Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם חייבים להפסיק להסתלבט על כל מי שמנסה לחשב את צריכת הדלק שלו!

ברכב הקודם שלי בחיים לא חישבתי כלום ובגלל זה הייתי רצה כל 350 ק"מ לחפש תחנת דלק, כשלא קלטתי בכלל שלגולף שהיתה לי היה 55 ליטר מיכל ויכלתי ליסוע בשקט גם 700 ק"מ מבלי להיתקע.

אני נוסעת בערך 2000-2500 ק"מ בחודש, והכל בין עירוני, אני חושבת שזה מצויין שאני עושה ניסיונות של מהירות וגורמים נוספים ואיך הם משפיעים על הצריכה כדי שאדע מה יהיה הכי חסכוני (בכל זאת מדובר בהוצאה לא קטנה על דלק)

אני לא עושה טבלאות אקסל, ואת החישוב אני עושה בראש במהלך הנסיעה הארוכה הביתה יש מספיק זמן...

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה ממש, אבל ממש לא מגיע מתוך מקום של הסתלבטות. :?

אין שום סיבה הגיונית (אלא אם כן את סובלת מנכות) שלא לתדלק בשירות עצמי.

פורסם

לא התכוונתי לעניין התדלוק העצמי, את זה ברור שרצוי לדעת ואין סיבה שאהיה תלויה במתדלקים.

התכוונתי למה שאמרת שיהיה לי זמן לכל החישובים עד שאצטרך לפנות את העמדה, זה נשמע כאילו אני איזו טרחנית שמוציאה מחשבון באמצע תחנת דלק, שזה ממש לא נכון ולא המצב.

אבל אם לא לזה התכוונת אז אני חוזרת בי (:

פורסם

יש לי שאלה קטנה: מה המשמעות של צריכת הדלק עבורך? לא מדובר באומדן לקראת רכישת רכב חדש - את קנית מכונית ואני מניח שהיא אמורה לשת אותך כמה שנים, וממילא תתדלקי אותה כל אימת שהמחוג יתחיל לחפור באיזור ה-E - אם לאחר 250 ק"מ ואם לאחר 500 ק"מ. לכן אני מסופק אם המאמץ שאת משיקעה בחישובים אלה בכלל מוצדק.

מעבר לכך, לאחר כל החפירה בפוסט הקודם שלי אני רוצה להוסיף עוד משהו - אני מתדלק כל פעם שמתקיימים שני תנאים: 1. אני עובר ליד תחנה זולה. 2. אני לא ממהר לשום מקום. זה לא אומר שאני מתדלק כל פעם 6 ליטר, אבל בהחלט מתדלק 15-20 ליטר (למיכל של 45 ליטר). היתרון הוא שאני נמנע מהצורך להתחיל לחפש תחנה כאשר הנורה הצהובה מהבהבת לי, ויכול לבחור תחנה לפי המחיר או שיקולים אחרים שלי, ולא נאלץ להכנע למחיר הגבוה ב"תחנה האחרונה לפני האוטוסטראדה". נכון שהדבר גורם לי לבזבז מדי פעם 3 דקות - שזה הזמן שלוקח לתדלק בשירות עצמי - אבל חוסף כסף (תחנה זולה) ודאגות (המיכל תמיד מוכן לעוד 200 ק"מ לפחות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנסה להסביר לך בשנית כיוון שהנושא באמת חשוב לך ואת נוסעת הרבה.

מילוי עד האוטומט פירושו שבתוך המיכל כל פעם יש כמות אחרת של דלק.

פעם אחרי התדלוק יהיה במיכל רק 38 ליטר ופעם אחרי התדלוק יהיו בו 42 ליטר.

וזה תלוי בזרם במשאבה הספציפית ובהכנסת פית התדלוק לתוך צינור מילוי בעומק שונה.

לכן כל החישובים שלך לא מלמדים אותך כלום.

רוצה לעשות חישוב אמיתי . ממלאים עד הסוף עד שרואים את הדלק בוא נגיד 5 ס"מ בקצה צינור המילוי. נוסעים.

ושוב ממלאים עד 5 ס"מ לקצה צינור המילוי.

אז יש לך את הכמות האמיתית שצרכת עבור אותו קילומטרג' שנסעת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

sperial - התשובה מאוד פשוטה: יש לי מסלול נהיגה מאוד נוח - 100 ק"מ לכל כיוון, לא בשעות של פקקים, כלומר יש לי מרחב די גדול לנהוג בכל מיני צורות. אני יכולה ליסוע על 100 קמש כמו סבתא ואז לוקח לי שעה וחצי לחזור הביתה מהעבודה, אני יכולה ליסוע על 110, ואני יכולה גם ליסוע על 130 קמש (הפולו פשוט מדהימה, אני חששתי ש-86 כו"ס לא יספק את הסחורה אבל היא מאיצה ומרגישה מאוד יציבה על הכביש במהירות גבוהה).

מאז שקניתי את הרכב שמתי לב שלאט לאט המהירות שאני נוהגת בה הולכת וגוברת, בהתחלה אמרו לי על ההרצה אז ניסיתי ליסוע לאט, עכשיו נגמרה ההרצה, את כל הנסיעות האחרונות עשיתי על מהירות 120-130 קמש, הכביש פנוי (חוץ ממתי שבכ"ז יש פקקים כמובן), אני נוהגת בזהירות ובסגנון מאוד רגוע, מגיעה מהר וזה נחמד וכיף. מעניין אותי לדעת האם במהירות הזו אני משלמת נגיד 20% יותר על דלק, או אולי ההפרש הוא זניח לעומת נהיגה על 100 קמש.

שורה תחתונה גם אם ליסוע ב-100 קמש יהיה חסכוני בטירוף אני לא אסע על 100 בלבד כשהכביש ריק כי גם זמן שווה כסף וכי הפולו פשוט מאיצה מעצמה. אבל להיות מודעת לנתונים זה תמיד טוב. איזה מאמץ זה דורש ממני? כולה מחשבת בדרך אחרי התדלוק כמה יצא לי בפעם האחרונה. בנוסף ב-200 ק"מ האחרונים שנסעתי משכתי יותר הילוכים (פעם חשבתי שאם אני נוסעת על 100 קמש בהילוך רביעי זה פשוט נורא ואני הורסת את המנוע, אז מהפורום הבנתי שזה שטויות, ולהפך אני בכוונה מושכת הילוכים כי ככה אמרו לעשות אחרי ההרצה). אז פשוט הסתקרנתי אתמול מאוד לדעת איזו צריכה תצא לי מ-500 קמ הכי פרועים שהעזתי ליסוע ברכב החדש... אחרי שהוא תדלק לי חשבתי שיצא לי 1 ל-11 והתבאסתי בטירוף!!! בסוף מהפורום הבנתי שלא.

ישה- תודה, אני לגמרי מקבלת את מה שאתה אומר, אבל בכל זאת עד עכשיו בכל פעם שתדלקתי ועשיתי חישוב לגבי אותו טנק אחרון, זה ממש היה הגיוני. כלומר השיא של 1 ליטר ל-18 ק"מ הגעתי אליו פעם אחת כשנסעתי 200 ק"מ לכל כיוון ללא פקקים וללא מזגן. בחגים כשהיו מלא פקקים ונסעתי גם הרבה עירוני יצא לי 1 ל-15 לתדלוק אחד, אז נכון שזה לא מדויק לגמרי וכל מה שאתה אומר, אבל בשבילי זה עבד במובן זה שהצלחתי לקבל התרשמות על הבדלים בצורת הנהיגה ואיך הם באים לידי ביטוי בתדלוק. אולי זה לא מדויק וה-1 ל-18 הוא בעצם רק 1 ל-17 כי במיכל היו 2 ליטר ספר. הכל יכול להיות, וזה לא משנה לי ברמת האגורה, סתם להבין בכללי את הבדלי הצריכה של הרכב בין פקקים לכביש פתוח ובין מהירות 100 למהירות 130, וכאלה.

פורסם

נחדד

כתבת נסעת 500 ק"מ ויצא לך 1 ל 18 כלומר תידלקת באותו יום 27.8 ליטר כלומר תידלקת שהיה לך בתיאוריה במיכל עוד 18 ליטר שזה בערך 40% מהמיכל של 45 ליטר שיש לך או כמעט על החצי. האם כך הראה השעון .

ונניח כי המילוי להביא את המיכל לאותה רמה שהיה בתדלוק הקודם היו נכנסים עו ד 5-6 ליטר

אז מצריכה של 1 ל 18 היית מקבלת צריכה של קצת פחות מ 1 ל 15 . הבדל משמעותי.

אז כדי שיהיו לניסויים שלך איזה ערך "מדעי" בשבילך יש לעשותם כראוי.

סעי בזהירות .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ללמוד לתדלק?

פשוט מאוד מאוד מאוד.

הולכים לעמדת התידלוק עצמי, יש שם אינטרקום בד"כ את לוחצת על הכפתור המתדלק עונה לך את אומרת לו באיזה סכום את רוצה לתדלק ומציינת באיזה דרך את תשלמי (מזומן, אשראי) וסוג הדלק (95, סולר) הוא יפתח לך את המשאבה שביקשת לפי סוג הדלק.

את פותחת את פתח התדלוק דוחפת לבפנים את הפייה, לוחצת על הלחצן וזה מתחיל לתדלק.

זה יפסיק לתדלק לך כשזה יגיע לסכום שקבעת עם המתדלק.

כזה קשה נשמה? :)

או שתסתכלי על המתדלק איך הוא מתדלק וזהו.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

וכשהוא הראה לי את הכפתור אז שאלתי מה פתאום לחצת עליו אם כך, הרי ביקשתי רק אוטומט,

אז הוא ענה שהוא לא לחץ זה אוטומטית נלחץ,

הכפתור נלחץ באופן אוטומטי.

קיימים גם רכבי דיזל שבהם הכפתור נלחץ באופן אוטומטי.

ברגע שמכניסים את המשאבה, בפייה קיים סליל קפיצי אשר באופן אוטומטי לוחץ על הכפתור ומאפשר לאויר לצאת החוצה ולדלק לזרום פנימה.

כדי למנוע אי נעימויות כאלו בעתיד את יכולה לנסות לתדלק בשירות עצמי, ולהכניס את הפיה למיכל הדלק בצורה שונה ולנסות למנוע מהכפתור להלחץ.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ברכב הקודם שלי בחיים לא חישבתי כלום ובגלל זה הייתי רצה כל 350 ק"מ לחפש תחנת דלק, כשלא קלטתי בכלל שלגולף שהיתה לי היה 55 ליטר מיכל ויכלתי ליסוע בשקט גם 700 ק"מ מבלי להיתקע.

רגע, לא היה לך שעון דלק ברכב?

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

אבל מה ההגיון שהכפתור נלחץ אוטומטית? בשרשור השני כתבו שלא סתם היצרן מצהיר על 45 ליטר מיכל ולא על 55 ליטר, ושהכפתור הזה לא מיועד לפיצוץ המיכל בדלק (למה בכלל הוא בכל זאת מיועד? זה באמת לא ברור). אם אוטומטית כל תדלוק הכפתור נלחץ אז למה היצרן לא מצהיר על מיכל של 55 ליטר בפולו?

שאלה: אם אני מבקשת לתדלק עד אוטומט ונגיד רואה שהמשאבה ממשיכה להזרים דלק בכמות גבוהה בהרבה ממה שאני רוצה - האם אני יכולה להפסיק את הזרמת הדלק תוך כדי התדלוק? או שאני חייבת להמתין שהיא תסיים?

shayrally - היה שעון דלק כמובן, אבל הוא נדפק באיזה שלב והפסיק להיות מדויק, ופשוט מתוך הרגל הייתי מתדלקת כל 350 קמש, אז לא נסעתי הרבה וזה היה תדלוק פעם בשבועיים בערך, אז זה ממש לא הפריע לי.

TAsraf - תאמין לי שניסו להראות לי הרבה פעמים איך מתדלקים לבד, כנראה שמי שלא רוצה באמת ללמוד - לא לומד.

ולמה אני לא רוצה? כי אני עצלנית, ואחרי יום עבודה ונסיעה ארוכה הביתה - פשוט אין לי כוח לצאת מהאוטו לתדלק בעצמי.

פורסם

אם את לא רוצה לתדלק לבד, ואת רוצה להעזר בשריותיו של המתדלק, את יכולה לבקש ממנו גם להגביל את המשאבה.

או לסכום כסף, או לכמות של ליטרים, כך שום דבר לא יחרוג לשום מקום.

תבקשי בפעם הבאה הגבלת ליטרים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

את צודקת 100%,

אבל אז אני לא אוכל לחשב את הצריכה של הרכב, ובגלל שאני עדיין בשלב ההתלהבות מהרכב החדש והניסיונות לחשב כמה הוא יצרוך אם אסע מהר יותר או פחות ואם אמשוך הילוכים יותר או פחות - אז כן אני מעדיפה למלא עד שהאוטומט קופץ.

אבל הבנתי את העניין, בפעם הבאה באמת אבקש לתדלק עד 30 ליטר, ממילא רוב הסיכויים שהמשאבה תפסיק כבר קודם.

תודה

פורסם

כמה אנרגיה מיותרת את מוציאה ולחינם...

ל'

• תוכן חדש...