Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן תדלוק עצמי יעשה את העבודה מכל הבחינות.

אומנם הכמות הנ"ל "הגדילה" לך את צריכת הדלק בחישוב הזה,

אך בחישוב הבא תיסעי הרבה יותר ק"מ וזה יתאזן.

לדעתי אין לך סיבה לשרוף סתם ק"מ כדי לרוקן את המיכל.

ממילא הוא יתרוקן בימים הקרובים.

ובקשר לשאלך: לא היה פעם בסופר שביקשתי לדוגמא 200 גרם גבינה/נקניק/פיצוחים ולא קיבלתי יותר.

אני אומנם מקבל זאת בחיוך אבל תמיד וזה כנראה חוק אצלם לשים יותר ממה שהלקוח ביקש.

גניבה זה לא כי אני מקבל תמורה אך שירות לוקה זה בהחלט כן.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבר'ה תשמעו אני ממש לא מסכימה איתכם.

אם נמשיך לא להגיד מילה על שירות זוועתי ומחוצף ורק נגיד תודה שהמתדלק לא טעה בסוג הדלק, אז באמת לא ישתפר שום דבר בשירות המזעזע בארץ.

אני ביקשתי מהמתדלק בצורה מאוד ברורה "רק עד האוטומט" ! הוא שמע אותי, הוא הבין אותי, הוא אמר לי בסדר גמור, אבל הוא פשוט ניסה להתחכם איתי ולדחוף לי עוד 12-14 ליטר בניגוד לרצוני.

אני מתערבת איתכם שאם לא הייתי בחורה אלא בחור עם מראה קצת פחות תמים, המתדלק בחיים אבל בחיים לא היה מרוקן אוויר ודוחף 14 ליטר מיותרים מבלי שהתבקש!

יכולות להיות אלף ואחת סיבות שבנאדם מבקש לתדלק "רק עד האוטומט":

אולי הרכב לא שלי, השאלתי אותו ואני רוצה להחזירו עם טנק מלא, אבל לא ממש התכוונתי להכין מיכל לשעת חירום?

אולי הרכב שכור בכלל, ואז בכלל זה הזוי?

אולי הרכב שלי, אבל אני במצוקה כלכלית ואין לי כסף לתדלק ב-350 שקל ככה סתם? (לפני יומיים עמדה לפני בסופר אישה שלא הצליחה לשלם 120 שקל באשראי על הקניות שלה כי הכרטיס לא עבר, והתחילה לאסוף שקלים במזומן והיתה כ"כ מובכת ומבוישת! יש אנשים שאין להם כסף!)

אולי אני נוסעת כ-300 קילומטר בלבד בחודש ואין לי צורך להכין מאגר דלק לחודשיים וחצי הבאים ולהפך, אני מעדיפה לתדלק כל פעם קצת כדי שתהיה תחלופה? (היתה לי תקופה כזו אגב, כשגרתי מטר וחצי מהעבודה)

אולי... ואולי... ואולי...

אני אומרת "רצונו של אדם - כבודו" - ביקשתי עד אוטומט, שיתנו לי רק אוטומט,

ואם נתנו לי 14 ליטר מיותרים אז שזה יהיה על חשבונם.

ומה שעוד יותר מעצבן זה שכבר שאלתי את המתדלק, והוא הסביר שיש כפתור לשחרור אוויר, אז שאלתי מדוע הוא לחץ עליו כשביקשתי רק אוטומט והוא שיקר ואמר לי שהוא לא לחץ, זה כפתור שנלחץ אוטומטית בכל תדלוק!

אם הוא היה אומר מתנצל, כנראה לא הבנתי אותך, גם התגובה שלי היתה שונה.

ואולי באמת הפעם צרכת יותר דלק? אולי עמדת יותר בפקקים או נסעת יותר בעיר?

.

יכול להיות. בגלל שהרכב חדש אני כל תדלוק בודקת משהו אחר, התדלוק הפעם היה בנסיעות עם מזגן ובמהירות גבוהה מהרגיל כי סיימתי את ההרצה, וגם משכתי הילוכים קצת יותר מהרגיל לפי מה שהסבירו לי פה בפורום שזה לא הורס את הרכב אלא להפך. באמת עניין אותי לדעת איזו צריכה אשיג הפעם! רציתי להשוות לתדלוק הקודם שהיה בצורת נהיגה שונה. אבל אני כבר לא אדע בגלל שהמתדלק שיבש לי את החישוב.

אני ממש לא עושה טבלת אקסל וכאלה, סתם כל תדלוק אני מחשבת כמה יצא וזהו.... בגלל שאני נוסעת די הרבה ק"מ בחודש, אני מנסה לקבל תמונה מה המצב הכי חסכוני ואני מנסה לבדוק זאת, זה הכל.

אנחנו חיים במדינה נהדרת , שיש בה גם נוכלים ורמאים כמו בכל מדינה אחרת ויש בה גם טפשים גדולים שכל היום חושבים רק איך גונבים אותם.

שילמת עבור מה שקיבלת, אז לא גנבו אותך לכן בפעם הבאה תבקשי למלא בסכום שאליו את רגילה 200 ש"ח וימלאו בדיוק ב 200 ש"ח..

זו בדיוק הגישה שאני מדברת עליה, של להסכים לכל שירות לקוי ולא להתלונן על כלום.

ביקשתי רק אוטומט, אז כן גנבו אותי כשהמתדלק הפעיל איזה טריק לתת לי רק אוטומט + 14 ליטר !!

אין שום סיבה שאני אכנס לתחנה ואבקש 200 שקל! אני רוצה עד האוטומט! אולי האוטומט הוא 220 שקל ואולי הוא 180 שקל! זכותי לתדלק רק עד אוטומט!

ובקשר לשאלך: לא היה פעם בסופר שביקשתי לדוגמא 200 גרם גבינה/נקניק/פיצוחים ולא קיבלתי יותר.

נכון צודק, זה קורה כמעט תמיד, למוכרים בסופר יש הוראה לתת תמיד קצת יותר ולא קצת פחות. כשאני יודעת שאני רוצה בדיוק 200 גרם אז אני מבקשת מהם לתת לי "מקסימום 200 גרם", והפלא ופלא הם נותנים מה שביקשתי, ואני חוסכת כסף.

פורסם

ענת, אולי כדאי לך להתחיל ללמוד מצרור השרשורים שפתחת איך לזרום קצת יותר טוב עם החיים?

אולי כדאי לשנות גישה ולהבין שגם במדינת הקומבינה לא כולם רמאים? אני אפילו מכיר כמה אנשים ישרים - נשבע לך...:roll:

לא גנבו ממך, לא הונו אותך ולא גרמו לך שום נזק, תוספת הבנזין ששילמת עליה נמצאת במיכל הדלק ותשמש אותך בנסיעות הבאות.

כמו כן יצרן הרכב לא היה מתקין על המיכל כפתור שעלול לגרום לו להתפוצץ. :shock:

אז חישוב צריכת הדלק המקודש שלך השתבש, על זה כל הרעש???

פורסם

דור, אני זורמת מצויין עם החיים, תודה רבה על הדאגה.

הסברתי ממש באריכות למעלה למה מבחינתי זו כן גנבה. אתה חושב שאין שם שום בעיה? תהנה.

ו"חישוב צריכת הדלק המקודש" שלי הוא שלי וזכותי לעשות איזה חישובים שבא לי מבלי שהמתדלק ישבש לי את זה!

וכן מעצבן אותי שהוא שיבש לי את החישוב, כי הגעתי לתחנה אחרי 500 ק"מ של נסיעה במהירות הכי גבוהה מאז שקניתי את הרכב ועם עוד כמה שינויים לעומת קודם שהייתי בהרצה - ורציתי לדעת כמה הרכב צורך כשהוא לא בתנאי הרצה. זו זכותי! למה אני צריכה להתנצל על זה?

חוצמזה אתה מוזמן להציץ בשרשור שהפנו אותי אליו שמפרט למה זה כן יכול להזיק. היו שם הסברים מאוד מפורטים.

פורסם
אני לתחנה ביקום לא אכנס יותר.

אז לא, אני מבטיח לך שהם לא ישנו את התוכנית העסקית שלהם כי החלטת לתדלק במקום אחר, מקום שיתכן ואיננו בדיוק בכיוון הנסיעה שלך דבר שיגרום לך לבזבוז בנזין מיותר.

אבל היי, לתחנה הזו את לא תכנסי יותר...

פורסם

בוא אסביר לך לאט

תדלוק עד האוטומט זהו תדלוק גמיש

מספיק שזרימת הדלק איטית יותר או צינור התדלוק מוכנס פחות לפי הצינור ברכבך וכמות התדלוק משתנה .

לכן כל "חישוביך" שווים לכפרות, כי בכל פעם כמות הדלק במיכל לא זהה.

חישוב "נכון" = מילוי עד הסוף, נסיעה ושוב מילוי עד הסוף.

לכן כמו בסופר תבקשי מקסימום 200 ש"ח כמו שאת מבקשת מקסימום 200 גרם.

וכן יש נטיה לעבוד על בחורות יותר מאשר על בחורים בכל הקשור לרכב.

למה ? כי רובם לא מבינות !! וכאשר בן אדם ל א מבין יש לו נטיה גדולה יותר לחשוד באחר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

דור - גישה מצויינת!

אז תמשיך לתדלק בתחנות שדוחפות לך 12 ליטר יותר, ותמשיך לבקש 200 גרם גבינה צהובה בסופר ולשלם על 300 גרם כי ככה יצא ולזרוק 100 גרם כמה ימים אחכ, ותמשיך לעשות מה שבא לך.

אני אמשיך לדאוג לקבל שירות רק ממקומות שיודעים לתת שירות ראוי,

ואני מאמינה שיש עוד הרבה אנשים כמוני,

זה לא סתם אגב שיש תחנות דלק שהן תמיד מלאות ואחרות ריקות, לאט לאט אנשים מבינים איפה הם רוצים ללכת.

והמסלול שלי הוא 100 ק"מ לכל כיוון עם מלא תחנות בדרך, ממש לא בעיה למצוא תחנה אחרת.

ישה - אתם כאן בפורום צריכים להחליט מהי עמדתכם, כי הפנו אותי לשרשור ישן שכתב דברים לגמרי הפוכים ממה שאתה אומר.

אני לא אומרת שאתה טועה, ממש לא, רק שאני הלכתי לשרשור מסוים וקראתי דברים אחרים.

לגבי הצריכה - נכון סביר להניח שהחישוב לא מדויק, ובכל זאת הנתונים שהשגתי עד כה היו מאוד הגיוניים ביחס לצורך הנהיגה בכל תדלוק ולכן כנראה שזה בכל זאת היה די מדויק.

בכל מקרה אין לי כוח להתווכח. שתהיה לכולם שבת שלום וכל טוב.

אני למדתי משהו חדש מהמקרה הזה, ומעכשיו אדע שיש את הכפתור הזה ואלמד גם לתדלק בעצמי בלי המתדלקים האלה.

פורסם

ו"חישוב צריכת הדלק המקודש" שלי הוא שלי וזכותי לעשות איזה חישובים שבא לי מבלי שהמתדלק ישבש לי את זה!

הדלק לא נעלם , ואת לא מחשבת כמו שצריך

תדלוק עד האוטומט זהו תדלוק גמיש

מספיק שזרימת הדלק איטית יותר או צינור התדלוק מוכנס פחות לפי הצינור ברכבך וכמות התדלוק משתנה .

לכן כל "חישוביך" שווים לכפרות, כי בכל פעם כמות הדלק במיכל לא זהה.

חישוב "נכון" = מילוי עד הסוף, נסיעה ושוב מילוי עד הסוף.

זה טוב רק אם זה לאורך זמן

פורסם

איל, אני לא מתיימרת לטעון שהחישוב שלי כל תדלוק הוא מדעי. ממש לא.

אבל אתן לך דוגמה:

בתדלוק הראשון נסעתי לאט, בפקקים, עם רכב חדש - יצאה לי צריכה של 1 ל-15

תדלוק אח"כ נסעתי יותר מהר, עם פקקים, יצא 1 ל-16

אחרי זה היה לי תדלוק של 500 ק"מ בינעירוני בלי דקה בפקקים - יצא לי 1 ל-18

אז כמה שהחישוב הוא לא מדעי ולא מדויק, הוא בכל זאת משקף.

אני גם לא באמת זקוקה לחישוב מדעי ומדויק ברמת האגורה. אני סתם מנסה להבין בגדול האם נהיגה במהירות 130 קמש נניח צורכת יותר דלק מאשר נהיגה ב-100 קמש. ואם יותר אז כמה יותר. זה הכל.

פורסם

ענת, אין לך פה קייס ואני אומר את זה בתור מתדלק לשעבר.

ברגע שיצאת מהתחנה עם הדלק זה מקרה אבוד.

מה שהיית צריכה לעשות באותו רגע זה לדרוש מכלית שתשאוב לך את הדלק מהמיכל, מה שהיה גוזל לך מספר לא מבוטל של שעות מזמנך האישי ומקסימום נזיפה מהמנהל על אותו מתדלק.

שילמת על מוצר, את לא רוצה אותו? חכי בצד נשאב אותו. ככה בדיוק זה עובד בתחנות דלק.

והמתדלק לא רצה לעשות עלייך קופה או משהו, הוא לא מרוויח מזה כלום. הוא כנראה ראה שאת לא מבינה וזה רכב חדש, והוא רצה להראות לך כמה באמת אפשר להכניס למיכל.

ד"א, גם אני באיביזה 99 עם מיכל מוצהר של 45 ליטר, תדלקתי פעם אחת 52 ליטר, לצורך חישוב צריכה לאחר קניה.

פורסם

ענת, דלק אינו גבינה, ובקצב שאת צורכת אותו לא תאבדי כלום. זה לא לחם שיעלה עובש ולא חלב שיחמיץ.

כל ההבדל הוא ששילמת תמורת 12 ליטר אתמול ולא בשבוע הבא. האם זה מה שישבור לך את קו האשראי בבנק?

ההתיחסות שלך לעניין ילדותית ביותר כיון שלא הפסדת כלום.

ואני חוזר על מה שכתבתי הבוקר: תלמדי לתדלק לבד, אם אבא שלי למד לעשות זאת לעת זקנה אין סיבה שבחורה צעירה לא תעשה זאת. התדלוק בשירות מלא הוא המתנה לבעל התחנה, ולא הכמה ליטרים שקנית השבוע ויקוזזו על ידי אלה שלא תקני בשבוע הבא.

אישית עברתי לתדלק בדרך כלל בתחנה אשר אינה גובה כלל תמורת השירות (כך זה ברשת "טן" שיש לה 3 תחנות במפרץ חיפה, זו שבמרחב הצ'ק פוסט היא הזולה שבהן) ואז כל ההתלבטות לגבי שירות עצמי או מלא נעלמת. חפשי את התחנות שעל ציר הנסיעה שלך כאן ובדקי את מחיר הדלק כאן או כאן ותתחילי לחסוך כמה עשרות ש"ח בכל חודש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני גם לא באמת זקוקה לחישוב מדעי ומדויק ברמת האגורה. אני סתם מנסה להבין בגדול האם נהיגה במהירות 130 קמש נניח צורכת יותר דלק מאשר נהיגה ב-100 קמש. ואם יותר אז כמה יותר. זה הכל.

את לא צריכה בדיקה כדי לדעת שנסיעה על 130 קמ'ש צורכת יותר מנסיעה ב100 קמ'ש .

איך תצליחי לדעת מה ההבדל , אם את מתחילה כל בדיקה עם כמות דלק שונה ( בגלל שהמשאבה קפצה יותר מוקדם ) ?

התוצאות שלך לא מדוייקות ,

פורסם
הדלק לא נעלם , ואת לא מחשבת כמו שצריך

זה טוב רק אם זה לאורך זמן

אייל, אני בטוח שברור לך כמו גם לי, שאם התדלוק הבא יעשה כפי שהיא רגילה אז הכל יתאזן בחזרה.

תוספת הצריכה הנוכחית תקוזז עם החסכון בתדלוק הבא וכל שנותר הוא לחשב את מס' הקילומטרים הנכון - קרי מהתדלוק הקודם ועד הבא ואת הליטרים שתודלקו כעת ובתדלוק הבא.

בקיצור, השרשור הזה הוא הרבה מהומה על לא מאומה.

פורסם

והמתדלק לא רצה לעשות עלייך קופה או משהו, הוא לא מרוויח מזה כלום. הוא כנראה ראה שאת לא מבינה וזה רכב חדש, והוא רצה להראות לך כמה באמת אפשר להכניס למיכל.

בדיוק! אני מסכימה איתך לגמרי שזה מה שהמתדלק רצה להראות לי,

ואם לא הייתי מבקשת "רק עד האוטומט" אז אולי הייתי אפילו אומרת לו תודה על השיעור הנחמד.

אבל אם ביקשתי רק אוטומט - אז צריך לכבד זאת, גם אם אני בחורה וגם אם אני לא מבינה. זה כל מה שאני אומרת.

איל - זה לא מובן מאליו שנהיגה ב-130 צורכת יותר מנהיגה ב-100 קמש

כפי שכתבתי בתדלוקים הראשונים כשנסעתי ממש לאט - יצא לי בקושי 1 ל-15

אני דווקא חושבת שבכביש פתוח ויחסית פנוי בנהיגה רגועה, אין הבדל משמעותי בצריכה.

sperial - ברור שאלמד לתדלק לבד! באמת הגיע הזמן (:

פורסם

ענת, מעתה והלאה - תדלקי בשירות עצמי. גם תעשי טובה לכיס שלך, גם תחסכי את השאלות הרוטיניות והמעיקות של "לבדוק שמן/מים?" וגם יהיה לך את כל הזמן שבעולם להריץ משוואות וחישובים עצמיים (עד שיגיע הישראלי הממוצע מאחורייך ויהיה לחוץ על כך שתפני לו את העמדה).

• תוכן חדש...