Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש לא...

כל אחד בוחר לחיות את חייו איך שנוח לו, ולחשב מה שבא לו ולבדוק מה שבא לו.

הביקורת שלך ממש לא במקומה. את תעשי מה שטוב לך, ואני מה שטוב לי. (-:

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ביקרתי אותך, ואם הבנת זאת כך אני מתנצלת.

גם לפני כתבו לך דברים דומים בצורה שונה.

שיהיה שבת שלום ובהצלחה עם החישובים והמדידות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני חושבת שמה שרוב האנשים בשרשור לא הבינו זה את מסלול הנהיגה שלי, ולכן לא הבינו את השאלות שלי.

רוב האנשים נוסעים עד 15 קמ לעבודה, במסלול קבוע, חלקו עירוני, חלקו פקוק. אין להם שום סיבה להתחיל לערוך חישובי דלק אלא אם ממש משעמם להם בחיים, כי החישובים האלה לא יקדמו אותם לשומקום.

אצלי זה שונה, וכפי שהסברתי יש לי מסלול של 100 ק"מ לכל כיוון, בכביש פתוח, ואני יכולה ליסוע על 100 קמש, ויכולה ליסוע על 130 קמש. לכן עבורי החישובים האלה הם בעלי משמעות, ועם הזמן ככל שאכיר יותר את הרכב, אני אאמץ לי סגנון נהיגה שיתאים לי גם מבחינת מינימום זמן על הכביש וגם לא ליסוע בצורה בזבזנית מידי.

פורסם

For god sake :roll:

בואי נבדיל בין שני דברים:

1. את מתעצבנת ש"דחפו" לך דלק.

2. את חוששת מנזק.

לגבי סעיף 1, מתדלקים לא מקבלים כסף על מכירות ליטרים או "להשחיל" עוד כמה ליטרים בכל רכב. הסירי ספקולצייה מליבך.

לגבי סעיף 2, אם הכפתור הנ"ל היה מסב נזק לרכב חברת פולקסווגן לא הייתה מייצרת אותו. אין שום בעייה עם מנגנון שחרור האוויר מהמיכל ולמען האמת לא ממש ברור לי בכלל למה צריך אותו. אני לא מכיר עוד רכבים עם כפתור כזה, לרוב האוויר מתנקז בצורה אוטומטית.

לגבי נזק, גם כאן אל חשש. מספיק שנסעת מס' קילומטרים בודד (וככל הזכור לי, אין שום יישוב קרוב מדי לתחנת יקום, אלא אם נסעת ליקום או לאודים שגם הם נמצאים במרחק מס' קילומטרים מין התחנה) כדי שהמיכל יתרוקן והדלק יקבל את הנפח המיוחל.

אז באמת, חפירה מיותרת לחלוטין. את מתעצבנת על המתדלק? סבבה, על אף עייפותך מתלאות היום תדלקי לבד. גם תתרענני, גם תשלטי על הידית וגם תחסכי מאות שקלים בשנה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
דור - גישה מצויינת!

אז תמשיך לתדלק בתחנות שדוחפות לך 12 ליטר יותר, ותמשיך לבקש 200 גרם גבינה צהובה בסופר ולשלם על 300 גרם כי ככה יצא ולזרוק 100 גרם כמה ימים אחכ, ותמשיך לעשות מה שבא לך.

אני אמשיך כך - בין היתר כי כי זה מפחית את רמת הכעס וגם שומר על בריאות הלב.

שימי לב כמה כעס ותסכול יש בך רק בשל כך שמכרו לך בנזין עודף בסכום של פחות ממאה ש"ח, נדמה לי שהבריאות שווה יותר - מה עוד שכאמור לא נגרם לך כל נזק.

מאחל לך הצלחה בהמשך הדרך.

פורסם

איתמר, השרשור כבר מזמן לא עוסק בסיפור המתדלק (הנושא מוצה מזמן) אלא בזה שזה נראה פה מאוד מוזר לכולם למה אני צריכה לחשב כמה דלק צורך הרכב שלי בנסיעות מסוגים שונים.

אני ניסיתי להסביר אך ללא הצלחה, בינתיים התעייפתי ואני פורשת אז ביי (-:

dorki - אין בי לא כעס ולא תסכול. אתה קורא את מה שאתה רוצה לקרוא. תהנה.

(ולגבי האין נזק - כדאי שכולכם תסתכלו על השרשור הישן שבתחתית העמוד לראות איזה נזקים תוארו שם. אז בשרשור אחד זה מזיק ובאחר לא? זה אמור להיות פורום רציני, לא? צריך להחליט! אני מאמינה שזה לא מזיק, שוכנעתי, אבל כאמור השרשור למטה אומר שזה מאוד מזיק ומישהו שם סיפר איך הלכה לו משאבת דלק.

פורסם

יש למישהו תמונה של ה"כפתור"\ כפתור הזה?

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

בקיצור זו חוצפה לדעתי אבל ממש

ואם זה היה רכב שכור נניח שאני צריכה להחזיר טנק מלא והוא דוחף לי בכוח עוד 10 ליטר?

אין אנשים הגונים במדינה הזאת? כולם רמאים? בנאדם מבקש למלא רק עוד אוטומט אז המתדלק דוחף לו עוד 10 ליטר?

לא יאומן!

עריכה: ועכשיו אחרי שקראתי את כל השרשור ההוא אני עוד יותר כועסת כי אנשים כתבו שם דברים מאוד לא סימפטיים שיכולים לקרות כתוצאה ממשחק של מתדלקים מטומטמים בכפתור של האוויר!!!

תחנת התדלוק אני לא אתקרב אליה בחיים יותר - דור אלון ביקום על כביש החוף

עריכה: אני הולכת מחר לבדוק מול חברת האשראי אם אני יכולה לבטל את החיוב על כל התדלוק. שיחפשו אותי בסיבוב. אני רגילה לתדלק ב-200 שקל, ביקשתי רק אוטומט המתדלק החוצפן גבה ממני 350 שקל על דלק, ועכשיו תקע אותי עם מיכל מפוצץ בצורה פשוט מסוכנת.

זה מכעיס אותי אפילו יותר מכל עלילות הקלאץ שהיו לי בעבר. אנחנו פשוט חיים במדינה של נוכלים ורמאים!

תודה, אבל אני ממש לא מתכוונת לטעון שזו לא אני תדלקתי שם.

אני לא שקרנית.

אני מתכוונת לבטל את החיוב ולהסביר שאני ביקשתי רק אוטומט!

המתדלק החוצפן הזה פשוט צפצף עלי!ודחף לי בכוח עוד 12-15 ליטר!

מזהירה שוב - לא להתקרב לדור אלון ביקום על כביש החוף. עד עכשיו בפולו החדשה ניסיתי תמיד לתדלק רק אצלם. לא יראו אותי יותר בחיים.

כן מעצבן אותי שהוא שיבש לי את החישוב, כי הגעתי לתחנה אחרי 500 ק"מ של נסיעה במהירות הכי גבוהה מאז שקניתי את הרכב ועם עוד כמה שינויים לעומת קודם שהייתי בהרצה - ורציתי לדעת כמה הרכב צורך כשהוא לא בתנאי הרצה. זו זכותי! למה אני צריכה להתנצל על זה?

הבנתי, את לא כועסת בכלל... :shock:

אל תטרחי לענות, פרשתי מהשרשור הזה.

שבת שלום.

פורסם

כמה אנרגיה אתה משקיע בלנסות להוכיח לי כמה אתה צודק, זה ממש משעשע.

יקירי, אתמול בלילה בטח כעסתי, אבל דווקא לא נכנסתי כועסת לפורום, להפך נכנסתי לשאול שאלה תמימה,

ואז קראתי תגובות של אנשים שמסבירים לי מה ששאלתי, ובעיקר קראתי את השרשור הישן על כל הנזקים שעלולים להיגרם.

בקיצור כל הכעס שלי היה בגלל מידע שגוי בפורום!! הפורום הזה אם ככה הוא לא באמת רציני, כל אחד סתם כותב מה שבא לו ויש פה מידע סותר כל הזמן!!

פעם זה מזיק לפוצץ מיכל דלק, פעם זה לא מזיק... פעם כתוב שפולקסוואגן לא סתם מצהירה על מיכל של 45 ליטר ולא 55 ליטר, ופעם פולקסוואגן לא היתה מתקינה כפתור שמזיק להשתמש בו... פעם נסיעה של 4 ק"מ כבר תרוקן את המיכל ופעם נכתב שרכב שלא יסע הרבה כמה ימים ובחוץ חם - עלול להיגרם נזק למשאבת דלק!! פשוט בדיחה!!!!!

המסקנה שלי - הדבר הכי מזיק לבריאות הוא לקרוא בפורום, כי מידע אמין מתערבב עם מידע מאוד לא אמין, ומי שלא מכיר את האנשים פה ולא יודע מי מבין ומי לא מבין כלום - פשוט מקבל מידע שגוי ומזיק!!

פורסם

את העיצות בפורום את יכולה לקחת כהמלצות בלבד - את לא יודעת מי מאחרי המקלדת וגם הפורום וההנהלה שלו לא יקחו שום אחריות על נזק שיגרם לך ברכב בעקבות עיצה שגויה, זה על אחריותך בלבד,

יש לפורום מוניטין טוב ויש בו גם עיצות טובות, אך יש בו גם כאלו שזורקים השערות לאוויר,

יש בו אנשים מקצועיים, ויש בו גם ילדים מתלהבים, צריך לשים לב לפי ההגיוניות שבהודעה,

לפי מוניטין הכותב, ולפי הכותב עצמו, - אל תשכחי שזה פורום פתוח שכל אחד יכול להתחבר

אליו ולפתוח יוזר, - לתשומת ליבך,

דרך צלחה ענת,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

ענת, אני כבר כמה חודשים קורא את השטויות שאת לא מפסיקה לרשום פה ועל ימין על שמאל וכל פעם נדהם מחדש...חוששני שפורום הבישול והאפיה הוא בכיוון ההפוך...בהצלחה.

פורסם
כמה אנרגיה אתה משקיע בלנסות להוכיח לי כמה אתה צודק, זה ממש משעשע.

יקירי, אתמול בלילה בטח כעסתי, אבל דווקא לא נכנסתי כועסת לפורום, להפך נכנסתי לשאול שאלה תמימה,

ואז קראתי תגובות של אנשים שמסבירים לי מה ששאלתי, ובעיקר קראתי את השרשור הישן על כל הנזקים שעלולים להיגרם.

בקיצור כל הכעס שלי היה בגלל מידע שגוי בפורום!! הפורום הזה אם ככה הוא לא באמת רציני, כל אחד סתם כותב מה שבא לו ויש פה מידע סותר כל הזמן!!

פעם זה מזיק לפוצץ מיכל דלק, פעם זה לא מזיק... פעם כתוב שפולקסוואגן לא סתם מצהירה על מיכל של 45 ליטר ולא 55 ליטר, ופעם פולקסוואגן לא היתה מתקינה כפתור שמזיק להשתמש בו... פעם נסיעה של 4 ק"מ כבר תרוקן את המיכל ופעם נכתב שרכב שלא יסע הרבה כמה ימים ובחוץ חם - עלול להיגרם נזק למשאבת דלק!! פשוט בדיחה!!!!!

המסקנה שלי - הדבר הכי מזיק לבריאות הוא לקרוא בפורום, כי מידע אמין מתערבב עם מידע מאוד לא אמין, ומי שלא מכיר את האנשים פה ולא יודע מי מבין ומי לא מבין כלום - פשוט מקבל מידע שגוי ומזיק!!

דבר ראשון,

למה להשמיץ את הפורום ?

דבר שני,

זה פורום, של חובבי רכב, ולא של מתכננים/מהנדסים בחברת פולסוואגן

דבר שלישי,

לא יודע מה איתך אבל אני למדתי לקחת כל דבר שיש באינטרנט לא באופן סופי(גם במהלך התואר כשאני צריך מידע על משהו מסויים אני קורא במס' מקורות שונים, וכנ"ל בכל נושא אחר) לכן כמו שכבר אמרתי ב"דבר השני" אני יודע שהפורום הוא של חובבים וכל המידע שנכתב פה הוא בגדר המלצה אישית (לא שזה תמיד רע) על סמך הניסיון האישי של הכותב לכן אני בודק גם במקומות נוספים (נניח ספר רכב)

דבר רביעי,

קנית רכב חדש, ויש לך ספר רכב, למה פשוט לא לקרא שם ?

בספר רכב שלי (ואני בטוח שגם בשלך) רשום במפורש (בסעיף של "חשוב") שהמכיל גדול יותר מהקיבולת של 45 ליטר אבל לא רצוי למלא את המכיל עד הסוף.

סוף פסוק, אם יצרן הרכב אומר לא, אז לא, מצד שני גם אם הוסיפו לך פעם אחת עוד 7 ליטרים הרכב לא יתפוצץ אחרת בספר רכב היה רשום "אין להוסיף עקב נזק חמור בלה בלה בלה", בדיוק כמו שרושמים שאין להמשיך לנסוע אם נורת לחץ השמן נדלקת... (וזה גם מודגש בשחור...)

אל תעלבי, אבל מכל השירשור הזה ניתן לראות שכל העניין של הויכוח/התגוננות וכו'. זה מה שבאמת מעניין אותך :).

ודבר אחרון,

את יכולה לבדוק את העניין כמה שאת רוצה אבל במהירות 130 קמ"ש צריכת דלק גבוה יותר מזאת שב 100 קמ"ש, כי את נמצאת בהילוך חמישי, והסל"ד שלך רק עולה עם המהירות --> צריכת דלק גבוה יותר (בדיוק דיברנו על כותבים בפורום והדעות שלהם :), לכן את פשוט יכולה לקרא קצת בספרים על מבנה המנוע וכו', בטוח זה רפרנס אמין) בהצלחה...

פורסם
אני חושבת שמה שרוב האנשים בשרשור לא הבינו זה את מסלול הנהיגה שלי, ולכן לא הבינו את השאלות שלי.

רוב האנשים נוסעים עד 15 קמ לעבודה, במסלול קבוע, חלקו עירוני, חלקו פקוק. אין להם שום סיבה להתחיל לערוך חישובי דלק אלא אם ממש משעמם להם בחיים, כי החישובים האלה לא יקדמו אותם לשומקום.

אצלי זה שונה, וכפי שהסברתי יש לי מסלול של 100 ק"מ לכל כיוון, בכביש פתוח, ואני יכולה ליסוע על 100 קמש, ויכולה ליסוע על 130 קמש. לכן עבורי החישובים האלה הם בעלי משמעות, ועם הזמן ככל שאכיר יותר את הרכב, אני אאמץ לי סגנון נהיגה שיתאים לי גם מבחינת מינימום זמן על הכביש וגם לא ליסוע בצורה בזבזנית מידי.

אם בשביל זה את מחשבת את כל החישובים האלה (אני לא אומר את זה מתוך זלזול) אז אני יכול לחסוך לך ,

הנהיגה החסכונית ביותר שהרכב שלך יסע זה בהילוך חמישי על 90-100 (בערך 2.5 סל"ד) .

דרך אגב המתדלק לא הרס לך את החישוב פשוט אל תאפסי את הקלומטרז' עד הפעם הבאה שאת מתדלקת,

בפעם הבאה תתדלקי לבד "עד האוטומט" ותחלקי אותו דבר החישוב לא ישתנה .

פורסם
תדלקי לבד בשרות עצמי, וכך תחסכי מעצמך את כל הסיפור הזה וגם קצת כסף.

הכי טוב :mm_yeah:

נ.ב.

ענת, תירגעי.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

• תוכן חדש...