במגזין אוטו כתוב שתגיע קרוז 1.4T מארה"ב אבל לא ציינו תאריך משוער. התקשרתי ל- UMI ונאמר לי שלא תגיע בקרוב אבל הקרוז 5דלתות תגיע ביוני-יולי עם מנוע 1.8T. האם יש הערכה להגעת דגם ה- 1.4T? שווה לחכות בידיעה שגולף טרנדליין 1.4T במבצע עולה 135K עד סוף החודש?
הודעה אחרונה מאת י.ל1, -
- 0 תגובות
- 981 צפיות
יש אתר אינטרנט של הרכבים החשמליים של רנו עם כל המדינות שמוכרות מכוניות חשמליות וישראל ביינהם. ברוב אירופה מעדיפים למכור את ה Twizy http://www.renault-ze.com/accueil-69.html
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
תראו מה "התגלה" במחוזות הדרום. אין גבול ליצירתיות, מעניין אם זה נחשב שינוי מבנה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4066140,00.html
הודעה אחרונה מאת פיאט 128 sl, -
-
שלום לכולם, סיפרתי בחודש שעבר על הפולו הידנית החדשה שקניתי, וגם על צריכת הדלק המדהימה בין 16 ל-18 קילומטר לליטר (אני נוסעת כמעט ורק בין עירוני, ללא פקקים בדר"כ, נסיעות ארוכות). אך היום קרה משהו מאוד מוזר. נכנסתי לתדלק בתחנה שתדלקתי בה כבר כמה פעמים בעבר עם הפולו. הייתי אחרי 500 ק"מ נסיעה, המד דלק הראה שיש עוד לפחות שליש מיכל, וחישבתי שאני אמורה למלא בערך 30 ליטר, מקסימום 33 ליטר. ביקשתי מהמתדלק למלא רק עד האוטומט ולא מעבר. הפלא ופלא המשאבה המשיכה למלא דלק ומילאה בסה"כ 44 ליטר! לפי נתוני היצרן גודל המיכל הוא 45 ליטר. אין מצב שנסעתי על הליטר האחרון, היה לי לפחות עוד שליש מיכל בוודאות, הנורה לא נדלקה ולא שום דבר. מן הסתם זה היה נראה תמוה, בדקתי שלא נ…
הודעה אחרונה מאת bnsagi, -
אני מאמין שזה המקום לפרסם, אז אני אתחיל. ביום הזכרון קפצתי לסופר לקניות קטנות, כשיצאתי מממנו ראיתי את התמונה מצ"ב. בדקתי אולי אני טועה, אבל לא, זני בוסטרים מאחורה וללא תו באף מקום. מילא חנית בנכים אבל שתי חניות?! :evil: בכוונה השארתי את המספר גלוי, אם טעיתי המנהלים מוזמנים להסיר את הפוסט!
הודעה אחרונה מאת GuyGeva, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום. היום ירדתי לרכבי וגילתי שהורידו לי את האוויר ב2 הצמיגים וגנבו את הפקקי ונטיל. עכשיו לצערי אין לי שום דרך לנסוע עם הרכב או להזיז אותו לתחנת דלק למלא אוויר. מה עושים במקרה כזה? חשבתי לקנות קומפרסור למילוי אוויר בהום סנטר האם זה אפקטיבי למילוי אוויר בצמיגים? תודה.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 0 תגובות
- 794 צפיות
מישהו יודע מה המחיר מחירון של פיגו 107 אוטומטי שהציעו היום באירוע מכירות של לובינסקי בחוות רונית? הזמנתי לפני שבוע רכב חדש, והובטח לי שכל הטבה שתתקבל באירוע לגבי ה-107 תחול גם עלי. אשמח למידע. תודה
הודעה אחרונה מאת yohaidor, -
- 12 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, למרות שזו לא המכונית הראשונה שלי, זוהי כן הפעם הראשונה, בה יוצא לי לחדש ביטוח על שמי. מבקש את עזרתכם בשאלות הבאות: 1. האם חברת הביטוח יכולה לחדש את הביטוח ע"פ רצונה בלבד? ז"א, לנקוט בדרך "ראש קטן". 2. הביטוח מסתיים ב- 31.7. מתי עלי לחדש אותו? ז"א, האם כמה ימים לפני גמר החידוש, זה מספיק זמן? אני מאמין שאני יודע את התשובות, אבל מעוניין לוודא זאת. השאלה הראשונה נשמעת כשאלה של אדם תמים, אך לצערי כבר נעקצתי בעבר (לא בתחום הרכב), כאשר חברה מסויימת חידשה את החוזה בינינו, ללא הסכמתי המפורשת. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם כשיצרן מפרסם נפח תא מטען במכונית 5 דלתות, המידה היא רק עד המדף, או מכיוון שהמדף ניתן לשליפה, הנפח מחושב עד לתקרת הרכב?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לאילו מכוניות קומפקטיות / משפחתיות המוצעות למכירה בארץ יש גיר אוטומטי עם 6 הילוכים? הכוונה לגיר פלנטרי רגיל ולא DSG
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
לפני כחודש הכנסתי את הרכב (יונדאי בראשון) לטיפול 105,000 + הכנה לטסט עוד לפני שה"יועץ" בדק את הרכב כבר הכניס לחשבון מים למגבים ושמן שבמקרה מילאתי כמה ימים קודם, הוא טען ששמן מחליפים בכל מקרה (?) ועל המים-מה הוא אומר לי? זה רק 10 ש"ח, אבל טוב, בסדר. אחרי שהרכב נבדק וכמובן מצא עוד כמה דברים אני רואה בחשבון שהוא לא הוריד את המים למגבים (למרות ששמעתי אותו בפרוש אומר את זה לפקידה), רק אחרי 2 הערות (אחרי הצעת המחיר ולפני שהסכמתי לשלם) סוף סוף ירדה השורה (כזיכוי של 9.90 - נו מי יריב על 10 אגורות?) חוץ מזה בנוסף על תוספים (דלק ושמן מנוע - צריך?) יש עוד שורה לחיוב בשם "חומרי עזר", עוד 9 ש"ח שאין לי מושג על מה (אך לצערי לא שמתי לב ושילמתי) היום עשיתי טסט לאוטו והוא נ…
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מן הסתם, לא מעט אנשים זוכרים את השרשור שהפך לאמוציונלי, אותו פתח בתום לב בעל אבארת חדשה אשר בסך הכל רצה לספר שהוא מרוצה מרמת ואריזת השירות אותו הוא מקבל(כן ירבו כמוהו). http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=375127 במהלך השרשור, לאחר שאיש מכירות של קרסו (וחבר פורום) ציין שירותים דומים של מעסיקו, לא יכלתי שלא להגיב לאור חוסר הצלחתי לתאם נסיעת מבחן דרך שתי סוכנויות(חיפה ות"א) והמוקד הטלפוני. הרגשתי שאני "טוחן מים". תגובתם של אנשי קרסו לפרסום היתה מיידית, נוצר עמי קשר טלפוני והיום ביצעתי שתי נסיעות מבחן על שני דגמי רנוספורט שהמתינו לי בסוכנות המרכזית בת"א. אנשי המכירות ומנהל האולם ציפו לבואי, התקבלתי בסבר פנים יפות ונתאפשר לי לבחור את משך ומסלול המבחן …
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 1 תגובות
- 11.8 אלף צפיות
האם אני בתור נהג חדש יכול לנהוג באוטו שמחובר אליו עגלה ?
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
ולקנות אותה התאהבתי ברכב הזה ובכלל בדגם קאפה נראה לי ארכוש אותו אם אין את הקופה
הודעה אחרונה מאת ארטיק לימון, -
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
טוב אני בלחץ עכשיו...נסעתי בכביש הזה פעמיים בחיים שלי, האחרונה הייתה לפני כשנה+-. קיבלתי את החשבונית בדואר כשבועיים מאוחר יותר והלכתי לשלם אותה במזומן בדואר. אני נכנס לפני כחצי שעה למנהרות הכרמל, עוצר כרגיל במחסום והבחורה אומרת לי "סע,סע." אני שאלתי אותה מה קרה שהמנהרות חינם היום והיא אומרת לי שיש לי מנוי לכביש שש אז אני לא צריך לשלם במזומן. אמרתי לה שבחיים לא עשיתי מנוי לכביש שש והיא אומרת שלפי המספר רישוי שלי יש לי מנוי. מה קורה פה???
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 802 צפיות
אהלן, מה ההליך הבירוקרטי שצריך לעבור לאחר תאונת טוטאל לוס? הגעתי לטופס המצורף בקישור באתר משרד התחבורה. יתכן כי שליחה שלו סוגרת את כל הקצוות או שיש דרישות נוספות? הקישור: http://media.mot.gov.il/PDF/RISHUI/BitulRisumRehev.pdf תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אתמול בלילה נהגתי קצת מהר על מנת לעקוף ולעלות על מחלף גנות לכיוון איילון , כשראיתי פלאש . דמיינתי? מולטינובות פעילות בוודאות אין שם, האם התחיל עידן הגטסו?
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
- 1 תגובות
- 637 צפיות
הבוקר נסעתי בכביש מכבית לכיוון ת"א , באמצע הכביש לפני הגשר הגדול הבחנתי בניידת ושטור שאוחז באקדח לייזר. נסעתי קצת מעל המותר ,כ 100 במקום 90. לא עצרו אותי או משהו אבל אני חושש שמא אקבל דו"ח ו/או נקודות. מה קורה אם "מצלמים" אותי בממל"ז , עוצרים ומראים לי את המהירות שנסעתי או ששולחים הביתה ?.
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בטקס כניסתו לתפקיד של ברונו שטיין, מפקד אגף התנועה החדש, הבטיח מפכ"ל המשטרה כי מעתה לא יידרשו השוטרים לעמוד במכסת דו"חות אישית וכמותית. שטיין: "המלחמה בתאונות הדרכים היא גם המלחמה בפשיעה" הכתבה המלאה : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4067130,00.html מה דעתכם? האם הפעם נראה אנשים שבאמת עושים עבירה מקבלים דו"ח תנועה ולא אנשים ש"מלבישים" עליהם עבירה?
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000643842 מי בא לתדלק איתי בונצואלה ?
הודעה אחרונה מאת 12cobra12, -
-
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום רב לכולם! איפו אפשר למצאו דלק 98 זול באזור השרון (כפר סבא)? לפני כמה ימים תדלקתי 98 במחיר מאוד טוב (7.60) באזור ראשון לציון, המליצו לי להגיע לתדלק שם, ההפרש מאוד משמעותי, באזור שלי אני מתדלק ב כ 9 ₪ לליטר חשוב לציין שהרכב שלי חייב דלק איכותי, בדקתי את הדלק הזול והוא הכן איכותי!
הודעה אחרונה מאת M B3, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 923 צפיות
שלום, אשמח לקבל תשובה לשאלה הנ''ל ועוד: 1. למה יש אנשים שמתדלקים 95 ויש 98 אותו סוג של אוטו? (לדוג': למכירה קליאו ספורט יד 2 מתודלק רק 98!) 2. איך זה משפיע על המנוע? (רכב שהיה מתודלק 98 3 שנים ועכשיו עובר ל 95 או להיפך) 3. למה 98 זה כזה יקר ? תודה,
הודעה אחרונה מאת M B3, -
- 1 תגובות
- 669 צפיות
הסקר הקיף 200 קוראים של האתר שנשאלו לגילם ולמכוניתם. התוצאות היו צפויות ובכל זאת, מעניינות. שימו לב לטבלת הרכבים המעניינים שצוינו שם. יש לי הרגשה שרועי צוקרמן שלנו השתתף בסקר... http://www.autocar.co.uk/blogs/anythinggoes/archive/2011/05/10/the-results-you-are-38-and-drive-a-bmw.aspx
הודעה אחרונה מאת 500Abarth, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, בחודש הבא אני אמור לחדש את הביטוח המקיף של המכונית שלי. מעט פרטים מקדימים, על לפני כחודש היתה לי אבארט 500 מדגם 1.4 (דגם האמצע למי שמכיר) שנת ייצור 2010. המכונית היתה מצויידת בפויינטר כפול וכמובן אימובילזייר מקורי של היצרן. מחיר הביטוח המקיף נכון לשנה שעברה עמד על 3700 שקלים. אציין כי אין לי תביעות ב13 שנים האחרונות והגיל הוא כמובן מעל 30. כמו כן, אני הנהג היחידי על הרכב. כאמור , החודש אני צריך לחדש את הביטוח עבור הרכב החדש, הדגם הוא אבארט 500 LUSSO שנת ייצור 2011. גם הוא מצוייד במערכת איתורן כפול ואימובילזייר מקורי. כשדיברתי עם אותה סוכנות שביטחה את הרכב הקודם, התברר כי הם דורשים תוספת של למעלה מ 1500 שקלים. שאלתי מופנת לבעל…
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 198 אורחים (הצג רשימה מלאה)